‘Als Klopp vertrekt bij Liverpool, kan Lijnders het zonder twijfel overnemen’

Maandag, 3 augustus 2020 om 11:43Robin Bruggeman • Laatste update: 12:17

De Liverpool Echo schoof Pepijn LIjnders zondag al naar voren als mogelijke opvolger van Jürgen Klopp bij Liverpool en de naam van de 37-jarige Nederlander zingt een dag later ook rond in Engeland. Muslu Nalbantoglu was de teammanager tijdens het kortdurende dienstverband van Lijnders als trainer van NEC en hij ziet in de huidige assistent van Klopp wel een toekomstige manager van the Reds. Dat Lijnders na nog geen vijf maanden alweer op straat werd gezet in Nijmegen, hoeft hierbij volgens Nalbantoglu geen grote rol te spelen.

“Wat hij in gedachten had voor de spelers van NEC was niet realistisch. Het is natuurlijk veel makkelijker om dat soort dingen te doen als je bij Liverpool samenwerkt met Mohamed Salah en dat soort grote namen”, vertelt Nalbantoglu in de Blood Red Podcast. “De energie die hij uitstraalde en zijn trainingen waren geweldig.”

Droombaan lonkt voor Lijnders: ‘Dit is voor niemand een shock’

Lijnders werd zondag al door de Liverpool Echo naar voren geschoven als mogelijke opvolger van KloppLees artikel

“Iedereen liep met hem weg en dat is nog steeds zo. En onze fans zijn niet makkelijk, wanneer je driemaal verliest is het heel moeilijk om hier aan te blijven. Hij houdt van voetbal en die passie zie je ook tijdens de trainingen. Hij kon nooit even stilzitten, hij bleef altijd staan”, gaat de oud-speler van onder meer NEC, De Graafschap en TOP Oss verder.

“We hebben trainingen gehad die we hier nog nooit eerder hebben gezien. Als de spelers een hoger niveau hadden gehad, had hij hier misschien nog wel gezeten. Hij had dingen in gedachten voor een hoger niveau dan NEC. Met betere spelers kan hij wel doen wat hij voor ogen heeft. Als Klopp bij Liverpool vertrekt, kan Pep het met dat soort spelers zonder twijfel overnemen.” Klopp ligt momenteel nog tot medio 2024 vast bij Liverpool. Naast Lijnders wordt ook clubicoon Steven Gerrard genoemd als mogelijke opvolger.


Poll

Zie jij in Pepijn Lijnders de toekomstige manager van Liverpool?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door pinko)

Ik denk toch dat Liverpool als puntje bij paaltje komt wel voor een topnaam zullen gaan. Overigens wel vreemd dat velen in Nederland altijd wat lacherig over deze man doen. Wordt toch al jaren zeer gewaardeerd als assistent. Het feit dat sommige moderne technologie en innovatie niet begrijpen doet daar natuurlijk niks aan af.

3 augustus 2020 om 12:10

Lijnders is hetzelfde als Meulensteen. Als assistent zijn ze geweldig maar op eigen benen lukt het ze toch niet. Zijn toch 2 verschillende beroepen; trainer en assistent

3 augustus 2020 om 12:16

Stuivenberg past ook nog wel in dat rijtje. Toch wel opvallend dat er relatief veel Nederlandse assistenten zeer gewaardeerd worden binnen hun rol bij topclubs.

3 augustus 2020 om 12:21

Ben ik het denk ik wel mee eens. Al wil ik Lijnders voordeel van de twijfel nog wel geven. Eigenlijk geldt dit ook voor Moniz en een Hyballa. Heel goede opleiders, maar geen echte hoofdcoach.

3 augustus 2020 om 12:35

Vind het vrij bijzonder dat wij het ondanks dat wij echt geen inschatting kunnen maken hoe hij werkt, het toch veel beter schijnen te weten dan mensen die met hem gewerkt hebben, deze man, of zoals de journalist van de Liverpool Echo die hem bijna dagelijks aan het werk ziet. Snap werkelijk niet waarom de beleidmakers van een BVO niet op voetbalzone komen kijken, dit om te zien hoe wij erover denken voor ze een trainer of voetballer contracteren. Niks FM, de reacties op VZ 🤣😜

3 augustus 2020 om 12:11

Is ook vooral zijn voorkomen die dat veroorzaakt. Komt echt als een ontzettend arrogant kwalletje over vind ik persoonlijk, echt een betwetertje. Moet vooral blijven doen waar hij goed in is, assistent zijn.

3 augustus 2020 om 13:52

Dat komt omdat Nederlanders een heel erg negatief en zeurderig volk zijn. Lijnders heeft het niet goed gedaan bij NEC, al was het materiaal ook niet best, en omdat hij veel verstand van voetbal heeft wordt hij weggezet als een nobody met een computertje. Vrij apart dat zo een beetje de meest succesvolle club van de laatste jaren in hem een zeer gewaardeerde assistent ziet.

3 augustus 2020 om 18:59

Spelers als Groeneveld, Kadioglu, Rayhi, Braken, Verdonk, Breinburg, Delle en Golla noem ik toch wel een goede selectie... Schandalig dat hij toen niet kampioen werd. Het was niet dat hij werd weggezet, daar zorgde hij zelf voor met uitspraken dat ze hier in Nederland zo ver achterliepen op het gebied van trainen. Dan zelf met een idiote kamikaze speelstijl het kampioenschap en promotie weggeven. Nee, deze man heeft echt alles verkeerd in die tijd.

3 augustus 2020 om 18:56

Haha, Lijnders begreep zijn eigen moderne technologie en innovatie niet eens bij NEC. Wat een mega flop was dat zeg...

Bij NEC hebben we kunnen zien dat niet iedere goede assistent trainer op eigen benen kan staan. En al helemaal niet bij Liverpool. Dat Lijnders Klopp gaat opvolgen, moet je met een berg zoutkorrels nemen. Iets van, hij krijgt ook een veer met dit bericht, maar we weten allemaal wel dat Lijnders nooit en te nimmer opvolger wordt van Klopp.

3 augustus 2020 om 12:23

Bij NEC zijn wel meer trainers mislukt de laatste jaren. Denk dat je NEC niet echt als goed kader kunt beschouwen. Jack de Gier is daar ook hopeloos mislukt, en ook afgelopen jaar met drie hoofdcoaches hebben ze geen rol van betekenis gespeeld om promotie.

Ik vraag me wel af of Lijnders het aan kan om zelf hoofdverantwoordelijke te zijn voor een groep. Het lijkt me een ideale 2e man, maar ik vind het aan charisma en uitstraling ontbreken om bij Liverpool te slagen. Bovendien heeft hij geen verleden als speler bij de club toch? Denk dat Gerrard intern nog steeds de favoriet is om Klopp op te volgen. Maar waarom hebben we het over een mogelijke opvolging over 4 jaar? Wellicht blijft Klopp wel langer bij de club, passen perfect bij elkaar en hij is nog jong. Heeft van Liverpool weer wereldtop gemaakt dus je gaat niet snel een club vinden waar je meer kans maakt om prijzen te winnen. Misschien later terug naar Duitsland of af te sluiten, lijkt me wel een type dat vroeg van zijn pensioen gaat genieten. Heeft toch alles al gewonnen wat je kan winnen als coach.

Zonder dat ik weet hoe Pepijn Lijnders werkt, klinkt het verhaal op zich wel logisch: hij zal zich vergaloppeerd hebben in het inschatten van de kwaliteit van zijn spelers... Wat ik wel weet is dat hij al jarenlang een gewaardeerde kracht is in de technische staf van Liverpool en ook door Jürgen Klopp onwijs gewaardeerd wordt. Of dat genoeg is om de opvolger van Jürgen Klopp te worden? Geen idee, ik denk dat Liverpool sowieso een grotere naam zou willen strikken... Ik hoop als Liverpoolfan, dat Jürgen Klopp nog jaren bij Liverpool zit.

Volgens mij kon deze man NEC nog niet vooruit krijgen. Heb geen hoge pet van hem op. En ik denk zowiezo dat Liverpool hem niet als hoofdtrainer naar voren gaat schuiven.

3 augustus 2020 om 12:19

Misschien heeft het ook te maken met de mate van voetbalintelligentie waar het bij de NEC spelers aan ontbrak.

3 augustus 2020 om 12:28

een goede trainer weet ook met een matige selectie te presteren. Of in ieder geval het maximale eruit te krijgen. Kijk eens wat Koeman en Advocaat wisten te presteren met de selecties van Feyenoord na Been en Stam.

3 augustus 2020 om 12:35

Hier heb je natuurlijk wel deels gelijk in. Echter zijn Koeman en zeker Advocaat oude ervaren coaches die heel resultaat gericht te werk gaan en hier hun elftal op instellen. Bij jongere coaches denk ik dat het heel normaal is dat ze vanuit een bepaalde visie proberen te werken aan het begin van hun carrière en vanuit daar door schade en schande wijs worden en hun visie bijwerken met nieuwe ervaring en kennis.

3 augustus 2020 om 13:04

Als je de minder intelligente jongens niet mee krijgt ben je in mijn ogen niet de meest geschikte trainer. Je weet voordat je naar NEC gaat wel wat je ongeveer voor vlees in de kuip hebt toch?

3 augustus 2020 om 13:06

Advocaat is gedegradeerd met Sparta nog maar een jaar geleden. Koeman stond op een degradatieplek met Everton en volgensmij ontslagen bij Valencia. Het kan altijd fout gaan

3 augustus 2020 om 13:21

Maar is het bij NEC beter gegaan na Lijnders? Volgens mij niet. En kijk eens hoe Mario Been het dan weer deed bij NEC (wel een heel andere tijd), maar denk geen betere selectie dan Feyenoord in die tijd. Oranje heeft ook WK gemist onder van Gaal. Advocaat wist tij niet te keren bij Sparta, wist in zijn laatste jaar bij PSV met een goede selectie ook geen potten te breken. Koeman heeft het met een goede selectie bij Valancia ook niet goed gedaan en werd ontslagen bij Everton. Kortom die vlieger gaat ook lang niet altijd op.

3 augustus 2020 om 15:27

Vergeet Rijkaard niet met Sparta en daarna Barcelona, het komt vaker voor dat coaches te goed zijn voor het materiaal en niet de kennis en kunde hebben om minder materiaal goed te laten spelen. Je kan bijna zeggen Frank de Boer kan alleen Ajax coachen en is dus geen goede trainer, maar wordt wel vier keer kampioen

Ik denk dat Lijnders een goede moderne coach is/kan worden, die gebruik maakt van moderne technologieën en opvatting, dit is alleen iets wat nog niet algemeen geaccepteerd is in de toch wat conservatieve voetbal wereld. Hij heeft wel een grote fout gemaakt door bij NEC in te stappen, een chaos club met matig materiaal. Dit past niet met wat hij voor ogen had, misschien ook wel zijn eigen fout, hij heeft waarschijnlijk het spelers materiaal en de mogelijkheden bij NEC overschat.

Tsja, ik zie dat er veel wordt geroepen dat hij gefaald is bij NEC. Rijkaard degradeerde echter ook bij Sparta om vervolgens de championsleague te winnen bij Barcelona. Misschien slaan zijn trainingsmethodes inderdaad alleen maar aan bij betere spelers.

Helemaal oneens. Klopp is meer dan een veldcoach. Klopp Managed alles rondom de eerste team. Vanaf de kookploeg, naar de schoonmakers, data analisten tot de technische staf. Alle zaken op en rondom het veld heeft Klopp invloed gehad waardoor LFC beter is gaan draaien. Een goede assistent coach die zich vooral bezig houdt met zaken op het veld doet het niet per se even goed.0dat het met NEC niet lukte vanwege de kwaliteit van de spelers heeft ook met Lijnders te maken. Een goede manager zou dit moeten inzien een machine maken rondom de kwaliteit van de club. Dat is toch de les die we allemaal hebben geleerd toen Van Gaal Oranje omgooide in 2014?

Te goed voor NEC en niet de grote naam voor Liverpool hebben. Liverpool zoekt altijd een manager met naam en uitstraling. Tsja dat heeft lijnders niet. Hij moet gewoon naar Rene Meulensteen kijken. Geweldig als assistent van Ferguson bij Man Utd (net als Steve McLaren) maar uiteindelijk als hoofdtrainer niet veel potten kunnen breken

Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Liverpool zal hoe dan ook voor bewezen kwaliteit gaan mocht Klopp veetrekekn. Dat zal echt Linders niet worden. In zijn huidige rol is hij uitstekend op zijn plek, wordt hij geaccepteerd door de spelersgroep en gewaardeerd door de staf en management. Hij mist de capaciteiten en kwaliteiten om het gehele proces te managen.

Geen 5 maanden zou het duren....Lijnders is geen hoofdtrainer, dat is toch wel duidelijk !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool3416
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger181
G. WijnaldumMiddenvelder181
Roberto FirminoAanvaller185
S. ManéAanvaller176
Mohamed SalahAanvaller1713
Diogo JotaAanvaller95
T. Alexander-ArnoldVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

286 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Revalidatie Van Dijk op schema: ‘Het ziet er zéér, zéér veelbelovend uit’

De revalidatie van Virgil van Dijk verloopt volgens schema, zo laat een opgetogen manager Jürgen Klopp weten voorafgaand aan het thuisduel van Liverpool met Burnley van donderdagavond. De Duitse coach weet...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren