LIVE: De eerste persconferentie van Frank de Boer als bondscoach

Vrijdag, 25 september 2020 om

Frank de Boer is de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal en deze vrijdagmiddag is de officiële presentatie op de burelen van de KNVB. Via onderstaande video kun je vanaf 13.00 uur live meekijken naar de allereerste persconferentie van de opvolger van Ronald Koeman als eindverantwoordelijke van Oranje.Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door vlassie1980)
25 september 2020 om 13:11

Frank de Boer klinkt als Rinus Michels. Dat viel niet verkeerd uit. Frank de Boer is een gedreven sportman die op mij altijd realistisch over komt en die met Ajax gewoon goed heeft gepresteerd.

25 september 2020 om 13:42

En met internazionale en Crystal Palace gewoon dramatisch heeft gepresteerd. Verder ken ik meer gedreven sportmannen. Dat betekent niet dat die ook goede coaches zijn.

25 september 2020 om 14:15

In de geschiedenis van de eredivisie is Frank de Boer dan weer één van de succesvolste coaches. Succesvoller dan Dick Advocaat, Leo Beenhakker en Johan Cruijff bijvoorbeeld. Er zijn niet veel coaches die vier keer kampioen werden van de eredivisie. Alleen Hiddink werd vaker kampioen. Van Gaal en Koeman net als De Boer vier keer.

Kan nog steeds janken, van Ronald naar Frank.

25 september 2020 om 13:18

Ik moet lachen als een de Boer met kiespijn.

25 september 2020 om 14:21

We moeten niet doen alsof Ronald een wereldcoach is haha. Legde tegen de kleintjes ook gewoon matig spel op de mat.

25 september 2020 om 17:14

Precies, deze man werd 4x kampioen.. met een selectie niet beter dan die van met alle respect Utrecht van t moment. Op de vleugels liepen spelers als embicillio..ja gefaald bij inter en palace, maar imo zijn dat verkeerde keuzes qua club en mogelijkheden.

Ik hoop dat hij iedereen de mond snoert.

25 september 2020 om 13:12

Ik ook. Frank de Boer is gewoon altijd heel realistisch geweest. Met Ajax presteerde hij met beperktere middelen.

25 september 2020 om 13:18

Hij won 4 keer de landstitel op rij met de beste club van het land. Verloor daarna een titel aan psv en verspeelde er eentje tegen de Graafschap. Is ontslagen in Engeland, Italië en de VS. In Engeland was dat in recordtempo en in Italië was dat ook erg snel. Tot slot heeft hij bij elke club gebotst met meerdere spelers waardoor het niet lekker liep. Nee ik had liever een andere bondscoach willen zien zoals van gaal. Was dat geen optie had ik een buitenlandse coach gekozen.

25 september 2020 om 13:24

Daarvoor wonnen andere coaches de landstitel 6 jaar op rij niet met de beste club van het land. Ze waren op weg naar 7 jaar op rij toen Frank de Boer het stokje over nam.

25 september 2020 om 13:38

Nou geloof me dat als de concurrentie het toen ook zo erg aflieten weten dat de voorgaande trainers ook kampioen waren geworden. FDB werd echt geen kampioen omdat hij zulke geweldige resultaten boekte maar omdat de rest echt slecht was

25 september 2020 om 13:56

Daarbij moet ook in acht worden genomen dat De Boer alle rust behield in een heel rumoerige tijd bij Ajax. Hij schermde de spelers af, bleef rustig en deed dat uitstekend.

25 september 2020 om 13:57

Dus alles wat ie heeft gewonnen komt doordat de rest slecht was. Wat mis is gegaan komt door Frank zelf. Blij dat jij niet mijn leidinggevende bent.

25 september 2020 om 14:11

arsenal890: die hele competitie speelde De Boer inderdaad tegen De Graafschap. Wat een ontzettend slap gelul zeg. In Engeland is De Boer ontslagen na 4 potjes, dus heeft hij precies 0 kans gehad. Bij Inter zat hij in een slangenkuil en bij Atlanta heeft hij gewoon 2 prijzen gehaald. Dat jij liever een bondscoach uit het buitenland had gehad, verbaast met niet gezien jij ook een club uit het buitenland support dat precies niks wint. Altijd zo zuur over Nederlandse clubs (ajax) en Nederlandse kopstukken (ajacieden). Opzichtig.

25 september 2020 om 14:22

Dat ook nog eens Kyle66.

25 september 2020 om 14:23

Dus als jij de prestaties van FDB vergelijkt met die van Bijv. Een Martin Jol, kom jij tot de conclusie dat FDB het beter gedaan heeft omdat hij kampioen werd toch? Maar als je dan de geavanceerde statistieken er bij pakt kun je nooit zeggen dst De Boer het beter heeft gedaan. Jol haalde 85 punten en werd geen kampioen, De Boer heeft bij lange na geen 85 punten gehaald en werd kampioen met iets van 73 punten. Heeft hij het dan beter gedaan dan Jol? Ik vind van niet je wordt dan wel kampioen maar dat is naar mijn inzien toch echt omdat de concurrentie een paar stappen terug heeft gedaan. Je ontslaat een Trainer en stelt een nieuwe aan om vooruitgang te boeken, ik zie 15 punten minder in het volgende seizoen niet als progressie, ondanks dat je wel kampioen bent geworden

25 september 2020 om 14:27

Myvision, wat heeft Arsenal hier nou mee te maken? Waar praat ik negatief over Nederlandse clubs? Ik ben trouwens ook gewoon Feyenoord fan hoor. In Engeland is hij ontslagen omdat het helemaal nergens op leek. 4 keer verloren en 0 doelpunten. Een andere coach hodgson doe het geweldig met hetzelfde materiaal. Toeval zeker? Ik vind dat je gewoon mag benoemen dat hij bij een club zit die elk jaar kampioen hoort te worden, het meeste geld heeft en de beste selectie. Psg en bayern moeten toch ook elk jaar kampioen worden? Zo zit het nou eenmaal als je de beste ploeg bent. (Het is wat je zuur noemt). Ik wil liever een bondscoach uit het buitenland omdat we gewoon weinig goede coaches hebben in Nederland. Reageer de volgende keer inhoudelijk en niet over iemands clubvoorkeur wil je?

Ze hebben nu alle tijd om te zoeken naar een geschikte opvolger voor als De Boer straks op het EK in de groepsfase wordt uitgeschakeld met Oranje.

Snel aangeven dat ze niet willen ingaan op andere namen ... Jajá damage control noemt men dit, hij is niet de juiste man voor deze groep maar goed ik laat me graag verrassen.

25 september 2020 om 13:22

Waarom zou hij niet de juiste man zijn voor deze groep? Ik hoor graag je argumenten. Frank de Boer was aanvoerder van Oranje en één van de betere centrale verdedigers en linksachters uit de geschiedenis van Oranje, hij was assistent-coach bij het Oranje dat de wk-finale bereikte en werd kampioen met Ajax na enkele magere jaren. De Boer sprak na wedstrijden realistisch en was ook realistisch genoeg om het spelsysteem tegen sommige tegenstanders aan te passen. Hij durfde ook gewoon 4-4-2 te spelen met Ajax en dat viel dan niet verkeerd uit. Tactisch gezien en qua gedrevenheid is Frank de Boer gewoon een goede kandidaat. Qua communicatie en flexibiliteit kan het misschien wel beter. Denk wel dat hij gemakkelijker communiceert in het Nederlands dan in het Italiaans of Engels. Bij het Nederlands elftal spreekt iedereen gelukkig Nederlands.

25 september 2020 om 13:58

Sprak na de wedstrijd realistisch? Hier ben k gestopt!! De man was alles behalve realistisch zijn team speelde altijd goed ook al verloren ze dan lag het aan iedereen behalve aan ze goed spelende ajax

25 september 2020 om 14:24

Ik ben geen Ajax-supporter maar vond Frank de Boer altijd zeer realistisch en fatsoenlijk spreken na de wedstrijden.

25 september 2020 om 19:57

Ahahaha @Boca2005 zoals el barca al zei de Boer was na wedstrijden totaal niet realistisch of zag totaal iets anders. Waarom hij niet geschikt is: 0 tactisch inzicht, 0 charisma om de teamgeest te stimuleren, communicatief slecht en qua people management skills zijn ook waardeloos. Enige wat men kan noemen is zijn tijd bij Ajax, men viert nog feest in Amsterdam dat ie daar weg is. Kijk maar hoe menig Ajax fan kwijlde na de komst van Bosz en onder meer Ten Hag. Balbezit met betonvoetbal op een toernooi, geheid de verdoemenis is!

Is toch lachen man die de boer, denk overigens dat hij logische eerste keuze is. Maar we gaan ondervinden of het ook het juiste keuze was, het zou mooi zijn als hij zal starten met het selecteren Van Klaassen en basisplaats geven

Hoor hem nou. Gaat totaal niet over het voetbal. Laatste club 2 prijzen gewonnen. Die prijzen zal mij een zorg zijn. Wij willen geen slaapverwekkend voetbal zien. Als die keeper vaker in beeld komt dan de nr 10 dan is er iets niet goed

25 september 2020 om 13:32

Nou bij oranje gaat het toch vooral om de prijzen natuurlijk! Die 6 potjes per jaar mogen zo slaapverwekkend zijn als ie zelf wil, als we maar winnen.

25 september 2020 om 15:51

Dat ligt er natuurlijk aan. Als de keeper op het middenveld staat of in de apits, dan is er niets slaapverwekkends 🤣

Frankkieeeee! Ik heb vertrouwen in jou! Heerlijk al die afgunst en haat te zien. Gewoon optimaal en uitstekend gepresteert met Ajax. Geef deze man een goede selectie met jonge talenten en hij haalt het maximale uit de groep. Is fanatiek en bedreven, zelfde als Dickie. Ik heb er zeker vertrouwen in. Want ook Koeman liet zien een behoudende trainer te zijn en vooral leunend op pure individuele kwaliteiten van een paar spelers. Anders stond namelijk de Roon niet altijd als eerste op het wedstrijd formulier. Go Frankkkieeee!!

25 september 2020 om 13:58

Mooiste was toen ie helemaal uit zijn plaat ging toen bij NEC uit de 1-5 ofzo erin viel.

Van alle keuzes hoeft Frank niet perse een slechte keuze te zijn. Bij zijn laatste klussen na ajax is het niet goed gegaan, maar dat kan niet alleen aan hem liggen.ik denk dat we gewoon vertrouwen moeten hebben.

Wat een domme vragen trouwens...ben jij Koeman 2.0?overigens, Gudde is nog de minst slechte spreker, maar die andere gast (die kale) spreekt zo ontzettend traag...val zowat in slaap.mogen allemaal wel een cursusje volgen om een beetje vlot te antwoorden, waarbij je de interviewer geinteresseerd weet te houden.

Zijn er nog mensen verbaasd dat de proceduren om een nieuwe bondscoach zo is verlopen , na alles wat er is gebeurd bij de Knvb. Het mag toch wel duidelijk zijn dat de Knvb niet goed functioneert dat daar oer het algemeen mensen zitten die ergens anders net aan de bak komen , of ergens zijn weg gestuurd. Dat is gewoon een eng clubje dat meer aan hun eigen belang denkt dan aan het Nederlandse voetbal.wel hoop ik dat de Boer het goed gaat doen en dater een klik is met de groep

Ik vind Frank wel altijd heel realistisch als coach. Hoop dat hij het goed kan doen met dit team. Hij heeft natuurlijk een vrij sterke selectie nu, dus ben benieuwd wat hij hier mee gaat doen. Ik was er in eerste instantie niet echt blij mee, maar ik laat me graag verrassen door hem.

Wel makkelijk om Frank de Boer de hele tijd af te vallen, maar wie dan? Ik zie alleen maar namen die al jaren niet actief zijn geweest, of de roep om een buitenlandse manager. Maar wederom, wie dan? Welke buitenlandse Messias is realistisch te halen dan?

Als je zelfs uhh moet plaatsen tussen Nigel de uhh Jong.

FdB is nog wel een jonge trainer waarmee je de nieuwe richting mee kunt doorzetten met de jonge lichting en spelers. Had je nu van Gaal aangetrokken ga je toch weer terug in de tijd en is het ook de vraag of zijn aanpak zou werken met dit team.

Laten we stoppen met zeiken met z'n allen en gewoon achter Frank staan nu, en kunnen altijd later kritiek leverde.

Het blijft een ongemakkelijke spreker, komt altijd lastig uit zijn woorden. Het is niet echt het boegbeeld dat de Knvb nodig heeft noch de manager die hij zegt dat hij is. En naast die andere twee lijken is het wel een hele dode zooi. Die Gudde ligt half te slapen op zijn armen, en alle journalisten, met uitzondering van Valentijn, stellen allemaal wel erg zoete vraagjes.

25 september 2020 om 13:52

Hoe die Gudde erbij zit.... dat kan toch gewoon niet? Straal eens wat energie uit joh.

25 september 2020 om 14:01

Frank is misschien geen begenadigd spreker, maar wel een keurige vent die er nog scherp uit ziet. Heeft ook als speler het nodige bereikt. Daar kun je echt wel mee aan komen. Ik zie hem liever als boegbeeld dan Van Gaal, die altijd wel weer ruzie gaat maken met journalisten en rare uitspraken doet.

Ik ben ook niet tevreden met de aanstelling van Fdb, maargoed je ziet wel dat hij het een hele grote eer vindt. Die gaat er alles aan doen om dit een succes te maken ( is ook wel een btje zijn laatste kans ).eerste wedstrijden overtuigend winnen en je heb alle supporters weer achter je.

Worden droevige tijden voor het Nederlands elfral!!!

25 september 2020 om 14:02

Je moet de invloed van de coach ook niet overdrijven. De spelers moeten het doen en De Boer heeft ook niet heel veel anders om op te stellen dan wat Koeman al deed.

Ben inmiddels wel klaar met al die negatieve reacties. Frank heeft het bij Ajax gewoon prima gedaan en heeft het helaas niet gered bij zijn andere clubs.laten we niet vergeten dat van Gaal er in 2001 ook niet in was geslaagd om met Oranje naar Zuid-Korea en Japan te gaan in 2002. En iedereen spreekt nog vol lof over de prestaties van Oranje in 1998 maar toen was Hiddink wel de coach. We weten allemaal hoe goed de laatste periode van Hiddink is verlopen dus het zegt ook allemaal niks.met deze lichting en de ervarenheid van de Boer zouden we zowaar nog wel eens kunnen verrassen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

183 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren