Jamie Redknapp doet pijnlijke claim over status van Donny van de Beek

Zaterdag, 31 oktober 2020 om

Ole Gunnar Solskjaer had Donny van de Beek liever niet in zijn selectie gehad, claimt analist Jamie Redknapp in de voetbalpodcast van Sky Sports. De voormalig middenvelder van onder meer Liverpool en Tottenham Hotspur concludeert dat de zomeraankoop op dit moment simpelweg tekort komt en dat Manchester United de beschikking heeft over voldoende goede spelers op het middenveld. Solskjaer had de transfersom voor Van de Beek liever op een andere manier aangewend, denkt Redknapp.

Van de Beek, voor minstens 39 en maximaal 44 miljoen euro overgekomen van Ajax, heeft dit seizoen nog geen basisplaats gekregen in de Premier League. Woensdagavond begon hij wel vanaf de aftrap in de Champions League-wedstrijd tegen RB Leipzig (5-0). Van de Beek speelde verdienstelijk, maar Manchester United draaide pas echt goed nadat hij werd vervangen door concurrent Bruno Fernandes: in het slot van de wedstrijd vergrootten the Red Devils hun voorsprong van 1-0 naar 5-0, mede door de aanvallende inbreng van de Portugees.

Bruno Fernandes mocht maar kort invallen voor Van de Beek, maar liet nog even zien van absolute WERELDKLASSE te zijn met deze pass! ??

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 28 oktober 2020

"Van de Beek is een getalenteerde speler, hebben we kunnen zien bij Ajax en het Nederlands elftal", zegt Redknapp, zelf zeventienvoudig international van Engeland, in de podcast. "Maar Solskjaer ziet hem dag in, dag uit. Als een speler goed genoeg is, dan speelt hij. Het is duidelijk dat Solskjaer nog niet vindt dat hij thuishoort in de ploeg. Misschien is hij niet fit genoeg of laat hij onvoldoende zien op de training." Redknapp merkt evenwel dat er een luide roep is om meer speeltijd voor Van de Beek. Hij trekt de vergelijking met Fabinho, bij wie daar minder sprake van was toen hij in 2018 naar Liverpool ging.

"Jürgen Klopp maakte toen geen gebruik van hem, maar er werd niet echt over gesproken omdat het goed ging met Liverpool", herinnert Redknapp zich. "Die luxe heeft Machester United niet. Ze hebben het lastig, dus wil iedereen Van de Beek zien. Maar de vraag is: waar moet je hem neerzetten? Dat is erg lastig voor Solskjaer." Fernandes wordt gezien als de beste aanvallende middenvelder en in de afgelopen twee competitieduels vormden Fred en Scott McTominay een centraal blok achter hem. Voor die rol kunnen ook Paul Pogba en Nemanja Matic worden ingezet. "Als Solskjaer heel eerlijk zou zijn, zou hij waarschijnlijk toegeven dat hij Van de Beek liever niet had gehad en de transfersom liever had gestoken in een centrumverdediger. Op die positie hebben ze meer zorgen."

Eerder deze week liet Solskjaer blijken te begrijpen dat een aanwinst als Van de Beek onder een vergrootglas ligt in de Engelse media. Toen Patrice Evra bij Sky Sports zei dat Manchester United geen behoefte heeft aan Van de Beek, stelde de oefenmeester dat de Nederlander van grote waarde zal worden voor zijn ploeg. "Ik begrijp dat het voor sommige oud-spelers en commentatoren dat het lekker is om soms even los te gaan op Donny, zeker omdat er soms weinig tijd is om een punt te maken op televisie. Maar je hoeft niet gelijk in je eerste drie wedstrijden een basisplaats te hebben om uit te groeien tot een volwaardig lid van de selectie. Donny wordt ontzettend belangrijk voor ons, maak je daar geen zorgen om."


Poll

Verwacht je dat Donny van de Beek dit seizoen een vaste basisplaats verovert?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door mayarood)

"solskjaer had de transfersom voor Van de Beek liever op een andere manier aangewend, denkt Redknapp"
Kortom. nergens op gebaseerd. Dat is dus gewoon Redknapp z'n mening.

31 oktober 2020 om 11:44

Al zou het wel logisch zijn als het klopt. Iedereen ziet dat het centrale duo het minst is, dan was het ook logischer geweest als ze daar miljoenen aan hadden uitgegeven. Van de Beek krijgt genoeg minuten, in Engeland speel je zo belachelijk veel wedstrijden dat je als 1e wissel genoeg speelt. Aan hem om zich in die wedstrijden te bewijzen. Slechter dan die McTominay vind ik hem overigens niet.

31 oktober 2020 om 11:57

McTominay is ook meer een verdedigend ingestelde speler, daarvan heb je minimaal 1 nodig op het middenveld

31 oktober 2020 om 12:02

Een blok met Fred en Van de Beek kan niet denk je?

31 oktober 2020 om 12:06

Van der Beek moet nog wel even een tandje erbij zetten om ervoor te zorgen dat hij ook die eerste wissel is. Tegen Chelsea viel dat al behoorlijk tegen voor hem

31 oktober 2020 om 12:19

Jawel, maar hij doet 't nu net lijken (of althans, de VZ titel) alsof Redknapp dit van Solskjaer gehoord heeft. Het is pure suggestie.

31 oktober 2020 om 12:32

VdB is geen verdedigende middenvelder. Sinds Fred en McSauce samen op het middenveld staan, worden er minder tegengoals geincasseerd. Bovendien komt VdB op dit moment fysiek nog tekort om het vuile werk op te knappen. Fred en McSauce pakken dit uitstekend op voor Bruno en Pogba.

31 oktober 2020 om 12:37

Messibazoer, maar is het dan niet logidch dat Vd Beek met Solskjær heeft gesproken voordat hij kwam. Donny had vast meer mogelijkheden dus dan wil hij toch ook met coaches praten om te weten waar je het beste past. Zou hij dan op de training minder laten zien en niet voldoen aan de verwachtingen van de coach?

31 oktober 2020 om 13:34

@messiebazoer: als je met fred mijn broer bedoelt, dan kan dat inderdaad niet😂

Ik vind vdbeek een goede speler, maar vind dat Man U niet de club is die bij hem past. Geen idee of City in hem geïnteresseerd was, maar dat is een ingespeeld elftal waar hij in de rol zoals bij Ajax meer kan betekenen.

31 oktober 2020 om 15:51

Redknap vind ik vaker onzin uitkramen dan niet. Maar hier heeft hij wel een punt. Op zich vond ik 't geen onlogische aankoop gezien wat er buiten Pogba en Fernandes rondloopt op het meer aanvallende deel van het middenveld. Maar dat was binnen een context waar ik ervan uitging dat er nog wat meer bij zou komen. Maar puntje bij paaltje zijn alleen Donny en Telles erbij gekomen. Dat is dan achteraf erg mager. Overigens zie ik 't allemaal niet zo negatief Donny moet gewoon komende jaar minuten maken en zijn positie in het elftal innemen als iig eerste keus na Pogba en Fernandes. Daarna zal 't ook gaan afhangen of Pogba bv überhaupt gaat blijven en hoe hij zich ontwikkelt. Hij heeft nog lang zijn plafond nog niet bereikt. Wat wel zorgelijk is dat ik bij United echt geen enkele speler echt beter vind geworden na hun komst. Dat is echt wel een probleem punt.

31 oktober 2020 om 18:15

Cavani is er ook bij gekomen en in Januari komt er nog een groot talent van Atalanta bij. Ook Pellistri is erbij gekomen, maar die is naar mijn mening minder getalenteerd dan Amad Diallo Traoré. United investeert dus ook veel in de jeugd en ik vind dat zeer positief. Want buiten de spelers die ik nu noem hebben ze nog zeker 3 jeugdspelers gekocht voor zover me nu invalt.

1 november 2020 om 03:11

Dat is waar op zich is dat ook zeker een goede ontwikkeling. Was idd Cavani ff vergeten maar die hadden ze vijf jaar geleden eigenlijk moeten kopen. Maar de probleempunten blijven onopgelost nu al jaar in jaar uit.

Begin het oprecht zielig voor Donny te vinden, buitengewoon sympathieke jongen met een hart van goud, maar door de bizarre media hype, die hem als the next big thing beschreef, gaan mensen hem, begrijpelijk, extra kritisch beoordelen. Kijk, Pogba en Fernandes speelt hij er never nooit uit, dus MU was letterlijk de laatste club waar hij naar toe moest gaan. Arsenal, of iets dergelijks was beter geweest. Maar eerlijk? Arsenal had Aouar als top target en die is, nu al, simpelweg een paar klasse beter, ook die nieuwe gast van Atletico is een behoorlijk goede middenvelder. Tja, welke club dan? Misschien een Lazio, of Lyon of iets dergelijks. Donny heeft talent, maar gooi hem maar eens in het diepe bij een subtopper en laat hem daar maar eens 2 seizoenen op rij de absolute sterspeler zijn, wat zeer moeilijk is, en dán pas zou eventueel de grootste en meest succesvolle club in de voetbalgeschiedenis, Real Madrid, langskomen. (Of een andere topclub zoals Liverpool, Chelsea, City of Bayern etc) Zo werkt het.

31 oktober 2020 om 12:48

Donny is een betere versie van Klaassen en ik denk dat hij het moeilijk gaat krijgen in Engeland. Donny heeft geen super techniek en moet het vooral hebben van inzet en wil om te winnen. Het probleem is dat er daarvan heel veel rondlopen in Engeland. Man U heeft inderdaad een overvol middenveld en ze hadden juist voorin en achterin mensen nodig en iemand die heel creatief is. Dus ik kan me vinden in de uitspraken.

31 oktober 2020 om 12:55

En daarom was Ziyech eerst hun toptarget, maar die stond in de belangstelling van Chelsea, PSG etc. Dus toen werd het Fernandes, zelfde type speler. Ik denk dat zelfs dat de zaakwaarnemer hier achter zit, die verdient alleen veel.geld bij een grote transfer. Dus 40 miljoen en er gaan Letterlijk!! miljoenen naar de zaakwaarnemer. Denk dat hij Donny heeft lopen pushen, want Donny wist toch wel dat Pogba en Fernandes op zijn positie speelden?

31 oktober 2020 om 13:34

Je kunt het zielig vinden, maar als hij zijn gezond verstand had gebruikt was hij toch niet gegaan? Manchester United is een van de slechtste clubs waar je als voetballer naar toe kan gaan. De eigenaren hebben zo veel geld dat ze lukraak leuke dure spelers kopen, waarvan de coach dan maar moet zien hoe hij er een team van maakt. Ze hebben geluk met een behoorlijke jeugdopleiding waar af en toe een leuke speler uit komt, maar elke speler die ze kopen is slechter af.

Lijkt me heldere analyse. Veel beter achterin kunnen investeren al word je ook wel gek vd namen die daar continue genoemd worden (Koulibaly x 1000) Misschien toch s wat beter scouten want zie weinig pareltjes komen. Ze hebben de slag gemist bij Ajax. De Ligt was veel beter geweest en relatief risicoloos ook nog gezien jonge leeftijd.

31 oktober 2020 om 11:58

De Ligt wilde zelf niet naar United dus daar konden ze niks aan doen

Ja hoor, weer een ‘nieuws’ bericht over onze Donny. Als hij vanavond zegt dat z’n aardappeltjes niet lekker waren, dan krijgen we dat ook te horen. Heb het nu wel gezien met al die artikelen over ons aller Donny...

Ik snap niet waarom vd Beek zo'n groot item is. Het is toch duidelijk dat hij gehaald is als back up? United had Lingard en Pereira achter Fernandes staan, en dus was er een upgrade nodig. Daarnaast is vd Beek jong en talentvol, en kan hij op den duur toegroeien naar een basisplaats. Ik vind het een hele logische aankoop.

31 oktober 2020 om 12:02

40 miljoen vind ik best veel voor een back up. Geef die jongen ook nog wat tijd.

31 oktober 2020 om 13:26

Dat betaal je tegenwoordig gewoon voor een back up. Doen de andere topclubs ook.

31 oktober 2020 om 18:51

Juist, jij snapt het. Maar het is populairder om op Donny of welke andere NL speler of trainer te schieten hier op VZ. En de mening van Redknapp is slechts dat, een niet onderbouwde mening van Redknapp. Donny hoeft er niet direct te staan, hij kan gewoon invallen en z’n plek verdienen. Want Pogba (volgens de media althans maar overschat als de malle) en Fernandes (topper) speel je er niet zomaar uit.

Waarom kan niemand doordenken zucht.... ze kochten vdbeek omdat pogba waarschijnlijk niet gaat verlengen. Dan ziet de wereld er ineens heel anders uit voor van de beek.Ik had ook liever het geld besteed zien worden aan een verdediger maar goed . Kennelijk hadden ze nog geld over omdat ze tot 100 mil voor sancho over hadden. In potentie is united een top team in wording alleen hebben ze nog issues die gefikst moeten worden.Ik zie wel eindelijk een stijgende lijn sinds het vertrek van ferguson. De resultaten zijn er nog niet maar je ziet dat ze weer iets van de oude united teams terugkrijgen.

Wat een onzin. Vd beek heeft nog een gesprek met solskjaer gehad om hem te overtuigen. Wat een sensatie weer

31 oktober 2020 om 12:52

Dat geldt voor elke aankoop van United maar er kunnen er maar 11 spelen. Je gaat echt geen spelers vertellen dat je een versterking voor de bank nodig hebt en dat hun voldoen aan dat profiel als coach

31 oktober 2020 om 13:28

Oh jawel hoor. Je kan niet tegen 18 spelers zeggen dat ze gehaald worden voor de basis, daar ga je gegaranreerd gedram mee krijgen.

Donny dit, Donny zus, Donny zo! Elke dag een andere analist met een mening over de situatie. Waarom? Al speelt ie het hele jaar niet! Hij heeft zich dan rustig kunnen aanpassen aan het leven in Engeland. Ik denk dat Pogba vertrekt na dit seizoen en dat de wereld er een stuk rooskleuriger uitziet voor onze Donny.

Tsja als van de Beek weet je ook hoe een United speelt met 2 controleurs en dat jij dat bij Ajax niet speelde. Als je dan ziet dat een Fernandes daar nu geweldig speelt op 10 wist je ook dat je die er nooit uit zou spelen en dus backup zou worden. Jammer voor die jongen en hij wilde het avontuur aan gaan en eens wat anders zien maar dan moet je genoegen nemen met minder speeltijd.

En laatst kwam van de beek erin, zette de aanval voor de 1-1 op, en het werd 4-1 voor United.

Leuk dat ze het dan hebben over Fabinho die eerst niet aan de bak komt. Spelers van top competities redden het ook nie tin Engeland, soms heb je wat tijd nodig om je aan te passn

Of redknapp dit verzint of niet. Feit Ja is wel dat vdbeek niks te zoeken heeft bij MU. Gezien zijn capaciteiten past hij beter bij een club als Lyon (qua niveau). Op één of ander manier heeft deze jongen na enkele leuke wedstrijdjes toegefluisterd gekregen dat ie RM/MU waardig was.....

Tis giswerk dit, maar hij zat heus niet om hem te springen, dan gebruik je hem meer. Het niveauverschil toen Bruno erin kwam woensdag was ook wele cht gigantisch. Die gaat ie er echt nooit en te nimmer uitspelen. Hij is een prima speler, maar verder ook niet.

Solskjaer en elke speler is zo ongeveer heel positief over Donny, maar toch moet iedereen weer wat te zeggen hebben. Er is helemaal niks aan de hand en niks mis mee dat hij tot nu toe vaker als invaller binnen de lijnen is gekomen dan een basisplaats had. Laat hem lekker wennen en zijn minuten pakken. Er zijn nog zoveel wedstrijden te spelen..

Vera was ook niet gelijk basisspeler hoor.. Gabri Heinze was toen ook best goed Dus hij moet niet zeuren. Ze moeten zich afvragen waarom Pogba speelt en (Mag luier) zo waardeloos is. Wat een zooi zeg

Donny, de minuten die je krijgt moet je knallen.. en dan in de zomer naar een club die je wel waardeert.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

75 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 7 1 0 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
Laatste voetbalnieuws

Engelse media maken gehakt van Solskjaer: ‘Waarom viel Van de Beek niet in?’

Ole Gunnar Solskjaer ligt onder vuur na de 1-3 nederlaag van Manchester United tegen Paris Saint-Germain in de voorlaatste groepswedstrijd van de Champions League. Engelse media begrijpen niet waarom de Noorse...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren