Pierre-Emerick Aubameyang deelt middelvinger uit aan Afrikaanse bond

Maandag, 16 november 2020 om 20:26Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:44

Pierre-Emerick Aubameyang is woedend op de Afrikaanse voetbalbond (CAF). De sterspeler van Gabon zat vannacht met de rest van zijn nationale elftal urenlang vast op een vliegveld in Gambia. Vermoedelijk had dat als reden dat de resultaten van de coronatests van de selectie niet tijdig binnen waren, waardoor het land de Gabonese voetballers aanvankelijk weigerde. Aubameyang had gehoopt op coulance van de CAF, maar het Afrika Cup-kwalificatieduel tussen Gambia en Gabon ging door. De thuisploeg won met 2-1.

Aubameyang, die negentig minuten speelde maar niet tot scoren kwam, laat op Twitter weten trots te zijn op Gabon. "We hebben verloren als mannen. Bedankt Panthers", verwijst hij naar de bijnaam van het nationale elftal van zijn land. Aubameyang besluit zijn tweet met een emoji van een middelvinger richting de Afrikaanse voetbalbond. Voorafgaand aan de interland tegen Gambia had de spits van Arsenal zich ook al kritisch uitgelaten over de CAF.

Zondagavond om 11.30 uur landde de Gabonese nationale ploeg op het vliegveld in Gambia, waar de selectie vervolgens ruim zes uur moest wachten totdat de luchthaven verlaten kon worden. Aubameyang plaatste op zijn socialmediakanalen verschillende filmpjes met boodschappen, vooral gericht aan de CAF. "Dit zal ons niet demotiveren, maar CAF: neem eens verantwoordelijkheid."

"Het is 2020 en willen dat Afrika groeit, zo gaan we daar niet komen", aldus Aubameyang. Rond 6.00 uur 's ochtends volgde eindelijk groen licht. "Eindelijk in de bus. Dank voor de extra motivatie, Gambia", besloot de aanvaller. De Gabonese ploeg had op dat moment nog tien uur de tijd om zich voor te bereiden op het duel, dat uiteindelijk dus verloren ging. Gambia en Gabon staan met zeven punten op nummer één en twee in hun kwalificatiepoule voor de Afrika Cup.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door supernico31)

Waarom zaten ze precies vast op het vliegveld? Word niet echt duidelijk volgens mij. Verder is dat natuurlijk uitermate vervelend voor Gabon en geloof ik ook dat het invloed heeft op je prestaties als team.

“We lost as mens” doet toch een beetje pijn aan de ogen 😅. Is er verder bekend waarom ze zolang op het vliegveld moesten blijven?

16 november 2020 om 20:42

Dat komt omdat ze op het vliegveld van Gambia hun paspoorten hadden gegeven en ze die niet terug hadden gekregen, dus moesten ze uren daarop wachten.

16 november 2020 om 20:44

De autoriteiten hadden een typfout gemaakt door Gabon te schrijven als Gibon. Daardoor dachten ze op het vliegveld dat er een lading apen voor de nationale zoo ging aankomen. Door al de verwarring was dus geen bus besteld.

16 november 2020 om 20:49

Ik neem aan dat dit een grap is, maar die valt in deze tijd niet erg goed kan ik je vertellen.

16 november 2020 om 20:50

Hij bedoelt het niet zo, maar jij leest het zo..

16 november 2020 om 20:52

Jammer dat er geen knop is om minnetjes te geven. Niet erg snugger deze opmerking.

16 november 2020 om 21:00

Ceejah , anders ga je even in een hoekje huilen? Waar je moeilijk over wilt doen zeg pfff

16 november 2020 om 21:18

Ik kan de humor er wel van inzien hoor. Zou het alleen niet op deze manier plaatsen op een site zoals dit. Kan verkeerd overkomen op mensen.

16 november 2020 om 21:19

Gewoon een leuke woordgrap. De mensen die dit racisme vinden, zijn in mijn ogen zelf juist racistisch. Helaas zal dit soort (onterechte) kritiek waarschijnlijk alleen maar erger worden in de toekomst... Bah.

16 november 2020 om 21:24

Ik vind het geen racisme. Dat zeg ik ook nergens. Zoals ik al zei kan ik de humor er zeker van inzien, maar zal lang niet iedereen dit als humor zien.

16 november 2020 om 21:29

Grap of geen grap hoezo apen weer? Ff serieus man in welke tijd leef jij.

16 november 2020 om 21:29

Haha was wel te verwachten. Niks met ras te maken. Zij die zich tegen de schenen geschopt voelen. Excuseer mij. En ook sorry dat jullie alles altijd zo zuur opnemen. Heb niks tegen helemaal niemand. Groen Geel of paars maakt me allemaal niks uit. Erg dat ik dit erbij moet zeggen maar ik doe het toch maar even

16 november 2020 om 21:31

Je hebt gewoon gelijk. Je kan grappen maken over heel veel dingen maar hoezo apen?? Zeg lading kreeften ofso wtf weet ik veel wat maar toch het wordt apen vind ik zelf ook niet in de grap passen.

16 november 2020 om 21:32

De Gibon is een apensoort. Gibon verschilt slecht een letter van Gabon. Dit is een woordgrapje. Jij denkt er zelf bij dat ik de spelers apen noem. Wie is dan de racist 🤔

16 november 2020 om 21:36

Maar... Kreeften lijkt helemaal niet op het land Gibon waar hij ze vandaan komen... Had ook wel nog voor iets van Gambia's (als in de weekdieren) kunnen gaan maar daar denk ik nu pas aan en is enkel toepasselijk voor de thuisploeg

16 november 2020 om 21:50

En als er een groep hongerige leeuwen (want ze willen erg graag voetballen) gebruikt wordt mag het wel? Het is wat ongelukkig verwoord, maar dit is geen racisme.

16 november 2020 om 22:01

Jonge jonge, wat een lange tenen weer.
Moeten we echt op alles wat maar een beetje riekt naar discriminatie meteen zo bemaderen? Vindt je het gek dat het hele land zo opgefokt is.

16 november 2020 om 22:06

Toch triest dat je in deze tijd geen woordgrap mag maken omdat sommigen zich óf gelijk racistisch behandeld voelen óf nog erger, de moraalridder willen uithangen en doen alsof deze grap niet door de beugel kan. Msn10 is blijkbaar geen helder licht dat ie de vergelijking trekt met apen en donkere spelers en zich dan afvraagt in welke tijd we leven. Weet je in welke tijd we leven? In de tijd dat je nog geen grap kan maken of er is al een bepaalde groep beledigd en die begint dan zo hard met schreeuwen dat de het merendeel maar naar hun pijpen moet dansen. Deze grap had totaal geen racistische lading, maar toch weer knap dat dit ervan gemaakt wordt. Voetbalzone zal het wel weer verwijderen. Applausje voor Msn10; heb je weer goed gedaan.

16 november 2020 om 22:21

Wat stellen mensen zich aan zeg. Als het Turkije was geweest en de grap zou zijn dat de autoriteiten een lading kalkoenen had verwacht, had je ongeveer net zo een grap. Was er dan zoveel gezeik geweest? Gewoon een leuke woordgrap van Tuskii die naar alle waarschijnlijk weer zal worden verwijderd doordat mensen het gelijk weer associã«ren met racisme.

16 november 2020 om 23:11

Even erop wijzen dat het geen weekdieren maar schaaldieren zijn. Kwestie dat er niemand over valt...

17 november 2020 om 09:28

Oh... Dom van mij. Heb ik van deze tread toch nog iets gemaakt waar ik me voor moet schamen.

17 november 2020 om 12:22

Vond je grap zelf niet zo sterk eigenlijk. Echter, wat me verbaasd aan de reacties is dat niemand valt over de bijnaam van Gabon, de zwarte panthers. Aap of panther wtf mensen doe gewoon normaal

17 november 2020 om 15:36

Jammer dat mensen over weinig algemene kennis beschikken en dan maar de racismekaart trekken.

Het heeft namelijk niets met de spelers te maken, puur met de naam van het land. Maargoed, hoort bij deze tijd zullen we maar zeggen.

16 november 2020 om 21:28

Er staat duidelijk vermoedelijk was de reden dat ze moesten wachten op de uitslag van de Corona test. Dan ga je misschien antwoorden ja maar dan kunnen ze toch ook in een hotel afwachten blijkbaar dus niet.

16 november 2020 om 21:41

Dat stond er nog niet in het begin denk ik, al kan ik er natuurlijk ook totaal over gelezen hebben.

16 november 2020 om 21:47

OW dat weet ik niet ik lees het ook net en als ze het hebben aangepast excuus

Ben zelf paar keer in Gambia geweest (en me ouders gaan jaarlijks) en heel vreemd als je daar af en toe wat langer bent is het eigenlijk niet. Niet een super groot vliegveld ofzo maar wel heel erg chaotische.

Even een stukje uit het AD // Het land van sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang werd door de Gambiaanse autoriteiten geweigerd het land te betreden zonder een nieuwe coronatest, waardoor het op het vliegveld moest overnachten. // Dit is natuurlijk enorm lullig, maar daar hebben wij in Europa ook last van. Regelgevingen van de voetbalbonden en de overheden die met elkaar botsen en voor ongemak zorgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Gabon

FIFA ranking: 86
3 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
P. NeveuUnknown
D. NzéKeeper
B. Ecuele MangaVerdediger
A. MoussoundaVerdediger
J. ObiangVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Gabon.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Gabon.

160 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Amadou Haidara moet de eerste versterking van Ralf Rangnick bij Manchester United worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren