‘Wat moet ik dan doen, hem zwartmaken in de media? Dat doe je niet’

Dinsdag, 22 september 2020 om

PSV wist de eerste twee duels in de Eredivisie van dit seizoen winnend af te sluiten. Desondanks verloopt nog niet alles naar wens in het Philips Stadion. Doelman Yvon Mvogo ging tegen FC Groningen (1-3) flink in de fout en ook tegen FC Emmen (2-1) zat hij goed mis. In beide gevallen incasseerde PSV een doelpunt. Voor stand-in Lars Unnerstall is dat echter totaal geen reden om aan de stoelpoten van Mvogo te zagen.

Unnerstall nam vorig jaar november de plaats in van de inmiddels vertrokken Jeroen Zoet. Onder de nieuwe coach Roger Schmidt is de Duitser echter geen basisspeler meer in Eindhoven. "Ik ken mijn kwaliteiten. Die verschillen op het vlak van meevoetballen van die van Yvon. En nu we een nieuwe speelwijze hebben, kiest de trainer daarvoor. Dat is zijn goed recht", verzucht Unnerstall in een onderhoud met De Limburger. Het aantrekken van Mvogo zorgde in eerste instantie voor teleurstelling bij de reservedoelman. "Maar met dat gevoel was ik na een week klaar. Het heeft geen zin om je hoofd te laten hangen."

‘Niet iedereen is een Neuer, dan wordt zijn positie onhoudbaar bij PSV’

In de optiek van Frans Hoek moet de doelman van PSV niet teveel fouten blijven maken.Lees artikel

De recente blunders van Mvogo zorgen absoluut niet voor leedvermaak bij de gepasseerde Unnerstall. "Ik hoop echt dat Yvon zijn doel schoon houdt donderdag", kijkt de boomlange keeper alvast vooruit op het duel van PSV met NS Mura in de derde kwalificatieronde in de Europa League. "Ik ben een teamspeler en ondersteun de nummer 1. Juist als hij de fout in gaat." Van Unnerstall hoeft niet te worden verwacht dat hij het Mvogo lastig gaat maken op trainingscomplex De Herdgang. "Wat moet ik dan doen? Hem tijdens de warming-up slecht inschieten? Of hem zwartmaken in de media? Dat doe je niet. Dat is beneden alle peil. Zo wil ik niet behandeld worden en zo zal ik nooit een teamgenoot behandelen."

PSV is ondertussen bezig met het uitbreiden van het keepersgilde. Het Eindhovens Dagblad meldde maandag dat Vincent Müller op weg is naar de huidige nummer drie in de Eredivisie. Technisch manager John de Jong zou reeds een akkoord hebben bereikt met Würzburger Kickers, de werkgever van de twintigjarige doelman. PSV moet naar verluidt meer dan 300.000 euro, zijn waarde op Transfermarkt, neerleggen voor Müller.


Poll

Wie vind jij de beste doelman voor PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door feye88)

Dat hij gewoon een keurige jongen is die zijn werk netjes blijft doen dat geloof ik wel. Maar hij moet toch de hoop hebben dat Mvogo donderdag weer de fout in gaat.

22 september 2020 om 09:53

Zodat hij ook geen europese wedstrijden kan keepen toch, ja man je hebt bijna gelijk, dit heet gewoon professionaliteit in je vak

22 september 2020 om 09:57

Het hoeft toch niet gelijk een uitschakeling te betekenen. Tegen Groningen en Emmen is het ook goed gekomen. Als voetballer kan je als invaller nog laten zien dat je in de basis hoort. Als 2e keeper ben je gewoon afhankelijk van slechte prestaties of blessure van de 1e keeper.

22 september 2020 om 10:48

@coenhorb Het is namelijk redelijk naief gesteld van je. Tuurlijk hoopt hij dat Mvogo in de fout gaat. Anders was hij destijds wel bij Schalke gebleven, als hij zo graag aan teambelang denkt (boven zijn eigen welzijn). Schalke was een betere club dan VVV en die andere 2.bundesliga club. Iedereen geeft om zijn eigen carriã£â¨re. Maar wat moet hij dan zeggen? Ik hoop dat Mvogo de fout in gaat, waardoor ik mijn kansen misschien zal krijgen? Dan krijgt hij heel hypocriet Nederland en Duitsland over zich heen. Alsof niemand anders dat zou hopen. Dat hij daar niets van laat merken, is wel professionaliteit.

22 september 2020 om 12:04

@jeffreysch Je gunt de andere keeper geen fouten, je hoopt gewoon te laten zien op de training en bij kansen die je wel krijgt dat je beter bent. Hopen dat de concurrent fouten maakt betekend dat je je persoonlijke succes boven dat van het team plaatst en dat is een ontzettend zwakke eigenschap.

22 september 2020 om 12:26

Hij stelt zich toch professioneel op door gewoon zijn werk te doen zonder te zeuren. En hij zal best willen dat PSV gewoon wint maar die hoopt toch wel dat Mvogo de fout in blijft gaan zodat hij weer 1ste keeper word. Als 2e keeper krijg je geen kansen, tenzij de 1ste keeper slecht presteert of geblesseerd raakt. Wie wilt er nu een heel seizoen op de bank zitten.

22 september 2020 om 13:34

@pablonino Ik gok nog steeds niet dat hij hoopt dat Mvogo in de fout gaat. Sommige mensen zijn niet zo egoïstisch gebouwd. Daarnaast, ik wil de concurrentiestrijd winnen omdat ik beter ben, niet omdat hij slechter is.

22 september 2020 om 14:13

Bij elke andere positie zou ik je gelijk geven maar een keeperstrijd is gewoon een aparte. Aan het begin van het seizoen word gewoon een 1e keeper gekozen. Dan kan je tijdens het seizoen nog laten zien op de training dat jij beter bent, zolang die andere gewoon prima keept gaat er niks veranderen. Hooguit heb je geluk in de winterstop. Is het egoistisch om te hopen dat je zelf speelt? Als hij nu vervelend gaat doen in de groep en onrust verzaakt, ja dat is niet professioneel en egoistisch. Maar het lijkt mij vrij sterk dat hij tevreden is met een plek op de bank.

22 september 2020 om 14:40

Maar bij elke positie is dat hetzelfde, als de concurrent het goed doet, speel jij minder. Er wordt iets meer gerouleerd, maar je speelt nog steeds niet veel. En nee, het is niet egoïstisch om te hopen dat je zelf speelt. Het is wel egoïstisch te hopen dat de concurrent fouten maakt of blij te zijn met fouten die hij maakt. Keepers onder elkaar zijn (in mijn ervaring) goede relaties en ik ben nog nooit blij geweest met een fout van een ander.

22 september 2020 om 15:13

Een 2e keeper die gelijkwaardig is aan de 1e keeper zal aan het einde van seizoen 0 minuten gespeeld hebben, mocht er geen blessure of schorsing zijn. Dat is toch totaal niet te vergelijken met andere posities. Als je daar gelijkwaardig bent kom je altijd wel aan minuten en enkele basisplaatsen. Een keeper hoeft nooit rust te krijgen dus kan altijd spelen. En keepers zijn vaak goede relaties, ook omdat er vaak 1 beter is en daardoor duidelijk is hoe de rollen verdeeld zijn. Vaak een oude ervaren doelman die je niet als 1ste keeper wil maar wel blind kan inzetten mocht de nood aan de man zijn. Ik geloof echt wel dat Unnerstall zich proffesioneel gedraagd en dat het ze het best samen kunnen vinden. Maar laat ik het zo zeggen. Zoals Mvogo nu keept zal hij snel reserve staan, zal Unnerstall echt hopen dat hij beter gaat keepen?

22 september 2020 om 15:24

Ben het niet met je eens op het punt van relaties onderling. Het maakt toch niet uit of 1 wel of niet beter is, of je elkaar wel of niet mag? Daar wordt bij ons niet gekeken naar leeftijden of kwaliteit, maar alleen naar hoe ze persoonlijk zijn. En ja, ik geloof dat Unnerstall hoopt dat Mvogo beter gaat keepen.

22 september 2020 om 16:05

Daar voorkom je wel een hoop onrust mee. Bij welke club heb je echt twee gelijkwaardige keepers? Juist om onrust te voorkomen als er één niet om kan gaan met zijn reserve plek. Ajax had ook Diederik Boer, van Leer, Verhoeven en nu Stekelenburg op de bank zitten. Voor die 1ste 3 is het een geweldige ervaring om bij een topclub te zitten maar weten dat ze dat nooit als 1ste keeper gehaald zouden hebben. Die kennen hun plek.

Keurige reactie van Unnerstall. Diep van binnen hoopt hij natuurlijk dat het helemaal niks wordt met Mvogo en dat hij op goal komt te staan maar het siert hem dat hij dit niet zegt.

Hij is iig meer collegiaal dan Waterreus was.

22 september 2020 om 10:01

en daarom was de beperkte keeper Waterreus ook altijd eerste keeper en won elke concurrentie strijd en zit deze jongen wederom op de bank.maar t siert hem wel ;-)

22 september 2020 om 10:07

Inderdaad, wat kon die Waterreus het vuur aan de schenen leggen van weer een nieuwe aankoop. En altijd werd de druk voor die keeper weer te groot en stond Watterreus weer onder de lat 😂😂. On: collegiale reactie natuurlijk. Weet niet of ie echt zo denkt van binnen. Zou misschien voor een topsporter beter zijn van niet😉

22 september 2020 om 10:11

Klopt, zo zie je maar weer dat je met de juiste mentaliteit een eind kunt komen. Ik kan mij de tweestrijd met Koch nog herinneren.

22 september 2020 om 11:13

Menzo, Koch en Kralj zullen nog wel een gruwelijke hekel aan hem hebben.

22 september 2020 om 11:33

Absoluut hoewel Menzo nog een succesvolle carrière in Belgie en Frankrijk heeft gehad. Koch en Kralj zijn mentaal verwoest (beetje overdrijven mag :-) ) door Waterreus.

22 september 2020 om 14:20

Was, en nog steeds is. Het is algemeen bekend dat Waterreus geen vrienden heeft in de voetballerij (en daarbuiten waarschijnlijk ook niet).

Mooi voorbeeld van denken en doen. Je denkt, ik wil de eerste keeper zijn en hoopt dat hij meer blunders maakt zodat je in beeld komt, maar zegt dat je hem het beste wenst. Uiteraard zal hij geen hekel hebben aan die man en zal hij hem steunen. Maar diep van binnen heeft hij staan juichen bij de tegengoals in de hoop zelf weer een kans te krijgen, daar ben je sportman voor en je wil spelen en niet op de bank zitten.

22 september 2020 om 12:10

Denken mensen echt zo? Ik ben zelf 2e keeper en ik heb dit nog nooit gehad. Teambelang is belangrijker dan eigen belang. Ik heb nooit gehoopt dat de 1e keeper een fout zou maken, ik wil gewoon op training en kansen die ik wel krijg laten zien dat ik beter ben.

22 september 2020 om 13:23

Nee joh, hij projecteert zijn eigen denkwijze op anderen. Ik ben een spits die altijd de meeste kilometers maakt en gaat als de brandweer. Maar als ik mn dag niet heb, ben ik de eerste die ruimte maakt voor het team. Zo een reactie als Unnerstall zou ik ook kunnen geven en menen. Jij volgens een hele anderen volgens mij ook...

Ik snap die Schmidt niet echt eerlijk gezegd.. Unnerstall is toch een beter keeper dan die Mvogo of zie ik dit verkeerd.. Unnerstall speelde Zoet uit de basis, zorgde ervoor dat Zoet naar Utrecht ging.. En nu komt die Mvogo die er helemaal niks van kan en hij speelt nu Unnerstall uit de basis??? Sorry maar die grap snap ik even niet..!!

22 september 2020 om 10:50

Oordeel na 10 wedstrijden, niet over 2

22 september 2020 om 10:58

Mvogo heeft 178 minuten lang geen fout gemaakt Nou ja, gaan geloven dat hij Manuel Neuer is misschien, dat wel. Maar als hij zijn aandacht er de volle 90 minuten lang kan bijhouden heb je er een goeie aan

22 september 2020 om 13:22

2 wedstrijden heeft ie gespeelde, calm your titties

Unnerstall is het schoolvoorbeeld van een Duitse professional. Hadden meer Nederlandse reservespelers ook maar die mentaliteit. Dan hadden we denk ik uiteindelijk nog meer gewonnen op EK’s en WK’s.

22 september 2020 om 11:19

Want? Echte winnaars hebben doorgaans een over mijn lijk mentaliteit. Denk je dat Michael Jordan zich ooit door een tactisch besluit zou laten wegcijferen?

22 september 2020 om 12:21

Ik hoef alleen maar naar de titels van het Duitse elftal te verwijzen. Deze titels hebben ze op een enkele uitzondering na niet bereikt met de beste selecties. Wel met volledige dienstbaarheid aan het team, ook de reserves.

22 september 2020 om 20:15

Dat is echt een beetje te gemakkelijk. De Duitse spelers hebben een algeheel hoog niveau zonder absolute toppers. Elke speler is heel goed. Kijk naar die selecties en er zitten altijd spelers bij de op het hoogste niveau acteren. Dat je een teamspeler moet zijn, dat snapt iedereen. Maar als een mak lammetje op de bank gaan zitten en duimen voor je concurrent is echt wat anders. Als je Muller op de bank zet, dan is hij ontevreden. Dat hij het accepteert als een prof is wat anders dan de mentaliteit die Unnerstall hier laat zien.

Geduld Unnerstall. Ik denk niet dat Mvogo beter is, dus uiteindelijk kom je er wel in te staan. Weet niet hoe hij het bij Leipzig gedaan heeft, maar bij Young Boys had ik nooit echt het gevoel dat het zo’n geweldige keeper was. Altijd matig met het inschatten van situaties. Niet weten of hij nou moest uitkomen of blijven staan. Als je dan half ergens op af gaat levert dat gevaarlijke situaties op.

Hij moet het hem op sportief gebied lastig maken . Je moet elkaar steunen , maar er ook voor zorgen dat die andere scherp blijft door zelf goed te presteren

Unnerstall is een prima keeper. Vervangen is zonde en kapitaalvernietiging. Oke voetballend is het wat minder maar train daar dan meer op. Dat vele mee voetballen van de keeper levert toch vaak een tegengoal op. PSV heeft zijn prioriteiten niet op orde. Waar is die nieuwe middenvelder?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.Feyenoord2212
4.PSV2014
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller94
D. MalenAanvaller95
E. ZahaviAanvaller51
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper90
V. MüllerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Keeper, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 29 november
Manchester United overweegt om Jonny Evans na dit seizoen transfervrij terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren