Derksen baalt: ‘Want dit is echt een aantrekkelijke speler voor Oranje’

Maandag, 9 november 2020 om

Dat Oussama Tannane een geweldig seizoen doormaakt, is ook Johan Derksen niet ontgaan. De analist van Veronica Inside had de aanvallende middenvelder van Vitesse graag in het Nederlands elftal gezien, maar kwam er maandag tot zijn spijt achter dat hij al voor Marokko gekozen heeft.

Tannane blinkt al het hele seizoen uit bij Vitesse en was zondag ook tegen FC Emmen belangrijk (3-1) door de eerste twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. "Ik moet zeggen: ik ben vanochtend gaan kijken, want ik wist niet meer of hij interlands gespeeld had voor Marokko, maar helaas heeft hij er negen gespeeld", weet Derksen. Tannane speelde in 2015 wel twee keer voor Jong Oranje, maar koos een jaar later voor een carrière bij Marokko. "Dit is nou echt een aantrekkelijke speler voor het Nederlands elftal", vindt Derksen. "Daar is hij goed genoeg voor."

Wim Kieft, die eveneens aan tafel zit bij Veronica Inside wil niet ingaan op de eventuele kansen van Tannane in Oranje. "Ik weet het niet, dat is ook niet relevant nu", aldus de oud-spits, die wel lovend is over de nummer tien van Vitesse. "Als ik hem zie zoals hij sinds de zomerstop speelt, dan vind ik hem echt weergaloos goed. Snelheid, techniek... Als hij dit kan volhouden, dan zal hij ook wel bij het nationale team van Marokko spelen. Maar we hebben er nog eentje die bij ons had kunnen spelen...", doelt Kieft uiteraard op Hakim Ziyech van Chelsea.

"Het is een geweldige voetballer. Dat zagen we al voordat hij die rode kaart kreeg, niet normaal", vervolgt Kieft. Tannane kreeg op 18 oktober rood tegen ADO Den Haag (0-2 winst), nadat hij scheidsrechter Richard Martens meerdere keren uitmaakte voor 'mafkees'. "Ik vond het niet kunnen", aldus Kieft. Ook presentator Wilfred Genee wil de woorden van Tannane niet goedpraten, maar hij kan op weinig bijval rekenen van Derksen. "Jij wordt weer het geweten van Nederland", zegt hij tegen Genee. "Kom op, 'mafkees', wat is dat nou voor een softe uitdrukking. Dat gebruik je toch gewoon in het normale verkeer?"


Teun Koopmeiners: ‘Ik zei tegen Frank de Boer dat ik klaar was voor de basis’
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door constant kante)

Als je Promes en Babel er bij hebt. Tja, dan vraag ik me af of hij echt minder is.

9 november 2020 om 21:49

Dat hoef je je niet af te vragen

9 november 2020 om 21:50

Tannane heeft iig wel veel meer voetballend vermogen. Promes komt nog geen skippybal voorbij want die heeft totaal geen individuele actie in huis en Babel heeft zijn beste tijd gehad inmiddels maar goed, dit kan gebeuren. niemand ging er vanuit dat Tannane ooit een versterking zou worden voor Oranje dus dit vind ik wel begrijpelijk. Ziyech is echter een heel ander verhaal en wel een kwalijke zaak imo. een leek kon zien dat die zou uitgroeien tot een geweldige voetballer want bij Twente was hij al fenomenaal goed en constant en bij Ajax waar er ook is gewerkt aan zijn meeverdedigende taken heeft hij zich doorontwikkeld tot een internationale topspeler. dankzij de rancune van een assistent bondscoach en amateurisme bij de nationale bond die toen niet ingreep zijn we die helaas kwijt aan een ander land

9 november 2020 om 21:54

Ben het voor de verandering eens met je eens, die Promes heb ik dus echt in zn hele carrière nog nooit een tegenstander zien uitspelen! Jammer van de blessure van Bergwijn, al ik vrees ik er voor dat hij sowieso niet in de plannen van Mourinho gaat voorkomen.

9 november 2020 om 21:55

Promes heeft een vormdip. Is gewoon een goede voetballer die 2 klassen beter is dan Tannane. Altijd dat geblaat na een paar mindere potten. Tannane speelt net een paar wedstrijden goed en mensen doen nu al alsof ie beter dan Promes is. Tannane mag dromen van een carriere zoals Promes.

9 november 2020 om 21:58

@psveruit030 Promes zit geloof ik al 7 jaar in een vormdip. omdat hij vorig jaar toevallig een paar geniale passes van Ziyech erin kopte zijn mensen er opeens in gaan geloven dat het een of andere fenomenale voetballer is maar wat laat hij nou zien aan de bal? ik vind hem echt niet beter als Tannane, integendeel zelfs. wat was Promes zijn laatste indrukwekkende interland in Oranje waarin hij het verschil heeft gemaakt? ik kan me het niet heugen iig

9 november 2020 om 22:03

7 jaar is overdreven. Heeft de Russische competitie letterlijk aan flarden geschoten

9 november 2020 om 22:07

59 goals in 119 wedstrijden in Rusland, dat is niet een competitie aan flarden schieten imo. dat is ongeveer 1 goal in de 2 wedstrijden. een Linssen bv haalde bij Vitesse een ongeveer net zo hoog gemiddelde met 41 goals in 88 wedstrijden en ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat Linssen de Eredivisie aan flarden heeft geschoten

9 november 2020 om 22:10

Dat is 1 op 2. Prima voor een buitenspeler lijkt me.

9 november 2020 om 22:11

Promes speelde in Rusland in de spits

9 november 2020 om 22:18

Tannane speelt nu inderdaad erg goed. Maar dat is het grootste gedeelte van zijn carrière wel anders geweest. Promes heeft wel even wat meer laten zien op een niveau waar Tannane nog niet eens bij in de buurt komt. Eerst in de Eredivisie top, daarna in Rusland top. Transfer naar Sevilla, daar viel het wat tegen maar wel veel gespeeld hoor. Bij Ajax wederom top in de Champignons League, hoogste niveau wat er is volgens mij. Tannane speelt een paar goede eredivisie wedstrijden en hij zou gelijk Promes voorbij gestreeft zijn. Dat is wel erg opportunistisch. Promes is geen wereldspeler en nu niet in vorm, maar je overdrijft enorm door hem zo te beschrijven.

9 november 2020 om 22:18

Japie je bent erg goed in statistiekjes opzoeken op internet maar je kan moeilijk ontkennen dat deze jongen een geweldige periode heeft meegemaakt in Rusland. Ik deel je mening over zijn huidige vorm maar hem 7 jaar uit vorm noemen is gewoon lachwekkend.

9 november 2020 om 22:26

@jacco89 ik zei het enigszins gechargeerd maar ik kan me Promes zijn laatste goede interland iig niet meer herinneren. na zijn vertrek uit Rusland is het ook in clubverband niet best meer geweest. hij rondde een paar passes van Ziyech goed af door prima diepte te kiezen vorig seizoen maar wat heb je aan een buitenspeler die het best presteert als hij de bal niet heeft?

9 november 2020 om 22:34

Ongeveer het gemiddelde van Van Nistelrooy. Volgens mij was dat best een goede spits. Ik ben. Het eens dat hij nu slecht speelt en eigenlijk vind ik hem ook niet bij Ajax passen, maar zo slecht is hij niet

9 november 2020 om 22:47

dat kan maar Van Nistelrooij maakte zijn goals in de absolute wereldtop destijds. geen enkele van de huidge Oranje aanvallers komt ook maar een heel klein beetje in de buurt van het niveau wat Van Nistelrooij had

10 november 2020 om 01:05

Daarbij trekt Tananne de kar(als die geen rood krijgt) en doet Promes dat niet.

10 november 2020 om 17:55

Ik zal vast wel weer de enige zijn, maar ik vind die Tannane helemaal niet zo'n geweldenaar als hij momenteel wordt beschreven. Ja tuurlijk, hij doet het dit seizoen tot nu toe uitstekend. En het is leuk om naar te kijken. Maar, om nou te zeggen dat hij in zijn eentje Vitesse op sleeptouw neemt en als Maradona de ploeg leidt slaat echt nergens. Het is een uitstekende voetballer in een subtopteam. Maar daarnaast heeft zijn kwaliteit ook nog eens een downside. Hij is emotioneel instabiel. Als het draait, geen probleem maar zodra het tegen gaat zitten dan komt raar gedrag boven. Rare overtredingen, verbala geweld, agressief gedrag, etc. etc. Je kunt zeggen wat je wilt over zijn uitstekende kwaliteiten, maar als je je niet kunt beheersen en gedragen zal dat altijd een deken over je carriere blijven. Tenzij je Maradona of Suarez bent. En dã¡t, dat is Tannane nu ook weer niet. Zie mijn eerste zin. En dan is in dit stukje de wereld ook weer helemaal rond.

10 november 2020 om 17:36

Bij marokko is concurentie op die positie groter dan bij oranje. Mischien slim van ihattaren om voor nl te spelen. Bij marokko denkt niemand eraan tannane op te roepen. Daar lopen stuk of 7 betere spelers rond van harit, boufal tot amallah en barkok

Ok nu moet Johan echt van de buis af. Dit soort opmerkingen bewijzen eens te meer dat die man seniel begint te worden.

9 november 2020 om 21:58

Zo gek is de gedachte niet hoor. Als Tannane hetzelfde hij een topclub liet zien was hij wel goed genoeg. Hij is beter dan Babel, Promes. Daarbij houdt Bergwijn de bank in Londen warm waardoor Tannane best in aanmerking had kunnen komen, mits hij speelgerechtigd zou zijn geweest.

10 november 2020 om 07:51

@jacco, zet Tannane bij Tottenham en dan zit hij daar ook op de bank. En de statement “als hij hetzelfde bij een topclub liet zien, was hij wel goed genoeg”, dat klopt. Maar dat heeft hij dus vooralsnog niet gedaan.

9 november 2020 om 22:00

Tannane en Bazoer verbazen vriend en vijand dit jaar, zo gek is het niet om hen te willen in plaats van pak 'em beet De Roon, Strootman, Stengs.

9 november 2020 om 22:05

ik zou deze twee spelers echt enorm graag bij Feyenoord zien. zo een Tannane is toch gewoon een klasse beter als bv zo een Linssen en Bazoer is vele malen beter als een Diemers imo

9 november 2020 om 22:12

Als ik hun twee was, zou ik ook mn zinnen zetten op Feyenoord. Klimaat van een topclub, en ze brengen zoveel voetbal. Alles wat feyenoord nodig heeft. Veerman erbij en je heb echt een sterke as, op de spits na.

9 november 2020 om 22:16

als deze drie spelers daadwerkelijk naar Feyenoord worden gehaald dan zou ik daar heel blij mee zijn. die zijn echt beter als wat er nu bij ons op die posities loopt

9 november 2020 om 22:45

Ik denk dat je beter die trainer kan halen, die de twee aan het spelen heeft gekregen terwijl ze het daarvoor jaren aan het verkloten waren, en die met Vitesse bovenin meedoet en nauwelijks goals tegen krijgt. Bij Tannane en Bazoer gaat dit bij een jaartje blijven, of zelfs een halfjaar, let maar op.

9 november 2020 om 23:36

Zouden zeker Feyenoord een stuk sterker maken. Maar helaas hebben de Rotterdammers niet de financiele middelen om ze aan te trekken. Ik zou dit Vitesse wel in Europa willen zien volgend jaar ipv een Az bijvoorbeeld. Misschien dat ze wat meer punten spronkelen voor Nederland ipv de Alkmaarders.

Tannane goed genoeg voor oranje?😅. Dat zegt wel wat over johan zijn voetbalverstand..

9 november 2020 om 21:53

noem mij een buitenspeler in Oranje op Berghuis en Gakpo na die beter is op dit moment? Babel of Promes? ik denk van niet en Bergwijn raakt ook nooit een knikker in Oranje

9 november 2020 om 22:43

Aan Babel stoor ik me ook altijd, en Promes heeft nu even een vormcrisis, maar Bergwijn en Promes zijn wel veel beter dan Tannane normaal gesproken. Gast speelt nu een paar wedstrijden goed in een vrije rol waarbij het elftal om hem heen is gebouwd.

9 november 2020 om 22:46

ik heb daar mijn twijfels bij. als ik de techniek, creativiteit en dynamiek van een Tannane zie dan ben ik daar meer van onder de indruk dan van wat ik de laatste 5 jaar van een Promes of Babel heb gezien als die de bal hadden

Het moet niet gekker worden met Johan. Bezig met een charmeoffensief. Hij is gek van 'Mootje' en nu ook al van Tannane.

9 november 2020 om 22:00

elke voetballiefhebber geniet toch van spelers als Ziyech, Ihatteren en Tannane? dat zijn/waren de krenten in de pap in de Eredivisie waar je overspoeld wordt met nuttige hardwerkende teamkrachten. als ik naar de Eredivisie kijk kijk ik voor dit soort spelers of een Berghuis, Tadic, Anthony, Kudus en Gotze. niet voor een Mauro, Rosario, Alvarez of Leroy Fer ofzo

9 november 2020 om 22:12

Jazeker. Je hebt helemaal gelijk.

9 november 2020 om 22:18

Noem eens een speler van oranje die jij beter vindt dan tanane op zijn positie... Vd beek? Hateboer? Wijnaldum Promes Babel Niet een van bovengenoemde is beter in mijn optiek. Zo raar is zijn opmerking niet vind ik. Je moet tanane wel de vrijheid geven en hij gaat voor je... Zeker een gemis... dergelijke spelers heeft Nederland juist nodig...

9 november 2020 om 22:23

helemaal mee eens maar hier lijkt er eerder een voorkeur te zijn voor hardwerkende nuttige teamkrachten dan voor iemand die een mannetje kan passeren en echt wat met een bal kan

Tannane was bij heereveen minstens net zo groot talent als ziyech en was/is een jaar jonger,labyad, maher en bouy werden ook gezien als een groter talent dan ziyech allemaal jongens uit 93,ziyech was dus niet een eens het grootste talent onder de Marokkanen in Nederland,opmerkelijk dat hij nu mijlenver van hun vandaan is,letterlijk en figuurlijk...

9 november 2020 om 22:39

Zo, die Bouy heeft het een partij vergooid, gaat ie naar Juventus, haha. Speelt die nog wel betaald voetbal? Paar jaar geleden dook hij op bij Pec Zwolle.

Beetje overdreven, hij heeft nu wat aardige wedstrijden gespeeld maar het is een hele wisselvallige speler die denk ik alleen zo functioneert omdat die trainer precies weet hoe hij die gast kan laten denken en voelen dat hij belangrijk is. Moet een beetje gepamperd worden om te kunnen presteren lijkt het. Dat zou op een hoger niveau niemand de moeite waard vinden om te doen, dan is het gewoon meedraaien of opzouten, geen speciale aandacht voor het gevoelige ego van meneertje Tannane.

9 november 2020 om 22:44

misschien heb je gelijk maar dat geldt ook voor een Vd Beek maar dan is iedereen verontwaardigd dat Solskjaer niet heel zijn elftal afstemt op deze speler

10 november 2020 om 09:54

@japie. Huh, zelfs als het inderdaad ook voor vd Beek geldt, wat is dan je punt? Wat heeft vd Beek ermee te maken, haha...? Daarnaast heb ik echt helemaal niemand zien suggereren dat Solksjaer zijn hele elftal op vd Beek afstemt hoor... Maar gaat het dan in jouw hoofd zo: 'iemand zegt iets over Tannane, hm, ok, maar dan ga ik iets over vd Beek zeggen hoor!' Haha... ik snap hem ff niet...

10 november 2020 om 08:13

Niet helemaal waar wat je zegt. Vitesse draaide als een tierelier afgelopen seizoen, toen raakte Tannane gebleseerd tegen fc Utrecht, en ging Vitesse wedstrijden verliezen wat tot het ontslag van Slutsky heeft geleidt. Op het moment dat Tananne terug kwam, ging Vitesse wedstrijden winnen. Sterker nog, ze hebben in 1.5 jaar tijd heel weinig wedstrijden verloren met Tannane in het veld

10 november 2020 om 09:57

@arnhemmer, ok, dat had ik niet zo in de gaten, want Vitesse en Tannane waren mij vorig jaar niet zo opgevallen.

Elke speler met een dubbele nationaliteit die een bal in het doel schopt komt voor het vraag stuk. Nederland of Marokko / Turkije. En als je nou terug gaat en kijkt. Ik kan me echt niet herinneren dat dit ooit een discussie punt is geweest voor wie dan ook. En dan kijk je naar het moment dat het wel een punt werd. Toen Ziyech voor Marokko koos en niet voor Nederland. Dat is het moment dat iedere speler voor Marokko koos. Tuurlijk draaide het Nls elftal op dat moment niet, maar dat is niet de enige reden. Voor veel jonge spelers die voor die keuze staan zien ze Hakim als grote voorbeeld en volgen hem. Nu is Ihattaren de eerste sinds pakweg 5 spelers die weer voor Nederland kiest en dat was zowat koninklijk nieuws. Het is echt heel verdrietig dat het zo belangrijk wordt gemaakt vandaag de dag. En ik word er ook heel erg moe van dat elke keer nu een speler uit Marokko een bal raakt weer het Nederland of Marokko kul argumenten naar boven komen. Tannane is een goede voetballer en het is zijn volste recht om voor Marokko te kiezen. Respecteer zijn keuze en hou op met die als als verhalen. Zelfde geldt voor Ziyech en Ihattaren. De keuze is gemaakt en laat het gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper100
E. DasaVerdediger100
A. BrojaAanvaller105
L. OpendaAanvaller105
D. DoekhiVerdediger90
M. WittekVerdediger90
O. DarfalouAanvaller93
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

11 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Vitesse 8 4 3 1
2019/2020 Vitesse 17 5 5 0
2018/2019 FC Utrecht 15 1 3 0
2017/2018 Saint-Étienne II 2 4 0 0
2017/2018 Las Palmas 10 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Oussama Tannane houdt ploeterend Vitesse in het spoor van Ajax

Vitesse blijft voorlopig met twee punten achterstand in het spoor van koploper Ajax. De Arnhemmers hadden het in eigen stadion niet bepaald gemakkelijk met laagvlieger Fortuna Sittard, maar wonnen door doelpunten...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren