Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Senol Günes wil Nederlands elftal beroven van 42-voudig jeugdinternational

Laatste update:

De Turkse voetbalbond wil zich verzekeren van de diensten van Ferdi Kadioglu, zo melden diverse media uit het Zuidoost-Europese land zaterdag. Bondscoach Senol Günes is gecharmeerd van de kwaliteiten van de twintigjarige vleugelspeler annex aanvallende middenvelder en heeft hem naar verluidt uitgenodigd voor de Nations League-duels van volgende maand met Hongarije en Servië.

Kadioglu werd geboren in Arnhem en speelde door de jaren heen al 42 interlands voor diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje. De begaafde rechtspoot heeft echter nog geen A-interland achter zijn naam staan en zou ervoor kunnen kiezen om zijn interlandloopbaan voort te zetten bij Turkije, daar hij over een dubbele nationaliteit beschikt.

Kadioglu verkaste twee jaar geleden voor ongeveer 1,4 miljoen euro van NEC naar Fenerbahçe en beleefde afgelopen seizoen zijn doorbraak bij de grootmacht uit Istanbul. Hij speelde in alle competities 32 wedstrijden en was daarin goed voor 6 doelpunten en 5 assists; in zijn debuutjaar was hij niet verder gekomen dan 11 optredens zonder doelpunt of assist.

Zijn goede prestaties zijn in Turkije niet onopgemerkt gebleven, want volgens onder meer TRT Spor heeft Kadioglu inmiddels een uitnodiging ontvangen van Günes voor de aankomende interlands. De Turkse bondscoach lijkt bezig aan een charmeoffensief, want eerder deze week gaf hij al openlijk toe dat Feyenoord-middenvelder Orkun Kökcü volgende maand zal debuteren in de A-selectie.

De Turkse media twijfelen er niet aan dat Kökcü in zal gaan op de uitnodiging van Günes. De Feyenoorder kwam in het verleden weliswaar uit voor de Nederlandse beloftenteams, maar hij switchte vorig jaar al naar Turkije Onder-21. Of Kadioglu het Turkse elftal zal verkiezen boven Oranje, valt echter nog te bezien: de voormalig NEC’er wil eerst een goed gesprek voeren met Günes, alvorens hij de knoop doorhakt, zo klinkt het.

Zie jij een Nederlands A-international in Ferdi Kadioglu?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me geen enorm talent, maar je weet niet hoe iemand zich ontwikkelt. Als er vanuit Zeist niet echt interesse is richting het grote Oranje kan ik me voorstellen dat hij hier op in gaat

22 augustus 2020 om 17:44

Vreemde redenering ook altijd. "Geen groot talent, dus dan is het niet erg en mogen zij hem hebben." Als het Ihattaren was die voor Marokko zou kiezen, dan kreeg hij heel het land over zich heen.

22 augustus 2020 om 17:55

Wat is er precies vreemd aan? Hij is niet in beeld bij oranje en blijkbaar wel bij Turkije. Nou, veel succes daar. Als we ons om elk talent druk moeten maken blijven we bezig. Uiteindelijk, en ja dit is een controversiële uitspraak, kiezen de grote talenten toch voor Oranje. Ja, maar, Ziye... Oo.wacht.

22 augustus 2020 om 18:19

Nee, juist geen vreemde redenering om de reden die je aangeeft: Het is geen heel groot talent. Het is toch niet heel raar dat we op onze achterste benen staan als talentvolle Nederlanders met dubbel paspoort liever elders voetballen? Al dat commentaar van "je bent hier opgegroeid en hebt de morele verplichting om voor Oranje te kiezen" vind ik ook maar flauwekul, maar het is toch volkomen normaal dat wij als Nederlanders en Oranjefans heel graag willen dat een toptalent als Ihattaren voor ons kiest? Het is in feite hetzelfde als een speler van Utrecht met een aanbieding van Ajax en Feyenoord op zak. Natuurlijk willen Ajacieden dan dat hij naar Amsterdam komt.

22 augustus 2020 om 18:24

Het "vreemde" is natuurlijk de hypocrisie. We hoeven ons niet om elk talent druk te maken, nee. Sterker nog, we hoeven ons om geen enkel talent druk te maken. We hebben die keuzes gewoon te respecteren.

22 augustus 2020 om 18:43

Je hoort mij volgens mij ook nergens zeggen dat ik mij druk maak om een andere keuze. Als iemand niet voor Oranje wilt uitkomen is dat prima. Veel succes bij een ander land.

22 augustus 2020 om 19:01

@emre61 - Maar dat betekent niet dat men er geen mening over heeft. Die mening is voor iedereen anders. Mijn mening is daarin vrij rechtlijnig. Ik ben van mening dat een jongen die geboren en getogen is in een land, daar de vertegenwoordigde jeugdelftallen heeft doorlopen en bovendien daar gebruik heeft gemaakt van die faciliteiten, niet ineens over moet kunnen stappen naar een ander land omdat een familielid daar toevallig vandaan komt. Dat had ik bij Ziyech, dat had ik bij Idrissi, dat had ik bij Veldwijk, dat had ik bij Kokcu en dat had ik bij Marcel de Jong. Bovendien vind ik het een oneerlijk "voordeel" ten opzichte van de meerderheid die zo'n keuze niet heeft, puur op basis van selectiviteit.

22 augustus 2020 om 20:09

Sirius, Marcel de Jong is dan weer een slecht voorbeeld. Die is daadwerkelijk in Canada geboren.

22 augustus 2020 om 19:31

@aadgranaat. En als hij wel een enorm talent zou zijn? Dan had hij zeker de welbekende Johan Derksen 'morele verplichting' naar NL toe. Deze beredenering (en hypocrisie) is dus de reden waarom spelers met een buitenlandse achtergrond bijna nooit meer voor NL kiezen. Ik breng jullie enkel op de hoogte. Mijn mening hierover doet er niet toe.

22 augustus 2020 om 19:38

Even los van die morele verplichting want die verplichting heeft niemand. Maar welke speler die kon kiezen voor Nederland heeft nou echt voor een ander land gekozen. En dan heb ik het over spelers die goed genoeg waren. Dan kom ik enkel op Ziyech uit. En zelfs Ziyech koos in eerste instantie voor Oranje. Om die reden geloof ik er niet zo in dat die spelers niet voor Oranje willen uitkomen. Ze zijn veelal in eerste instantie simpelweg niet goed genoeg.

22 augustus 2020 om 20:22

Zullen we het eens omdraaien, okan61? De Nederlandse Truus trouwt in 1970 met de Turkse Ali en zij gaan in Istanbul wonen. Daar krijgen zij in 1975 een zoon die zij Yussef noemen. Yussef trouwt in 1998 met de eveneens Turkse Fatma en zij wonen ook in Istanbul. In 1999 krijgen Yussef en Fatma een zoon Deniz en die blijkt verschrikkelijk goed te kunnen voetballen. Hij speelt eerst bij Başakşehir, maar wordt al snel gescout door Barcelona en Bayern. Hij doorloopt alle nationale jeugdteams van Turkije en wordt uitgenodigd voor het Turkse nationale elftal. In 2020 besluit hij echter om in te gaan op een uitnodiging van het Nederlands elftal. Dat mag, omdat zijn oma uit Nederland kwam. Hoe zou men dan volgens jou in Turkije reageren?

22 augustus 2020 om 20:52

@DRMARIO. Als ze in eerste instantie niet goed genoeg zijn voor Oranje, waarom staat NL dan op zijn achterste poten als zo"n speler niet voor Oranje kiest? Waarom is het dan een onderwerp?

22 augustus 2020 om 21:07

Namen zijn er niet of nauwelijks. Wij komen er beide niet op. De reden dat Nederlanders zo reageren? Geen idee, tbh. Trots?

22 augustus 2020 om 21:07

@Orwell. Dit geeft al aan dat jij niets van TR snapt. In TR zijn ze trots op Ozil, Gundogan en Emre Can. Ook al hebben die niet jaren in TR gewoond. In het geval van uw mooie verhaal zal er verwezen worden dat Deniz heeft gekozen voor het land van zijn oma. Daar is niets meer dan respect voor. Zo zijn ze in TR. Er zal zeker geen publiekelijke hetze tegen Deniz gevoerd worden. Overal waar Ozil, Gundogan en Can spelen, worden ze aangemoedigd. Ook als ze scoren voor die Mannschaft. Het is deze 3 topspelers nooit kwalijk genomen dat ze niet voor TR hebben gekozen waar een Calhanoglu dat wel geeft gedaan. Die 3 worden gewoon als Turken gezien en er wordt gewoon voor ze gejuicht. In NL zoeken ze er teveel achter (opgezet door Johan Derksen). Een groot verschil.

22 augustus 2020 om 21:19

@okan ik denk vooral dat jij Johan Derksen op een veel te groot podium plaatst als jij denkt dat mensen zijn mening nodig hebben om hun eigen mening te vormen. Zelf vind ik dat hele gedoe over ‘morele verplichting’ namelijk grote flauwekul. Het enige wat ik me wel altijd afvraag, is waarom ze dan niet al bij de jeugdselecties van Turkije worden gehaald of waarom de spelers niet zelf al dan hun keuze maken om voor Jong Turkije te willen spelen. Een telefoontje naar de bondscoach van Jong Turkije is waarschijnlijk al genoeg. Dus daar zit toch iets achter wat vreemd is in het hele verhaal?

23 augustus 2020 om 01:04

In Turkije misschien niet, maar de Turken in Duitsland wel. Zo ook met de Turken in NL, die willen het liefst dat de Turken met een Nederlands paspoort toch voor Turkije spelen en zetten die jonge spelers en hun familie onder druk... zodat Turkije goed voor de dag komt bij een ek of wk... dat snap ik helemaal, maar o wee als er een Turkse Nederlander kritiek heeft op de binnenlandse politiek van Turkije dan mogen ze er niets van vinden... On topic is het duidelijk dat kadioglu uit een intelligente familie komt die eigenlijk meer met Nederland heeft, want waarom zou die anders het gesprek aan willen gaan en niet als een schaap voor Turkije kiezen? Ik hoop hem in ieder geval ooit voor in een topcompetitie te zien spelen, want vind hem wel potentie hebben.

23 augustus 2020 om 02:49

Ik denk eerder dat jij het niet hebt begrepen, okan61, want Ozil, Gundogan en Emre Can zijn alle drie in Duitsland geboren. Mijn voorbeeld ging over een voetballer die, net als zijn ouders, in Turkije is geboren, maar voor Nederland kiest omdat zijn oma daar vandaan komt.

23 augustus 2020 om 08:11

@orwell Je hebt een mooi voetballend verhaal geschets, maar je bent een gedeelte vergeten het sociale aspect... want wanneer ben je als "buitenlander" Nederlands, alleen als je een groot talent bent? Want anders ben je maar een simpele turkse-nederlander of van Marokkaanse of Molukse komaf.. Eerlijk is eerlijk, hou kun je nederland als jou (thuis)land zien, als het land jou niet als nederlander ziet? Racisme komt hier in Nederland nog dagelijks voor, en daar is deze topic een duidelijke voorbeeld voor... groot talent dan ben je "geschikt" om een nederlander te MOGEN zijn.. althans zo komt het over.

23 augustus 2020 om 09:01

@R10,Gewoon even vanuit interesse. Waar zie jij racisme in dit topic? Ik zie het namelijk oprecht nergens. Niemand roept toch dat je enkel een Nederlander bent als je bent gezegend met bovengemiddelde kwaliteiten?

23 augustus 2020 om 09:48

Je hebt gelijk, racisme is een groot woord.. wanneer je iemand uitmaakt voor vetzat of iets anders dan bestempel je iemand of plaats je diegene in een hokje+ je raakt iemands emoties... ik doelde niet op discriminatie op huidskleur of Geloof.. maar het ging toch ook over het sociale aspect, onze maatschappij. Ik voegde alleen iets toe

Dit zat er aan te komen. Loopt al een aardige tijd rond bij Jong Oranje en dan weet je dat de andere bond alweer staat te wachten. Ik vind het moeilijk te zeggen hoe goed Kadioglu gaat worden. Best een leuke speler, maar geen toptalent. Lijkt wel op een speler die gestaag door kan groeien naar een mooie carriere.

22 augustus 2020 om 18:48

Een toptalent misschien niet, maar ik zie in Kadioglu wel een speler die in potentie door kan groeien naar Oranje. Hij is nog maar 20 jaar en doet het heel behoorlijk in de kansen die hij kreeg bij Fenerbahce gezien z'n cijfers. 4 doelpunten en 4 assists in 903 speelminuten is een zeer behoorlijk rendement. Als ik hem bijvoorbeeld naast een Berghuis leg, vind ik Kadioglu al een stuk verder dan Berghuis was toen hij 20 jaar was. Ik denk dat die jongen in de Eredivisie gewoon mee kan bij een Nederlandse topclub.

Beroven ? Hij gaat toch zelf de keuze maken ?

Welke keuze hij ook maakt, het is prima en men moet niet zo zeuren. Hoe makkelijk iedereen wegkijkt als het een gemiddelde voetballer is tov een groot talent is wel grappig altijd.

22 augustus 2020 om 18:04

Haha echt.Ik ben ook wel van mening als je al verschillende wedstrijden hebt gespeeld voor een jeugdteam van een bepaald land, dat je er dan ook met in je hoofd zit om voor dat 1ste elftal uit te komen.Maar het is wel schrijnend om te zien dat er mensen zitten te zeuren over een keuze, maar als het dan geen overduidelijk talent is gaan zeggen dat het ze niet uitmaakt.

22 augustus 2020 om 23:06

Dat komt omdat bij een groot talent de keuze heel anders is. Dan is het gegarandeerd spelen bij het Nederlands Elftal tegen gegarandeerd spelen bij land X. In zo'n geval vinden veel mensen dat je dan voor NL zou horen te kiezen. Bij een gemiddelde voetballer is het heeeeeel misschien een keer opgeroepen worden voor Oranje tegen bijna gegarandeerd spelen bij land X. Dan is het veel beter te begrijpen dat voor land X gekozen wordt, omdat dan niet alleen het nationalisme/druk van de familie de doorslag heeft gegeven.

Ik snap echt niet hoe Nederland betere spelers dan turkiye heeft terwijl er meer inwoners in turkiye wonen

22 augustus 2020 om 18:08

Hoeveel voetballers ken jij uit China en India? Die hebben samen 3 miljard inwoners...

22 augustus 2020 om 18:23

In turkije heb je 2 scenarios.Scenario 1. Je bent een toptalent, hebt bekendheid op je 13-14, de media loopt achter je aan, je krijgt veel nieuwe vrienden en dan begin je naast je schoenen te lopen omdat je denkt dat je er al bent.Scenario 2. Al ben je een toptalent, je moet naast voetbal vanaf je 12de gaan werken zodat je genoeg geld hebt voor voetbalschoenen, contributie en dergelijke.In Nederland gaat een topsporter naar een speciale school krijgt voldoende aandacht en wordt goed geholpen. In Turkije wordt je aan je lot overgelaten daar zit het grootste verschil.

22 augustus 2020 om 18:29

Over de gehele lijn genomen, is Nederland historisch gezien gewoon een beter land dan Turkije op voetbalgebied, en dat uit zich tegenwoordig nog steeds in een voorsprong op het gebied van opleiding en trainingsfaciliteiten. En reputatie is natuurlijk ook een ding. Een talentvolle speler van Ajax of Feyenoord komt op basis van reputatie doorgaans wel aan de bak in de Europese subtop. Kijk naar een Justin Kluivert die na een half seizoen en drie goede potjes met open armen wordt ontvangen door AS Roma, of de vermeende interesse van Barcelona, Juventus en Bayern in Sergino Dest. Bij Sivasspor of een andere Turkse club kan best een vergelijkbaar getalenteerde speler rondlopen, maar daar scout de Europese subtop niet zo snel omdat de club en competitie nou eenmaal minder aanzien hebben dan een Ajax dat recentelijk in de EL en CL supportersharten veroverde en in het verleden Europese bekers won.maar zo is dat eigenlijk in elke grote, mondiale sport wel. In de Formule 1 zijn slechts 20 zitjes beschikbaar, en toch hebben we daar met Max Verstappen een Nederlander tussen gekregen, maar rijdt er geen enkele Chinees of Indiër en slechts één Rus.de enige echte uitzonderingen zijn de Amerikaanse Football, basketbal en honkbalcompetities. Die richten zich puur op de Amerikaanse markt, scouten voornamelijk in Amerika en meten zich doorgaans ook niet in een Champions League of iets dergelijks met ploegen uit andere landen. En dan zie je wel dat het overgrote deel van de spelers daar Amerikaans is.

22 augustus 2020 om 19:40

@Tufan. Dat heeft puur te maken met de voetbalopleiding. Die is in NL prima. In TR bagger. In NL zijn er technische staffen om spelers beter te maken. In TR zijn die technische staffen er niet. Daar moet een speler al kunnen voetballen. Het enige wat ze daar doen is een speler in het veld opstellen en klaar. In NL worden spelers beter en in TR niet. Trabzonspor is de enige club die een paar jaar geleden is begonnen om spelers op te leiden. En ook zij lopen hierin lichtjaren achter op NL'se clubs. Er is geen 1 coach in TR die spelers beter kan maken. Ze weten het gewoon niet. Sergen Yalcin (trainer Besiktas) zei laatst nog: als mijn speler niet kan voetballen, kan ik hem dat niet leren. Dat zegt alles. Een NL' se trainer zou zoiets nooit denken en zeggen. Dat is het verschil.

22 augustus 2020 om 18:41

Kan met meerdere factoren te maken hebben. Nu weet ik niet veel van het voetbal in Turkije, maar wellicht kwam het voetbal in Turkije later op gang, misschien zijn er verschillen in faciliteiten, misschien rendeert de opleiding daar nog niet optimaal?

Ik zou het eigenlijk jammer vinden als hij voor Turkije zou kiezen. Ten eerste vind ik 'm een goed talent die op een niet al te lange termijn door kan groeien naar het niveau van Oranje, hij is ook nog behoorlijke jong met z'n 20 jaar en bovendien heeft hij alle Nederlandse jeugdelftallen doorlopen. Ik ben er nooit fan van als spelers hier geboren en getogen zijn, de vertegenwoordigde jeugdelftallen hebben doorlopen en vervolgens toch voor een ander land kiezen. Maar goed, dat is mijn persoonlijke mening.

Wacht tot ze ook voor Suriname gaan kiezen. Nu t mogelijk is vanwege de introductie van hun sport passport..

Weer een negatieve en suggestieve titel. Hoezo beroven? Hij is niet opgeroepen voor het grote Oranje. En volgens de regels mag Turkije hem dan oproepen. Dus zelfs als alles volgens de regels gaat, is de Turkse bondscoach aan het beroven. Iets zegt me dat als het een Nederlandse speler betrof, de Nederlandse bondscoach niet aan het beroven is maar alles volgens de regels doet.

Nou Ferdi zou normaal gesproken niet aanmerking komen voor NL XI daarnaast speelt ie nu al een paar jaar in Turkije en doet het goed. Tsja kan me voorstellen dat hij er oren naar heeft. Daarnaast kan ie volgens mij niet weigeren als je in Turkije voor een topclun speelt en daarnaast een Turkse achtergond hebt

Nou Ferdi zou normaal gesproken niet aanmerking komen voor NL XI daarnaast speelt ie nu al een paar jaar in Turkije en doet het goed. Tsja kan me voorstellen dat hij er oren naar heeft. Daarnaast kan ie volgens mij niet weigeren als je in Turkije voor een topclun speelt en daarnaast een Turkse achtergond hebt

Als ferdi van Turkije als eerst geen verzoek heeft gekregen om daar te spelen en niet kon wachten maar wel van Nederland en daar voor heeft gekozen dan vind ik dat hij bij Nederland mag blijven spelen. Ik vind het heel teleurstellend van zo Turkse spelers zoals mesut ozil emre can ilkay gundogan die voor andere landen kiezen dan hun eigen land wegens dat ze eerst van hen een verzoek gekregen hebben of niet konden wachten om uitgenodigd te worden.!

Ff de knuppel in het hoenderhok gooien. Maar tis toch zonde dat zo'n jongen al die waardevolle ervaringen in de jeugdelftallen van oranje heeft mogen opdoen en dan vervolgens voor een ander land kiest? Dat hij die keuze maakt, dat is aan hem, no hard feelings... Maar dan zou je toch die ervaringen ook iemand anders hebben gegund. Tis toch een soort gegeven opleiding waar je geen rendement van krijgt. Of zie ik dat verkeerd?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren