Afellay: ‘Absurd, op basis waarvan moet hij trainer van Feyenoord worden?’

Zondag, 27 september 2020 om

Dirk Kuyt lijkt in 2021 DIck Advocaat op te volgen als hoofdtrainer bij Feyenoord. In Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports is men echter niet erg enthousiast over het idee om de voormalig Oranje-international aan te stellen in De Kuip. Ibrahim Afellay vraagt zich hardop af waarom Kuyt de voorkeur zou moeten krijgen boven een ervaren Eredivisie-trainer als Henk Fraser, die vorig seizoen zijn contract verlengde bij Sparta Rotterdam.

De discussie over het trainerschap bij Feyenoord wordt in gang gezet door analist annex verslaggever Hans Kraay junior. "Dirk Kuyt staat op de nominatie om Advocaat op te volgen bij Feyenoord. Maar ik neem aan dat Henk Fraser betere papieren heeft dan Dirk Kuyt. Die traint nu helemaal geen team. Dan is het toch logisch dat Fraser het eerder wordt dan Dirk Kuyt?", aldus Kraay junior over de huidige Sparta-coach, die ook aanwezig is in het ochtendprogramma van de betaalzender.

"Ik vind het sowieso absurd. Op basis waarvan moet Dirk Kuyt trainer van Feyenoord worden?", vraagt de clubloze Afellay zich zondagochtend hardop af. "Henk Fraser is in alle opzichten de toekomstige manager van Feyenoord. Een peoplemanager die spelers kan raken. Hij weet wat er leeft en het is ook nog eens een jongen van Rotterdam." Analist Kees Kwakman ziet in Kuyt ook niet gelijk de ideale nieuwe coach van Feyenoord. "Het is logischer dat Kuyt onder een trainer als Fraser, die ervaring heeft, eerst twee jaar assistent-trainer is of weet ik veel hoelang."

"Dat zou ook kunnen, maar als ik bij Feyenoord zou zitten en ik moest het trainerslijstje maken, dan staat Henk Fraser hoger dan Dirk Kuyt", voegt Kraay junior daaraan toe. Fraser kent een tegenvallende start met Sparta in de Eredivisie, met nul punten uit de eerste twee duels. Door de nederlagen tegen Ajax (0-1) en PEC Zwolle (4-0) bezetten de Rotterdammers momenteel de laatste plaats in de Eredivisie.


Poll

Wat is de beste opvolger van Dick Advocaat bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door bossie)

Henk Fraser vind ik een sympathieke vent en ik gun hem het beste maar ik vind het absoluut geen trainer voor Feyenoord. Ik ben er van overtuigd dat hij de club niet verder of hogerop gaat helpen. Kuyt natuurlijk al helemaal niet overigens dus als ik moet kiezen, kies ik 100 procent Fraser.Feyenoord moet veel hoger inzetten qua trainers.Edit: ik vind Fraser geen geschikte trainer voor feyenoord op basis van het (anti-)voetbal dat zijn teams doorgaans op de mat leggen. Ik heb veel ADO gekeken toen hij er zat en dat was echt tranen met tuiten. Bij Vitesse waren ze hem ondanks een historische prijs liever kwijt dan rijk. Ik verwacht ook nu bij Sparta een zeer moeizaam jaar. Ik zie liever dat hij zich op een hoger niveau dan ado of sparta staande houdt voordat hij naar feyenoord zou komen.

27 september 2020 om 11:44

Hear hear. Sparta is dit seizoem degradatiekandidaat nummer 2, op RKC na. Fraser speelt overal afbraakvoetbal. Ik zou dan liever, als je een harde peoplemanager wil, voor Buijs gaan. Maar liever zie ik gewoon een trainer met een wat modernere kijk op voetbal, zoals Wormuth of Slot.

27 september 2020 om 12:09

Ijsmuts in tegenstelling tot jou, heb ik wel veel geloof in Fraser. Ik vind het een Gentlemen met behoorlijk wat voetbal knowhow, die zich heel goed kan presenteren. En wat je ook niet moet vergeten dat het materiaal van Ado niet echt lekker is, met een betere selectie zoals die van Feyenoord kan hij ook wat avontuurlijker spelen.

27 september 2020 om 12:12

Als trainer van sparta maakt het niet zoveel uit dat de selectie van ado niet echt lekker is

27 september 2020 om 12:22

@sulejmanii; ben het met je eens dat zijn presentatie op orde is. Echter vind ik dat feyenoord behoefte heeft aan een trainer met een combinatie tussen een realistische en een positieve spelopvatting. Dat heb ik bij ado en vitesse niet waargenomen en nu voorzichtig voor het eerst bij sparta wel. Nu ben ik nog benieuwd of dat blijvend is wanneer de resultaten uitblijven. Slecht materiaal of niet, als je je team alleen maar kan laten afbreken dan creeer je geen waarde op het veld.

27 september 2020 om 13:04

Ijsmuts oké oké, goed punt! Als hij geen punten pakt met Sparta, dan is toch wel weer noodgedwongen om terug te vallen naar een 'safe' wijze van spelen. En ja betere financiën is natuurlijk ook veel voor te zeggen.

Ibi heeft hier zeker een punt. Wat heeft Kuyt nou laten zien dat hij klaar is voor Feyenoord 1? Zelfs Gio had in de jeugd al meer ervaring opgedaan dan Kuyt. Vorig jaar presteerde Kuyt als trainer in de jeugd niet goed en dit jaar gaat hij 'rondkijken'. Zet dan Kuyt volgend seizoen naast Fraser als assistent op de bank bij Feyenoord.

27 september 2020 om 13:20

Ik denk dat Feyenoord wel eens het meeste baat zou kunnen hebben bij een Duitse trainer. Lekker full gass voetbal gaan spelen in de Kuip. We hebben er natuurlijk al een paar in de eredivisie en het lijkt allemaal een hype. Maar net als lichtingen spelers in een land heeft Nederland nu gewoon een hele matige lichting trainers. Cocu, van Bommel, De Boer, Van Bronckhorst, Seedorf en Buijs hebben stuk voor stuk potentie maar zitten allemaal (behalve Seedorf en Buijs gok ik) al niet meer op Feyenoord te wachten lijkt het. Ik kan me voorstellen dat een trainer van Freiburg, Arminia of Stuttgart die het nu de eerste weken goed doen best voor de prijzen en Europees voetbal Feyenoord willen coachen

Ik ben van beide ideeën geen fan. Fraser heeft het afgelopen seizoen prima gedaan maar het zou allemaal weer van hetzelfde laken een pak worden. Niet attractief resultaat voetbal met hard werken. Denk eens out of the box en zoek een trainer in het buitenland die heeft aangetoond desnoods in een kleinere competitie een team echt beter te kunnen laten voetballen. Als je voor Fraser of Kuyt kiest dan kan je net zo goed nog een jaar met Advocaat door gaan. Wat PSV nu moet Roger Schmidt doet dat kan Feyenoord ook echt wel gaan doen.

27 september 2020 om 11:59

Pols eens bij Hein Vanhaezenbrouck zou ik zeggen. Het is een arrogante man, maar wat hij bij Gent liet zien was echt wel veelbelovend en precies wat Feyenoord zoekt. Een team dat niet enorm veel geld heeft de titel bezorgen en hoge ogen gooien in Europa en dat alles dan nog eens met zeer attractief en mooi voetbal.

27 september 2020 om 13:06

Heintje kon niet schakelen nadat vrijwel elk team zijn spel na verloop van tijd wel door had. Hij kon zichzelf en zijn tactiek niet opnieuw uitvinden waardoor ik twijfel aan zijn tactisch vernuft.

27 september 2020 om 13:22

Ik denk eerder dat de magie gewoon uitgewerkt was en er waren toch ook wel een aantal vitale spelers vertrokken voor zijn spel (Kums en Depoitre als ik het me goed herinner). Want tegen het Gent dat kampioen werd en de tweede ronde van de CL haalde was gewoon weinig te doen. Zelfs op tactisch vlak. En daarvoor bij Kortrijk liet hij het toch ook wel zien. Je kunt beter hem een kans geven dan te gokken op een Kuyt naar mijn idee.

27 september 2020 om 13:55

Alle respect al zet je er een trainer als klopp neer ,met de spelers die feyenoord heeft vergeet het maar dat je daar hoge ogen mee gaat gooien in Europa

27 september 2020 om 18:44

Als het met Gent kan, waarom niet met Feyenoord? Hoge ogen gooien is trouwens niet halve finale CL of iets dergelijks, maar mooi voetbal spelen.

Haha is natuurlijk niet geheel toevallig dat Fraser daar vanochtend zit dat deze lobby daaromheen ontstaat. Ook al zie ik ook het liefste Kuijt zo lang mogelijk uit de schijnwerpers.

Laatst vielen de namen Jonk en Tomasson. Die vind ik allebei heel interessant. Tomasson doet het erg goed bij Malmö en gaat makkelijk kampioen worden daar. Ik zou Fraser of deze 2 een stuk betere kandidaten vinden dan Kuyt. Laat Kuyt maar ergens ervaring opdoen als assistent of hoofdtrainer.

27 september 2020 om 11:52

@Ingmar, zeker Tomasson is heel interessant. Doet logische dingen, zegt logische dingen en behaalt goede resultaten. Nu is dat bij Malmö enigszins logisch, desondanks moet je het alsnog maar doen. Wim Jonk zou ik heel ver vandaan blijven. Die loopt nog steeds op te scheppen over de spelers die door zijn toedoen bij Ajax verkocht zijn voor grote bedragen. Zelfde geld voor Jongkind.

Eens met Ibi. Zou keer een buitenlandse trainer willen. Frisse wind door de club is nooit verkeerd.

Gek genoeg gaat dat gewoon zo in voetbal. Bij spelers is het precies andersom, daar wordt gekeken of de speler goed genoeg is en al dat zooi. Bij een trainer draaien ze die knop om en gokken er gewoon op.

Buiten Dirk Kuyt en Sjaak Troost zelf denkt letterlijk verder iedereen dat het geen goed idee zou zijn. Ben er blij mee dat nu ook eens duidelijk in de media is uitgesproken door een oud voetballer.

Het is maar net wat je van een trainer verwacht. Fraser is een nette welbespraakte trainer die uitgaat van degelijkheid. Niet bijzonder attractief, maar ook niet alle ballen blind naar voren schieten. Hij kan het over het algemeen allemaal goed uitleggen en analyseren en raakt niet zo heel snel in paniek. Wel kan het spel saai ogen. Een prima Eredivisietrainer. Ik weet niet of Feyenoord daar naar op zoek is, of dat ze iets anders voor staan. In elk geval weet je wat je krijgt, terwijl het bij Kuyt nog allemaal ongewis is. Die zou ik gelet op de kritieken van zijn periode bij Feyenoord onder 21 niet zo maar trainer van Feyenoord 1 maken, maar eerst nog wat ervaring op laten doen al dan niet als rechterhand van de volgende hoofdtrainer. Of dat dan Fraser moet worden of dat je een andere weg in slaat. Voor beiden valt iets te zeggen.

Ik kies voor een andere trainer. Wim Jonk zou wat mij betreft de nieuwe trainer moeten worden. Hij doet het goed bij Volendam en hij weet jonge spelers beter te maken. Jonk trainer en misschien Dirk Kuyt als assistant.

Wat hebben Fraser en Kuijt allebei gepresteerd waardoor zij kandidaat mogen zijn om trainer te worden van Feyenoord? Zet Wim jonk daar maar neer.

27 september 2020 om 12:11

Orgullo wat heeft Jonk gepresteerd? Het verbaast me behoorlijk dat zoveel Feyenoorders, met een Ajacied als Jonk als optie komen. 😱

27 september 2020 om 12:34

Wat jonk heeft gedaan? Dat hele Ajax opleiding weer aan de praat gekregen. Met name de bovenbouw. Het Ajax cultuur beschermd en bewaakt door dat anti-voetbal van De boer heen. Nu met Volendam bijna gepromoveerd. Dit is allemaal meer indrukwekkend dan wat Henk en Drik hebben uitgespookt laatste jaren.

27 september 2020 om 13:57

Wtf en wat heeft wim jonk gepresenteerd dan 😅

Lachwekkend natuurlijk. Ibi heeft hier gewoon gelijk net als met de Boer, waarom? Offtopic: misschien voor sommige mensen onbegrijpelijk, maar waarom heeft de KNVB nooit Fraser als naam genoemd voor bondscoachschap? Blijft een fijne trainer wie goed met spelers om kan gaan en blijft een trainer wie zich voor de camera altijd normaal en eerlijk uitspreekt, geen gezeik, geen excuses. Oke, Fraser heeft niet veel bereikt in zn carriere maar hij lijkt mij meer een bondscoach dan een clubtrainer.

27 september 2020 om 14:00

Wat moest ik lachen met hem ,doodleuk zeggen dat het 4 jaar geleden is dat de boer suc6 heeft gehad bij ajax . Maar dan doodleuk komen met ten cate als trainer 🤣😂 wtf die ten cate heeft nog nooit ergens suc6 gehad

Ik denk dat Kuyt gewoon niet serieus genomen gaat worden. Hij is een beetje de Arie Boomsma van het betaalde voetbal. Feyenoord heeft een strakke hand nodig. Op zich heeft Fraser die wel maar die speelt een soort voetbal dat nou niet echt om over naar huis te schrijven is.Nee, voor nu weet ik even geen geschikte trainer te noemen die ook in het financiële plaatje past.

Kuyt heeft niets laten zien omdat hij geen voorgeschiedenis heeft, maar om dan Fraser op te noemen. Die heeft in zijn loopbaan ook niets laten zien dat suggereert dat hij een trainer is dat een club zoals Feyenoord aan kan en het type trainer is die effectief zal zijn in de top van het Nederlands voetbal en wat kan met een Nederlandse club in Europa. Als je wat wilt bereiken op dat vlak, dan neem je dat soort ambitieus niet serieus als je voor Fraser wilt gaan. Het zijn altijd sentimentele redenen die worden aangevoerd waarom hij trainer van Feyenoord moet worden. Kind van de club, echte Rotterdammert, grote mannenvoetbal. Wat heb je daar aan? Zie je ze trainers beoordelen op dat vlak bij Ajax of PSV? Belachelijke suggestie.

Zover ik weet is het allemaal niet meer zo vanzelfsprekend dat Kuyt de opvolger wordt van Advocaat. Arnessen zwaait de scepter en van wat ik vernomen heb staan de namen van John Dahl Tomasson en Wim Jonk prominent bovenaan zijn lijstje. Kuyt ben ik zelf geen voorstander van, nog niet althans. Dat er een goede trainer in Kuyt schuil gaat twijfel ik niet aan maar laat hem eerst maar een paar jaar elders ervaring op doen. Henk Fraser zou ik ook een perfecte kandidaat vinden. Persoonlijk heb ik hem hoog zitten. Klinkt gek maar ik had hem zelfs nog als bondscoach willen zien.

Ik geloof er in dat een trainer het club-dna moet hebben, dus daaraan voldoet Kuyt. Alleen hoor ik wel dat hij het bij de jeugd wat minder doet, dus dat pleit niet voor hem. Dan zou ik eerder voor een trainer als Fraser gaan.verder vraag ik me wel af waarom zo veel waarde gehecht wordt aan uitlatingen van Afellay? Geldt toch hetzelfde voor als voor Kuyt?

Toch benieuwd of de mensen die Kuyt niets vinden omdat hij nog niets heeft laten zien, ook vonden dat v Bronkhorst geen goede trainer was omdat hij het kampioenschap aan Kuyt te danken had.

Ik snap jullie reacties, maar als ik denk aan Giovanni van Bronckhorst, had ook weinig ervaring en bracht toch de prijzen. Een coach moet niet alleen een strategie bepalen, maar ook zijn spelers motiveren om boven zichzelf uit te stijgen. En dat vertrouwen krijgt Dirk van mij.

Liever Henk dan Dirk... Liever een ervaren trainer dan een broekie..

Het valt me nog mee dat Snijder op twitter niet bekend heeft gemaakt dat hij misschien wel de trainer van Feijenoord wilt worden ...misschien zien wij als buitenstaanders niet de potentie van Kuijt en blijkbaar zien ze dat bij Feijenoord wel? We moeten eerst nog maar eens afwachten of het zo ver gaat komen natuurlijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller66
B. LinssenAanvaller61
L. NarsinghAanvaller41
J. BijlowKeeper60
N. MarsmanKeeper00
R. ten HoveKeeper00
Eric BotteghinVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

259 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren