Bart Ramselaar dient FC Twente eerste nederlaag in 231 dagen toe

FC Twente heeft zaterdagavond op bezoek bij FC Utrecht zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van trainer John van den Brom was in eigen stadion met 2-1 te sterk voor de Tukkers en de grote man aan de zijde van de Domstedelingen was Bart Ramselaar, die een doelpunt, een assist en een afgekeurde treffer voor zijn rekening nam. Voor FC Twente betekende de verliespartij in Utrecht de eerste nederlaag sinds 7 maart, toen er op bezoek bij Vitesse met 1-0 verloren werd.

De seizoensstart voor FC Twente verliep uiterst succesvol. Voorafgaand aan het bezoek aan De Galgenwaard bezette de ploeg van trainer Ron Jans de vijfde plaats in de Eredivisie, met elf punten uit vijf wedstrijden zonder nederlaag. FC Utrecht won daarentegen pas één keer in de eerste vijf duels en de start van het treffen met FC Twente was in dat opzicht niet veelbelovend. Binnen een minuut kwamen de bezoekers op voorsprong, toen Václav Cerny Danilo vond en de Braziliaanse spits van dichtbij de openingstreffer binnenschoot. Het was alweer zijn vijfde treffer van het seizoen en hij blijkt een uitstekend koppel te vormen met Cerny.

Gaandeweg de eerste helft kwam FC Utrecht steeds beter in het spel, wat resulteerde in een mogelijkheid voor Gyrano Kerk. De grootste kans voor de gelijkmaker daadwerkelijk viel, was echter voor Moussa Sylla. De Franse spits dook vrij op voor FC Twente-doelman Joël Drommel, maar zag de sluitpost als winnaar uit de strijd komen. Twee minuten voor de rust viel de 1-1 alsnog in De Galgenwaard. De bal kwam binnen het strafschopgebied voor Bart Ramselaar te liggen, waarna het leer via de onderkant van de lat in het doel verdween.

FC Utrecht wist direct na rust door te pakken, toen Ramselaar deze keer als aangever fungeerde bij een treffer van Van de Streek. De thuisploeg kreeg direct een mogelijkheid om de score op te voeren, via Simon Gustafson. Het bleef echter lang spannend in de tweede helft, zonder dat zich al te grote kansen voordeden. Uiteindelijk leek Ramselaar met zijn tweede treffer van de avond de wedstrijd te beslissen, ware het niet dat het doelpunt na inmenging van videoscheidsrechter Rob Dieperink werd geannuleerd wegens buitenspel. Mede daardoor én het feit dat de ploegen in de slotfase nauwelijks meer grote kansen - los van een gevaarlijke kopbal van Queensy Menig in blessuretijd - creëerden, bleef het in de Domstad bij 2-1.

Terechte uitslag?

1
2

Wat een slappe hap. 0,0 beleving, power en wilskracht. Dat ontbreekt echt! Over het voetballende gedeelte hoeven we het niet eens te hebben. Utrecht fans gefeliciteerd!

Het was echt niet best vandaag. Weinig inspiratie en daadkracht voorin. Raar om Cerny te wisselen. Lamprou bakt er al het hele seizoen helemaal niks van, die hoeven we wat mij betreft niet meer terug te zien. Danilo is echt een goede spits, die gaat het echt maken.

24 oktober 2020 om 20:45

Ik zou Lamprou graag eens 90 minuten aan het werk zien in plaats van Menig. Hij heeft inderdaad nog niets laten zien maar je ziet wel dat hij echt kan voetballen aan kleine dingetjes zoals aannames en voorzetten.

24 oktober 2020 om 20:55

Vond hem in de voorbereiding leuke dingen laten zien, dus ik snap wat je bedoelt. Maar sinds de start van het seizoen komt het er in mijn ogen helemaal niet uit. Blijft maar zoeken naar een dribbel die hij niet in huis lijkt te hebben. Vind dat er afgelopen wedstrijden echt wel veel dreiging van Menig uitging. Ben nog vergeten te zeggen dat ik Bosch vandaag een van zijn betere wedstrijden vond spelen. Was fel en heeft een aantal mooie aanvallen in gang gezet.

24 oktober 2020 om 20:49

Dervisoglu had anders ook een behoorlijke offday 😅

24 oktober 2020 om 20:56

Die moet nog wennen, hoop ik dan maar

Goedzo jongens, terecht gewonnen. Deze wedstrijd was minder dominant dan andere potten maar nu gingen de kansen er wel in. Hopelijk een startschot van een goede reeks.

Niet om aan te gluren. Qua spel en inzet zwaar teleurstellend.

Feli Utrecht, slap FCT goed afgestraft

Wat mij betreft had deze slechte wedstrijd geen winnaar verdiend, maar goed, als er iemand moest winnen was Utrecht wel de betere. Op zich geen schande om van een kwalitatief sterker elftal te verliezen alleen de manier erop is een beetje jammer, zo slap! Menig mag echt eens op de bank plaats nemen, die is echt alleen snel maar heeft verder echt nul rendement.

Heel jammer. Nederlaag zat eraan te komen, en verliezen bij Utrecht is geen schande, maar zonde dat het op zo'n manier gebeurd. De 1-1 en 2-1 vielen werkelijk uit het niets en zo goed was Utrecht nou ook weer niet. Dit is een wedstrijd die we niet hadden hoeven verliezen. Maar waar het eerder dit seizoen mee zat, viel het nu een keer de verkeerde kant op. Jammer, volgende week PEC moeten we er weer staan.

Blij met de overwinning maar echt goed voetbal vond ik het nog steeds niet. Weer snel achter komen zoals tegen vvv en Heerenveen. De VAR mag ook stoppen. Op 5 milimeter met je arm buitenspel staan, met een lichaamsdeel waar je niet eens mee mag scoren. Pfff

24 oktober 2020 om 20:50

Ja, merkwaardig. Goal van Ramselaar is onterecht afgekeurd.

Hele slechte wedstrijd vandaag. Drommel, Roemeratoe, Ebeuhi en vooral Menig speelden zeer teleurstellend. Daarnaast overtuigd Lamprou tijdens zijn invalbeurten ook totaal niet. Verlies uit bij utrecht is op zich niet erg, maar op deze manier verlies je zelfs van vvv.

24 oktober 2020 om 21:00

Mwaa, na vvv vanavond gezien te hebben denk ik dat je wel goed zit

Jammer voor FC Twente, maar waren vandaag gewoon matig. Utrecht speelde dan ook niet fantastisch, maar creëerde wel iets meer en hebben uiteindelijk ook wel terecht gewonnen. Wel mooi dat Danilo wederom een goal maakt. Ik las van de week dat hij als doelstelling heeft om dit seizoen (minimaal) 20 goals te maken in de Eredivisie en hij is in ieder geval goed op weg met 5 goals in 6 wedstrijden en als hij zo door blijft gaan zie ik hem echt wel kans maken op een basisplaats bij Ajax en gewoon een goede en nuttige speler voor Ajax zal worden. Traoré schoot er vandaag weliswaar 5 in en ben ik ook erg gecharmeerd van, maar momenteel is Danilo wel ietsje beter en je ziet dat deze huurperiode Danilo duidelijk goed doet. Verdiend zeker een kans bij Ajax als hij dit niveau tot het einde van het seizoen blijft vasthouden.

24 oktober 2020 om 20:52

Danilo is echt een hele leuke speler inderdaad, meteen een van onze sterren. Ik zie hem die 20 doelpunten ook wel maken. Ik kan me voorstellen dat hij met betere spelers zoals die van Ajax ook mee groeit in dat niveau.

231 dagen ongeslagen , zelfs een club als FC Twente kan dit overkomen.het was een pot die ongeveer gelijk opging , Utrecht verdiend gewonnen.fc Twente gezien de mutatie's t.o.v. vorig seizoen zeer verdienstelijk gepresteerd tot nu.

Voortaan gewoon wat minder kansen creeeren, dan winnen ze tenminste😅

Zullen we stoppen met de Var? Gaat helemaal nergens over en sinds die lijnen erbij zijn gekomen is het alleen maar erger geworden.

Allereerst is de afgekeurde goal van Ramselaar echt schandalig. Als het mm werk is dan moet je ook kijken wanneer de bal van de schoen gaat. De VAR vermoordt echt het voetbal op deze manier.De wedstrijd was vrij matig. Utrecht begon net zoals zo vaak heel slecht en staat binnen 15 seconden op achterstand. Geconcentreerd aan een wedstrijd beginnen is blijkbaar heel lastig. Daarnaast is de opstelling van vd Brom niet best (qua tactiek houdt het ook niet over). Ramselaar laat vandaag weer een zien dat hij gewoon een nummer 10 is en op die positie het beste escaleert. Sylla is gewoon een buitenspeler en geen spits. Als Utrecht nu een normale spits had gehaald ( zoals Henk Veerman) dan had je nu veel meer punten gehad. Overwinning is wel terecht maar op deze manier gaat Utrecht elke wedstrijd het moeilijk hebben.

Fijne en goede overwinning, St. Jago wat een heerlijke verdediger met zoveel rust aan de bal. Janssen is voorlopig zijn plaats kwijt verwacht ik. Misschien dinsdag wel invallen, maar ik zou het centrum voorlopig lekker zo laten. Sylla wel echt heel matig. Het wachten is op Dalmau.

25 oktober 2020 om 01:56

Goede overwinning? Utrecht was de minst slechte van de twee. is je hier al vrolijk van wordt, dan wordt het nog een lang seizoen voor je

25 oktober 2020 om 03:20

Afgelopen wedstrijden speelden we beter en verloren we punten, en nu spelen we wat minder en hebben 3punten. Ik zie het liever zo. Al ben ik het volledig met je eens dat het voetbal onder v.d. Brom veel minder aantrekkelijk is geworden. Elke voetbal liefhebber wint het liefst met mooi voetbal. Maar 3punten is het doel, en dat vergeten we soms in Nederland.

Even met de neus op de feiten gedrukt. Twente heeft een leuk team maar gaat nog wel meer van deze potjes spelen. Niet erg dat dit in Utrecht gebeurt.

Toch weer Danilo die scoort. Wat een goede ontwikkeling maakt die jongen door.