Makkelie maakt indruk bij Juventus - Barcelona: ‘Compliment voor de leiding’

Donderdag, 29 oktober 2020 om 07:52Yanick Vos

Danny Makkelie had woensdagavond de leiding over de kraker tussen Juventus en Barcelona in de groepsfase van de Champions League. Ronald Koeman is als trainer van de Catalanen zeer te spreken over de manier waarop de Nederlandse scheidsrechter en zijn team het duel hebben aangepakt. “Een compliment voor de leiding”, aldus Koeman na afloop bij SBS6.

Makkelie keurde in totaal drie doelpunten van Juventus af. Álvaro Morata scoorde drie keer, maar deed dat telkens in buitenspelpositie. “Het was in alle gevallen buitenspel", aldus Koeman. “De beslissingen van de VAR waren terecht. Vanavond hebben we kunnen zien hoe de video-arbitrage belangrijk kan zijn, namelijk bij buitenspelsituaties.” In de tweede helft stuurde Makkelie Juventus-verdediger Merih Demiral met rood van het veld. De mandekker kreeg gele kaarten voor overtredingen op Lionel Messi en Miralem Pjanic.

Nadat Demiral werd weggestuurd kon Juventus geen vuist meer maken. Vlak voor tijd legde Makkelie de bal op de stip na een overtreding van Federico Bernardeschi op Ansu Fati. Vanaf elf meter bepaalde Messi de eindstand op 0-2. “Het is frustrerend om met tien man te spelen”, zegt Juventus-trainer Andrea Pirlo tegenover Sky Italia. “We konden geen druk meer zetten.” Ook voor de rode kaart van Demiral wist Juventus nauwelijks dreigend te worden. “Het was ons plan om de Barcelona-verdediging meer uit elkaar te spelen. Maar we speelden te dicht op elkaar en stonden te veel op dezelfde lijn.”

Pirlo zag woensdagavond dat er nog genoeg werk aan de winkel is voor zijn ploeg. “We wisten dat het moeilijk zou gaan worden tegen een team als Barcelona dat goed voetbal speelt. Het was een wedstrijd die voor ons heel bruikbaar is. Hier moeten we van leren en groeien. We zullen de bal sneller rond moeten laten gaan. Alleen dan komen we vaker in één-tegen-één-situaties terecht. Dat is ons vanavond niet gelukt.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Haha, compliment voor de Var. Komt niet echt geloofwaardig over als er in jouw voordeel 3 buitenspelgoals zijn afgekeurd.

29 oktober 2020 om 08:26

Tja, wel gewoon allemaal terecht evenals de domme rode kaart voor Demiral. Dat Koeman dit benoemt na afgelopen weekend is wel grappig, maar er is niets aan gelogen. Zullen ook scheidsrechters zijn geweest die één van deze beslissingen niet had genomen.

29 oktober 2020 om 08:27

Wel als alle 3 daadwerkelijk buitenspel is.

29 oktober 2020 om 08:35

Natuurlijk, ik wil de beslissingen ook echt niet ter discussie brengen. Kan ik ook niet aangezien ik de wedstrijd niet heb gekeken. Het gaat mij puur om de uitspraak en het feit dat er 3 goals zijn afgekeurd door inmenging van de Var. Dat komt gewoon ongelukkig over op mij, ik kan er niks aan doen.

29 oktober 2020 om 08:42

Als je dit in de kranten ziet zonder de wedstrijd gekeken te hebben, begrijp ik ook zeker dat je het niet heel serieus neemt, als je de herhaling kijkt verander je vast van mening, scheidsrechters die het verpesten krijgen de nodige kritiek, scheidsrechters die het goed doen mogen ook wel de hemel in geprezen worden toch?😁

29 oktober 2020 om 09:54

Mee eens hoor. Naar mijn mening is de beste scheidsrechter de scheids die niet opvalt. Vanuit een voetbalperspectief ben je toch sneller geneigd om te reageren op een persoon die opvalt, positief of negatief. Vandaar dat de echt goede leidsmannen weinig complimenten krijgen.

29 oktober 2020 om 10:00

Var heeft 1 goal afgekeurd. De 2 andere waren al door scheidsrechter afgekeurd. Voor de vorm werden ze door var gedoublechecked

29 oktober 2020 om 10:04

Ik denk niet dat Koeman dit had gezegd als 3 doelpunten van Barca werden afgekeurd

29 oktober 2020 om 10:33

Dat zullen we niet weten, ik ken Koeman niet persoonlijk.

29 oktober 2020 om 12:30

Wat moeten ze doen dan? Duidelijke buitenspelgoal: 'oke deze keuren we dan maar goed want het is al de derde keer'. Je kan veel zeggen over de Var. Maar goed is goed. Mag ook eens benoemd worden

Dat mag zeker gezegd worden! Fluitje van een cent leek het wel. Goed gedaan!

Ik vraag me af of Juventus even positief is. Heb maar delen van de wedstrijd gezien, en daarin deed Makkelie niets vreemds, maar het is makkelijk om positief te zijn over een scheids als alle cruciale beslissingen in je voordeel uitvallen. Dit compliment van Koeman zegt in mijn ogen dan ook vrij weinig

29 oktober 2020 om 08:31

Hoe kan juve niet blij zijn met de Var alle buitenspel doelpunten waren terrecht afgefloten.

29 oktober 2020 om 08:54

Ik zeg niet dat een van de beslissingen onterecht was, ik zeg alleen dat het erg makkelijk is om blij te zijn met de scheids als alle beslissingen in je voordeel zijn, ook al zijn deze terecht.

Als nu Pirlo zou zeggen, alle beslissingen waren in ons nadeel, maar ze waren wel allemaal correct, dus de complimenten aan de scheidsrechters, dan zou het echt waarde hebben. Nu het van Koeman komt, de winnende coach die geen enkele scheidsrechterlijke beslissing tegen heeft gekregen betekent het eigenlijk niets.

29 oktober 2020 om 09:32

Hou het gewoon simpel.. Feit is dat de scheidsrechter een eerlijke, onpartijdige beslissingen heeft genomen.. En de VAR heeft zoals het hoort en wij allemaal hebben gezien, terecht de buitenspel doelpunten afgekeurd! Dus niets voordeel of nadeel, jij zoekt dingen eromheen (wat men al met blote ogen ziet) om jou nietszeggende argumenten over Koeman te laten gelden!

29 oktober 2020 om 09:40

Misschien moet je zelf even na gaan of de beslissingen correct waren. Want wat maakt het uit van wie de complimenten komen ALS de beslissingen correct zijn?

29 oktober 2020 om 10:16

Maar we hebben Pirlo niet gehoord over de scheids.Dat zegt genoeg.

29 oktober 2020 om 09:01

Het waren dan ook weinig discutabele beslissingen in mijn ogen. Lijkt me raar dat Juventus negatief is over de scheids, ze kunnen beter boos zijn op Morata die tot 3 keer toe buitenspel staat en zijn goals afgekeurd ziet worden...

29 oktober 2020 om 09:11

@bvbrunschot: Ik ben niet voor Barca noch voor Juventus. In mijn ogen zijn alle beslissingen van de VAR terecht geweest, maar veel belangrijker, Makkelie zat er maar 1x naast (met 1 buitenspel). Was gisteren een hele goede dag voor de arbitrage en Var. Zo zou het altijd moeten gaan.

29 oktober 2020 om 09:29

Ik zeg ook nergens dat Makkelijk het niet goed deed... ik heb de wedstrijd zelf maar half gezien zelfs. Wat ik alleen wil zeggen is dat een compliment van een winnende coach die alle cruciale beslissingen in zijn voordeel beslist ziet worden weinig waard is. Het is zeer logisch dat die coach tevreden is. Ik zeg ook niet dat Juventus ontevreden moet zijn over de scheids. Het zou als compliment wel veel meer waard zijn als de verliezende coach zich dan alsnog positief zou uitlaten over de scheids. Dat zou noemenswaardig zijn. Dat Koeman blij is met de scheids dat is ongeveer even nieuwswaardig als dat mijn dochter blij is wanneer ze een snoepje krijgt.

29 oktober 2020 om 09:33

Klopt, daar heb je helemaal gelijk in. Ik bedoelde zelf maar aan te geven dat ik wel vind dat Koeman gelijk heeft. Ik kan me alleen niet voorstellen dat Pirlo anders zal denken, want alle beslissingen waren in mijn ogen correct. En nu je het zegt, dat zou mooi zijn als dat nog komt. Het mag ook een keer benoemd worden als de scheids en VAR wel iets goeds doen ipv constant bashen bij fouten.

29 oktober 2020 om 09:41

@bvbrunschot - Je hebt de wedstrijd zelf maar half gezien? Laat het dan toch joh.. Het is algemeen bekend dat je Koeman niet mag en dat mag jij! Maar dit artikel gaat over complimenten naar de scheidsrechter en de VAR.. En betreft Koeman? Het werd hem gevraagd door de journalist en hij beantwoordde heel simpel wat wij ook hebben gezien! Dus laat het gaan en gun de Nederlandse scheidsrechter met zijn team de positieve artikel en de complimenten!

"de scheids was goed." Aldus de winnende coach, die 3 tegengoals afgekeurd zag worden, een rode kaart voor de tegenstander zag, een penalty kreeg en dezelfde nationaliteit heeft als de scheidsrechter. Zal hij nu tegen La Liga zeggen dat de VAR in Europa beter is dan die in Spanje?

29 oktober 2020 om 08:27

Je vergeet erbij te vertellen dat ze wel alledrie terecht zijn afgekeurd en de oerdomme rode kaart voor Demiral ook vooral z'n eigen schuld was.

29 oktober 2020 om 08:28

En dat de penalty ook zeer terecht is.

29 oktober 2020 om 08:31

Haha ik hoop dat je snap dat ik absoluut niet serieus ben? Het lijkt mij vrij logisch dat een trainer positief is over de scheids bij 5 van zulke beslissingen in je voordeel en geen in je nadeel, of ze nou terecht of onterecht zijn.

29 oktober 2020 om 08:49

Penalty terecht? Berna haakt hem net buiten het strafschopgebied. Maar goed, van een Milan-fan kunnen we natuurlijk geen objectiviteit verwachten als het over Juve gaat.

29 oktober 2020 om 10:31

Ik wilde een uitleg geven waarom ik het een penalty vond, maar ik ben volgens jou niet objectief en een Milan fan, laat ik je duidelijk zeggen dat ik Shevchenko fan ben, in zijn tijden bij Milan was hij een legend voor me vandaar zijn foto in een Milan tenue, volgende keer niet gelijk in de aanval gaan als je niks van me weet.

Leuk voor de scheidsrechters maar de enige reden waarom we dit horen is omdat de scheids Nederlands is en Koeman ook. Laat Koeman nou net diegene zijn die in Spanje na el classico los ging op de scheidsrechters. Het is leuk dat ze complimenten krijgen als ze het goed doen maar het is in deze geval minder waard omdat Koeman dat zegt.

29 oktober 2020 om 09:14

Volgens mij is het net andersom. Koeman zegt dit om te laten zien dat het ook goed kan met een VAR en scheids in zijn ogen na de wedstrijd tegen Real. Dit had hij op zeker bij elke scheids gedaan die zo had gefloten.

29 oktober 2020 om 23:10

Volgens mij niet. Als trainer mag je je mening ventileren maar doe dat wel beschaafd. Scheidsrechters hebben het niet altijd makkelijk, ze staan onder behoorlijke druk. Een speler kan minder presteren waardoor een team kan verliezen maar een scheids kan ook een wedstrijd kantelen met 1 beslissing. Dien een klacht in, doe alles wat je kan tegen zulke acties, maar gedraag je normaal. Ga niet opeens slijmen nadat je ze bijna uitgescholden hebt.

Wat ik even vergeten was als barcafan. We winnen is keer uit tegen een topclub. Man wat is dat lang geleden dat we niet tegen elke club van formaat uit werden vernederd.

29 oktober 2020 om 11:03

Het rare is dat ze onder guardiola uit in de champions league ook vaak een minder resultaat behaalden. Is alleen maar erger geworden door vermindering van kwaliteit.

29 oktober 2020 om 11:06

Ja het zit hem echt gewoon in dat we vaak denken dat het op halve kracht wel kan. Niks met kwaliteit te maken. Gewoon met pet er naar gooien en denken dat het in een vol gepropt Camp nou wel goed komt

Goed gefloten en goede Var. Is op geen enkele fout te betrappen geweest, liet het spel vaak goed doorspelen. Zo is de VAR ook van waarde want was ook 3x buitenspel en een rode kaart. Niet omdat het een nederlander is zoals hierboven gezegd maar omdat hij gewoon heel goed heeft gefloten. Waarom alleen maar negatief over scheidsrechters? Uitstekend gedaan, ga zo door!

29 oktober 2020 om 10:27

Je vergeet wel dat deze lijnrechter gewoon 2x van de 3 afgevlagd heeft en dus terecht buitenspel geconstateerd heeft. En de VAR imn actie kwam voor de zekerheid. Alleen de derde had deze lijnrechter over het hoofd gezien, waarbij ik mij dat wel kan voorstellen met zo'n klein verschil.

Komt simpelweg omdat het niveau in de CL natuurlijk veel hoger is dan in de Eredivisie. Gebeuren minder amateuristische dingen en het speelt golf op en neer. Hier in die speeltuincompetitie is het met die speelse VAR eerder 120 minuten voetbal dan 90. Makkelie floot goed, ja. De kaarten die hij gaf, waren terecht. Maar dat was het ook. Nu niet de scheidsrechter de hemel in prijzen, hoor. Het niveau in Nederland is lachwekkend. Zo'n duel als Juventus - Barcelona kan Roelof Luinge of Temmink nog fluiten nu...

Zou hij dit ook zeggen als zijn team 3 goals afgekeurd zag worden?

29 oktober 2020 om 11:03

Als ze zoals terecht waren zoals gisteravond het geval was wel.

Ik snap niet wat er zo voordelig is aan 3 terechte afgekeurde doelpunten waarvan 2 door de lijnrechter zelfs is geconstateerd en 1 door de VAR zelf de derde. Het is pas voordelig voor Barca als er een goal onterecht zou worden afgekeurd van juve. En dat is hier niet het geval ze zijn alle 3 terecht afgekeurd en dus niet voordelig, dat zou het pas zijn geweest als ze onterecht werden afgekeurd.

Een winnende coach die de scheidsrechter complimenteert... goh. Die Nederlandse topscheidsrechters geloven een beetje teveel in zichzelf waardoor ze op de Nederlandse velden hautain gedrag vertonen. Maar het zijn de spelers waar we voetbal voor kijken. Niet de scheidsrechter met zijn pedante gedrag.

@flamengobrasil. Ja natuurlijk, we gaan voor het voetbal naar de stadions, dat is duidelijk. Maar daar hoort wel een vent tussen die de boel in goede banen leidt, want anders kun je geen wedstrijd spelen. Wat jij op een hop gooit en hautain gedrag noemt wil ik nog wel even vergelijken met wat ik hautain gedrag noem. Heb jij al eens goed gekeken naar mannetjes als Ronaldo, Balotelli en onze "eigen " Memphis Depay ? Als je hautain gedrag van pedante mannetjes wil zien moet je naar die gasten gaan kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1068 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Atalanta6939
3.Juventus6936
4.AC Milan6921
5.Napoli6736
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder302
Cristiano RonaldoAanvaller3027
MorataAanvaller299
F. BernardeschiAanvaller260
F. ChiesaAanvaller267
W. SzczęsnyKeeper270
L. BonucciVerdediger242
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3750 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 32 28 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

Het woedende laatste appje van Messi aan ex-voorzitter Bartomeu

Lionel Messi stuurde Josep Maria Bartomeu op 15 augustus vorig jaar een woedend laatste appje, zo wordt duidelijk uit berichtgeving van Catalunya Ràdio. De relatie tussen de ster van Barcelona en...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Manchester United beschouwt Jan Oblak als zijn ideale nieuwe doelman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren