Koeman hekelt Getafe-speler: ‘Hij heeft zeer lelijke dingen tegen mij gezegd’

Zondag, 18 oktober 2020 om 00:19Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 01:18

Ronald Koeman leed zaterdagavond zijn eerste nederlaag als hoofdtrainer van Barcelona. De Spaanse topclub kon niet voorkomen dat Getafe met een 1-0 overwinning van het veld stapte en zodoende blijven de Catalanen, na vier duels, op zeven punten staan. Na afloop beklaagde Koeman zich bij zijn collega José Bordalás over enkele vermeende opmerkingen van Allan Nyom, zo gaf de Nederlander later ook op de persconferentie aan. "Dat kan ik niet accepteren."

“Wat ik tegen Bordalás heb gezegd? Dat ik het een gebrek aan respect vond hoe Nyom, die nummer twaalf, tegen mij sprak”, werd de Nederlander geciteerd. “Hij heeft zeer lelijke dingen tegen mij gezegd. Wat? Dat ga ik niet herhalen, maar hij heeft het twee à drie keer gedaan. Ik heb Bordalás laten weten dat hij met zijn speler moet praten. Het is nergens voor nodig en dat hoort ook niet thuis in het voetbal.”

De Spanjaarden hebben een leuke manier om de opstelling te presenteren. Maar dan komt Sergiño Dest langs...

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 17 oktober 2020

Bordalás liet weten dat hij nog niet met Nyom had gesproken. "Dat doe ik morgen in alle rust", verzekerde de trainer van Getafe. "Dat heb ik ook tegen Ronald gezegd. Beledigingen passen niet bij dit elftal, maar ik wil wel benadrukken dat ik mijn twijfels heb. Ik ken Nyom goed. Hij is een voetballer die alles geeft en absoluut wil winnen, maar tegelijkertijd is hij een persoon die voor iedereen een groot respect heeft."

Nyom had het regelmatig met de spelers van Barcelona aan de stok, maar opvallend genoeg leidde niet één van zijn elf (!) overtredingen tot een gele kaart. Zelfs een elleboogstoot jegens het gezicht van Lionel Messi werd niet bestraft. Sterker nog: Sergi Roberto kreeg een gele kaart toen hij protesteerde over het uitblijven van een prent. Ook een kopstoot van Erick Cabaco richting Pedri bleef onbestraft. Twintig tegen tien overtredingen resulteerden uiteindelijk in vier gele kaarten voor Getafe en drie voor Barcelona.

20 februari 2020: Ryan Babel maakt Allan Nyom belachelijk met imitatie 17 oktober 2020: Sergiño Dest maakt Allan Nyom belachelijk in onderling duel ??

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 17 oktober 2020

Koeman wilde eigenlijk weinig kwijt over de arbitrage. “Ik houd er niet van om over de scheidsrechter te praten", benadrukte de oefenmeester. "Ik denk dat als je naar de wedstrijd kijkt, naar de overtredingen, naar de kaarten, dat iedereen een mening kan vormen. Maar dat wil ik niet. Het is voor de scheidsrechters al moeilijk genoeg. Wij probeerden in een hoog tempo te spelen, maar dat stond Getafe niet toe en wij creëerden ook weinig kansen om te scoren.”

Koeman kreeg logischerwijs ook de vraag wat hij van het spel van Getafe vond. “Dat doet er niet toe. We hebben verloren en dat is het belangrijkste. Er is een scheidsrechter, er zijn twee assistent-scheidsrechters, er is een vierde arbiter en er is een VAR. Tenminste, ik weet niet of er vanavond een VAR was. Maar het belangrijkste is en blijft dat je naar jezelf kijkt en inziet wat er goed gaat en wat er fout gaat”, benadrukte de Nederlander, die nu duels met Ferencvaros en Real Madrid moet voorbereiden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door dennisjwt)

Altijd prettig hoe Koeman zich presenteert. Netjes, goede teksten en een stabiele uitstraling. Ben ik als Ajacied nog weleens jaloers op

18 oktober 2020 om 00:04

Ik als groot liefhebber van kibbeling ook!

18 oktober 2020 om 00:10

Waarom is het relevant dat je Ajacied bent? Omdat Koeman trainer is geweest van Feyenoord? Volgens mij was hij eerst trainer van Ajax voordat hij bij Feyenoord terecht kwam.

18 oktober 2020 om 00:23

Ik denk dat hij meer doelt op dat Ten Hag vaak wat minder duidelijk enzo is, maar dat kan aan mij liggen!

18 oktober 2020 om 00:32

Uiteraard doelde ik op Ten Hag, lijkt me best duidelijk

18 oktober 2020 om 00:51

Zit wel diep als je zelfs ten hag hierin kan betrekken. Als het ten hag was, dan was het volgens sommigen weer sneu dat hij zich af liet leiden door de opmerking en was de "ik weet niet of er een var was" reactie weer veelzeggend.

18 oktober 2020 om 01:29

Nee hoor, vind dat Koeman aan prettige uitstraling heeft en dat combineert met prima teksten, en dat mis ik bij de trainer van mijn club (Ten Hag), die ik overigens ook een prima vent vind, maar als ik moet kiezen tussen de uitstraling/interviews van Koemen of Ten Hag, is de keuze snel gemaakt.

18 oktober 2020 om 03:44

Voetbalzone plaats video. Dest maakt nyom belachelijk. Daarna verliest dest te bal door slap te passen

Nyom goorste speler van Getafe

18 oktober 2020 om 00:56

VdBarca dat hele team is vreselijk, het is beter dat ik deze bewoordingen gebruik. Echt bizar dat nimmer en nooit, passend wordt opgetreden door de arbitrage tegen die lui. Met afstand de onsportiefste en meest stijlloze ploeg van Europa in ieder facet.🤮

18 oktober 2020 om 09:19

@Sulejmanii: precies. Als ik Getafe lees denk ik automatisch terug aan die wedstrijd tegen Ajax. Heb wel vaker een wedstrijd in de Arena gezien die we verloren, maar door die ploeg ontstond gewoon een agressieve sfeer op de tribune. Oorzaak was wel verklaarbaar.

Misschien kan Ryan Babel nog een keertje voordoen wat Allan Nyom dit keer precies fout deed, dat deed hij eerder al voortreffelijk.

De scheids had inderdaad wel wat meer op mogen treden tegen Getafe, vooral Nyom had nooit meer op het veld mogen staan. Samen met de rest mochten ze maar blijven uitdelen. Natuurlijk, Barca was niet goed genoeg om Getafe uit verband te spelen en zonder Coutinho/fati missen we gewoon 2 belangrijke schakels, Dembele was een hopeloze vervanger. Koeman presenteert zich als een gentleman, terwijl ik me kan voorstellen dat hij tot op het bot gefrustreerd is (en schijnbaar ook beledigd).

18 oktober 2020 om 08:23

Ik vind dat een voetbalbond hier gewoon op moet ingrijpen. Wat een anti reclame voor de PD dit. De scheidsrechters extra hard op laten treden tegen dit gedrag, de elleboogjes, schwalbes, aanstellerij en overtredingen. Laat het maar kaarten, schorsingen en boetes voor anti fair play regenen de komende tijd, misschien leren ze het dan een keer af.

18 oktober 2020 om 09:10

Gek idee hoor, maar van mij mag de VAR meekijken met dingen als ellebogen bij kopduels en anti-fair play. Niet op een manier dat de scheids naar het scherm moet, maar puur als snelle wederhoor. Er worden zoveel rare kaarten gegeven voor vermeende ellebogen bij kopduels (Pique gisteren) waar een Nyom dit gewoon onbestraft kon doen. Het is vreselijk en deze scheids was er totaal niet tegen bestand en Getafe kon gewoon haar gang gaan, vreselijk.

hoe je het went of keert. Getafe blijft op deze manier maar winnen en nog eens winnen. tsja, niet leuk maar ze presteren ermee. Bordalas weet precies wat nodig is in deze tijd van ongekend zwakke scheidsrechters. en het gaat maar door. Chapeau voor Getafe, of het nou leuk is of niet. Cucurella heb je ook liever in je team dan tegen je. wat een vervelende speler om tegen te spelen. hij blijft maar bijten en storen.

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar altijd als ik Getafe zie krijg ik de kriebels. Zelden zo’n onsympathieke, zuigende ploeg als dat gezien wat wonderbaarlijk genoeg ook altijd weg komt met dat gedrag bij de scheidsrechter.

18 oktober 2020 om 00:32

Het meest verwonderlijk vind ik eigenlijk dat elk team erin blijft trappen. Je weet dat Getafe zo speelt, stel je er van tevoren op in en speel je eigen spel. Hoe moeilijk kan t zijn?

18 oktober 2020 om 01:14

Je kunt je instellen op het spel, maar wat kun je doen tegen dat gedrag? Als trainer zijnde kun je daar niks aan doen. Enige wat helpt is dat scheidsrechters er tegenop treden, maar wat ze doen is grotendeels legaal ook nog.

18 oktober 2020 om 03:03

Mee eens, Getafe duikelt en schreewt het uit bij elk klein beetje kontakt en krijgen daardoor vrije trappen mee die kompleet onzinnig zijn. Zelf lopen ze te schoppen, spelen vuil en lopen de scheids op te jutten. Ik zou het eigenlijk wel leuk vinden als andere ploegen ook zo tegen Getafe zouden gaan spelen. Kijken hoe ze daar mee omgaan.

11 overtredingen zonder geel, hoe is dat nou weer mogelijk? Meestal heb je na 3 kleine overtredinkjes al geel te pakken..

18 oktober 2020 om 09:01

In Spanje mag alles zolang het tegen Barcelona is. Alle scheidsrechters zijn op de hand van Real Madrid

Eigenlijk jammer dat koeman dan niet gewoon benoemd wat hij zei. Dat voorkomt speculaties. Getafe is een vieze ploeg, maar toch ook slim en geniepig. Ze gooien ook niet perse de pot dicht en spelen best prima voetbal. Ik zou er persoonlijk geen fan van kunnen zijn, maar het brengt ze wel iets.

18 oktober 2020 om 12:07

Zal wel iets over zijn postuur zijn geweest schat ik in. Maar wanneer je dan iets roept over fysieke kenmerken van Nyom zijn de rapen gaar.

Je hebt wel op het randje spelen en soms erover (rest van Getafe) en dan heb je die Nyom. Wat een debiel zeg, zelf bij elke tik janken en dan op het einde zo over die Fati heen buigen en hem de huid vol schelden. Sta je met je 32 jaar een gastje van 17 verrot te schelden

Ongelooflijk hoe Getafe ermee wegkwam. Die gast had toch duidelijk rood moeten hebben voor die elleboog?! Penalty sloeg ook nergens op. Die gast zet zelf zijn been richting de Jong. Zou de var toch moeten zien. Maar de reden dat ze verloren is weer de falende Griezmann. Die bal had Suárez door het net geschoten. En het was ook niet sterk van Koeman om niet Ansu Fati en Coutinho erin te zetten. Altijd met je sterkste opstelling beginnen en dan kan als je 2 0 voorstaat altijd wat spelers rust geven.

Tja. Getafe lijkt me echt een onmogelijke ploeg om tegen te spelen. Daar had ik het tijdens de wedstrijd over met mijn vader. Die bekritiseerde Barca dat ze zich mee lieten slepen in het spel van Getafe. Dat zie ik hier ook enkelen doen. Ik ben er van overtuigd dat het voor niemand mogelijk is om niet geïrriteerd te raken en je niet mee te laten slepen. Misschien een speler die in zijn hoofd net zo beperkt is als Cristiano Ronaldo dat je echt alleen maar aan doelpunten maken kan denken. Maar het is zo onmogelijk om nog je eigen ding te doen als je de hele tijd nare teksten naar je hoofd geslingerd krijgt, steeds als je onder de druk uit voetbalt, even een klein tikje krijgt en iedere keer dat een speler van Getafe zelf half geraakt wordt staan de doctoren alweer klaar voor een blessurebehandeling van vijf minuten. Knappe jongen die gewoon zijn ding blijft doen. Zeker als je van die incapabele Spaanse scheidsrechters hebt die weigeren in te grijpen. Dat Nyom vandaag geen rood heeft gehad is natuurlijk te gek voor woorden. Overigens moet ik wel credits geven aan Getafe. Ze hebben dit spelletje zo ongelofelijk tot in de puntjes geperfectioneerd. Er zal nooit een speler over de schreef gaan en een directe rode krijgen. Altijd kleine, geniepige overtredinkjes. Tegenstander knettergek maken en zelf elf man overhouden. Ook een kunst.

Nyom, vroeg alleen maar om een handtekening van Koeman. Hij is op het veld ook een hele eerlijke en zachtaardige speler, hij zal nooit een vlieg kwaad doen. ... je kunt als trainer je spelers verdedigen, maar het moet wel geloofwaardig zijn. Nyom is een harde speler die tot en over het randje gaat. Bij Getafe hebben ze dat soort spelers nodig omdat ze het nooit puur op voetbal kunnen winnen. Maar ben dan ook eerlijk en zeg dat hij het waarschijnlijk in het heetst van de strijd heeft gezegd en dat je hem daarvoor een klein standje zult geven.

In Nederland hadden we waarschijnlijk weer weeklang een nationale discussie gehad over hoe Dest wordt neergezet hier

Er zit hier op VZ bij enkele users duidelijk nog veel frustratie door de manier waarop Ajax kansloos uit de EL geknikkerd werd door ditzelfde Getafe. Getafe is een ploeg van harde werkers die op het randje spelen, maar daarbij ook nog eens prima kunnen voetballen. We kunnen ons allemaal de periode 2009-2013 herinneren, waar elke kleine ploeg door Real en Barca met grote cijfers werd afgeslacht. Atletico zette in 2014 al een verandering in door zich heel brutaal te mengen in de titelstrijd. Ook met veel strijd, passie en op sommige momenten zelfs goed voetbal. Damn, Barcelona verliest hier geheel terecht zonder ook maar 1 keer echt gevaarlijk te kunnen worden en er wordt hier gesproken over het zogenaamd lelijke spel van Getafe? Barca is hier op elk gebied afgetroefd. Zeer veel respect voor Getafe en de manier waarop de coach het beste haalt uit dit team. Ten slotte vind ik dat Koeman niet zo kleinzerig moet zijn. Er zal vast weleens wat geroepen worden door een speler, maar daar hoef je niks mee te doen. Er zijn wel belangrijkere dingen op dat moment. De coach van Getafe gaat hier natuurlijk ook helemaal niks mee doen. Daarom vind ik het een beetje kansloos om het dan bij de coach te melden.

18 oktober 2020 om 10:47

Daar hoef je niks mee te doen? Je weet totaal niet wat er gezegd is. Dus hoe kan jij nou weer weten of er belangrijkere dingen zijn op het moment. Onderbuikgevoelens kunnen we niks mee. Feiten. En je bent zeker geen Ajax fan of überhaupt voetbal fan? Lol

18 oktober 2020 om 10:53

Nee, daar hoef je niks mee te doen. Als coach ben je bezig met het spel van je eigen ploeg. Je beledigd voelen is een keuze in mijn ogen. Ik houd enorm van voetbal en waardeer altijd de underdogs die met beperkte middelen maximaal resultaat behalen. Veel respect voor Getafe!

18 oktober 2020 om 13:54

"Als coach ben je bezig met je eigen spel" en de speler dan? Die mag de coach wel uitschelden en moet zich niet met zn eigen spel bezig houden? Je bekijkt het te veel van een kant. Beledigd voelen is misschien idd een keuze, maar nogmaals je weet niet wat er gezegd is. Dus vreemd dat je dan daar al je oordeel over kan vellen. Koeman zal dit niet voor niets zeggen en doen.

18 oktober 2020 om 11:01

Zo zie ik het ook. Ze kunnen goed voetballen en zoeken de grenzen op. Daarmee zijn ze in staat om van betere tegenstanders te winnen en halen zelfs Europees voetbal. Heel knap. Ik erger me vaker aan de gezapigheid van de Nederlandse competitie.

Die Nyom is ect een hele nare speler. Schop alles wat los en vast zit, pakt alles beet wat los en vast zit en niet een keer geel. En zelf bij elk tikje gaan liggen en kermen van de pijn en verontwaardigd kijken .En dan zijn er analisten die zeggen, dit hoort ook bij voetbal, nee dat hoort niet bij voetbal. Als zo scheids in de eerste 10 min hem geel geeft is het klaar. Wat een vreselijke ploeg zeg.

Lachwekkend van Koeman. Vooraf decwedstrujd zat hij op de persconferentie in de reet van die trainer van Getafe door te zeggen dat er in Nederland veel kritiek was op de schwalbes en het slechte gedrag Etc van Getafe tijdens de wedstrijden tegen Ajax maar dat hij het er niet mee eens was, omdat ze alles moeten doen om te winnen. Nu laten zij zichzelf provoceren en verliest hij en gaat hij achteraf lopen janken dat het niet op een voetbalveld thuis hoort. Slechte verliezer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4933 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7447
4.Sevilla7022
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3228
TrincãoAanvaller263
NetoKeeper60
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper280
Jordi AlbaVerdediger313
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Manchester United beschouwt Jan Oblak als zijn ideale nieuwe doelman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren