Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax, Feyenoord en PSV juichen: ‘Dit is goed voor de Eredivisie’

Laatste update:

Engelse profclubs mogen na de Brexit geen buitenlandse jeugdspelers onder de achttien jaar aantrekken, zo besloten de FA, de Premier League en de English Football League (EFL) afgelopen week. Ook hebben buitenlandse spelers na 31 december een werkvergunning nodig om actief te zijn in onder meer de Premier League. In de afgelopen tien jaar vertrokken bijna zestig tienervoetballers uit Nederland naar het buitenland, waarvan het merendeel naar Engeland. Voor velen bleek de stap achteraf te groot.

“Als we spelers niet meer op jonge leeftijd kwijtraken aan clubs in Engeland, geeft dit onze opleidingen op korte termijn meer lucht. En dat is prettig”, erkent algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV in het Algemeen Dagblad. Met name de traditionele top drie zag in de voorbije tien jaar tal van talenten na hun zestiende verjaardag naar Engeland vertrekken. Nathan Aké, een jeugdproduct van Feyenoord, is echter een van de weinige voetballers die vrij jong naar Engeland vertrok en daar vervolgens ook slaagde. Hij bouwde zijn loopbaan gestaag op bij Chelsea en Bournemouth en speelt nu voor Manchester City.

“Dit is een heel positieve ontwikkeling. Het is goed voor onze opleidingen. Goed voor onze clubs. En dus ook goed voor de Eredivisie”, beaamt KNVB-directeur Eric Gudde. Ook in Engeland zelf klonk al langer kritiek op het aankoopbeleid van de clubs uit de Premier League, die buitenlandse spelers op jonge leeftijd aantrekken om ze daarna op huurbasis onder te brengen bij andere clubs. Zo huurt Vitesse al verschillende jaren enkele jonge spelers van Chelsea.

“Zoals in Engeland de Engelse talenten meer perspectief krijgen bij hun clubs, zul je in Nederland zien dat de grootste talenten langer bij hún clubs blijven. Niet alleen bij de top drie, maar overal”, vervolgt Gudde. Ook voor clubs als Willem II zijn er indirecte gevolgen. Gemiddeld raakt de Tilburgse club jaarlijks twee jeugdspelers kwijt aan de top drie. “Als de grote Nederlandse clubs hun toptalenten niet meer op jonge leeftijd naar Engeland zien gaan, hoeven wij onze beste jeugdspelers niet meer zo snel af te staan aan Ajax, Feyenoord of PSV”, laat technisch directeur Joris Mathijsen op zijn beurt weten.

“Voor ons heeft de brexit daarom twee belangrijke voordelen: we kunnen talenten langer houden. En uiteindelijk een veel hogere transfersom voor ze ontvangen. In die zin is de brexit een zegen.” De Engelse profclubs mogen vanaf volgend jaar ook maximaal drie buitenlandse spelers onder de 21 jaar aantrekken in de transferwindow in januari. Op jaarbasis mogen dat er maximaal zes zijn.

Gerbrands denkt dat de Engelse clubs allerlei creatieve oplossingen zullen gaan bedenken om tóch de rechten van jonge buitenlandse talenten in handen te krijgen. Zo behoort het Belgische Lommel inmiddels ook tot de keten van de Manchester City Group. Het vertrek van het VK uit de Europese Unie betekent dat de Engelse profclubs straks een werkvergunning moeten aanvragen als zij een buitenlandse speler willen contracteren. Het verstrekken van de werkvergunning werkt volgens een puntensysteem op basis van het aantal interlands, de status van de verkopende club en het aantal duels dat de speler in kwestie voor de club speelde. Spelers die net niet genoeg punten behalen kunnen wel een uitzondering krijgen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtig, dan hoeven de Nederlandse topclubs geen jeugdspelers van lagere Nederlander clubs meer binnen te halen. Het argument was namelijk altijd dat ze zelf ook hun jeugdspelers weer kwijt raakten aan Engelse grootmachten met meer geld.

3 december 2020 om 10:39

Het zal de flow verminderen, maar ik verwacht dat clubs buiten de top nog steeds toptalenten zullen kwijtraken. Bij de topclubs heb je daarna wel afvallers van hoger niveau die de omgekeerde weg zullen bewandelen. Ik voorspel niet veel voordeel bij de subtop en lager.

3 december 2020 om 12:59

Zeker, uiteindelijk denkt iedere club (bijna) alleen aan zichzelf en zullen ze er alles aan doen om er zelf beter van te worden. De kleine clubs hebben die gewilde talenten tenslotte ook weer ergens vandaan geplukt.

3 december 2020 om 10:40

Als ik eerlijk ben verwacht ik niet dat dat heel veel minder wordt eerlijk gezegd. De Nederlandse topclubs zullen nog steeds bij de andere clubs blijven rondkijken of er talent rondloopt. Ze worden dan alleen niet meer gehaald om vertrokken spelers op te vangen, maar gewoon om de jeugdselecties nog sterker te maken. De mindere goden zullen dan sneller afvallen. De grote winnaars zijn dan ook gewoon PSV, Ajax, Feyenoord en AZ denk ik. Niet Willem II en PEC Zwolle, helaas.

3 december 2020 om 11:01

Daar kun je als kleinere club toch ook je voordeel mee doen. Een club als groningen heeft er de afgelopen 2 jaar een paar miljoen mee verdient door slim te scouten bij topclubs.. Sierhuis, Zeefuik, Warmerdam kregen speeltijd en groningen miljoenen.

3 december 2020 om 12:22

Warnedam is transfervrij binnen gehaald door Utrecht. Of bedoelde je zijn jongere broertje die bij jong Ajax zit ?

3 december 2020 om 12:43

Donny Warmerdam (aanvoerder o18) is geen familie van Django Warmerdam.

3 december 2020 om 13:06

Oo okee dank je wel! Ik dacht dat het zijn broertje was haha aangezien Django ook uit de Ajax jeugd komt 😋

3 december 2020 om 13:36

Logische gedachte. Spelen ook best wat broertjes van in opleiding bij Ajax maar dit is er geen van.

3 december 2020 om 10:42

Dat de topclubs jeugdspelers van lagere Nederlandse clubs gaan halen zal altijd blijven. Dat is nou eenmaal de vijver waar de topclubs uit moeten vissen. Ajax scout actief in de regio in en om Amsterdam maar zal ook altijd kijken wat er bij andere prof clubs loopt. Aan de andere kant is het zo dat talenten die bij de topclubs niet door weten te breken in het eerste altijd weer terecht kunnen bij een PEC Zwolle, NEC of Almere City. Op die manier hebben die lagere clubs ook nog profijt van de topclubs.

3 december 2020 om 10:45

Je weet zelf toch ook wel dat de kleine clubs elke minuut van de dag genaaid worden door de grote clubs, maakt niet uit wat ze doen.

3 december 2020 om 10:56

En Ajax heeft elke maand een Raiola op de stoep staan die een van de talenten naar Juve of Engeland wil brengen. De clubs uit de tweede divisie raken hun talenten kwijt aan de middenmoters. Enzovoort. Ondertussen plukt Twente nu de vruchten van de Ajax jeugd (cerny en Danilo), speelt Excelsior met talenten van Feyenoord en zie je bij Telstar een hoop spelers uit de AZ jeugd. Oftewel: de grote hebben de kleintjes nodig en de kleintjes maken gebruik van de groten.

3 december 2020 om 11:07

Het was ook sarcastisch bedoeld. Wordt niet goed van die slachtoffer rol waar supporters zoals deze in kruipen.

3 december 2020 om 11:15

Ah kijk, dat had ik niet door. Ben het ook wel met je laatste reactie eens. Veel van hen hebben niet door dat er als het ware een hele keten is ontstaan van (jeugd) talenten. Je haalt bij de kleintjes en geeft ze door aan de grotere spelers. Zo gaat dat bij de amateurs en de (semi) profs. Ondertussen loopt er bij bijna elke prof club in Nederland wel een speler uit de jeugd van de top 3 rond waardoor de kleintjes ook weer kunnen profiteren van de groten.

3 december 2020 om 11:24

Ik begrijp het gevoel wel. Als je de onder 18 en de onder 17 van Ajax bekijkt zijn er van de 46 selectiespelers 25 spelers bij andere Bvo's vandaan gehaald. Dit zijn over het algemeen de grootste talenten die dan voor een bedrag van 25-50k weggeplukt worden. Dat betekent dus dat je als andere club zijnde je 10 grootste talenten kwijt kan raken voor een totaalbedrag van 250k-500k. Terwijl als er een paar doorbreken in het eerste, afhankelijk welke club het is, je wellicht 5-10-15 miljoen kan pakken. Aangezien tegenwoordig het voetbal verworden is tot een grote money-business lopen andere bvo's substantieel geld mis, want vergis je niet, bvo's investeren ook nog eens fors in hun eigen jeugdopleiding.

Dan kan je wel zeggen dat Twente nu de vruchten plukt van een speler als Danilo, maar het is vooral Ajax dat straks de vruchten gaat plukken, door dit goede jaar bij Twente kan Ajax hem straks weer verkopen voor +- 10 miljoen. Waar Ajax vroeger spelers met potentie nog wel eens verkocht aan Eredisivie clubs is het nu steeds vaker huur. Het voordeel van de andere eredivisie clubs wordt steeds kleiner. Wat dat betreft zou het mooi zijn, als in NL kleinere clubs wat meer beschermd zouden worden wat betreft afpakken jeugdspelers of in ieder geval dat er een veel grotere beloning tegenover kan staan.

En ja, ik snap ook wel dat dat nou eenmaal de voetbalwereld is, maar ik denk dat iedereen die bij een jeugdopleiding van een willekeurige bvo in NL werkt, inmiddels een bloedhekel heeft aan de top 3, omdat ze elke groot talent benaderen voor een overstap.

3 december 2020 om 11:38

Ik kan mij hier ook wel in vinden. Ondanks de vergoeding lopen de kleinere clubs een toekomstige financiële klapper mis. Er wordt hierin ook vaak een doorverkooppercentage opgenomen. Bij Frenkie bijvoorbeeld waardoor zowel KRC als Willem II (gezamenlijke jeugdopleiding) beiden 4 miljoen konden bijschrijven. Zoiets zou eigenlijk een vaste regel moeten zijn (voor zover dat nog niet is) bij transfers van jeugd spelers om zo de kleinere clubs wat meer te beschermen (top 3 kiest dan eerder voor een talent van zeg Zeeburgia ipv AZ) en om hen financieel te 'belonen'.

Wat betreft het verhuren van talenten, ik weet niet of er iets wordt afgesproken van een doorverkooppercentage? Bijvoorbeeld bij Botman dat Heerenveen een bepaald percentage heeft gekregen van het bedrag dat Lille heeft betaald. In dat geval zou het voor de subtop en middenmoters best aantrekkelijk zijn om een Danilo of Botman te huren. Ajax kan immers een bankspeler nog voor 10 miljoen slijten aan een middenmoter in Italië (marin) dus dat zal met een Danilo ook moeten lukken. Zou dan wel zo eerlijk zijn als een Twente of Heerenveen daar dan 10-20% van mee mogen nemen.

3 december 2020 om 12:13

@ajax1812, weet je waar ik niet goed van word? Dat de topclubs doen alsof ze ook maar een beetje geven om de eredivisie.

3 december 2020 om 12:39

Dat mag Lierse, tuurlijk doen ze dat wel. Door bijvoorbeeld aan te bieden om een grasmat te betalen voor clubs die kunstgras gebruiken.

3 december 2020 om 13:09

Doen ze dat voor die clubs hun welvaren of omdat ze dan zelf niet op zo een gruwelijk slechte mat moeten spelen?

3 december 2020 om 13:20

Wat is er eigenlijk zo erg aan dat de topclubs bereid zijn om te investeren in de kleinere ploegen als dat het niveau van de competitie omhoog brengt? Betere competitie is meer weerstand voor de topclubs waardoor talenten zich nog beter kunnen ontwikkelen. Ook gaat dan de commerciële waarde van de competitie omhoog wat voor alle teams voordelig kan uitpakken.

Kunstgras is ook gewoon beter voor de spieren en gewrichten van de spelers. Ik merk om mij heen dat veel spier blessures tijdens het voetballen worden opgelopen op kunstgras terwijl er vaker op natuurgras wordt gespeeld. Dat zullen de topclubs ook wel in hun achterhoofd hebben gehad toen dat voorstel werd ingediend.

3 december 2020 om 13:51

Er is natuurlijk niks mis mee, het is zelfs volkomen begrijpelijk. Maar dat ze doen alsof ze het doen voor het belang van de competitie gelooft toch niemand? Ze doen het uit eigenbelang. Wat dus volkomen te begrijpen is. Maar als kleinere clubs aan hun eigenbelang denken, dan staan alle topclubs met het vingertje te wijzen dat ze aan het algemeen belang moeten denken en dat dus terwijl ze dat zelf ook niet doen. Daar ligt een probleem voor mij.

3 december 2020 om 10:45

Het zal nooit zo zijn dat clubs jeugdspelers van elkaar overnemen. Als een club als Zwolle een groot talent heeft dan zal deze nog steeds gevolgd worden door de top clubs en ook andere buitenlandse clubs. Ook al raakt de top de spelers niet meer kwijt aan Engeland, wil dat niet zeggen dat ze zelf nog steeds op zoek blijven gaan naar parels in andere opleidingen. Het is wel zo dat ze de talenten van bijvoorbeeld Zwolle toch niet overnemen omdat ze op die positie in de eigen opleiding een speler hebben die nog beter is (meer talent heeft) en die niet is weggehaald door Engeland.

3 december 2020 om 10:46

Prachtig, dan hoeven de lagere Nederlandse clubs geen spelers meer weg te halen bij nog lagere clubs. En die nog lagere clubs niet meer bij amateurclubs. Alleen in de praktijk gaat er natuurlijk vrij weinig veranderen. Engelse clubs verzinnen hier wel wat op, en zelfs als dat niet zo is zijn er nog steeds Italiaanse/duitse/spaanse/franse clubs etc. die talenten willen.

3 december 2020 om 10:51

Is allemaal leuk en aardig Ewoud. Maar ik ben net geweigerd bij plaatselijke G elftal, omdat er te weinig doorstroming is. Allemaal door de FA

3 december 2020 om 10:49

Nee hoor, dat argument is nooit gegeven en blijf je houden. Tussen de top3 was een heren akkoord, maar werd ook vaak geschonden. Het is overigens ook logisch dat je als jeugdspeler kiest voor een top club. Je wilt je toch meten tegen de beste talenten op je leeftijd. Overigens zijn spelers onder de 17 zowiezo vrij om te kiezen.

3 december 2020 om 11:00

Dat herenakkoord was tussen een aantal grote jeugdopleidingen. Volgens mij van de top 3, AZ, Sparta en Twente. Daarin is afgesproken dat men niet meer actief talenten mag benaderen van een andere opleiding om zo een transfer te realiseren. Dat laatste mag nog wel altijd, een speler van AZ mag nog altijd naar Ajax. Alleen moet er dan een opleidingsvergoeding worden betaald.

3 december 2020 om 12:49

Herenakkoord waar hij op doelt is van jaren geleden met andere beleidsbepalers. Waar jij op doelt is gewoon een naam die ze erop hebben geplakt dat de kosten bij overstap tussen jeugdopleidingen met internationale status (A.d.h.v. beoordelingen KNVB) duurder is dan bij een nationale of regionale opleiding. Momenteel hebben 6 ploegen internationale opleidingsstatus verkregen en dat zijn de top 3, AZ, Vitesse en Utrecht. Wanneer een club voldoet aan de benodigdheden zal deze automatisch ook hogere vergoedingen vangen. Utrecht was vorig jaar naar het schijnt bijna die status kwijt omdat teveel jeugdelftallen niet op hoogste niveau speelde wat een vereisten was. Net zoals bepaalde hoeveelheid professionals in dienst etc. Weet uit mijn hoofd hele lijst waarop beoordeeld zal worden niet maar zal vast te vinden zijn online.

3 december 2020 om 12:15

Zal waarschijnlijk tegenvallen hoor. Vanaf 18 jaar (wat nog steeds erg jong is) gaat het gewoon nog steeds gebeuren dat Engelse clubs de spelers overnemen van de topclubs. De leeftijdsgrens verschuift gewoon een beetje. Ik denk dat de topclubs nog steeds net zo goed hun ogen open zullen houden voor de grootste talenten bij kleinere clubs. Logisch ook.

3 december 2020 om 12:54

Alleen is het dan ipv 200k paar miljoen, dat scheelt dan best een hoop nog.

3 december 2020 om 14:09

Zeker! Voor ons (ajax) is het top! Maar ik reageerde meer op de comment dat de topclubs daardoor minder talenten zouden weghalen bij andere clubs. Ik denk niet dat die extra kosten een probleem voor de Engelse clubs zal zijn, die blijven vrolijk shoppen hoor en dat de topclubs in NL dus ook gewoon moeten blijven aanvullen.

3 december 2020 om 15:29

"prachtig, dan hoeven de Nederlandse topclubs geen jeugdspelers van lagere Nederlander clubs meer binnen te halen."

Dat zullen ze toch wel blijven doen. Niet in de laatste plaats omdat veel jeugdspelers dat zelf ook heel graag willen zodra ze de kans krijgen. En je kunt een toptalent moeilijk dwingen om zijn hele jeugd bij dezelfde kleinere club te blijven, alleen maar omdat hij daar toevallig ooit begonnen is.

Er wordt gesteld dat spelers die naar Engeland gaan niet doorbreken. Maar als ik kijk naar een aantal internationals van de afgelopen jaren, is er wel degelijk kans op een doorbraak. Krul, van Aanholt, Bruma, Rekik, Malen, Fosu Mensah, Dilrosun etc. Hebben het allemaal tot international geschopt, dus je kunt je afvragen of dit waar is.

3 december 2020 om 11:01

75% van die spelers zijn niet doorgebroken in engeland dat is wat er beweerd word

3 december 2020 om 11:05

Je kan op dit moment 7 van de 60 (waarschijnlijk) exceptionele talenten op noemen. Vind ik nou niet echt veel

3 december 2020 om 11:20

Daarnaast zijn van de namen die jij noemt alleen Krul en Fosu Mensah direct in Engeland doorgebroken en al die andere spelers hebben het via een omweg gedaan door of te vertrekken of een verhuur.
Ake is een beter voorbeeld dat het wel kan.

3 december 2020 om 11:36

Dat is wat ik bedoel. Die doen vaak een stap terug en spelen dan nog op een hoog niveau . In Nederland blijven is ook geen garantie voor succes. Kishna, Achahbar, Maher bijv. konden op zeer jonge leeftijd ook naar Engelse topclubs en kijk waar ze nu voetballen. Ik wil alleen zeggen dat het voor de spelers jammer is, voor de clubs hartstikke mooi.

3 december 2020 om 13:25

Van alle spelers die je kan benoemen, neem jij Kishna als voorbeeld? Een slechter voorbeeld kan je niet nemen, die jongen heef iets van 3 of 4 zware knie blessures gehad. Zonder die blessures zou zijn carrière er heel anders uit zien.

3 december 2020 om 13:41

Dat je zegt dat er meer spelers te benoemen zijn, zegt toch genoeg. Btw Kishna was bij Ajax, Lazio en Lille niet meer nodig.

Dus dan zal er harder getrokken worden aan de Nederlandse talenten wanneer deze 18 worden. Hoe oud moeten spelers in Nederland zijn om deze een profcontract aan te bieden? Dan is de vraag hoe scheutig men in GB is met het verlenen van werkvergunningen. De hamvraag is natuurlijk: gaat de Premier League hier last van krijgen, doordat er minder buitenlands talent in de competitie komt? En als dat het geval is en het algehele niveau daar iets daalt, hoe interessant zijn de gekochte topclubs dan nog voor hun oliesjeikeigenaren op de lange termijn?

Ze bedoelen natuurlijk dat het goed is voor henzelf. Het zou goed zijn voor de eredivisie als ze niet alle grote talenten van kleinere teams wegplukken, maar hey dat levert Ajax, PSV, AZ en Feyenoord niks op.

3 december 2020 om 13:00

Je raakt als opleiding meer beschermd als je bepaalde status haalt. Internationale opleidingsstatus maakt het weghalen van talent als stuk lastiger aangezien je dan meer geld en bepaald eisen kan stellen. Zolang de kleinere clubs op nationale of vaak regionale beoordeling blijven hangen zal dat niet snel gaan veranderen. Denk juist dat het alleen maar meer gaat gebeuren omdat 6 clubs redelijk beschermd zitten van elkaar. Dan gaan Ajax en PSV nu niet bij Vitessen of Utrecht kijken maar nog meer bij ADO, Sparta, VVV of Willem II bijvoorbeeld. Kosten namelijk minder en spelers maken qua niveau stap omhoog. Daarnaast verwacht ik niet dat per se minder talent naar buitenland zal gaan gezien ontwikkeling in Duitsland met aansterken jeugdopleiding. Wat Engeland was voor de 1995-2004 categorie zal Duitsland wel eens kunnen worden voor de komende generatie. Ook zal er best gekozen kunnen worden voor clubs als Lommel om bepaalde talenten warm te houden. Ik moet nog maar zien of zoveel gaat veranderen.

3 december 2020 om 13:08

Ja zeker de aankoop van Lommel door de City Group moet je in dit daglicht zien, en constructies zoals Chelsea vroeger deed met Vitesse zullen ook wel makkelijk op poten gezet kunnen worden. En zoals je zegt, dan zullen andere competities het ontstane vacuüm (als het dus al ontstaat) wel opvullen.

3 december 2020 om 15:06

Dan is het toch goed voor de eredivisie? Deze clubs zijn onderdeel van de eredivisie.

Geen reden tot blijdschap volgens mij wat jonge spelers betreft en wel om twee redenen
1. Er zijn meer landen dan Engeland. De afgelopen jaren had Engeland de beste papieren, nu een ander land bijvoorbeeld Italie of Duitsland. Zij hoeven nu niet meer te concurreren met de Engelsen
2 De grote Engelse clubs kunnen nu gaan denken: als Mozes niet bij de berg kan komen dan komt de berg naar Mozes , oftewel Engelse clubs openen een filiaal met Nederlandse clubs
Erg naïef van Gerbrandts dus

3 december 2020 om 12:40

Je vergeet dat het niet enkel om spelers uit Nederland gaan he? Er gaan nu zoveel O18 spelers niet in Engeland terecht kunnen dat daar echt niet opeens plek voor is in Duitsland, Italië of Frankrijk (waar trouwens ook lang niet zoveel geld zit)

Er zitten niet alleen O18 EU spelers bij de topclubs in Engeland. Ze zitten overal. Clubs als Leeds, Villa, Wolves, Burnley etc etc hebben tientallen spelers uit de EU onder 18 jaar in hun O18 en O23 teams.

Engelse clubs gaan geen Nederlandse club kopen om daar talenten uit de EU neer te stallen om die dan weer naar Engeland te halen als ze 18 zijn. Dat kan niet uit.

Tja, spelers dus straks eerst naar een filiaal. Of ze bieden papa en mama een top baan aan. Papa, mamma en kind verhuizen naar Engeland. Klaar.

Hou zit dat met huren? Gaat de onder-17 van City straks 24 spelertjes van Lommel huren, daar gestald door de City group?

3 december 2020 om 13:03

Ik neem aan dat je nogsteeds een werkvergunning moet krijgen om op huurbasis in Engeland te spelen. Maar denk dat clubs als Girona en Lommel wel gebruikt zullen worden om talent warm te houden.

Ben wel benieuwd hoe het dan gaat met bv Lommel sk , dat een samenwerking heeft met City. Zou er via zo'n constructie dan nog talenten richting Engeland kunnen gaan ?

3 december 2020 om 13:06

Nee, want het gaat om nationaliteit. Dus tenzij je bij Lommel een gratis Brits paspoort krijgt maakt dat dus niks uit. Wat wel blijft is dat City de beste talenten daar weghaalt zodra ze achttien zijn, maar ze zullen daarin scherpere keuzes moeten maken. Niet meer van: 'ach, doe ze alle tien maar, zien we wel welke echt doorbreekt'

3 december 2020 om 14:48

Kunnen ze dan niet die talenten die ze bij andere Europese clubs weghalen daar stallen ?

Even los van de losgebarsten discussie over wie het meest zielig is, de topclubs of de rest van de piramide: dit gaat sowieso een klein beetje helpen. Tuurlijk, je echte toptalenten kun je alsnog kwijtraken, maar dat halve leegtrekken van buitenlandse jeugdopleidingen waar ze de laatste jaren aan de andere kant van de Noorzee mee bezig waren verdwijnt hiermee wel. Niet meer alles wat een bal over 5 meter kan passen naar Engeland halen zodat je kunt zeggen dat ze 'Home-grown' zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren