ADO haalt ‘gedegradeerde’ assistenten terug na ontslag Rankovic

Woensdag, 11 november 2020 om

ADO Den Haag heeft de technische staf compleet gemaakt. De club maakt woensdagochtend namelijk wereldkundig dat Michele Santoni en Rick Hoogendorp deels weer worden betrokken bij de A-selectie. De rolverdeling zal echter wel verschillen van de oude situatie, zo klinkt het. Het duo werd vorige week, enkele dagen voor het ontslag van Aleksandar Rankovic, nog teruggezet naar de jeugdopleiding van ADO.

Santoni zal naast Adrie Bogers als tweede assistent van hoofdtrainer Ruud Brood fungeren, met de focus op videoanalyse en de sportwetenschappelijke benadering, zo verduidelijkt ADO in het persbericht van woensdag. Hoogendorp, voormalig aanvaller van de club, zal één of twee keer per week als spitsentrainer aan de slag gaan bij de huidige nummer zestien in de Eredivisie. Brood en Bogers, die dinsdag officieel werden gepresenteerd, staan deze woensdag voor de eerste keer voor de groep in Den Haag.

Rankovic raakt assistenten kwijt: ‘Een vervelend, maar noodzakelijk besluit'

Er wordt schoon schip gemaakt in de technische staf van ADO Den Haag.Lees artikel

Santoni gaf vorige week in gesprek met Voetbalzone te kennen dat hij zelf had gevraagd om verder te gaan bij de jeugdopleiding van ADO. "ADO heeft mij niet teruggezet naar de jeugd, maar ik heb het zelf gevraagd." Hij gaf aan niet mee te willen gaan in de ‘machtsspelletjes’ die volgens hem worden gespeeld. “Met name in de media.” Hans Kraay junior vertelde anderhalve week geleden voor de camera van FOX Sports dat er intern aan de stoelpoten van Rankovic werd gezaagd. Er zouden strubbelingen zijn binnen de technische staf. Na de 2-4 nederlaag tegen FC Twente werd Rankovic de laan uitgestuurd.

"Het is een vervelend, maar noodzakelijk besluit", verklaarde Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart, vorige week het terugzetten van Santoni en Hoogendorp. "Het is de uitkomst van diverse interne gesprekken, waarvan de inhoud uiteraard binnenskamers blijft. Wij zien dit als een vereiste om meer rust te creëren. In de komende periode blijven we met alle technische schakels binnen de club in gesprek, zodat we ons met zijn allen maximaal kunnen inzetten voor dat ene belangrijke doel: in de Eredivisie blijven."Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door voetballer 2)

Ik snap helemaal niet wat er bij die club aan de hand is, wat een puinhoop zeg. ADO gaat denk ik gewoon naar beneden dit seizoen samen met RKC want de andere clubs laten zien dat ze nog prestaties kunnen neerzetten. Maar ADO heeft gewoon geluk gehad dat het coronavirus de competitie stil legde anders waren ze vorig jaar al gezakt.

11 november 2020 om 11:30

Ik zal je even bijpraten. Na PSV uit is er uitgelekt dat Rankovic zijn eigen weg ging terwijl bij aanstelling was afgesproken dat men een technisch hart had gevormd. Rankovic praatte 2 weken na zijn aanstelling al niet meer met het technisch hart. Hier zitten Jol maar ook Hamdi en van der Dussen in. Vervolgens heeft men een gesprek gehad met Rankovic en zijn de assistenten Santoni en Hoogendorp bij hem weggehaald. Dit wou Rankovic zelf. Vervolgens was Twente thuis de druppel waar we weer totaal niet over de middenlijn kwamen en we niet eens 3x de bal naar elkaar konden spelen. Nu Brood is aangesteld zijn Hoogendorp en Santoni weer terug in de technische staf. Duidelijk toch?

11 november 2020 om 12:12

jsdenhaag. Ik weet niet of het echt wel duidelijk is. Ik heb gelezen dat Santoni echt zelf gevraagd heeft om naar de jeugd te gaan omdat hij niet tussen 2 vuren wilde zitten. Nu schijnt hij wel weer onder Brood toegevoegd te zijn. Dus een beetje onduidelijk is het echt wel. Trouwens ik denk dat je zonder Jol en vriendjes beter af zou zijn en een totaal nieuw technisch hart moet gaan vormen.

11 november 2020 om 16:28

Wie zijn Jol zijn vriendjes in het technisch hart? Jol heeft al een hele hoop gedaan voor de club. De grote schoonmaak was duidelijk nodig. Daar heeft hij samen met Hamdi voor gezorgd. Er zijn nu een hele hoop talenten gehaald waar veel meer uit te halen is als dat Rankovic gedaan heeft. Philipp, Besuijen, de Boer, van Ewijk, Kemper, Bourard en Pascu gaan het heus laten zien, daar ben ik echt niet bang voor.

Wat een ongekende chaos in Den Haag zeg, heb het idee dat Martin Jol zijn vinger iets te dik in de pap heeft zitten.

11 november 2020 om 11:38

En wat geeft je dat idee?

Wat een geweldig beleid van Jol zeg. Weet de club goed naar de verdommenis te krijgen.

11 november 2020 om 11:40

@1892: Je moet je bijna schamen dat je dit zegt, van de achtergelaten puinhopen van de belchinezen tot Pardew; was ADO echt zo stabiel volgens jou?

11 november 2020 om 19:26

Dat was inderdaad niks. Maar is dit beter. Jol die het bepaald maar geen enkele verantwoordelijkheid wil dragen en Hamdi het woord laat doen? Sorry maar deze man kan ik echt niet serieus nemen. Hoop echt dat het Haagse gif weer terugkomt. Te mooie club om te degraderen.

11 november 2020 om 16:30

Dit is niet het beleid van Jol. Dit is het beleid van Hamdi, later heeft hij Jol gevraagd om in het technisch hart te komen.

Wat een ongelooflijke puinhoop is het daar bij ADO geworden. Ik dacht dat toen die Chinees eruit was dat ze bestuurlijk gezien wat meer rust konden gaan creëren maar dat lukt ze dus (nog) niet. Vond die Santoni bij Almere des tijds wel een leuke trainer trouwens.

11 november 2020 om 10:49

Santoni houden ze denk ik achter de hand voor het geval zij volgend jaar KKD moeten spelen. Speelde daar idd ook leuk voetbal.

En over 4 maanden, wanneer degradatie onvermijdelijk is, schuiven ze Michele Santoni door als hoofdcoach. Wat een ontzettende ADO-onwaardige puinhoop is het daar zeg...

Eerst de assistenten weg doen omdat de selectie er niet achter staat om ze vervolgens weer terug te halen. en nu? De selectie weg en een nieuwe spelers groep die de assistenten wel waarderen? snap het niet meer daar.

11 november 2020 om 16:31

Assistenten zijn niet weg gedaan omdat de selectie er niet achter staat.

We staan als reaguurders te ver weg van alles wat er bij die club gebeurt. Maar als je als buitenwacht dit allemaal aanschouwt kun je toch niet anders concluderen dan dat ADO de weg helemaal kwijt is? Mijn verwachtingen waren al niet bijster hoog maar richting de rest van het seizoen al helemaal niet meer. Daar speelt de aanstelling van Brood ook wel een rol is. Ben niet zo gecharmeerd van hem. Heeft het eigenlijk alleen bij RKC heel behoorlijk gedaan als trainer.

11 november 2020 om 11:33

Ik heb me ook verbaasd over Brood nadat hij bij RKC vertrok. Bij RKC heeft hij het absurd goed gedaan, meer dan hoe jij het stelt "heel behoorlijk". Kampioen worden met geweldig voetbal in de KKD en vervolgens het jaar erop de finale verliezen in de play-off om Europees voetbal. Was altijd de rust zelve en nam altijd verstandige beslissingen. Vervolgens herken ik hier niks meer van terug bij andere clubs, en komt hij op mij vooral over als een zeurende man.

Wat een reacties van mensen hier zeg! Als je niet weet hoe de vork in de steel zit moet je je mening voor je houden. Kijken jullie anders even de persconferentie en het interview met Mohammed Hamdi terug.

Dus met andere woorden waren Santoni en Hoogendorp degenen die aan de stoelpoten van Rankovic aan het zagen waren? Nu Rankovic weg is zijn ze weer terug bij het eerste. Als Rankovic niet met het Technisch Hart communiceerde, waren Hoogendorp en Santoni dan degenen die alles doorspeelden? Als dit waar is zijn het echt ratten en kan Brood zich voorbereiden op hetzelfde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Willem II8-9
18.FC Emmen3-17
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. ArweilerAanvaller101
M. KramerAanvaller91
L. KoopmansKeeper100
A. ĆatićAanvaller80
V. BesuijenAanvaller70
N. KarelisAanvaller50
B. Ould-ChikhAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

11 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren