Derksen is hoogst verbaasd: ‘Een speler uit de Eredivisie die er zo uitziet...'

Maandag, 19 oktober 2020 om

Johan Derksen heeft zich maandagavond in Veronica Inside kritisch uitgelaten over de fysieke gesteldheid van Dennis Telgenkamp. De 33-jarige doelman van FC Emmen is te zwaar en was volgens Derksen tegen Fortuna Sittard (2-2) schuldig aan het tweede tegendoelpunt van zijn ploeg.

Derksen kampte vroeger zelf ook met ernstig overgewicht. "Ik ben er ook gevoelig voor, dus ik heb het ook gehad, en half Nederland is te zwaar", zo leidt de analist zijn verhaal over Telgenkamp in. "Maar als je professioneel sport bedrijft, je moet iedere dag trainen, en je ziet eruit als de keeper van FC Emmen, die zo hoog kan springen dat hij niet meer bij de lat kan..."

Dennis Telgenkamp op 27 september in actie tegen Willem II.

"Het is verschrikkelijk, een topsporter die er zo uitziet... hij heeft een hele wijde broek aan, dan valt het minder op, maar het kan echt niet", zegt Derksen, die van presentator Wilfred Genee te horen krijgt dat Telgenkamp aanleg heeft. "Hij heeft aanleg, ja", weet Derksen, die ook niet onder de indruk is van de prestaties van Telgenkamp. "Vorig seizoen hield hij weleens wat tegen, maar het is gewoon een hele slechte keeper."

Volgens Derksen valt Telgenkamp het tweede tegendoelpunt zondag tegen Fortuna aan te rekenen. Lisandro Semedo schoot van een meter of achttien hoog op het doel van Emmen. Telgenkamp zat er met zijn vingertoppen aan, maar kon niet voorkomen dat de bal in het doel ging. "Bij dat doelpunt van Fortuna kwam hij helemaal niet van de grond", zegt Derksen. "Een pisboog, en van die afstand..."Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door fcg95)

Ach kan me Jeroen Verhoeven nog herinneren die toch wel dik was maar enorm snel met reflexen en hele goede keeper was bij FC Utrecht. Zelf heb ik deze keeper van Emmen niet in actie gezien maar als hij net als Verhoeven nog goed kan keepen dan zie ik het probleem er niet van in.

19 oktober 2020 om 21:42

Natuurlijk moeilijk om te zeggen of hij het volledig afgetraind beter zou doen of niet. En van een professionele voetballer mag je toch wel verwachten dat hij helemaal fit is?

19 oktober 2020 om 21:46

Misschien doet hij echt enorm zijn best en kan het niet afgetrainder dan dit? Ik vind het in ieder geval een erg goede keeper voor Emmen. Vind deze kritiek dan ook een beetje kort door de bocht, na een mindere wedstrijd.

19 oktober 2020 om 21:51

Nou ik weet niet hoor..... Ik vind het tijd om hem te vervangen.vaak zeggen mensen, hij pakt ook beslissende ballen...mag het potverdikke ook als keeper?maar hij laat ook ontzettend veel door.tijd voor Wiedewald.daarnaast kan hij wel afgetrainder zijn,,,bekijk foto's vorig seizoen maar

19 oktober 2020 om 21:58

Zoals @Jeron zegt, kan hij echt wel een stuk fitter dan dit hoor.

19 oktober 2020 om 23:18

Met alle respect, maar als dit je fysieke toppunt is dan is een carriere als sporter niet voor je weggelegd.

19 oktober 2020 om 21:49

Ik vind het wel raar dat een professionele voetballer niet op het juiste gewicht is (keepers geen uitzondering), vooral in deze tijd waarbij je veel onderzoeken en begeleiding hebt om het optimale uit je lichaam te halen! Puur mentaliteit

19 oktober 2020 om 21:53

mooi verhaal! dus als Ihattaren te dik is heeft Schmidt gelijk dat hij hem passeert want dan is hij niet professioneel, maar als het om Verhoeven of een keeper van FC Emmen gaat dan is het opeens niet hun fout dat ze overgewicht hebben. als je een topsporter bent kan je best een keer een fout maken en overgewicht hebben na een vakantie, maar na een paar weken moet dat natuurlijk wel weer eraf getraind zijn. je bedrijft wel topsport en bent niet een of andere darter

19 oktober 2020 om 22:15

Los van de verschillende situaties (een keeper ergens in de dertig en een pubertalent op het middenveld, een speler van een kleine club en een speler van een 'topclub' is dit gewoon een keuze van de trainer. Dick Lukkien, het ligt misschien aan de voornaam, heeft bijvoorbeeld geen problemen met een dikke(re) doelman terwijl Roger Schmidt wel problemen heeft met een te dikke middenvelder. Ik weet dat jij er een handje van hebt alles zwart wit te maken, zodat jij het kan begrijpen. Echter is de situatie niet zwart wit.

19 oktober 2020 om 22:24

@ikea het gaat erom dat topsporters afgetraind horen te zijn. we kunnen niet de ene speler overgewicht kwalijk gaan nemen en het bij de andere speler met de mantel der liefde bedekken. leeftijd staat daar los van, je bent een topsporter dus je hoort ook een lichaam te hebben wat benodigd is om topsport optimaal te kunnen uitvoeren

19 oktober 2020 om 22:24

Pas jij je reactie maar weer in. Misschien in de 4e klasse waarin jij actief bent is het geen pre. Maar als topsporter hoor je er niet zo uit te zien. Daarbij ziet dit er eerder uit als overgewicht ipv spiermassa. Japie, heeft dus wel degelijk gelijk. Het gaat er niet om of de trainer het okay vindt. JIJ als topsporter hoort er gewoon fit uit te zien. Ongeacht of de trainer het geen issue vindt. Keeper ergens in de 30 of een jong talent, dat maakt geen ene bal uit. Juist van de 30 jarige zou je verwachten dat die al weet hoe het in de topsport aan toe gaat. De situatie is dus wel zo zwart wit. Gewoon zorgen dat je fit en op gewicht bent, simpel!

19 oktober 2020 om 22:32

Ik vind Telgenkamp niet vergelijkbaar met Verhoeven. Bij Cambuur verloor hij in het kampioensjaar halverwege het seizoen zijn plek aan Nienhuis. Vond hem toen al (2013) niet sterk als keeper en het verbaasd mij, dat hij in de ED eerste keeper is geworden.

19 oktober 2020 om 22:34

Verhoeven liet bij Volendam zien het niveau ED aan te kunnen en schopte het tot Ajax. Dat gaat deze man nooit halen.

20 oktober 2020 om 01:52

Profvoetballer zijn is een privilege. Daar staat tegenover dat je topfit moet zijn. Slaat toch nergens op dat toen Verhoeven “Heeeeee Pizzaaaa” tegenzich geroepen krijgt bij elke uittrap die hij neemt. Dat hoor(de) je niet bij andere keepers. Dus het kan niet zo een lichaam en topsport.

Exact hetzelfde kun je zeggen van Anco Jansen. Ook verre van een topsport lichaam en toch één van de beste spelers bij Emmen als hij in vorm is. Die keeper is inderdaad dramatisch.. Als Hansson die steekbal een fractie eerder krijgt of als Polter die kopbal niet van de lijn haalt in de laatste minuut winnen we die pot ook nog..

100% terecht wat Derksen zegt...hij is vorig seizoen goed fit aan de start begonnen, maar begint nu weer aardig plofferig te worden.wat mij betreft ook zo snel mogelijk Wiedewald erin.anco is btw ook te dik.... true, maar ik weet niet... Ligt toch wel iets anders.lang geblesseerd geweest, maar het wordt het vaak vergeven omdat hij wel wat extra's brengt.maar goed, laten we niet vergeten dat Padt ook dezelfde kledingmaat heeft als Telgenkamp

19 oktober 2020 om 23:30

Misschien helpen de nieuwe corona maatregelen? Dennis schuwt een pilsje niet namelijk

20 oktober 2020 om 08:11

Padt is anders aardig afgetraind tegenwoordig. Verschil ertussen is wel dat Padt 1 van de beste keepers van de eredivisie is en Telgenkamp 1 van de minste.

20 oktober 2020 om 08:32

En toch vind ik het onjuist om zo over mensen te praten. Er is namelijk maar iemand die bepaald wat zijn patronen zijn en dat is de individu zelf. Deze keeper is gewoon slanker dan 75% van Nederland. Deze sneer hebben we nu al van zoveel journalisten gezien, maar het is ook gewoon een indirecte sneer naar alle andere mensen in Nederland met overgewicht. Helemaal als je beseft dat Tegenkamp ook nog eens aanleg heeft, dan is het bijzonder knap dat hij zijn figuur zo in orde heeft en dat die gewoon betaald voetbal spelen. Wanneer gaan we eens beseffen dat mensen ook gewoon emoties hebben, hoe fijn is het als je gewoon beoordeeld wordt op je vak ipv uiterlijk. Die hetze naar Padt duurde vorig jaar ook vrij lang terwijl ik als individu ongeveer zelfde bouw heb als Padt.

20 oktober 2020 om 08:43

We praten niet over 75% van Nederland, we praten over topsporters. Het is dan ook geen sneer naar die 75% van Nederland. Een man met 40 uurs kantoorbaan met het postuur van Telgenkamp is van een prima postuur, maar voor een topsporter mag je verwachten dat met training en de beweging die ze krijgen, ze topfit zijn. Padt is het na een aantal jaren dikke Padt ook gelukt, misschien laat hij vaker de Baco'tjes staan? (die kan hij door Corona zeker niet meer halen?). Ik ben zelf ook 195 bij 100 kg, daar zit echt wel een paar kilo te veel bij, maar dat is gewoon mijn eigen schuld. Ik snap best dat een gewone man iets te zwaar is, en er aanleg voor heeft, maar als topsporter behoor je fit te zijn.

20 oktober 2020 om 21:57

@fcg95 ik sta volledig achter mijn uitspraak waarin jou uitspraak exact beschrijft wat ik bedoel!toevoegend...volledige feiten: Hoe afgetrainer hoe beter je kunt presteren. Nog steeds vind ik Padt te dik.als hij het figuur krijgt van Bizot is hij overduidelijk 2e keeper Nederland.

21 oktober 2020 om 08:14

@jeron Als je op z'n instagram kijkt kan je zien dat die echt niet meer dik is

Volgens mij staat de keeper op doel om ballen tegen te houden. Hoe groter de keeper, hoe meer doel je al hebt ingevuld en hoe moeilijker het scoren is. Net alsof Johan Derksen het voetbal heeft uitgevonden, zo vermoeiend en hierin de norm bepaald, zo vermoeiend, maar hij heeft blijkbaar een groot achterland.

19 oktober 2020 om 22:13

'Hoe groter het doel hoe moeilijker het is om te scoren' Dat gaat niet op. Je moet als keeper ook flexibel zijn en snel kunnen uitkomen, meevoetballen etc. Het is niet alleen het doel opvullen en 'in de weg staan' met af en toe een redding links/rechts.

19 oktober 2020 om 22:16

Maar stel je zet een man met de breedte van het doel in het doel, is absoluut geen topsporter maar in wezen wel de allerbeste keeper ooit.

19 oktober 2020 om 22:28

Stel je zet een man met de breedte van het doel in het doel. Werkelijk waar, het niveau van sommigen. Breedte van het doel.. man man man. Zo kunnen we er nog 100 verzinnen.

19 oktober 2020 om 22:26

nou, dan zou ik als club heel snel Wolter Kroes vastleggen als overgewicht de norm is voor een goede keeper

19 oktober 2020 om 23:57

Volgens mij valt het met Wolter nog wel mee, om hem even als schietschijf te gebruiken prima, maar den dat een Peter Beemse een betere goalie zal zijn.

Als je naar de foto kijkt, kan hij er wel fitter uitzien het is maar hoe je het brengt en ik denk dat hij het zelf ook wel weet.

Ik begrijp echt niet hoe iemand die elke dag uren traint op eredivisieniveau toch nog overgewicht kan hebben. Ik vind het in elk geval behoorlijk onprofessioneel. Voor een topsporter is zijn lichaam het gereedschap waarmee hij z´n beroep uitoefent, dus dat hoor je gewoon in optimale conditie te houden.

20 oktober 2020 om 08:33

Zelfs een groot deel van de "normale" mensen krijgen het voor elkaar fit te blijven, zelfs met een 40 uurs kantoorbaan. Waarom professionele sporters niet is mij een raadsel.

Iedereen Piet Schrijvers alweer vergeten? "de Bolle van Zwolle"? Jarenlang eerste keeper van Ajax en volgens mij zelfs een tijdje actief voor Oranje

20 oktober 2020 om 08:35

Ja, die ben ik vergeten. Ik ben 25, terwijl hij al bijna 40 jaar gestopt is. Als de twee beste voorbeelden Verhoeven en Schrijvers zijn, moet je je toch afvragen of dat niet de uitzonderingen zijn die de regel bevestigen.

20 oktober 2020 om 09:29

Schrijvers werd wel steeds minder goed toen hij alsmaar zwaarder werd. Het is niet voor niets dat "de Beer van de Meer" later "de Bolle van Zwolle" en uiteindelijk "het Lek van Pec" werd.

Heb medelijden met Telgenkamp. Want nu gaan ze hem telkens als pispaaltje noemen. Ik zou snel afvallen als ik hem was. Das is enige manier om hun de mond te snoeren. En natuurlijk ook goed blijven keepen...

Wat een gelul dat ze zeggen: "Maar hij heeft er aanleg voor." Als je 5 of 6 keer in de week (fatsoenlijk) traint en professioneel eet en drinkt zie je er niet uit als de plaatselijke oliebollenbakker.

20 oktober 2020 om 21:58

Niet helemaal mee eens!onze plaatselijke oliebollenbakker ziet er anders verdomd goed uit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.VVV-Venlo8-14
17.FC Emmen3-11
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. AraujoVerdediger90
G. BijlVerdediger90
C. CavlanVerdediger90
S. PeñaMiddenvelder80
S. TibblingMiddenvelder80
N. LaursenAanvaller82
M. ChacónMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Emmen.

2 fans
Keeper, 33 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 26 november
Manchester United kijkt naar alternatieven voor Jadon Sancho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren