Duitsland en Turkije zorgen met zes doelpunten voor heerlijk duel in Keulen

Woensdag, 7 oktober 2020 om 22:39Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 22:53

Duitsland en Turkije hebben in aanloop naar de naderende Nations League-duels voor een spektakelstuk gezorgd. De teams van Joachim Löw en Senol Günes hielden elkaar woensdagavond in een oefeninterland in Keulen in evenwicht: 3-3. Orkun Kökçü kwam niet van de bank af. Duitsland speelt in het kader van de Nations League zaterdag in Oekraïne en drie dagen later speelt men op eigen bodem tegen Zwitserland. Het team van Löw kwam in de eerste twee Nations League-duels met Zwitserland en Spanje niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De eerste helft leek doelpuntloos te eindigen in Keulen, wat op zich een terechte tussenstand zou zijn geweest, maar vlak voor de onderbreking sloeg Duitsland toe. Juist datgene wat in de eerste 45 minuten niet goed had uitgepakt, kwam er nu wel goed uit bij die Mannschaft. Na een balverovering op het middenveld schakelden Julian Brandt en Kai Havertz razendsnel en werd Draxler in stelling gebracht. De aanvoerder nam de bal goed mee en schoot het leer over doelman Mert Günok heen: 1-0.

GOAL TURKIJE! ???? Ozan Tufan draait Kevin Brandt helemaal dol en maakt het ook nog fenomenaal af!

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 7 oktober 2020

Een hard gelag voor Turkije, dat tot de openingstreffer juist in de persoonlijke duels en met snelle tegenaanvallen indruk maakte. Met name in de eerste twintig minuten had het team van Senol Günes uitzicht op een doelpunt, maar daarna liet ook Duitsland zich gelden. Turkije kwam vijf minuten na rust op gelijke hoogte. Nico Schulz verloor de bal, waarna het leer via Kaan Ayhan terechtkwam bij Ozan Tufan. De Turk ontdeed zich behendig van Brandt en de bal eindigde exact in de rechterbovenhoek: 1-1.

Met een schot van de in rust ingevallen Cengiz Ünder, die zag hoe Bernd Leno redding bracht, maakte Turkije zijn intenties duidelijk, maar het was opnieuw Duitsland dat na 58 minuten spelen aan de leiding ging. Debutant Florian Neuhaus ging een één-twee met Havertz aan, waarna hij de bal vanaf een meter of vijftien in de linkerhoek schoot: 2-1. Turkije kwam nog geen tien minuten later op 2-2, al gingen daar wel Duitse protesten aan vooraf. Efecan Karaca leek een overtreding te maken toen hij Schulz, die de laatste man was, de bal ontfutselde, maar hij mocht doorgaan en oog in oog met Leno tekende hij voor de 2-2.

Het duel leek in 3-2 te eindigen dankzij een doelpunt van Luca Waldschmidt in de 81e minuut. Na een pass van de voor Schulz ingevallen Robin Gosens nam de aanvaller de bal met de borst aan en schoot hij hard op doel. Günok werd qua zicht ietwat gehinderd door Merih Demiral en kon de tegentreffer niet voorkomen. In de extra tijd viel alsnog de gelijkmaker van Turkije. Na een heerlijke aanval was het Kenan Karaman die van dichtbij voor de 3-3 zorgde.

Een fantastisch teamdoelpunt levert Turkije in de laatste seconde zéér knap een gelijkspel op tegen Duitsland!! ??

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 7 oktober 2020

Turkije speelt in het kader van de Nations League zaterdag in Rusland en drie dagen later speelt men op eigen bodem tegen Servië. Het team van Günes is de Nations League niet goed gestart: het eerste duel met Hongarije ging met 0-1 verloren en daarna kwam men in Servië niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door gangstarr)

Knap gedaan voor een opsteling die nergens op sloeg

7 oktober 2020 om 22:51

Er was niets mis met de opstelling in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Hongarije. Dat niet alle basisspelers speelden is geen ramp. Het is belangrijker dat de juiste spelers op de juiste posities spelen. En dat gebeurde vandaag. Tegen Rusland verwacht ik gewoon Cengiz, Hakan, Mert, Burak etc. weer.

Leuke open duel tussen beide teams waarbij Duitsland toch meer aan het proberen was qua opstelling en Turkije veel spelers gebruikte die normaal gesproken de 11 vormen. Uitblinkers waren Tufan, Karaca en keeper. Tegenvaller was weer Hasan Ali (caner moet toch echt mee naar het ek) en Sangare verzaakte in de defensie

7 oktober 2020 om 23:06

Zolang Senol bondscoach is, gaat Caner niet opgeroepen worden. Voor nu vind ik Umut de beste keuze op linksback. Ik hoop dat Ridvan zich goed ontwikkeld bij Besiktas dit seizoen. Hij is momenteel de linksback met de meeste potentie van heel Turkije. Ik zie in hem ook echt de linksback van de toekomst voor Turkije.

7 oktober 2020 om 23:07

Ik vraag me oprecht af op basis van wat je vind dat Caner mee moet haha. Als je 9/10 ballen wilt verliezen omdat je alle ballen wilt opeisen en onnodige voorzetten geeft, dan mag je van mij Caner erbij hebben ik heb liever een zwakke linksback die nog een beetje kan verdedigen, dan een Caner die meer bekend staat van constant onnodig ballen verliezen en zijn bloedirritante gedrag.

7 oktober 2020 om 23:09

Ook Turkije experimenteerde hoor. Umut, Caglar, Hakan, Burak en Zeki deden helemaal niet mee terwijl Cengiz een halve wedstrijd speelde. Ook Mahmut is normaliter een basisklant en die viel ook in. Experiment genoeg lijkt me.

7 oktober 2020 om 23:58

Caner moet niet mee gaat ook niet mee,
Zijn periode bij de Turkse elftal is al afgelopen


Tijdens onze intelligente lockdown moest ik vanuit thuis werken. Mijn vrouw niet. Ik leerde in deze periode koken! Fantastisch. Dan een marinade met sojasaus, dan weer een kruidenmix, alles wat mijn Youtube kok mij vertelde deed ik. Eten was eetbaar, niet geweldig. Toen was de lockdown voorbij. Toen ging mijn vrouw weer koken. Zij kan dit goed. Het is lekker als zij kookt. Senol Gunes. We zijn de test fase voorbij. We hebben na 12 jaar weer een voorspelbaar elftal. We kunnen de basis elf dromen. Wat doet Senol ? Hij gaat lopen experimenteren, terwijl deze elf alweer een half jaar niet heeft samen gespeeld. Perfectioneer je elf in plaats van te kijken wie nummer 22 en 23 gaat worden in je selectie op het ek !!!

7 oktober 2020 om 23:00

Ben jij de Turkse Sierd de Vos ? Experimenteren bij een oefenduel is helemaal niet zo gek en daarbij pakte het ook niet slecht uit. Beetje overdreven kritiek imo.

7 oktober 2020 om 23:02

Hahahahahahahah, wilde het net zeggen.

7 oktober 2020 om 23:22

Hij bedoelt het als algemene kritiek, we hebben met een heel raar elftal tegen Servie gespeeld en ondanks ze op het veld gedomineerd te hebben 0-0 gelijkspel. Deze wedstrijd was voor mij erg belangrijk en ik ben ook nog steeds een beetje boos op Senol. Hij kan het alleen goedmaken met 2x winst op Rusland.

7 oktober 2020 om 23:03

Senol heeft vanaf het begin gezegd dat het WK van 2022 het uiteindelijke doel is, dus ik vind het niet gek dat hij nu al wat nieuwe spelers uitprobeert. Dat was waarschijnlijk al het plan, na het EK zou de Nations League gebruikt worden om te experimenteren en ik denk dat hij bepaalde beloftes heeft gedaan aan een aantal spelers. Hij probeert nu de balans te vinden, maar dat is niet makkelijk. Bijna al zijn beslissingen worden bekritiseerd, op social media en ook in de nationale media.

7 oktober 2020 om 23:19

Clutch. Met alle respect, maar het ek is te groot (en te dichtbij) om als subdoel te fungeren. Zoals Will Smith ook al zei: "If it aint broke, than dont try to fix it". Je hebt je basiself, maar deze heeft lang niet samen gespeeld. Probeer dan die automatismen fris te houden.

7 oktober 2020 om 23:31

Dat ben ik ook met je eens, maar je moet ook een beetje empathie tonen, corona heeft echt alle plannen overhoop gegooid. Jongens als Orkun en Mert Muldur bijvoorbeeld hebben voor Turkije gekozen omdat ze bepaalde beloftes zijn gedaan, als jij hun nu weer buiten de selectie laat of weinig laat spelen, verlies je je geloofwaardigheid. We hebben nog 4 NL-wedstrijden en een heleboel oefeninterlands volgend jaar. Af en toe draait Senol door, dat geef ik ook toe. Tegen Rusland bijvoorbeeld, dat was een beetje te veel van het goede. 9 van zijn 10 beslissingen zit een bepaalde logica achter. Die laatste komt dan door zijn Zwarte Zee-roots zullen we maar zeggen. :D

8 oktober 2020 om 07:06

Vriend er zijn 3 wedstrijden binnen 8 dagen waarvan deze het minst bemangrijke. Dus goede zet van senol om andere de kans te geven, deed duitsland ook trouwens.

Sinds de pandemie is dit mijn eerste wedstrijd wat mij is bevallen

Na de drama optredens tegen Servië en Hongarije vond ik dit een verademing om naar te kijken.. Vooral Efecan, waar ik totaal geen verwachtingen van had, deed het uitstekend. Ozan Tufan verraste me ook! Emre en Enes Ünal hoef ik de komende tijd niet te zien in het nationale elftal.

7 oktober 2020 om 23:13

Emre al afbranden op basis van 3 wedstrijden. Gun hem wat meer tijd en wees geen schaap die iedereen volgt. Wat betreft Enes Ünal, het komt er vast wel uit, hij moet gewoon minuten maken bij Getafe en dit verzilveren door te scoren en zelfvertrouwen opbouwen wat die nu dus totaal niet heeft, anders zie ik het somber in voor hem.

8 oktober 2020 om 23:22

Is toch mijn mening? Als ik Emre niet goed vind zeg ik dat omdat IK dat vind. Dat heeft niks te maken met schapen die elkaar volgen. Als ik iets vind, zeg ik dat.

7 oktober 2020 om 23:27

Zijn balverliezen verrassen mij niet, van ozan tufan bedoel ik.

Leuke open wedstrijd. Aub geen HAK en Okay meer die kunnen het echt niet aan. Merih nog lang niet de oude. Ik denk dat Caglar & Ozan Kabak op dit moment de duo achterin moet worden. Mert echt een topkeeper, wat een ongelovelijke trap heeft die man. Senol moet gaan bouwen naar zijn basis en niet telkens met andere spelers spelen.

8 oktober 2020 om 00:00

Op dit moment is Ozan Kabak 4e keus

8 oktober 2020 om 00:00

Ik denk dat Ozan Kabak de toekomstige kapitein gaat worden. In mijn ogen heeft hij het meeste talent. Jammer voor Merih, die was voor zijn blessure Pepe 2.0.

Ik neem mijn woorden terug over Efecan Karaca. Turkije speelde best goed en had de kans om zelfs te winnen en zelfde geld voor Duitsland. Sterke oefenpot tegen de duitsers wat mij betreft want beide elftallen speelden met b/c elftallen. Goed bezig👍🏼

Redelijke wedstrijd, verdedigend lieten ze wel heel wat steekjes vallen. Vooral bij het 3e doelpunt, met Ozan, Mahmut en Dorukhan op het middenveld mag je je tegenstander die vrijheid eigenlijk niet geven net buiten de zestien. Als Ozan na dit seizoen ook niet naar Europa gaat, weet ik het ook niet meer. Zonde van zijn talent dat hij in Turkije blijft voetballen. Een zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer, maar als je 3 keer terugkomt tegen een land als Duitsland zegt natuurlijk wel wat. Dit is een ploeg waar we nog lang van gaan kunnen genieten en ze zijn de beste spelers die we hebben, dus telkens zeuren dat speler X er niet bij is of je afvragen waarom speler Y er wel bij zit, daar hebben we niks aan. Van de 28 spelers die Senol Gunes telkens oproept, zullen er iets van 22 of 23 vaststaan. De rest zal hij rouleren met opkomende talenten of spelers die al een aantal weken in vorm zijn en een kans verdienen.

7 oktober 2020 om 23:26

Ozan heeft geen voetbal intelligentie voor europa. Mensen net zoals jij trappen in die goals in. Bijna elke bal van ozan lijdt tot balverlies, enige wat die doet is, afentoe met de bal rennen als paard zonder toegevoegde waarde, meestal met balverlies of verkeerde beslissing in zijn paas. Ik neem jou voetbalkennis ook niet serieus, puur omdat je Ozan goed vind.

7 oktober 2020 om 23:30

Ik vind Ozan ook goed. Dynamiek, conditie, snelheid, dualkracht, kan een goal maken. Wat moet een middenvelder nog meer doen ?

7 oktober 2020 om 23:34

'voor Europa'. Heeft iedere voetballer in de Europese competities de voetbalintelligentie van Zidane? Nee toch? Ik zeg overigens niet dat hij naar een topclub moet, daarvoor kan hij tekort komen maar een subtop of middenmoter in een topcompetitie zit er zeker in.

7 oktober 2020 om 23:57

Typpisch een reactie van een turkse voetballiefhebber. Denken alleen maar aan conditie, duelkracht en snelheid. Vertel mij wat hij uit zijn snelheid pakt? Die man weet totaal niet wat die doet aan de bal. Bijna elke bal die uit zijn voeten gaat lijdt barverlies en tot tegenaanval. Geen een bal die ook aankomt bij een medespeler. Dat die met bal een sprintje trekt geeft jullie die kick denk ik.oke paar keer van afstand gescoord. leuk. Maar jou zie ik hier ook al 13 jaar ofzo, en heb altijd getwijfeld aan je voetbalkennis

8 oktober 2020 om 00:02

Met die sprintjes van hem heeft hij Gala wel een paar gele kaarten aangesmeerd laatst en daarmee veel gevaarlijke dode spel momenten gecreëerd. Jij denkt dat elke goeie middenvelder een maestro met gogme moet zijn maar dat is gewoon niet zo.

8 oktober 2020 om 00:04

Die ozan zal zelfs hier in jupiler ligue moeilijk in actie komen. Nederlanders houden niet van spelers zonder hersennen. Hij kan niet eens fatsoenlijk een paas geven. Komt net achter de speler aan, of net te strak. Eerste helft zag je dat bij die paas naar efecan. Misselijke speler voor een voetballende ploeg. Maar ideaal voor turkije

8 oktober 2020 om 13:42

Voetballerij. Je kunt ook de discussie aangaan met mensen, zonder hun (voetbal)intelligentie te beledigen. Deze hoef ik overigens niet te verdedigen tegen jou. Ik heb een Uefa B diploma, zoek maar op wat je daarmee kan. Ik wil je echter wel op een aantal dingen wijzen. De tendens in het moderne voetbal is door middel van een snelle omschakeling, zo snel mogelijk in de zestien van de tegenstander te komen. Daarvoor moet je dus spelers hebben die een bal kunnen veroveren(duelkracht), voor diepgang kunnen zorgen met en zonder bal(snelheid) en tegelijkertijd deze grote afstand kunnen overbruggen van eigen helft tot aan zestien tegenstander(conditie). Capiche ?

Weet iemand waarom Senol niet probeert Brewster op te roepen? Engeland heeft al Kane die de onbetwiste spits voor ze is, ik denk dat je Brewster best kunt overhalen om voor zijn moederland te kiezen. Ik wil Enes of Burak niet meer zien.

7 oktober 2020 om 23:38

Ze hebben net 26 miljoen voor hem betaald, dus ik kan het me voorstellen dat hij zijn kans bij het Engelse nationale elftal wil afwachten. Zelfde met Ferdi, Turkije is voor zulke jongens een laatste optie. Bij Oostenrijk heb je nu ook een jochie van 17 rondlopen, ik denk dat je die wel direct kunt overhalen aangezien het niveau ongeveer gelijk is.

8 oktober 2020 om 01:24

Yusuf demir bedoel je grootste talent van Oostenrijk.
hij kreeg uitnodiging van turkiye u17 en was blij met die uitnodiging maar zijn familie wou veel hulp van tff voor zijn carrière.
Hij heeft nog geen uitnodiging voor turkiye gekregen op dit moment zij zijn manager en dat die tijd moet krijgen van Oostenrijk trainer die wou hem selecteren voor nationale Oostenrijk team.
We zullen zien of die voor turkiye gaat kiezen binnen paar weken of langer zelfs denk ik.

Ozan Tufan blijft toch een aparte voetbal. Oogt altijd wat dikkig en wat lomp, maar is wel gewoon een heerlijke box 2 box middenvelder. Ook al 50+ caps op 25-jarige leeftijd. Had nog een discussie erover hiero. Ozan Tufan is echt wel een toegevoegde waarde aan Turkije en Fener. Voor de rest gewoon een nette pot en mooi resultaat, en die Efecan kan wel lekker ballen.

8 oktober 2020 om 00:12

Balverlies en nog eens balverlies. Dit is een van de belangrijkste voetbal termen in de moderne voetbal. Een speler die heel vaak barverlies lijdt, de bal vaak inleverd, kan heel fataal zijn. Kom hier niet met toegevoegde waarde. Ja voor fener inderdaad een toegevoegde waarde, ik ga niet vanuit dat fener collectief kan voetballen, geen een turkse club. Dus spelers als ozan zijn dan koning in zolke ploegen. Over ozan valt er niet te discuseren. Gewoon een hersensloze voetballer die afentoe hard de bal kan trappen van afstand.

8 oktober 2020 om 00:14

We snappen het, je heb een hekel aan Ozan Tufan. Maar kijk er niet raar van op als Ozan een mooie transfer weet te scoren naar de Europese middenmoot/subtop

8 oktober 2020 om 00:19

Een tip, let volgende keer goed op als hij aan de bal is.

8 oktober 2020 om 07:40

Over toegevoegde waarde gesproken, je reageert alleen op Ozan. We weten het nu wel. Geen toegevoegde waarde hebben je reacties meer.

8 oktober 2020 om 09:47

heb je vroeger toevallig een bal in zijn tuin geschoten ofzo? alleen dat zou deze nogal rare haat verklaren. ozan begint juist steeds zuiniger en beter te worden aan de bal, gisteren ook weer. waar okay (nota bene een primera division voetballer) het moeilijk had bij elke aanname speelde ozan zichzelf met een dribbel een paar keer uit de druk vandaan. als ik naar de stats van de competitie kijk heeft hij niet meer balverlies geleden dan irfan can of belhanda; terwijl hij dieper op het veld staat en dus in kleinere ruimtes moet voetballen.ozan speelt met een tempo waarbij hij zeker niet zou misstaan in de serie a. wint veel balbezit, sterk in de duels, heeft veel diepgang zonder bal waardoor hij vaak in de zestien opduikt. in de omschakeling kan hij ook best met de bal opkomen en dribbelen. natuurlijk heeft hij zijn mankementen, geen goede passer en lastig aanspeelbaar met een man in de rug. echte raffinement is er niet maar hoeft ook helemaal niet. lang niet zo slecht als jij nu leuk wil beweren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Turkije

FIFA ranking: 32
357 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
K. AyhanVerdediger30
Z. ÇelikVerdediger30
U. ÇakırKeeper30
M. DemiralVerdediger30
Ç. SöyüncüVerdediger30
H. ÇalhanoğluMiddenvelder30
İ. KahveciMiddenvelder31
Voor de complete selectie: Clubpagina Turkije.

31 fans
Coach, 61 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 juli
AC Milan wil doorpakken met de komst van Hakim Ziyech. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren