Frank de Boer stoorde zich: ‘Ik wil niet zeggen dat daar de doodstraf op staat’

Woensdag, 11 november 2020 om 23:49Chris Meijer • Laatste update: 09:04

Frank de Boer kijkt niet geheel ontevreden terug op de oefeninterland tegen Spanje. Door doelpunten van Sergio Canales in de eerste helft en Donny van de Beek kort na rust eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel, mede doordat Oranje nog een aantal kansen liet liggen om met de overwinning aan de haal te gaan. De bondscoach stoorde zich wel aan het feit dat zijn ploeg verzuimde om door te dekken, zo vertelt hij in gesprek met de NOS.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ik blijf het zeggen: De Boer is tactisch zwak en brengt totaal geen energie/teamspirit over aan de ploeg. Hij is qua Oranje-strategie haast altijd reactief op de tegenstander. Oranje speelde vrij goed hier en daar maar hier ga je de oorlog (lees EK) niet mee winnen. Die Spanjaarden gingen ook niet eens voluit met hun C ploeg. Hij legt hier enkel de blaam bij de ploeg: vooraf besproken dit, niet geluisterd dat, als Veltman niet dit doet gebeurd dat niet enzovoorts. Als er dusdanig vaak gaten komen tussen de linies staat de ploeg gewoon niet goed. Maar goed, ik zal wel weer te kritisch gekeken hebben

12 november 2020 om 00:05

Kan je vast iets vertellen welke coach je ook neerzet (lees goed) je het gaat het ek Hoe dan ook niet winnen gekkie ☺

12 november 2020 om 10:32

Ten Cate. Waren we ook af van dat gezeik van Humberto Tan.

12 november 2020 om 00:06

Haha.. tactisch en teamspirit vind ik juist twee van zijn sterkste punten. Maar dat is slechts mijn mening. En realistisch gezien is onze B ploeg toch ook niet beter dan de spaanse C ploeg?

12 november 2020 om 00:07

Hoe was dit dan zonder energie of reactief? Oranje wilde Spanje vol onder druk zetten en ja, dat gaat dan weleens fout als je met een achterhoede en middenveld speelt dat niet op elkaar is afgestemd. In de tweede helft ging dit veel beter en dan zag je ook dat Nederland kansen kreeg. Ik dacht na vandaag juist: als Oranje op volle oorlogssterkte was geweest dan waren ze over dit Spanje B heengewalst, ook al is deze B ploeg nog vrij sterk. Ik zou het reactief vinden als hij tegen dit soort tegenstanders gaat afwachten. In plaats daarvan verzint hij tot nu toe een paar keer oplossingen en formaties om grote ploegen aan te pakken. Dat is juist prima toch?

12 november 2020 om 00:09

idd! als je Veltman opstelt dan weet je dat de kans heel groot is dat dit gebeurd dus dat is geen excuus. Stengs en Wijndal speelden wel prima. hopelijk gaan Ihatteren, Botman en Gakpo ook snel kansen krijgen want die zijn echt niet minder als sommige spelers die nu geselecteerd worden, integendeel zelfs. Gravenberg en Bijlow heb je ook nog. we hebben best veel hele goede talenten. ik vind niet dat De Boer het slecht doet en ik vind dat hij wel wat tijd mag krijgen maar hij moet wel zijn overdreven loyaliteit aan bepaalde spelers gaan los laten want sommige spelers die er nu bij zitten horen echt niet geselecteerd te worden, laat staan spelen en daar gooit hij straks misschien zijn eigen ruiten mee in

12 november 2020 om 04:37

Laat botman dan eerst maar een aantal klasses beter worden, want op dit moment is hij niet goed genoeg. Net als bijvoorbeeld schuurs.

12 november 2020 om 06:35

Dus jij wil in 3 wedstrijden in een week tijd de sterkste spelers opstellen? Volgens mij snappen sommigen nog steeds niet dat die spelers al genoeg wedstrijden spelen en dan spelers als Veltman dan idd ook wel eens een wedstrijd meepikken met oranje. Het zou roofbouw zijn als je constant met de beste speelt. Die hebben het bij de club al druk zat

12 november 2020 om 10:33

Botman speelt beter bij Lille en ook in een betere competitie.

12 november 2020 om 10:37

@Musi26 en waar baseer je op dat Botman niet goed genoeg is?

12 november 2020 om 10:38

Leuk hoor dat roepen over overdreven loyaliteit naar Veltman toe en vervolgens Geen Enkele RCV noemen in je lijstje.

12 november 2020 om 16:24

Dit baseer ik op wedstrijden uit het verleden van mijn clubje ajax en zijn verhuur periode ten opzichte van wat ik nu zie van zijn wedstrijden bij lile. Zowel Schuurs als Botman zijn op dit moment niet goed genoeg voor oranje. Beide spelers hebben potentie, maar moeten nog enorm groeien voor oranje. Een ajacied maakt je nog niet direct oranje waardig :P

12 november 2020 om 17:23

wat hebben we aan het verleden? we leven in de actualiteit en in de actualiteit staat Botman uitstekend te verdedigen. Veltman is ook niet goed genoeg voor Oranje, die maakt dezelfde fouten als Schuurs en ook net zo vaak

12 november 2020 om 03:22

Savano. Wellicht ben je vergeten dat hij vooraf uitdrukkelijk heeft gezegd dat zijn opgestelde achterhoede tegen Bosnië niet speelt. Het is nou eenmaal een oefenwedstrijd en in deze tijden ga je voor dit soort wedstrijden niet op volle oorlogssterkte. Tactisch verteld ie dan ook niks verkeerd in dit stuk.

12 november 2020 om 09:13

Je hebt echt precies verwoord hoe ik me voel bij Frank de Boer. Vond gisteravond dat Spanje te vaak als een mes door de warme boter ging. Volledig centrum van onder Koeman ontbrak ook, maar het bloed trekt onder m'n nagels vandaan als ik de Boer als bondscoach zie communiceren of als hij Babel laat invallen...

In de 2e helft kwam je ook een paar keer in de problemen juist doordat je doordekt. Maar belangrijker vind ik dat als je niet doordekt, je zelf ook niet aan aanvallen toekomt. Anders sta je steeds met depay en berghuis in balbezit op je eigen helft. Volgens mij heeft de Boer een duidelijk plan en vind ik hem goed bezig. Of het uiteindelijk echt gaat lukken weet ik niet, maar ik vind het wel interessant.

Met dit team en VVD zou je de beker moeten winnen Frank is een slechte trainer sorry maar zijn Ajax tijd was zijn hoogte punt daarna had ie gewoon moeten stoppen.

12 november 2020 om 00:22

dat lijkt me sterk. landen als Portugal, Frankrijk en Engeland bv hebben veel betere selecties. een Promes, Babel, Veltman, Hateboer, De Roon, Ake en Bizot bv hadden daar echt niet bij de selectie gezeten

12 november 2020 om 00:31

Het moment dat iedereen bij Oranje fit is kunnen we ons inderdaad wel meten met een Frankrijk, Duitsland en Engeland. Echter, met Frank de Boer op de bank is het voetbal dusdanig voorspelbaar en inspiratieloos dat we het heel lastig gaan krijgen.

12 november 2020 om 03:16

Denk dat je zijn wedstrijden bij andere teams verward met de wedstrijden bij oranje. In de wedstrijden die de boer tot nu toe heeft gecoacht zie je gewoon dat er veel directer wordt gevoetbald dan dat hij zijn teams vroeger liet voetballen. Zeker in de tweede helft zag je dit vandaag terug.

12 november 2020 om 04:42

Zijn eerste 1,5 jaar liet hij ajax ook goed spelen. Echter mensen vergeten dat en zien alleen de laatste 2 seizoenen waar hij het moest doen met een zeer matig elftal. Desondanks wist hij met deze marige teams de titels binnen te halen.

12 november 2020 om 08:56

@killastylo, het leek toch anders van tijd tot tijd verdacht veel op Galatasaray - Ajax met die legendarische terugspeelballen van Enoh..

12 november 2020 om 04:41

Alles goed? Wij hebben 3 topspelers (frankie, sergio en mathijs). De andere spelers zijn absoluut niet van absolute topniveau. Persoonlijk zeg ik dat je met frank de beste trainer hebt die je kunt wensen. Kijk goed naar zijn verleden en dan kan je heel duidelijk zien dat hij alles uit jongere spelers haalt.

12 november 2020 om 08:11

van Dijk, de Vrij, de Ligt en F. de Jong behoren tot de europese top. Wijnaldum en Depay bij de europese subtop en dan heb je een blik vol spelers die daar op hun beste dag bij horen. Blind, Bergwijn, van de Beek, Akã© (en ja daar zitten ze op het moment allemaal niet, maar op een EK kunnen ze pieken). Dan heb je nog jongens die in de komende paar jaar stappen naar de subtop kunnen zetten: Wijndal, Bijlow, Gravenbergh, Koopmeijners, Malen. Aanvallend is het wel wat mager.

12 november 2020 om 08:32

Wijnaldum heeft een hele belangrijke rol bij de winnaar van de CL. De Ligt is nog niet onomstreden bij Juventus. Idem voor Frenkie bij Barca. Zou Wijnaldum toch echt wel Europese top noemen hoor

12 november 2020 om 16:27

Ik ben het opzich met je eens, maar vooral de aankomende jongens kun je nog lang niet op bouwen. Het kan de ene wedstrijd een 3 zijn en de andere wedstrijd een 9.

12 november 2020 om 16:31

De ligt verwacht ik zeer snel weer 100% basis bij juve. Ik ben misschien wel de grootste fan van Wijnaldum, maar hij is geen absolute europese topspeler.

Ik snap die haat naar de Boer niet zo goed eigenlijk. Het lijkt bijna een heksenjacht wel. Ten eerste is dit een oefenwedstrijd. Ten tweede was dit absoluut niet het sterkste elftal van Nederland en ten derde zo heel slecht was het vandaag toch niet (met name 2e helft)? Die man heeft net 4 wedstrijden gecoacht en iedereen wou hem al weg hebben voordat hij uberhaupt begonnen was leek het wel. Besef ook hoeveel ongeluk deze man heeft dat je halve selectie zon beetje er niet bij is. Ik heb in de tweede helft vandaag echt wel positieve dingen gezien. Dumfries die zeer dreigend was over de rechterflank met Stengs. Wijndal die er een aantal keer erg sterk overheen kwam. Verder vond ik Wijnaldum ook echt weer een keer aardig voetballen. Het is alleen nu helemaal vervelend voor de Boer dat hij niet kan beschikken over Virgil en de Ligt, want dit scheelt gewoon gigantisch veel t.o.v. een Blind, Veltman of Ake centraal. Verder als Memphis en de Jong die 100% kansen niet missen, win je gewoon 3-1. Geef de Boer nou even de tijd en oordeel dan pas, want dit is gewoon nog veel te vroeg!

12 november 2020 om 01:29

De Boer heeft bijna letterlijk iedereen tegen zich. De ene wil hem niet omdat hij Ajacied is (en dat hij Ajacieden voor zou trekken), een andere wil hem niet omdat onder zijn hoede clubs geen "mooi voetbal" spelen. Een derde groep wil van Gaal of hoopt dat Koeman weer terug komt. Frank heeft enorm veel tegenwind tegen, maar ik hoop dat hij deze klus gewoon gaat klaren. De wedstrijden tegen Mexico en Bosnië waren absoluut potjes die Oranje normaal moet winnen, maar Italië en Spanje? Dat zijn twee toplanden met betere spelers. Vandaag was de eerste helft echt niet goed, maar de tweede? Met wat meer geluk win je die pot nog...Als mensen hun clubbril willen afzetten en wat meer geduld hebben komt het hopelijk goed.

12 november 2020 om 04:15

Het zal allemaal best, voor Blind waren er destijds ook allerlei excuses maar uiteindelijk bleken de critici vanaf dag 1 gelijk te hebben. De Boer flopt keer op keer en tot nu toe bij oranje ook.

12 november 2020 om 04:46

Deze hebben geen gelijk gekregen, want ook zijn directe opvolgee kreeg het niet voor elkaar. Koeman heeft heel veel geluk gehad dat frankie erbij kwam en mathijs zich ontpopte tot een topspeler. Laten we eerlijk zijn onder koeman was het vaker slecht, dan goed.

12 november 2020 om 06:45

Pardon? Advocaat deed het gewoon meer dan prima met exact hetzelfde materiaal. Blind was gewoon een fiasco.

Wat een verademing die Frank de Boer! Met name de 2de helft echt power in het team gezien. Jagen tot op de achterlijn van de tegenstander. Ook de uitleg achteraf, geweldig. Ik kan er echt van genieten. Die kop ook 'tuurlijk moet je doordenken!' hahaha geef de Boer eens een kans.

Tuurlijk maakt Joel een domme fout waardoor hun scoren, maar er zijn twee spelers die nauwelijks genoemd worden door de media en staf van het elftal. Memphis en Stengs. Laten we beginnen bij memphis. Mijn bejaarde hond die heel de dag slaapt had meer meters gemaakt in 90 minuten dan hij, totaal ongeïnteresseerde houding en dan ook nog captain zijn toen gini er uit ging. Schandalig. De manier waarop hij de kans mist is gewoon treurig. Kijk dat je een keer een grote kans mist gebeurt veel spelers, maar die proberen op zn minst nog een beetje passie in de actie te leggen. niet een zwak rollertje die de keeper rustig kan tegenhouden, ongelofelijk.

En Stengs.... die jongen kan het niveau niet aan, misschien wilt Frank zijn dochter niet boos maken door hem heel de tijd op te roepen, maar die heeft echt letterlijk niets goed gedaan. Met als diepte punt die vrije trap op het eind, toen had frank hem er af moeten halen en desnoods met 10 man verder moeten gaan.

Ik begrijp niet hoe F. De Boer erbij komt dat Luuk de Jong goed is in ballen vasthouden. Hij weet zich vaak niet eens vrij te spelen van zn directe tegenstander. Voordat de bal bij hem is, is ie al afgetroefd door de verdediger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

183 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren