‘Ik denk dat hij het dichtst bij het niveau van Cristiano Ronaldo komt’

Vrijdag, 11 december 2020 om 16:06Rian Rosendaal • Laatste update: 16:08

Ze speelden slechts één seizoen samen bij Manchester United, maar in dat seizoen heeft Cristiano Ronaldo een onuitwisbare indruk achtergelaten op Dimitar Berbatov. De Bulgaarse aanvaller roemt de Portugees om zijn professionaliteit, gedrevenheid en drang om altijd te willen trainen en winnen. In het seizoen 2008/2009 droegen beide spelers het shirt van Manchester United en dat zal Berbatov nog lang bijblijven. “Hij dronk nooit en dat tekende hem in alles. Hij was altijd volledig gefocust en professioneel”, vertelt Berbatov in gesprek met Betfair.

Ronaldo liet deze week andermaal van zich spreken door in de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona (0-3) twee van de drie treffers voor zijn rekening te nemen namens Juventus. “We komen er pas achter met welke grootheden we te maken hadden als ze stoppen met voetballen”, doelt Berbatov op Ronaldo en Lionel Messi. “Ronaldo wil altijd winnen. Ik ben benieuwd of er in de toekomst spelers zijn met dezelfde drive om altijd te willen winnen. Ik denk dat Kylian Mbappé het dichtst bij zijn niveau komt. Hij heeft een grote toekomst voor zich.”

MESSI VS. RONALDO: Duizelingwekkende loopbanen en pure rivaliteit

Berbatov verwonderde zich over de manier waarop Ronaldo zich presenteerde in tijdens hun gezamenlijke tijd in Engeland. Zowel tijdens wedstrijden als op trainingsdagen was Ronaldo met zichzelf bezig. “Hij trainde zo hard dat hij vastbesloten was om beter te zijn dan de rest. Ik kan me niet herinneren dat hij ooit te laat kwam voor een training. Vóór die tijd dook hij de sportschool in en na die tijd bleef hij extra trainen op het afwerken of ging hij zwemmen. Je kon aan zijn trainingsschema zien hoe competitief hij was.”

Ronaldo was in die tijd niet de enige speler die voor de nodige strijd zorgde bij Manchester United. Spelers als Nemanja Vidic, Rio Ferdinand en Paul Scholes trokken de kar, net als Edwin van der Sar en Ryan Giggs. Het waren de gloriejaren van United onder leiding van Sir Alex Ferguson. “Op de training was het net oorlog soms. Heel veel spelers haatten het om te verliezen en waren vastberaden om alles te winnen. Het was een geweldige omgeving om in te spelen. Ik herinner me nog een kerstfeest, waarbij Ronaldo geen druppel alcohol dronk. Hij was altijd volledig gefocust en professioneel”, zo besluit Berbatov zijn lofzang op de huidige aanvaller van Juventus.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door basdemanaz!)

Ik denk dat Mbappe qua talent wel zeker in de buurt komt/zal komen van Ronaldo. Maar qua drang om te winnen/beter te worden is er NIEMAND die ooit in de buurt komt van Ronaldo. Alles wat hij heeft bereikt komt door zijn harde werk. Daarnaast lijkt Mbappe mij een best arrogamt ventje met zijn vieze acties in de cl (Heel erg tijdrekken).

11 december 2020 om 16:20

Je weet niet wat de toekomst brengt. Zeg nooit nooit

11 december 2020 om 16:25

Talent en kwaliteiten van Mbappe zijn inderdaad goed te vergelijken met die van Ronaldo, maar enkel in de kopduels vind ik Mbappe minder. Aan de andere kant is hij in de versnelling volgens mij zelfs sneller dan Ronaldo in zijn prime. Verder met je eens dat er inderdaad bijna niemand bestaat die de drive van Ronaldo heeft. Er zijn weinig spelers die energie krijgen van alle haat die ze ontvangen. Ronaldo is niet mijn type speler die ik van geniet, maar ik heb wel enorm veel waardering en respect voor alles wat die gozer bereikt heeft. Grote deel kwam doordat hij vaak vergeleken wordt met Messi en niet andersom en dat geeft hem zo veel motivatie om het tegendeel te bewijzen en daardoor is hij uitgegroeid tot een big game changer. Hij staat er 9 van de 10 keer wanneer zijn team op goals van hem rekenen. Mbappe heeft dat soort dingen nog niet, maar qua statistieken staat hij er prima voor om Ronaldo's niveau te bereiken volgens mij.

11 december 2020 om 16:46

Ik wil Mbappe graag in La Liga 10 jaar lang 40 goals zien maken. In Ligue 1 leuk en aardig maar daarbuiten moeten we het nog zien. Zeg je eerlijk ik geloof niet voor een seconde dat Mbappe dat zou presteren bij Real

11 december 2020 om 16:28

De enige die dat niveau mentaliteit heeft (zelfs nog meer) is in mijn ogen Michael Jordan

11 december 2020 om 16:44

@Mikie smalling daar ben ik het met je eens. Ik heb ook The Last Dance op Netflix gekeken, dat is een documentaire van Michael Jordan en daarin viel mij ook p hoe gedreven hij is. Ook al kun je ze niet goed vergelijken omdat Ronaldo een voetballer is en Jordan een basketballer is, ben ik nog steeds van mening dat zij de in de top 3 beste sportsmannen ooit horen

11 december 2020 om 17:27

Haaland kijkt in alles wat hij doet naast het veld naar Ronaldo. Alleen hij is nog een tiener natuurlijk.

11 december 2020 om 18:06

Mee eens, prachtige documentaire inderdaad.

12 december 2020 om 00:56

Heeft CR dan geen vieze acties gehad dan?

Alleen Neymar mag je vergelijken met Messi en Cristiano. Neymar heeft zijn naam tegen en 90% haat hem, maar als hij het op zijn heupen heeft is hij gewoon de beste van de wereld. Beter dan Messi, Ronaldo, Mbappe en Lewandowski in mijn optiek.

11 december 2020 om 16:23

Het zijn de maniertjes. Daardoor zal zijn nalatenschap nooit zo groot zijn, omdat men dat óók steeds zal herinneren. Maar dat hij onwijs veel talent heeft zal niemand ontkennen. Daarom zijn ook zoveel mensen nog steeds compleet weg van Ronaldinho. Die zeikte niet, ging niet liggen, gewoon pure spelvreugde. Plus de keuze voor PSG natuurlijk. Als hij van Barça naar een andere topclub was gegaan, was dat één ding. Maar aan PSG kleeft toch een bepaald imago.

11 december 2020 om 16:42

Tja ik vind het altijd zo krom. Als Man City het doet is het allemaal leuk, maar bij PSG is het arrogantie. Wereld op zijn kop. Bovendien altijd die grappen over farmers league blijf took grappig terwijl clubs als Monaco en Lyon ook gewoon in de halve finale zijn gekomen recentelijk.

12 december 2020 om 10:07

Dat van Farmers League zijn van die irritante jochies die niks beters te doen hebben. Die plaatsen ook bij een willekeurig foto op instagram van 433, over Ronaldo, dat Messi beter is of wie dan ook. Ik snap die term sowieso niet

11 december 2020 om 16:27

Beetje jammer dat 'ie t dan vrijwel nooit op de heupen lijkt te hebben. Al jaren is Neymar er in de grote wedstrijden in de Cl niet bij of geeft hij helemaal niet thuis, zie finale van afgelopen jaar maar eens. Mag zich echt in dat opzicht op geen enkele wijze meten met Messi en Ronaldo.

11 december 2020 om 16:34

Gelukkig falen Messi en Cristiano nooit op grote momenten. Messi heeft de laatste jaren zo vaak gefaalt op de grootste momenten in de CL of in Copa America finales. Feit blijft dat Neymar PSG gewoon 70% beter maakt. Door hem zijn ze verder gegaan tegen Dortmund, Atalanta en Leipzig. Ook dit jaar was hij weer de beslissende man tegen Man United. Anders was het 2x vroegtijdig klaar voor PSG in de CL. Tegen Bayern inderdaad een wat mindere pot. Maar waar was die oh zo gewledige Lewandowski dan? Of Mbappe die nog veel minder goed was dan Neymar in de finale.

11 december 2020 om 16:30

Ik vind hem niet beter dan Messi, maar als er iemand is die in de beurt van Messi komt qua dribbels en impact dan is hij het wel, mits hij in vorm is zoals je aangeeft. Ronaldo vind ik meer een echte doelpuntenmachine die er staat in grote wedstrijden waar zijn team op hem rekent. Er is voor mij niemand in de voetballerij die zo goed is in positionering als Ronaldo en dat is volgens mij zijn meest onderschatte kwaliteit. Hoe hij soms 3 verdedigers als een magneet naar zichzelf toetrekt en als nog weet te scoren uit een corner is ontzettend uniek en knap.

Neymar en Messi zijn voor mij twee van mijn favoriete spelers door de manier hoe ze spelers vaak uitkappen en team op sleeptouw nemen. Dat zijn spelers die vaak gedurende wedstrijd 2-3 spelers om zich hebben en toch hebben ze meestal een antwoord om erdoorheen te komen. Vaak op een mooie wijze.

11 december 2020 om 16:35

Tuurlijk zijn Neymar en Messi buitencategorie qua dribbels. Ik kies puur voor Neymar omdat ik hem leuker vind om naar te kijken qua skills en dergelijke. Tevens vind ik Messi niet meer zo goed als pak hem beet 5 jaar terug.

11 december 2020 om 16:45

Joh, Messi en Ronaldo zijn al lang over hun primetime heen. Kan je nagaan dat het nog steeds de beste voetballers ter wereld zijn. Neymar is een wereldvoetballer, maar wat heeft hij de laatste tijd nou laten zien? Leuk om naar Neymar te kijken? Hij heeft 5 sterren diving, that's it.

11 december 2020 om 16:50

Wat hebben Messi en Cristiano meer gepresteerd dan recentelijk? Neymar loopt ook 1 op 1. Wint de titel in eigen land (cristiano ook, Messi niet) en komt in de CL verder dan Cristiano en Messi. Zowel qua teamprestaties als individuele prestaties komt Neymar gewoon in de buurt misschien zelfs wel beter. Bij Brazilie ook waanzinnige stats. Scoort sneller per minuut dan Messi of Cristiano.

11 december 2020 om 16:41

Ik denk dat je vergeet hoe bizar goed Messi en Ronaldo 5 jaar geleden waren. Nu zijn ze allebei minder geworden logischerwijs maar dat constante niveau dat zij bereikten op hun hoogtepunt zal Neymar nooit aan kunnen tippen

11 december 2020 om 17:13

Dat vergeet ik zekers niet. Ik praat ook over dit moment.

11 december 2020 om 17:19

Neymar heeft misschien wel het talent maar niet de drive die ronaldo heeft. Neymar hoor je nog wel verhalen over dat hij van feestjes houdt (wat natuurlijk prima is), maar dat gaat natuurlijk (een beetje) ten koste van zijn carriere. Ronaldo lijkt bezeten te zijn met voetbal en wilt altijd winnen. Ik kan me soms erg aan hem irriteren (zeker in wedstrijden als nederland-portugal), maar ik vind deze mentalitiet wel echt een fantastisch voorbeeld.

Ik vind Messi echt geweldig. Ik heb nooit iemand gezien die zo gemakkelijk 3 man kan passeren alsof zij er gewoon niet staan. Ik denk dat wij lang moeten wachten om een speler als hij weer te zien. Maar de oorlog die Ronaldo voert om steeds de beste te zijn heb ik bij geen andere speler gezien. Echt werkelijk ongelofelijk. Zijn drive is echt Fenomenaal! Daar kan je alleen maar respect voor hebben hoe ouder hij wordt hoe meer ik hem begin te begrijpen. En die verhalen van spelers die met hem hebben gespeeld bewijzen het dat hij alles ervoor over heeft om te winnen. Ook al zit het niet mee hij speelt keihard tot het laatste minuut. Daar kunnen zowel jonge als oude spelers wat van leren.

Die mentaliteit heeft hem natuurlijk erg ver gebracht, maar toch kon ik meer van hem genieten als speler toen hij nog niet dat fysieke had en meer een dribbelaar was. Bij Sporting en in zijn beginperiode bij United. Dat was puur voetbal, maar daarmee was hij nooit zo goed geweest en zo ver gekomen als nu. Op een bepaald moment is hij toch meer van het fysieke geworden, de man passeren op snelheid IPV techniek, meer in de duels komen enzo, dat is gewoon een stel waar ik veel minder van kan genieten. Geef mij maar de dribbelaars als Messi, Ronaldinho en zo, die op techniek nog weleens een solo eruit persten waarbij ze het hele elftal eruit speelden.

Zoals vele brazilianen zal neymar wegkwijnen eens hij dertig is, het zit in hun mentaliteit, het zijn feestgangers en levensgenieters. Niets mis mee, dat is hun vrije keuze. Terwijl spelers zoals Messi, Zlatan en Ronaldo nog altijd schitteren op hun 33 ste en meer. mede daarom zal neymar nooit kunnen vergeleken worden met messi en Ronaldo

Prachtig om al deze mooie en lovende reacties te zien over zowel Messi als Ronaldo. Er was een tijd hier op Vz dat een topic als dit uitmondde in ordinair geruzie. Ik denk dat velen nu zien hoe bijzonder ze allebei zijn!

11 december 2020 om 18:50

Kom omdat hij niet meer voor Real speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Lazio142
9.Bologna12-4
10.Empoli12-4
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
D. KulusevskiMiddenvelder80
M. LocatelliMiddenvelder82
F. BernardeschiAanvaller70
F. ChiesaAanvaller71
W. SzczęsnyKeeper70
L. BonucciVerdediger71
MorataAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3886 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 6 3 0 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

Cristiano Ronaldo trapt na en wordt aangepakt door Virgil van Dijk

Een gefrustreerde Cristiano Ronaldo heeft het zondag aan de stok gekregen met Virgil van Dijk. In de blessuretijd van de eerste helft tussen Manchester United en Liverpool raakte Ronaldo aan de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren