Eiting wijst één ‘voornaamste reden’ aan voor opvallende huurperiode

Zondag, 20 september 2020 om

Carel Eiting speelt komend seizoen voor Huddersfield Town, dat hem op huurbasis heeft overgenomen van Ajax. Het lijkt op het eerste oog een opvallende keuze van de 22-jarige middenvelder om aan de slag te gaan in de Championship. Via de officiële kanalen van Huddersfield Town geeft Eiting te kennen dat hij voornamelijk voor een overstap voor Engeland heeft gekozen om zich fysiek te ontwikkelen.

“Ja, het is heel snel gegaan. Maar ik heb met de manager en iedereen op de club gesproken, zij gaven me een heel goed gevoel. Dan hoef je niet al te lang te twijfelen”, zo begint Eiting. Hij sprak uitvoerig met manager Carlos Corberán. “We hebben gesproken over de speelstijl, de intenties. Dat is het belangrijkste. Ik was gecharmeerd van zijn ideeën en dat gaf me een heel goed gevoel.”

“Ik wist niet veel, dus ik had geen vooroordelen. Ik was nieuwsgierig, ook naar de Championship en de intensiteit”, gaat de middenvelder verder. Hij krijgt vervolgens de vraag of hij een groot verschil in intensiteit verwacht tussen het Nederlandse voetbal en de Engelse Championship. “Dat is een van de voornaamste redenen dat ik hier ben gekomen. Ik wil me in dat opzicht ontwikkelen en daarvoor is dit de beste plek.”

“Ze kunnen een speler verwachten die de bal wil hebben, die de bal zo snel mogelijk naar voren wil krijgen. Ik wil het team op elke mogelijke manier helpen”, zo introduceert Eiting zichzelf. Bij Huddersfield Town treft hij met Juninho Bacuna, daar hij met de middenvelder in het verleden samenspeelde in de jeugdteams van Oranje. “Natuurlijk helpt dat, maar iedereen op de club was heel warm. Ik denk dat het geen probleem is om mijn plek te vinden.”


Poll

Snap jij de keuze van Carel Eiting?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door frits1948)

Waarom is het een opvallende overstap? Tegenwoordig is de Championship één van de financieel en sportief aantrekkelijkste competities van de wereld. De omzet is gigantisch en middenmoters hebben budgetten waar Heerenveen/Groningen/Utrecht etc. alleen maar jaloers op kunnen zijn. De Eredivisie zit op een kleine 600 miljoen door de Europese inkomsten van Ajax. Terwijl de Championship een dikke 800 miljoen omzet draait.

20 september 2020 om 09:50

Nu de voornaamste kritiek op Eiting is dat hij fysiek niet goed genoeg is. En als je dan in de championship gaat spelen dan is dat wat vreemd. Want het lijkt me sterk dat hij op dat vlak nog enorme stappen kan zetten want dan had hij dat wel al gedaan.

20 september 2020 om 11:43

Van wie komt deze kritiek eigenlijk? Hoe betrouwbaar is het? Er wordt overal wat geluld terwijl niemand het fijne er van kent en ooit zal kennen. Elke speler wordt vergeleken met de absolute elite, alsof er niks tussenin zit. Alsof deze jongen per se een bepaald niveau moet halen. Als hij de komende 10 jaar overal en nergens wat speelt tegen 300k per jaar heeft hij een mooie voetbalcarriere gehad.

20 september 2020 om 11:47

Nu het valt toch wel op dat voor hij fysiek echt niet de sterkste is. Dat is natuurlijk geen schande, want hij kan nog steeds een mooie carrière hebben.

20 september 2020 om 12:31

Eiting is voetballend gezien capabel genoeg om de top te bereiken. Het jammere is dat zijn lichaam hem voor dat in de weg zit. Door zich echt een seizoen te richten op fysieke ontwikkeling denk ik echt dat hij een topspeler kan worden. Of beter gezegd: het maximale uit zijn talent zal kunnen halen. In the end is dat toch het doel van top sport toch?

20 september 2020 om 09:51

nu kijk ik nooit Championship voetbal, maar ik heb toch het idee dat het daar nog een beetje het ouderwetse kick-and-rush-voetbal gespeeld wordt. Dan lijkt me de keuze voor een club uit die Championship een heel riskante voor een middenvelder met het profiel van Eiting. Dat is niet lekker voetballen, maar pijn in je nek krijgen van al die ballen die van achter naar voren en weer terug over je heen vliegen. Dan komen de kwaliteiten van Eiting niet echt tot zijn recht. Ik had een verhuur aan een eredivisieclub veel logischer gevonden.

20 september 2020 om 10:31

Ik kijk mondjesmaat naar wedstrijden in de Championship en bij ploegen die nog iets van kick-and-rush voetbal spelen zijn meestal alleen de ploegen die net gepromoveerd zijn vanuit de League One.

20 september 2020 om 10:33

ok, dan krijgt hij maar een aantal wedstrijden pijn in zn nek.

20 september 2020 om 11:07

In dat geval idd minder kans op een nekblessure als hij weer terug komt hahahaha

20 september 2020 om 09:54

Kromme vergelijking. Eerst kom je overdreven met fat de Championship een van de financieelste en aantrekkelijkste competities is, en dan maak je de vergelijking met de eredivisie die blijkbaar op financieel gebied niet enorm achter ze ligt, terwijl de eredivisie door niemand wordt bekeken behalve door ons, sportief er veel betere landen zijn en financieel. Maar ondanks dat xit de Eredivisie maar 200 mil(volgens jou) achter een van de "aantrekkelijkste competitie". Kortom, er gaat wat fout

20 september 2020 om 13:15

600mil waarvan 200 mil van Ajax komt en 120 mil van Feyenoord en PSV. Dat zeg wel veel.

20 september 2020 om 09:55

Het is opvallend omdat Eiting best goed kan voetballen, alleen gevangen zit in het lichaam van een 44 jarige niet al te fitte buschauffeur. Hij denkt daar fysiek beter te kunnen worden, doordat hij meer duels aan moet gaan omdat veel ploegen kick and rush spelen. Terwijl het enige wat echt gebeurd is dat zijn tekortkomingen nog meer worden blootgelegd.

20 september 2020 om 10:10

Volgens mij wordt dit ook wel overdreven, ik zie die opmerking nu onder elk artikel over Eiting voorbij komen. Vraag me af of men elkaar niet enorm begint na te praten. Zijn conditie is volgens mij prima, zie ook dat verhaal over die fietstest met die wielrenners. Anekdotisch natuurlijk, maar geloof niet dat hij een soort Theo Janssen is qua fysiek.

20 september 2020 om 10:33

Het is ook vooral zijn fysiek en niet zijn conditie. Dat hij een beetje log oogt heeft natuurlijk wel alles te maken met zijn lichaamsbouw maar he we kennen allemaal ronaldo/Romario die hadden het zelfde figuur. Waar hij echt op tekort schiet is handelingssnelheid en fysieke/duel kracht dingen die je daar dus eigen kan maken omdat het spel daar meer op het fysiek gefocust is. Waar wij als Nederlanders de bal als basis van het voetbal zien, zien ze daar de mens meer als basis van het voetbal. (Fysieke kracht boven inzicht / doorzettingsvermogen boven aangeboren talent) ik denk dus dat dit voor hem een perfecte stap is. Het nadeel is dat ze grootste minpunt bijna niet te trainen valt. Al Met al denk ik dat die eindigt bij een brighton een swansea of een fulham.

20 september 2020 om 12:13

Begrijp niet dat Ajax deze jongen niet gewoon verkoopt. Zal nooit een volwaardige Ajax speler worden en nu kun je er nog een bedragje aan overhouden. Komt in alle opzichten tekort voor het huidige niveau van Ajax (en ik vrees ook voor alle Eredivisieteams).

Volgens mij is dit een typische denkfout voor een voetballer. Je moet juist doen waar je goed in bent, niet doen waar je niet goed in bent. Je moet een team, tactiek en competitie kiezen die past bij je spelerseigenschappen, anders zul je zomaar kunnen ondersneeuwen. Ben bang dat dit een slechte keuze gaat zijn. Maar de toekomst zal het uitwijzen.

20 september 2020 om 09:54

Het is een verhuurperiode waarbij hij zich wil ontwikkelen in een aspect waar hij verbetering in zoekt. Zou het minder logisch vinden als het een definitieve transfer zou zijn

20 september 2020 om 13:19

Vanaf eind oktober blijkt dat hij fysiek niet mee kan en alle ballen over hem heen vliegen. Dus zijn sterkte punten worden niet benut. Hij beland regelmatig op de bank. Eind van de rit: het was niet helemaal wat ik verwacht had. Hoe vaak lees je niet dat dit zo verloopt? Maar ik laat me als Ajacied graag positief verrassen hoor. Maar ik snap het totaal niet.

20 september 2020 om 13:53

Dan is het toch ook aan Ajax om de huurovereenkomst te beëindigen?

20 september 2020 om 10:52

@13Nesta13 snap je punt, maar dit maar ben ik het wel met Eiting eens. Vind dat je slechte punten wel van een minimaal niveau moeten zijn en dat heeft Eiting momenteel niet. Zeker als middenvelder, in het hedendaagse voetbal, moet je fysiek goed in orde zijn.

Ik heb hier respect voor. Eiting gaat uit zijn comfortzone en neemt een groot risico. Hij kon kiezen voor een huurperiode in de Eredivisie en er zouden genoeg clubs geïnteresseerd zijn, maar hij weet dat de stap naar Ajax 1 meer inhoudt dan alleen een goeie verhuurperiode hebben bij een middenmoter in Nederland. Dit is zijn avontuur, zijn gok en zijn kans om zich te ontwikkelen. Heb er een hard hoofd in dat hij hier gaat slagen met zijn fragiele fysiek, maar ik hoop het wel!

20 september 2020 om 09:57

Inderdaad, hier kun je alleen maar respect voor hebben. Een ding is wel zeker. Mocht hij fysiek niet de stappen kunnen zetten, dan zal hij aan zijn handelingssnelheid moeten werken om overeind te blijven in dat geweld. De kans is dus groot dat Ajax links om of rechts om een betere speler ervoor terugkrijgt. (Enerzijds sterker, anderzijds slimmer)

Ik hoop dan wel dat deze jongen voldoende speelminuten krijgt van de trainer.dan is het een uitstekende move geweest.in de Campionship zitten veel gerenomeerde clubs,daar ligt het niet aan.

Dat zal wel bikkelen worden daar in Engeland. Hij zal te maken krijgen met veel fysieke tegenstand , hopelijk pakt het goed uit. En maakt hij daar progressie zodat het een complete speler wordt

Persoonlijk vind ik Careltje een heerlijke voetballer die inderdaad ook wat enige minpuntjes heeft, maar ik ken er nog wel een paar. Verder vind ik de mening over het championship op dit forum wel heel erg negatief en ik vind dat ook onterecht. Het niveau in de championship is meer dan prima en veel minder kick and rush dan wordt beweert

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Huddersfield Town

Selectie
Actuele wedstrijden

5 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Verschillende verdedigers worden gelinkt aan Liverpool nu Virgil van Dijk lange tijd is uitgeschakeld. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren