Afellay: ‘Hij heeft een aantal keer gebeld, maar ik heb niet opgenomen’

Zondag, 27 september 2020 om

Ibrahim Afellay voelt zich nog altijd voetballer. De 34-jarige middenvelder traint op individuele basis na zijn vertrek bij PSV en keert mogelijk nog terug in het profvoetbal. De 53-voudig Oranje-international had enige tijd contact met FC Utrecht, maar de routinier geeft aan dat een samenwerking met de Domstedelingen inmiddels uitgesloten is.

De geboren Utrechter gaf enkele weken geleden tegenover FOX Sports al aan dat hij niet gecharmeerd is van directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. "Utrecht is een fantastische club. Maar ik ben in het verleden vaak zat Jordy Zuidam tegengekomen en ik houd niet zo van mensen die zeggen dat ze je gaan bellen, maar dan niet bellen. Het hoeft niet van mij", aldus Afellay eerder.

Zondag laat de middenvelder bij Goedemorgen Eredivisie weten dat hij niet gaat spelen bij FC Utrecht. "Duidelijke taal, toch?", lacht Afellay. "Waar ik het meest teleurgesteld in ben? Niet teleurgesteld, maar waarom zeg je als ik je een paar keer tegenkom: ik ga je bellen? Misschien was zijn beltegoed op dat moment op? Als je ideeën over iets hebt of wat dan ook, dan kom je niet met het voorstel dat je gaat bellen. Hij heeft me nadien (na het interview eerder, red.) wel nog een aantal keer gebeld. Toen heb ik niet opgenomen. Gedane zaken nemen geen keer", aldus Afellay.

Afellay: ‘Absurd, op basis waarvan moet hij trainer van Feyenoord worden?’

De middenvelder laat zich duidelijk uit over de trainerssituatie in De Kuip.Lees artikel

Afellay gaat tevens in op zijn vertrek bij PSV afgelopen zomer. Het afscheid deed de middenvelder pijn. "Ik was uiteindelijk waar ik zijn wilde na een hele tijd revalideren. Ja goed, dan komt er een nieuwe trainer (Roger Schmidt, red.) en ik vind het wel jammer dat hij niet in een persoonlijk gesprek mij verteld heeft dat hij geen rol voor mij zag weggelegd", verzucht de routinier. "Dat moest ik vernemen van de technisch directeur (John de Jong, red.). Maar goed, dat is zijn goed recht hè. Life goes on. Ik ben niet teleurgesteld, maar het is wel jammer."

Ondanks alles koestert Afellay geen wrok jegens de club waar hij ooit zijn eerste stappen zette in het betaald voetbal. "PSV is mijn club. Daar ben ik opgegroeid en ik heb er een fantastische tijd gehad. Ik kan er niets anders aan toevoegen", zo stelt Afellay, die naar eigen zeggen nog niet officieel gestopt is als profvoetballer. De eveneens aanwezige Henk Fraser had hem graag naar Sparta Rotterdam gehaald. "Als we niet op kunstgras hadden gespeeld (waar Afellay geen liefhebber van is vanwege risico's op blessures, red.), dan had ik er zeker werk van gemaakt."Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door leidsehood)

Hij zou in zn handjes mogen knijpen met Utrecht. Sorry hoor maar hij heeft inmiddels t niveau van Graafschap of Cambuur

27 september 2020 om 12:09

En dit basseer jij waarop? Heb je hem zien voetballen afgelopen 2 jaar? Ikke niet namelijk. Vreemde reactie.

27 september 2020 om 12:13

Heeft in 9 jaar in het buitenland 70 wedstrijden gespeeld (ook nog een hoop als invaller) en daarna 2 jaar op de bank bij psv gezeten. Hoe goed zou zo'n speler op zijn 34ste nog zijn? Precies. Die gozer heeft de afgelopen 10 jaar amper gevoetbald, dus veel meer dan cambuur gaat het ook niet worden vrees ik. Onbegrijpelijk dat hij eerste aanvoerder werd destijds vanwege zijn relatie met van bommel.

27 september 2020 om 12:20

Afgelopen 10 jaar niet gevoetbald? Dan moet je even leren rekenen. 10 jaar geleden gaf hij in de halve finale CL een assist op Messi en was hij de 12e man in een elftal met iniesta, Xavi, Messi en was guardiola zijn trainer. Buiten zijn relatie met van Bommel speelde ervaring ook een rol hem aanvoerder te maken. Ik zie meer een aanvoerder in Afellay dan dumfries.

27 september 2020 om 12:38

Lezen is ook een vak... Zytto geeft terecht aan dat hij AMPER wedstrijden heeft gespeeld in 10 jaar tijd. 70 wedstrijden (ga ervan uit dat het klopt) in 10 jaar is 7 gemiddeld per jaar.... Dan kom jij met de opmerking 'leren rekenen', haha.. en als klap op de vuurpijl 10 jaar geleden geeft ie een assist. Nou, na die assist heeft ie niks gebakken door omstandigheden

27 september 2020 om 13:07

De afgelopen 10 jaar gevoetbald is gewoon onzin. Daarmee wekt hij de indruk alsof hij geen bal gezien heeft 10 jaar lang. voor de blessures die hij heeft opgelopen heeft Hij genoeg minuten gemaakt, bij Schalke, Olympiakos, EK 2012.

27 september 2020 om 13:16

Wat versta jij onder 9 wedstrijden gemiddeld per jaar? Heb de daadwerkelijke statistieken gepakt van de afgelopen 10 jaar... Voor een profvoetballer is dat niets... niemand zegt dat hij geen wedstrijden heeft gespeeld, maar amper heeft gespeeld. Amper betekent nauwelijks ;-) Maar, je mag van mij het laatste woord hebben hoor

27 september 2020 om 14:06

Ik zeg het woordje "amper" gevoetbald, jij gebruikt het woordje "niet" gevoetbald. Kijk zijn statistieken van de afgelopen 10 seizoenen maar terug. Qua minuten 1 vol profseizoen met ongeveer 8 wedstrijden gemiddeld. Dat versta ik onder "amper" gevoetbald.

27 september 2020 om 14:16

ben je zijn broertje ofzo? ik was echt fan van hem maar hij heeft echt nauwelijks wat laten zien en erg weinig gespeeld door vele blessures die eindeloos door bleven gaan de afgelopen 8-9 jaar. en hij is nu 34 daarbovenop, het is klaar, hij is niet goed genoeg voor utrecht nu meer een nederlandse subtopper

27 september 2020 om 12:11

Misschien eerst ff het stukje lezen of de uitzending bekijken voordat je wat zegt. Dan snap je waarom hij dit zegt en ik geef hem groot gelijk. Hij zegt ook helemaal niet dat hij Utrecht af zou wijzen.

27 september 2020 om 12:17

Hij heeft het geld natuurlijk niet nodig en doet het vooral voor zijn plezier. Als zoiets je plezier ontneemt begrijp ik day wel, hoewel ik toch op zijn minst de telefoon Zou opnemen.

27 september 2020 om 12:18

Hij geeft volgens mij toch duidelijk aan dat hij niet naar Utrecht wil. En niet voor sportieve redenen. Lees het artikel of reageer gewoon volwassen.

27 september 2020 om 13:20

Deze jongen heeft princuepes , iets wat vele andere spelers niet kinnen zeggen . Hij wil niet naar Utrecht omdat hij de club niet goed vind , maar omdat iemand iets niet deed qat huj zou doen Dus waarom zou hij zijn handen mogen dichtknijpen?

27 september 2020 om 13:24

En toch denk ik dat Afellay een hele goede mentor kan zijn voor Ihattaren. Ook al zou die amper tot niet spelen. Dat salaris kan je wegstrepen als je Ihattaren later voor 30+ mil kan verkopen.

27 september 2020 om 13:57

Denk eerder dat hoe heten zij alweer.......o ja, FC Utrecht zijn klantjes mogen knijpen. Is een smet op zn palmares, zo'n cluppietje.

27 september 2020 om 17:27

De man heeft principieel gezien gewoon een punt. Maar hey je denkt toch niet dat hij zich nog druk maakt om een clubje als Utrecht ha, of dat hij financieel tekort komt. Hij zou weer wat voetbalplezier beleven maar hij maakt zich echt niet druk dus je hoeft niet te overdrijven hoor. En hij is fysiek niet meer in top orde maar zijn niveau blijft meer dan top.

Als je perse naar Utrecht had gewild was je daar wel overheen gestapt. Of zit je op een telefoontje van pak 'm beet Fortuna te wachten?

27 september 2020 om 12:13

Juist niet. Dat betekent dat Utrecht niet zo happig was om hem aan te trekken. Nou als ik ergens niet gewild ben dan hoeft het van mij ook niet. Ze moeten wel voor je gaan. En dat is in dit geval niet zo geweest

27 september 2020 om 12:16

Ik snap ook wel dat wij niet zo happig waren. Hij heeft amper gespeeld de laatste jaren. Ook bij PSV was hij alleen maar geblesseerd en dan was hij ook nog 1e aanvoerder.

27 september 2020 om 13:39

Lag niet aan de club maar aan de voorzitter. Ik vraag me af of mensen wel lezen voor ze reageren, dat scheelt een hoop nutteloze discussies.

Vraag me af of Ibi nog interessant is voor een club als Willem2 wanneer Tresor vertrekt, of FC Twente.

27 september 2020 om 12:18

Voor geen 1 serieuze Eredivisie club meer vrees ik. Zijn carriere is eigenlijk na zijn 1ste seizoen bij Barcelona als een nachtkaars uitgegaan. In die 10 jaar erna bij niet de grootste clubs qua minuten 1 vol seizoen gevoetbald. Die gaat op zijn 34ste niet veel meer brengen. Soms is het gewoon op zoals dat ook bij Heitinga was na een paar blessures.

27 september 2020 om 13:41

Of bij een Arjen Robben hoezeer ik ook PSV fan ben en het Ibi gun, is het gewoon verstandiger om er een punt achter te zetten. Houd de eer aan jezelf.

27 september 2020 om 13:41

Natuurlijk niet. Wij raken langzaam weer uit de shit en dan aan zo’n blessuregvoelige voetballer gaan beginnen, zie liever de jeugd.

Je zou zeggen dat je dingen ook kunt vergeven en vergeten. Zeker als het gaat om iets simpels als niet bellen, terwijl je hebt geroepen dat je zou bellen. Schijnbaar heeft Zuidam nog toenadering gezocht en is hem geen kans op excuus gegeven omdat er bewust niet werd opgenomen. Jammer. Ibi klinkt een beetje kieskeurig. KKD geen zin in want te goed, Sparta kunstgras, FC Utrecht daar loopt Zuidam en momenteel niet bij een club trainen want geen behoefte aan mediahype en druk om ergens te tekenen. Dan kom je niet zo snel aan een club.

27 september 2020 om 12:12

Dat kunstgras verhaal is in zijn situatie helemaal geen raar excuus. Dat is volkomen logisch dat hij dat niet wil

27 september 2020 om 12:15

Nee, dat verhaal snap ik, maar het telt wel op. Voor elke situatie die zich voordoet om bij een (mooie) club te kunnen komen heeft hij een excuus voorlopig. Sommige zoals kunstgras terecht, anderen een beetje kinderachtig.

27 september 2020 om 12:31

Het gaat om het leven van Afellay toch? Als hij kieskeurig wilt zijn dan is dat zijn recht. Laat hem lekker zelf bepalen wat hij wel/niet doet met zijn leven.

27 september 2020 om 12:42

Wie zegt dat ik hem niet zelf laat bepalen? Ik mag toch commentaar geven dat hij kieskeurig lijkt en daar een beschouwing op geven? Dat neemt zijn vrijheid om het te zijn niet weg. Het voegt in elk geval meer dan jouw dooddoener van 'als hij kieskeurig wilt zijn dan is dat zijn recht'. Maar ik concludeer dus dat je mijn punt dat hij kieskeurig lijkt kan volgen. Prima dat we het eens zijn.

27 september 2020 om 13:05

@master D-- Waarom probeer je je eigen draai aan het verhaal te geven als ik vragen mag? Ibi is gewoon eerlijk en als iemand je belooft te bellen binnen een week, en hij belt je een maand later mag je toch je eigen conclusies trekken zonder zogenaamd "kieskeurig" te zijn? Ik bedoel Afellay heeft voor Stoke gespeeld, hoe bedoel je kieskeurig? In Nederland schreeuwt de meerderheid al jaren dat kunstgras weg moet en gevaarlijk is met blessures, maar als Affelay met een blessure rijke geschiedenis aangeeft dat hij geen fan is van kunstgras is hij kieskeurig? Commentaar geven mag altijd, maar het glas hoeft niet altijd half leeg te zijn toch?

27 september 2020 om 13:06

Waar sparta op speeld heeft ook niks met kunstgras te maken. Is gewoon een oude tennisbaan.

27 september 2020 om 12:21

Ibi moet toch lekker doen wat hij zelf wil? Zou raar zijn als hij tekent bij een club waar hij zich niet prettig voelt.

27 september 2020 om 13:22

Toenadering gezicht .na dat Affeley had verteld in een interview dat Zuidam zijn woord niet na kwam .

Het is wel duidelijk dat het hem ook wel een beetje dwars zit. Snap ik ook wel. Hij had anders zijn carrière kunnen afsluiten in zijn geboortestad. Doet me ook beetje denken aan Ziyech, beetje koppig en eigen wil. Afellay wordt niet gebeld en wil er ook niet achteraan meer. Stukje trots. Ik heb respect voor de voetballer die hij was. En de zware tijden/blessures die hij heeft moeten doorstaan. Hopelijk kan die nog ergens aan de bak. Is hij niet iets voor Feyenoord? Denk dat een samenwerking met Dick niet heel verkeerd zou uitpakken.

27 september 2020 om 12:21

Ik vraag me af in hoeverre dit financieel handig is voor Feyenoord, een heel dik salaris en daarmee hengel je iemand binnen die misschien blessuregevoeliger is dan Robben. Ze hebben al heel wat van die blessuregevoelige spelers. Ik denk wel dat hij een aanwinst zou zijn, mensen typen hier alsof hij nauwelijks meer kan lopen en voetbalt met 1 been. Talent vergaat niet, tuurlijk zal die niet z’n voormalige niveau bereiken, maar hij zou zeker mee kunnen.

27 september 2020 om 12:59

Als ik hem hoor in zijn laatste intervieuws, wil hij gewoon weer heel graag aan de bak. Heeft na zijn zware blessures er ook alles aangedaan om terug te komen. Denk dat hij dus het plezier in het voetbal boven een dik salaris verkiest. Dit heeft hij overigens zelf ook aangegeven dat het hem niet om geld gaat.

27 september 2020 om 14:01

Dan is hij bij een Vitesse/Willem II/Heracles wel op z’n plek. Desondanks denk ik dat hij sowieso voor de titel wilt spelen, want spelen om degradatie te voorkomen is iets teveel onder zijn trots. Maar Feyenoord schiet zichzelf erg in de voet als hij na 1 wedstrijd met een ....bandblessure van het veld wordt gedragen.

Nou ja, je kunt toch in ieder geval opnemen om de.beste man uitleg te laten geven. Wie weet was zijn beltegoed inderdaad op haha.

Arrogant mannetje die Affelay, er is niemand maar dan ook niemand die hem in een Utrecht shirt wilt zien spelen. Vergane glorie deze jongen en niet goed genoeg voor Utrecht.

27 september 2020 om 13:25

Dan had Zuidam hem ook niet moeten zeggen dat hij hem.zou bellen . En achteraf als Affely dit verhaal in de.pers brengt , dan opeens wel contact zoeken.

27 september 2020 om 13:46

@Bossie Affelay had natuurlijk ook gewoon als een volwassen kerel kunnen opnemen en op een nette manier kunnen melden dat hij geen interesse heeft.

27 september 2020 om 15:14

Joh, gebeurt toch wel vaker als je iemand ziet die je kent: we spreken elkaar snel. En dat schiet er dan bij in. Denk dat Zuidam wel betere dingen heeft te doen dan over the hill oud spelers de hele dag bellen die hij ooit ergens is tegengekomen.

27 september 2020 om 15:08

Ach, utrecht is gewoon middelmaat net zoals een affelay op dit moment. Die jongen is niet arrogant maar geeft duidelijk aan wat hij wel en niet wil. Hoop m.inderdaad nooit in een fcu shirt te zien, lekker stoppen ipv eindigen in de middelmaat.

27 september 2020 om 20:16

Is Utrecht toevallig middelmaat?

Beetje van Hanegem contra Sjaak Troost verhaal, die zei dat ook elke keer, maar moet nog steeds Willem zijn nr intoetsen..

Misschien kan Affelay bijdragen aan Sparta door daar een grasveld aan te leggen. Probleem opgelost, Sparta weer op gras en Affelay een club

Gelukkig maar dat deze jongen zo gedecideerd is. Zou helemaal niet toevoegen aan Utrecht en een mispeer van jewelste zijn van Zuidam.

Gelukkig maar dat deze jongen zo gedecideerd is. Zou helemaal niet toevoegen aan Utrecht en een mispeer van jewelste zijn van Zuidam.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.AZ50
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller52
M. MahiAanvaller31
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper30
T. NijhuisKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

259 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren