‘Hij gebruikt de scheids als referentiepunt, Ajax moet hem isoleren’

Zondag, 25 oktober 2020 om 09:48Tim Siekman • Laatste update: 09:56

Dinsdag wacht Ajax de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Na de 0-1 nederlaag tegen Liverpool vorige week is de ploeg van Erik ten Hag bijna genoodzaakt een goed resultaat te halen tegen Atalanta om zicht te houden op de volgende ronde van het miljardenbal. Journalist Willem Haak, gespecialiseerd in het Italiaanse voetbal, voorspelt echter een 3-2 zege voor La Dea. "Ik schat Atalanta iets sterker dan Ajax op het moment."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat verwacht jij van Atalanta-Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door gloryunited)

Als puur naar DIT moment kijkt is Atalanta echt niet beter. Maar normaliter schat Atalanta ietsje hoger in ja, maar nu dit door de 2 achtereen verliespartijen van Atalanta niet. en dat Ajax met zulke cijfers gister heeft gewonnen,zal Atalanta niet lekker zitten. ik gok een 1-1 of een 1-2 Gomez is inderdaad de grote man bij Atalanta. speciale speler is dat.

25 oktober 2020 om 11:10

Ik denk niet dat Atalanta daar wakker van ligt. Ik verwacht dat ze wel winnen van Ajax. CL wedstrijden zij toch anders en Atakanta beschikt imo over iets meer kwaliteiten. Ik denk dat dit 2-0 gaat worden.

25 oktober 2020 om 12:25

Atalanta heeft in de laatste 2 competitieduel 7 tegengoals gekregen. De kans dat die de nul houden tegen Ajax acht ik nihil eerlijk gezegd. Dit zijn twee speelstijlen tegenover elkaar waarbij de nul houden voor beiden vrijwel onmogelijk lijkt.

Weinig Italiaanse ploeg zetten hoog druk op Atalanta, is wel voordeel voor Atalanta. Tegen Atalanta gewoon hoog druk zetten en met verstand voetballen, dan komt het goed.

25 oktober 2020 om 10:34

Precies en het spelletje wat Ajax speelt dat spelen ze niet in Italië en je zag het toen met Juventus Ajax al. Die opkomende backs zijn leuk maar als je een Anthony en Neres op de flanken zet dan wil ik nog wel eens zien hoevaak die jongens continue op gaan komen. Het gaat een hele interessante wedstrijd worden met twee aanvallende ploegen en vaak is dat wel een garantie voor een top wedstrijd. En voor de verkoop van het toernooi hoop ik echt dat Ajax minimaal gelijk speelt.

25 oktober 2020 om 10:53

Juventus-Ajax is 1,5 jaar geleden. Hetzelfde spelletje spelen is leuk, maar je spelersmateriaal is een stuk minder. De beste spelers van destijds zijn of weg (matthijs, Lasse, Frenkie, Hakim, Donnie) of niet meer zo goed als toen (tadic, Blind, Neres). Natuurlijk is Atalanta andere koek dan Juventus, maar ik zou het niet zomaar afdoen als "gewoon druk zetten en het komt wel goed". Gaat sowieso een leuke pot worden!

25 oktober 2020 om 11:15

Daar wil ik wel even op reageren. Natuurlijk zijn je spelers nu niet zo goed als toen. Maar met Tadic in de spits, dan kan ie echt wel zijn niveau van de laatste 2 seizoenen evenaren (want vergeet niet dat ie ook vorig jaar weer bij verschrikkelijk veel goals betrokken was). Neres is net terug van zijn blessure en liet tegen Liverpool zien dat ie toch echt weer op niveau aan het komen is, die gaat er tegen Atalanta echt wel staan. Ook Blind is de laatste weken weer goed in vorm en lijkt zijn lichamelijke probleem van zich af te schudden en dit lijkt niet meer zoveel in zijn hoofd te zitten. Dan heb je het natuurlijk over Frenkie (Kudus heeft de potentie dat op te vangen en vult die rol eigenlijk al perfect jn), Ziyech (Anthony vult dat momenteel probleemloos in), Donny (qua potentie lijkt Gravenberch me de man die dat moet invullen) en de Ligt. Alleen de positie van De Ligt is daarbij nog niet echt goed opgevangen. Ik zie het persoonlijk wel in Schuurs zitten en positioneel is Schuurs gewoon erg sterk, maar af en toe doet ie te weinig met zijn lengte en fysiek, daar waar de Ligt al een killer was op dat gebied. Overigens wil ik nog wel vermelden dat in mijn ogen Klaassen het missende puzzelstukje was, de vervanger op de positie van Schone. Voetbalt makkelijk, is positioneel sterk, coacht zijn ploeg en schroomt het vieze werk niet.

25 oktober 2020 om 13:23

Ja Tadic was vorig jaar bij enorm veel goals betrokken tot medio oktober. Ga maar eens na bij hoeveel goals hij betrokken was in november, december, januari en februari.. Dat valt vies tegen

Ik kijk op tegen deze wedstrijd. Atalanta is een voetbalmachine en ik vind ons defensief nog steeds kwetsbaar. Liverpool had vlak na de 1-0 twee of drie momenten waarin het echt open lag, ze speelden dat toen slordig uit maar ik verwacht dat een Atalanta daar wel raad mee weet. Ik ben erg benieuwd naar hoe Ajax zich staande gaat houden. Ik verwacht een 2-1 of een 2-2.

25 oktober 2020 om 10:35

Zolang ze zelf de kansen maar afmaken. Ajax is defensief altijd kwetsbaarder geweest.

25 oktober 2020 om 10:36

Atalanta gister ook weer verloren met 3-1, de week ervoor met 4-1 van Napoli.. Het is dus niet zo dat Atalanta op dit moment verdedigend de zaakjes voor elkaar lijkt te hebben, ik geef ze fifty-fifty kans, wel denk ik dat het wel eens een 4-4 pot zou kunnen gaan worden

25 oktober 2020 om 10:49

Dat zegt niets. Die competitie is wel wat anders dan de eredivisie. Liverpool had ook al paar weken niet gewonnen en dit weekend winnen ze nipt van de ploeg de op de een na laatste plek staat.

Laten ons maar lekker underdog zijn. De lat in Nederland leggen we hier veelste hoog. We maken het Liverpool lastig en krijgen al gezeik. Nog niet zo lang geleden werden we uitgeschakeld als Nederlandse ploegen door clubs als Zagreb en Kopenhagen. Ik denk dat het een gelijk op gaande wedstrijd zal worden. Ajax moet minimaal 1 punt pakken, anders wordt overwinteren in de CL heel lastig. Ik heb er genoeg vertrouwen in, mits er geen besmettingen plaat gaan vinden.

25 oktober 2020 om 10:39

Mensen zijn het realisme na 1 goed CL seizoen volledig kwijt geraakt, dat is het probleem, we zijn en blijven gewoon subtop in Europa, alleen wordt er onderhand verwacht dat je Liverpool verslaat, dat gaat nergens over, als je in deze poule 2e wordt dan heb je het uitstekend gedaan.. We werden vorig seizoen nog uitgelachen omdat we van Getafe verloren, en 7 maanden later is het kansloos omdat je niet van Liverpool wint, dat noem ik onrealistisch

25 oktober 2020 om 10:57

@Kokkie, van tevoren gaf ik Ajax ook weinig kans tegen Liverpool maar tijdens de wedstrijd kreeg ik wel het gevoel dat er meer in zat. OT: ik zal al blij zijn met een gelijkspel daar. Dan sta je wel derde, maar dan hopelijk thuis winnen van Atalanta.

Veel mensen doen alsof Atalanta nu uit vorm, maar dat is niet zo. Vorige week verloren ze dan ruim van Napoli, maar dat is geen schande aangezien Napoli ook gewoon een zeer goed team is. Gisteren verloren ze dan van Sampdoria, maar Gasperini gaf woensdag na de wedstrijd tegen Midtjylland al aan dat Atalanta de focus eigenlijk meteen zou leggen op de wedstrijd tegen Ajax en dat ze tegen Sampdoria toch met een soort b-elftal zou spelen. En gisteren zaten spelers als Freuler, Zapata (ingevallen), Hateboer, Malinovskiy (ingevallen), Muriel, Gosens (ingevallen) en Toloi (ingevallen) op de bank, terwijl deze spelers normaal gesproken tot de vaste basiself van Atalanta behoren. Met de Roon, Pasalic, Gomez en Ilicic stonden er dan wel een aantal goede spelers van een zeer goed niveau in de basis en die normaal gesproken ook altijd in de basis staan, maar toch was dit meer een halve b-elftal. Tegen Ajax zal er een ander Atalanta voor de dag komen en dan zullen gewoon de sterkste 11 spelen, dus zo gemakkelijk zal het niet worden voor Ajax. Voor Gomez moet Ajax inderdaad echt oppassen, dat is echt een zeer goede speler met een hele goede techniek, inzicht en scorend vermogen. Hetzelfde geldt voor Zapata en Muriel, want beide spelers maken gemakkelijk goals en Zapata is ook een spits die je echt niet opzij krijgt en fysiek erg sterk is. Atalanta heeft dan niet echt een absolute topspeler in hun team, maar eigenlijk alle spelers worden zo goed op hun kwaliteiten benut dat ze het over het algemeen iedere team lastig kunnen maken en dat hebben we afgelopen seizoen ook gezien (in zowel de Serie A als Champions League). Daar doen de laatste 2 wedstrijden die ze hebben verloren in de Serie A, geen afbreuk aan.

25 oktober 2020 om 10:56

Maar Ajax is toch ook niet uit vorm? Ik zie dit als een wedstrijd waarbij het echt alle kanten op kan gaan. Ajax zal op moeten passen maar Atalanta zal ook op moeten passen. De media in Italie was erg onder de indruk van de 0-13 dus dat nemen ze ook zeker mee. Misschien gaan ze toch aanpassingen doen wat in het voordeel is van Ajax. We gaan het zien.

25 oktober 2020 om 11:39

Ik suggereer ook nergens dat Ajax uitvorm is. Wat ik probeer te zeggen is dat Atalanta nu dan de laatste 2 wedstrijden in de Serie A heeft verloren en ik nu veel voorbij hoor komen dat Atalanta uit vorm is. Dat zijn ze niet, want van Napoli verliezen kan gewoon aangezien dat ook gewoon een goed team met hele goede spelers is en voor de wedstrijd tegen Sampdoria had Gasperini al aangegeven niet met de sterkste basiself te beginnen, omdat de focus direct uitging naar de CL-wedstrijd tegen Ajax. De overwinning van Ajax tegen VVV Venlo zal vast indruk hebben gemaakt, maar dan nog zal het een lastig karwei voor Ajax worden en ik verwacht ook gewoon een Atalanta zoals ze eigenlijk vrijwel altijd spelen. Maar als Ajacied zou ik het natuurlijk fantastisch vinden als Ajax er met een overwinning vandoor kan gaan.

Als Atalanta 3-5-2 speelt zou ik weer met Blind voor de verdediging spelen. Dan kan hij Gomez opvangen terwijl de backs 1 VS 1 kunnen spelen.

Dit gaat echt een interessante wedstrijd worden. Atalanta speelt achterin met man dekking waardoor het voor Ajax vooral belangrijk zal worden om veel positie wisselingen te hebben en dat de middenvelders goed bij sluiten om een man meer te creëren. Daarnaast in aanvallend opzicht komt er vaak een verdediger ver mee waardoor het dan soms 2 tegen 3 kan worden bij Atalanta achterin.

Ah joh, die Hateboer is één van hun beste middenvelders/verdedigers volgens mij, nou die laat bij het Nederlands elftal zien er vrij weinig van te kunnen. De aanval van Atalanta is top, met Gomez, Zapata en Ilicic. De rest van het team is echt niet zo bijzonder, geen wonder dat er geen spelers van een team dat in de kwartfinale is gekomen van de CL zijn opgepikt door grotere clubs. Ik denk dat Atalanta een beetje overschat word in Nederland.

25 oktober 2020 om 12:38

Dat vermoeden heb ik ook. Als reactie op vermeende superioriteitsgevoelens bij Ajax staan hordes mensen altijd direct klaar om ‘realisme’ te prediken, waarbij ze dan juist vaak zelf doorslaan in het onnodig groot maken van de tegenstander.

25 oktober 2020 om 13:26

tja sinds wanneer is Oranje een graadmeter? Donny vd Beek werd vorig seizoen ook de hemel ingeprezen terwijl hij er in Oranje niks van bakte. Beetje selectief om Oranje nu opeens wel als graadmeter te nemen. Prima dat je denkt dat Atalanta overschat wordt. Feit is dat Atalanta al bijna 1,5 seizoen gemiddeld 3x scoort per wedstrijd. We gaan het allemaal zien vd week maar ik denk dat het behoorlijk gelijk zal zijn aan elkaar

Papu Gomez is met afstand de beste speler op het veld. De Ziyech van Atalanta. Daarbuiten heb je ook spelers als Ilicic, Zapata en verassing Lammers. Lees het maar terug in mijn reacties, ik ben erg gecharmeerd van hem. Hij is ook lang, waar Ajax sowieso moeite mee gaat hebben. Alleen Schuurs kan daar tegen op bij hoge ballen. Ik ben zeer benieuwd, maar hoop voor het Nederlands voetbal natuurlijk dat ze gewoon winnen. Gaat wel lastig worden, ondanks de midnere vorm van Atalanta. Ooit zal het keerpunt komen en zij hadden totaal geen moeite vorig jaar met Valencia. Ik schat ze even hoog in als Ajax vorig jaar met Ziyech, maar nu zonder Ziyech (en Kudus) denk ik dat Atalanta licht favoriet is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atalanta

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
2.AC Milan7933
3.Atalanta7843
4.Juventus7839
5.Napoli7745
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
D. ZapataAanvaller3715
T. GrittiUnknown
J. PalominoVerdediger361
R. MalinovskyiMiddenvelder368
L. MurielAanvaller3622
M. de RoonMiddenvelder351
Voor de complete selectie: Clubpagina Atalanta.

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Arsenal heeft contact opgenomen met de vertegenwoordigers van Donny van de Beek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren