Zian Flemming maakt verrassende transfer binnen Eredivisie

Donderdag, 27 augustus 2020 om

Zian Flemming maakt per direct de overstap van PEC Zwolle naar Fortuna Sittard, zo hebben beide clubs donderdagmiddag wereldkundig gemaakt. De 22-jarige middenvelder kreeg onlangs in Zwolle te horen dat hij mocht uitkijken naar een nieuwe werkgever. De voormalig jeugdspeler van Ajax heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract in Limburg.

De aanvallende middenvelder annex spits maakte in 2018 de overstap van Ajax naar PEC Zwolle. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis voor NEC, waar hij een goede indruk maakte en in totaal 13 keer scoorde in 24 competitiewedstrijden. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen kreeg hij een kans van John Stegeman. De trainer geeft echter de voorkeur aan anderen en heeft Flemming laten weten dat hij op zoek kon naar een nieuwe club. Zijn contract liep door tot aan de zomer van 2021.

"Zian is een op en top prof", reageert Mike Willems, technisch manager van PEC Zwolle. "Gezien zijn leeftijd is het voor hem nu belangrijk op een zo hoog mogelijk niveau, zoveel mogelijk speelminuten te maken. Bij PEC Zwolle was dat vooruitzicht voor Zian niet meer aanwezig en dus is deze transfer voor alle partijen een goede uitkomst. Ik wil Zian bedanken voor zijn tijd bij de club en wens hem veel succes in Limburg."

Flemming is de elfde versterking van Fortuna Sittard voor komend seizoen. Eerder werden Joshua Wehking (Hamburger SV), Roel Janssen (VVV-Venlo), George Cox (Brighton & Hove Albion), Yanick van Osch (PSV), Emil Hansson (Hannover 96), Özgür Aktas (Vitesse), Mats Seuntjens (Gençlerbirligi), Mike van Beijnen (Gençlerbirligi), Sebastian Polter (Union Berlin), Veron Parkes (West Ham United) al aangetrokken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door nufc_u2)

Er blijft lekker veel over in Zwolle. Hoe gaan zij een eredivisie waardig elftal op de been krijgen komend seizoen?

27 augustus 2020 om 12:37

Wie weet is pec wel de degradatie kandidaat van t komende seizoen. Fortuna heeft al geel goede deals gesloten volgens mij, en Emmen blijft ook nog wel een jaartje denk ik zo. ADO dit seizoen door het oog van de naald gekropen, maar verwacht volgend seizoen gewoon weer een normaal seizoen voor ADO

27 augustus 2020 om 12:42

Op basis waarvan de degradatie kandidaat? Omdat we twee complete mislukkeling laten gaan in de vorm van Van Crooy en Flemming? Die twee voegen echt helemaal niks toe, heel blij dat we ruimte hebben kunnen maken in het salarishuis door spelers zoals die twee van de hand te doen. Verder hebben we tot nu toe een uitstekende voorbereiding gedraaid met louter overwinningen op Eredivisie ploegen dus hoezo de degradatie kandidaat?

27 augustus 2020 om 12:53

Vorig seizoen was nacompetitie reëel. Met Thy is een van de beste spelers vertrokken. Matige trainer en nul geld beschikbaar. Wat mij betreft absoluut een van de zo niet de degradatiekandidaat op dit molent

27 augustus 2020 om 12:58

Fortuna ziet duidelijk meer in hem dan PEC gezien het feit dat ze hem gelijk een contract voor 4 jaar bieden. Overigens vind ik het best een goede speler, brengt wat gif maar begrijp PEC ook wel ze hebben nu ook een extra speler gehaald bij Man City, wat overigens een prima spits is en Goohannejad draait ook weer lekker deze voorbereiding dus als spits waar Flemming de kans kreeg is geen plek en op het middenveld lopen met Clement, Strieder, Huiberts, Drost en Saymak waarbij ik moet zeggen dat Huiberts echt veel potentie heeft die is echt wel goed. Totale selectie van Pec is eigenlijk best wel uitgebalanceerd nu, verwacht niet dat die onderin eindigen. De selectie is beter dan Emmen, Groningen, Sittard, RKC en als ze wellicht nog een buitenspeler erbij krijgen van een beetje niveau zouden ze zo maar rond plek 10 uit kunnen komen. De eerste wedstrijd is wel tegen Feyenoord dat wel maar ze verassen wel vaak aan het begin van het seizoen, wie weet......als je de erste 10 wedstrijden redelijk goed doet bljf je vaak wel in de middenmoot hangen

27 augustus 2020 om 13:05

Spelers van City die uitgeleend worden naar clubs als Zwolle zijn over het algemeen niet de beste, al zijn er uitzonderingen. Strieder en Drost zijn voor de subtop duidelijk te licht en maken je elftal niet beter. Ze zijn met Hamer de beste speler op het middenveld kwijt.

27 augustus 2020 om 14:14

degradatie zou best kunnen. Maar deze spelers gaan we echt niet missen hoor. Daar ligt het niet aan. Minder word het niet

27 augustus 2020 om 14:04

Die vraag kun je stellen bij zowat elke club in het rechterrijtje. Er is geen club in de Eredivisie die zonder enorme uitgaande tranfersommen de begroting rondkrijgt en met name de kleinere clubs hebben hun selecties ingekrompen en de basis aangevult met (meer) jeugd en jonge huurlingen. Er is tot begin Oktober, wanneer de transfermarkt sluit, nog niets te zeggen wie de voornaamste degradatiekandidaten zijn, maar ik verwacht dat Zwolle daar niet bijzit. Eerder Heerenveen, Vvv, Rkc, Fortuna en Emmen. Heerenveen heeft bijvoorbeeld een hele smalle selectie momenteel en de rest van de elftallen die ik noem hebben heel veel nieuwe jonge spelers aangetrokken uit 2e elftallen uit grotere competities; spelers zonder ervaring, die zowel positief als negatief kunnen uitpakken(maar ik ga ervanuit dat de meerderheid een sof blijkt). Zwolle heeft ook geen brede selectie, maar veel ervaren spelers die het verschil kunnen maken, zoals Reza en Mike van Duinen. Om een lang verhaal kort te maken: de noodzaak om spelers, die men niet nodig denkt te hebben, van de loonlijst te krijgen, is veel hoger dan normaal, waarschijnlijk dat men daarom Zian van de hand doet.

Leuke aankoop. Waarom mocht hij weg van Zwolle? Dit is toch een prima middenvelder? Op mij heeft hij althans altijd een prima indruk achtergelaten

27 augustus 2020 om 12:45

Als ik het goed begrepen heb zien ze hem vooral als een spits en hebben ze nu een nieuwe spits gehuurd en staat ook bijv Reza nog voor hem in de pikorde. Was laatst al interview met hem op Foxsports waar je uit op kon gaan maken dat hij weg zou gaan.

Deze had ik niet verwacht inderdaad. Geen bijzondere speler, maar wel degelijk en nuttig voor een PEC Zwolle, al dan niet als 1 van de eerste spelers om in te vallen. Nu laat je hem gaan naar een concurrent.

27 augustus 2020 om 12:46

Ik denk dat ik deze minder verrassend vind dan jou en de titel doet vermoeden. In het artikel wordt aangegeven dat hij niet goed genoeg bevonden is voor Pec en dat hij kan uitkijken naar een andere werkgever. Een klein stapje terug naar Fortuna lijkt mij in deze dan ook best wel logisch.

27 augustus 2020 om 12:50

Ben wel benieuwd waarom jij dit een stapje terug voor hem vind? Denk dat Fortuna tot nu toe toch heeft laten zien stapjes te willen maken met de aankopen die ze hebben gedaan en daar PEC toch zeker voorbij te zijn gegaan.

27 augustus 2020 om 12:58

Kom op zeg: de afgelopen jaren is Zwolle toch duidelijk een betere club dan Fortuna? Dat ze een batterij aan nieuwkomers en een reservespeler van Zwolle halen maakt ze toch niet opeens beter?

27 augustus 2020 om 13:16

PEC Zwolle was in de afgelopen seizoenen inderdaad beter. Voor dit seizoen heeft Fortuna een ambitie uitgesproken die relatief vergelijkbaar is met waar je PEC Zwolle zou verwachten. Gezien de aankopen van Fortuna denk ik ook niet direct dat ze met een onrealistische doelstelling komen, dus voor mij zijn beiden ploegen gewoon concurrenten die elkaar weinig zullen ontlopen. Afgelopen seizoen ontliepen ze elkaar op de ranglijst ook bijna niet, dus ja dan vind ik het een verrassende tranfer. Het is niet dat Flemming compleet waardeloos voor PEC is.

27 augustus 2020 om 13:43

Dus als ze de afgelopen jaren beter waren betekent dat dat dat vooral altijd zo zal zijn?. 😅. Ik heb geen haat fz maar kan me niet echt grote namen herinneren die PEC tot nu toe heeft gehaald.

27 augustus 2020 om 13:47

Flemming was met alle respect wel compleet waardeloos, heeft vrijwel niets laten zien. Wel meer dan Johnsen natuurlijk maar dat is ook geen prestatie gezien hij zich op het nulpunt begaf.

27 augustus 2020 om 14:07

Ik baseer dit eerlijk gezegd op basis van resultaten uit het verleden en op basis van reputatie. Fortuna is geen één seizoen hoger geëindigd dat Pec Zwolle en tot nu toe heeft Pec in 7/8 jaar tijd nog geen één keer play offs hoeven te spelen. Het is wat prematuur om op basis van enkele aankopen Fortuna nu hoger aan te slaan. Ben het wel met je eens dat ze ambities laten zien.

Fortuna is heel leuk bezig op de transfermarkt. Met het aantrekken van o.a. Polter, Seuntjens, Hansson en Flemming, en de verwachte komst van Rienstra, staat daar toch een heel aardig elftal. Ben zeer benieuwd naar hun prestaties dit seizoen.

27 augustus 2020 om 12:51

Het is in elk geval al goed om te zien dat het relatief veel Nederlanders, dan wel spelers met ervaring in Nederland zijn. Dat gevoel had ik soms bij Fortuna niet, en bij meer clubs die onderin bungelde niet. Ben heel benieuwd wie er straks met deze korte voorbereiding het beste voor staat.

27 augustus 2020 om 12:55

Was inderdaad wel tijd dat Fortuna eindelijk eens wat Nederlanders zou halen. Stonden vorig jaar vaak maar 2 of zelfs 1 Nederlander in. Ben ook benieuwd hoe het seizoen afgelopen zou zijn voor hen.

27 augustus 2020 om 14:16

Die gaan zich makkelijk handhaven.

Ik vind dat Fortuna een hele goede transferperiode doormaakt. Die gaan echt wel verrassen in de Eredivisie. Daarentegen zijn ADO en PEC tot nu toe toch wel de verliezers te noemen.

27 augustus 2020 om 15:03

Nou ja, ze zijn Diemers, Dammers en Ciss kwijt en halen daar eigenlijk allemaal "rechter rij-spelers" en onbekende namen voor terug. Ze halen vooral relatief veel spelers, maar het is nog maar afwachten of ze er echt sterker op zijn geworden.

27 augustus 2020 om 15:28

Vindt dat ze met o.a Seuntjens niet achteruit zijn gegaan met het vertrek van Diemers. Deed het bij AZ als middenvelder en soms in de spits al goed en is meer dan een uitstekende aanwinst voor Fortuna.

27 augustus 2020 om 15:36

Diemers en Ciss is zeker een gemis. Dammers is veelal geblesseerd geweest. Ze hebben idd veel spelers gehaald, maar zijn zéker in de breedte wel een stuk sterker geworden. Seuntjes, Polter, Hansson, Flemming en Rienstra zijn prima spelers om erbij te hebben en om van de onderste plaatsen weg te blijven.

Oei, weet niet of PEC hier heel goed aan heeft gedaan.hij heeft zich erg goed ontwikkeld bij Necnu laat je hem richting de concurrent gaan.zo fijn bezet is PEC nu ook weer niet.maar Fortuna is wel bezig aan het samenstellen van een leuk team.kwalitatief basismateriaal rechterrijtje, enkel voordeel is dat ze nu ook een reservebank ontwikkelen voor het rechterrijtje

Ik gun deze jongen deze transfer. Hij kwam eigenlijk wel tekort voor Pec, koning van de voorbereiding, maar in de eredivisie iets te licht. Met nog één jaar contract en als derde spits in de pikorde snap ik dat er een oplossing wordt gezocht.prima keuze.

Zwolle kan wel eens een moeilijk seizoen krijgen. Die zijn er niet sterker opgeworden. Flemming & Van Crooy hebben ze te gemakkelijk laten vertrekken. Financiële problemen misschien?

27 augustus 2020 om 14:33

Beide spelers die nooit iets toegevoegd hebben, gaan we ook niet missen dus

27 augustus 2020 om 17:06

van Crooy is anders eeb uitstekende speler voor VVV, dus ook voor PEC! Niveauverschil tussen die twee clubs is er amper.

27 augustus 2020 om 14:58

PEC heeft sowieso een probleempje. Ze kwamen als een speer naar de Eredivisie en presteerden vervolgens een paar seizoenen geweldig. Daarna kwamen er plannen om naar de subtop te gaan, aandelen werden verkocht, maar de club is eigenlijk alleen maar slechter gaan presteren. De goede spelers zijn al lang en breed vertrokken en momenteel is het een ploeg die speelt tussen de plekken 13-18. Daar is toch wel het 1 en ander misgegaan in de afgelopen jaren.

27 augustus 2020 om 15:45

Verleden jaar begon pec aan de competitie met 6/7 geblesseerde spelers, de meesten kwamen net voor de winterstop aan het voetballen toe. We gaan het zien wat er gaat gebeuren,pec is er niet slechter op geworden denk ik

Wat frapant ik lees nu de " degradatie discussie " hier en ik heb nog 0 keer de naam van VVV Venlo voorbij zien komen ? Samen met RKC favoriet voor de Kkd...

27 augustus 2020 om 14:51

Ado, Rkc, Sparta, FC Twente, Fortuna, Emmen, Vvv, PEC en in mindere mate Heracles kunnen allemaal degraderen. Al die clubs zijn onder de huidige omstandigheden maar 2 spelers verwijderd van een heel lastig seizoen. Een mindere transferperiode ten opzichte van de rest en je hebt zo kans dat je ineens onderin meedoet. Nu verwacht ik overigens niet dat een Heracles in gevaar komt hoor, maar die moeten bijvoorbeeld door het vertrek van Mauro Junior en Cyriel Dessers 21 doelpunten en 11 assists tussen de beide heren compenseren. Koop je daar twee spelers voor die niet lekker uit de verf komen, valt Heracles ook terug. Maar goed, dat laatste scenario zie ik niet gebeuren. Die hebben hun zaakjes meestal wel goed op orde.

Zo verrassend is dit toch niet? Een overbodige speler bij PEC Zwolle tekent bij Fortuna Sittard.

27 augustus 2020 om 14:51

Ik denk eerder dat die overbodig was omdat die fout gebruikt werd. Denk dat deze flemming voor menig club in het rechterrijtje een versterking is, dus ook voor pec Zwolle. Maar we zullen het komend seizoen allemaal zien.

27 augustus 2020 om 16:41

Meh lijkt potentie in te zitten soms maar al met al gewoon te speels en slap voor de eredivisie. Leuke jongen wel, hopelijk lukt het beter bij Fortuna

Met Flemming heeft Fortuna een uitstekende backup voor Seuntjens in huis, die ook nog eens potentie heeft verder te groeien. Een goed jaar bij NEC gehad en is per slot van rekening pas 22! Polter, Seuntjens, Hansson en een nieuwe rechtsbuiten met een goede voorzet en we hebben een meer dan uitstekende aanvalslinie voor bovenkant rechterrijtje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.VVV-Venlo5-13
16.FC Emmen3-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. JanssenVerdediger60
L. RotaVerdediger60
A. KoşelevKeeper60
Z. FlemmingMiddenvelder62
E. HanssonMiddenvelder61
M. SeuntjensMiddenvelder61
G. CoxVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren