‘Barcelona kan onder Koeman overbodige middenvelder slijten in Portugal’

Maandag, 28 september 2020 om 20:37Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:43

Riqui Puig kan zijn loopbaan vervolgen in Portugal, zo meldt het lokale Record. De 21-jarige middenvelder van Barcelona, die onder trainer Ronald Koeman niet op veel speeltijd lijkt te kunnen rekenen, staat in de serieuze belangstelling van FC Porto.

Os Dragões zijn zich volgens de Portugese krant bewust van de financiële moeilijkheden die een overgang van Puig met zich mee kunnen brengen. Daarom zet regerend landskampioen Porto naar verluidt in op een huurdeal met Barcelona. Onduidelijk is hoe de Catalanen staan tegenover een tijdelijk vertrek van Puig, die volgens diverse Spaanse media mag vertrekken van Koeman.

Overigens werd die berichtgeving door Koeman al voor de wedstrijd tegen Villarreal (4-0 zege) stellig ontkent. De oefenmeester benadrukt dat hij Puig nooit te kennen heeft gegeven dat hij mag vertrekken: "Dit zijn ook beslissingen van de club, er zijn spelers die een plekje zullen krijgen in de selectie en anderen niet", aldus de oefenmeester. "Het is niet waar dat ik hem heb verteld dat ik hem niet nodig heb, aangezien hij onderdeel uitmaakt van de selectie voor Villarreal."

Puig zat zondag inderdaad op de reservebank bij Barcelona. De Spaanse middenvelder bleef daar negentig minuten zitten, want Koeman deed geen beroep op hem. Eerder liet Puig de leiding van Barça weten niet te willen vertrekken bij de club, ook niet op tijdelijke basis. Op veel speelminuten lijkt het jeugdproduct echter niet te kunnen rekenen, aangezien hij in ieder geval Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Sergi Roberto en Miralem Pjanic voor zich moet dulden in de pikorde.


Poll

Moet Barcelona Riqui Puig behouden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

108 reacties (laatste reactie door stijlvol)

Wat zou hier de reden van zijn? Na het vertrek van Rakitic en Vidal hebben ze toch niet extreem veel middenvelders? Zou een talent uit eigen jeugd die genoeg in actie kan komen er gewoon bij houden.

28 september 2020 om 20:48

Lijkt me omdat Puig niet echt een controleur is of een echte aanvallende middenvelder. Koeman speet met een 4231 formatie en dus valt hij helaas af.

28 september 2020 om 20:53

Tegen de mindere ploegen kan hij echt wel veel minuten maken als verdedigende middenvelder. Hij moet lichamelijk sterker worden maar is 2 keer zo snel als de huidige Busquets.

28 september 2020 om 20:51

misschien zijn ze bang dat hij nu te weinig minuten gaat maken in het eerste en willen ze hem daarom verhuren zodat hij zich verder kan ontwikkelen. van wedstrijden spelen wordt je beter als van trainingen en invalbeurten

28 september 2020 om 20:51

Pjanic, Coutinho en Pedri zijn erbij gekomen als middenvelders en Alena is terug. Het middenveld is overvol en op zich niet slecht als Puig veel minuten gaat maken elders. Dat is nu nodig op zijn leeftijd.

28 september 2020 om 20:57

Ik begrijp dit ook niet helemaal. Barca heeft momenteel Pjanic, Frenkie en Busquets voor de controlerende posities en Coutinho voor de 10 positie. Is Alena weer terug van verhuur? Dan heb je met hen misschien nog een 5e middenvelder. Maargoed je hebt dan alsnog niet alle posities dubbel bezet. Sterker nog je hebt 3 dezelfde soort controleurs en 1 echte 10 die weinig tot geen ballen afpakt en vooral aanvallend z'n werk doet. Juist met Puig heb je een hele andere smaak in het elftal die volgens mij nog prima zijn plek op de bank accepteert. Ik zou het echt zonde vinden, want zie voor hem meer dan genoeg speeltijd in het verschiet met dit Barca als zowel concurrent voor Busquets of Coutinho wanneer je met een wat meer lopende middenvelder wilt gaan spelen.

Onbegrijpelijk. Eerst wilde valverde hem geen kans geven en nu koeman niet. Voor alles wat er onder setien gebeurde kan ik hem op zijn minst applauderen dat hij puig wel speeltijd gaf.

28 september 2020 om 20:50

Als hij met 3 coaches pas een handjevol wedstrijden heeft mogen spelen, zegt dat meer wat over hem. Is een Leuke voetballer, maar de trainers negeren hem vast niet zomaar.

28 september 2020 om 20:52

Heb je afgelopen seizoen gezien na de corono onderbreking?

28 september 2020 om 20:55

Zeker! Het niveau van heel Barcelona lag niet bijster hoog. Wat ik bedoel is dat in mijn ogen de trainers het wel beter weten dan menig voetbalkijker.

28 september 2020 om 20:58

Trainers zitten er anders regelmatig ook dik naast. Na de corona stop gewoon met afstand de beste middenvelder van barca.

29 september 2020 om 06:25

Dan moet puig je toch positief zijn opgevallen of niet ?

28 september 2020 om 20:52

Setien had niet Pjanic, Coutinho, Pedri en Alena tot z’n beschikking.

28 september 2020 om 20:52

Alena......Laat me niet lachen man. en coutinho is een 10. Puig is geen 10 hij is een rechter of linker middenvelder. En voegt gewoon meer toe dan frenkie en busquets

28 september 2020 om 20:53

Pedri is geen aanvaller, dat is Trincao. Alena is een prima controleur, Puig is te aanvallend voor controleur en op 10 loopt Coutinho.

28 september 2020 om 20:56

Heb het al veranderd haalde pedri en trincao door elkaar. Alena is niet zo goed als puig en puig kan zeker als rechter of linker middenvelder spelen. Met coutinho op 10 en frenkie als verdedigende middenvelder. Gewoon een domme fout van koeman. Of dit is weer zo een beslissing dat al genomen was voordat koeman kwam.

28 september 2020 om 20:59

Geen probleem, kan de beste overkomen. Ik ben ook fan van Puig hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar hij past niet echt in een 4-2-3-1. In 4-3-3 zou ik hem zeker de voorkeur geven boven Busquets en Alena. Maar goed, het kan geen kwaad denk ik om Puig een jaar lang basisspeler te laten zijn bij een andere club. Komt hij met meer ervaring terug.

28 september 2020 om 21:00

Wat ik op zich wel kan begrijpen bf1994 is als Barca het idee heeft dat Puig meer speeltijd nodig heeft. Pedri is de duidelijke 2e optie voor de 10 positie en met Frenkie en Busquets heb je 2 basis middenvelders waar Pjanic zich tussen zal kunnen vechten. Alena als 6e middenvelder erbij houden kan prima. Maar Puig moet nu juist veel gaan spelen. Als hij momenteel niet echt in het elftal past zou dat de reden kunnen zijn.

Maar ik had hem er persoonlijk ook bijgehouden, hij brengt ech iets heel anders dan de andere middenvelders in het team

28 september 2020 om 21:03

@zidane puig lijkt mij zo een speler die makkelijk ondersneeuwt in andere speelstijlen maar enorm goed kan voetballen in een bepaalde speelstijl. Voordat je je zegt dat hij dan gewoon niet zo goed is wil ik je eraan herinneren dat messi dit ook had. Toen hij in Barca C speelde sneeuwde messi onder, toen haalde rijkaard hem daar weg en begon hij weer te excelleren.

28 september 2020 om 21:09

Messi, Fati, Dembele. Frenkie, Puig, Pjanic. Persoonlijk zou voor dat middenveld en aanval kiezen

28 september 2020 om 21:18

Zou me niet verbazen als Barca volgende zomer Coutinho en Busquets weg doet. Als Coutinho een jaartje lekker speelt kan die voor een prima bedrag nog weg. Dan kan Puig die plek overnemen en inderdaad met Frenkie en Pjanic een middenveld gaan vormen. Fati is een blijvertje en Dembele ben ik persoonlijk wel bang voor. Zie pedri ook nog wel in een Iniesta rol een van de flank posities pakken na een tijdje. Of Trincao. Dembele heeft gewoon niet de juiste mentaliteit. Lijkt me trouwens dat Griezmann nadat Messi is vertrokken de spits positie naar zich toe zal gaan trekken

28 september 2020 om 21:56

Voegt meer toe dan Frenkie en Busquets? Aan je icoontje begrijp ik jouw uitspraak wel. Modric is Frenkie nog steeds aan het zoeken na Ajax.

28 september 2020 om 22:10

Voegt inderdaad meer toe dan busquets en frenkie. Busquets is niet meer op zijn best. En frenkie heeft bij lange na nog niet het niveau gehaald wat hij in ajax liet zien. Als je frenkie een cojfer moet geven tot nu toe bij barca is het een 6. Dat zegt hij zelf ook de hele tijd.

29 september 2020 om 06:25

Eens! Hopelijk komt er een terugkoop clausule in het contract

Als Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Sergi Roberto en Miralem Pjanic je concurrenten zijn, waarvan eentje vaker rechtsback speelt de laatste jaren dan op het midddenveld, dan zijn je kansen toch best hoog om een basisplek te bemachtigen? Als dit krantenartikel een paar maanden geleden uitkwam met '' Op veel speelminuten lijkt het jeugdproduct echter niet te kunnen rekenen, aangezien hij in ieder geval Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Sergi Roberto, Arturo Vidal, Arthur en Ivan Rakitic voor zich moet dulden in de pikorde.'', kon ik het nog enigzins geloven.

28 september 2020 om 20:51

Sterker nog. Momenteel voegt puig meer toe dan busquets en frenkie. Het is eigenlijk gewoon niet eerlijk dat hij geen kans krijgt.

29 september 2020 om 00:03

Ik snap ook niet waarom mensen praten over de Jong alsof die zich al bewezen heeft en gegarandeerd moet spelen. Ik persoonlijk zie liever puig op het veld. Maar veel mensen hebben deze jongen nooit zien spelen en kijken alleen samenvattingen en denken dat de Jong onomstreden Is.

Ze zijn wel eerlijk naar die jongen. Van jij gaat amper spelen. Beter nu eerlijk tegen hem zijn dan over een paar weken .. Alleen snappen wij allemaal niet waarom. Na de Corona break was die jongen elke week wel 1 van de beste bij barca. Was echt zo n klein gti motortje op het middenveld. Een jongen die echt wel bij de selectie hoort. Snap ook wel goed dat hij graag wil blijven en een verhuur niet ziet zitten. Maar als Koeman hem geen minuten geeft dan is het misschien wel beter. Doodzonde om zo n talent het gehele seizoen op de bank te houden. Dat is slecht voor zijn ontwikkeling.

28 september 2020 om 20:54

Ik vraag me af of hij wel zo’n talent is. Nooit echt uitgeblonken in de jeugd en ook nooit echt uitgekomen voor de jeugdteams van Spanje. 3 trainers zien het inmiddels ook al niet zo zitten in hem. Daarentegen is hij wel nog jong dus het kan nog alle kanten op.

28 september 2020 om 21:20

Ik heb hem nooit gevolgd in de jeugd. Ben zelf een Madrid fan. Maar op basis van wat hij liet zien na de Corona stop zag het er wel goed uit. Speelde uitstekend en liet mooie dingen zien. Je zou bijna roepen. Eindelijk weer een keer 2 talenten ( samen met Fati ) die doorbreken en het eerste halen. Maar ben het wel met je eens een koeman ziet hem dagelijks trainen en die zal het wel weten. Een verhuur hoeft ook geen ramp te zijn. Bij een porto kan hij sterker worden . Alles beter dan een jaartje op de bank zitten.

28 september 2020 om 21:46

Nammak, nooit uitgeblonken in de jeugd? Sorry maar waar heb je het over? Die jongen stond jarenlang bekend als een van de grootste talenten van La Masia. Speelde eerst als een valse 9 en ging na een tijdje naar het middenveld. Was op het toernooi die Ajax organiseert (Davids Cup?) Speler van het toernooi. Als je zegt dat hij nooit uitblonk in de jeugd heb ik het gevoel dat je hem nooit hebt gevolgd tot het eerste. Btw hij was na de corona break de beste middenvelder van Barcelona en ja ook beter dan onze Frenkie. In de voorbereiding speelde hij ook goed, maar hij krijgt om onduidelijke redenen niet een eerlijke kans.

28 september 2020 om 22:09

Laat lekker gaan lebuffon. Ik ben na de de eerste zin al gestopt met lezen. Dit is precies zo iemand die 1 jongen nooit heeft gevolgd in de jeugd en 2 ook waarschijnlijk geen minuut heeft zien spelen bij barca. Anders kam je toch niet zulke rare dingen beweren..

29 september 2020 om 00:05

Volg deze jongen al een paar jaar heb hem zelfs paar keer live gezien bij de jeugd. Wat jij zegt slaat helemaal nergens op. Deze jongen voegt meer toe dan de Jong alleen heeft die een overdreven prijskaartje en een hype om zich heen.

Wat moet je nog meer doen als talent om te slagen. Waarom krijgt juist nu Puig geen kans met vertrek van spelers als Vidal en Rakitic? Als deze jongen vertrekt zonder terugkoop clausule maakt Barcelona een van de grootste fouten in haar geschiedenis

Ik heb begrepen dat het systeem met 2 controleurs en vleugel aanvallers, het nieuwe systeem is van Koeman. Je hebt dan geen rol voor aanvallende middenvelders meer.als hij wilt blijven zal hij dus een andere rol moeten krijgen.

28 september 2020 om 21:34

Doen ze eerst Arthur weg omdat hij niet de gewenste middenvelder is in een 4-3-3 systeem met 1 nummer 6 (busquets / Frenkie), gaan ze vervolgens over op 4-2-3-1 met een dubbele 6 waardoor Puig weg moet. Ik zou Puig houden en 4-2-3-1 afwisselen met 4-3-3 zodat er ook een plan B is als het niet loopt. Bovendien mag je maar een kwart van de inkomsten uit Puig uitgeven voor versterking. Als je Puig weg doet krijg je daar geen waardige vervanger voor terug.

Frenkie speelt in een minder excellerende rol als bij Ajax.Dit komt door aanwezigheid van Busquets,die alleen maar midden/midden speelt en Frenkie vaak in de weg loopt.

Bizar dat ik afgelopen seizoen gouden hoop had op een definitieve doorbraak van Riqui voor dit seizoen. Het is compleet het tegenovergestelde geworden. Tot mijn grote verbazing overigens. Heel jammer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder70
M. DepayAanvaller73
PiquéVerdediger61
Sergi RobertoVerdediger62
F. de JongMiddenvelder60
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 4 0 0 0
2020/2021 Barcelona 14 1 1 0
2019/2020 Barcelona 11 0 1 0
2018/2019 Barcelona 2 0 0 0
2018/2019 Barcelona B 32 0 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘José Mourinho wil Barcelona-middenvelder uit lijden verlossen’

AS Roma-trainer José Mourinho denkt aan Riqui Puig om zijn selectie te versterken, zo meldt Sport. De 22-jarige Barcelona-middenvelder, die onder trainer Ronald Koeman niet of nauwelijks in de plannen voorkomt,...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren