Droombaan lonkt voor Lijnders: ‘Dit is voor niemand een shock’

Zondag, 2 augustus 2020 om

Pepijn Lijnders is een voorname kandidaat om in de toekomst het stokje over te nemen van Jürgen Klopp bij Liverpool. De Liverpool Echo meldt dat de 37-jarige assistent van Klopp een uitstekende indruk maakt op Anfield en zodoende mogelijk de hoofdcoach wordt als de Duitse manager gaat vertrekken. Volgens de krant heeft Lijnders zelfs 'een sleutelrol' vervuld in de landstitel van Liverpool dit seizoen met zijn energie en inzichten.

De Liverpool Echo constateert dat twee huidige 'vijanden' van Liverpool, Tottenham Hotspur-manager José Mourinho en Everton-middenvelder André Gomes, Lijnders enorm hebben geholpen in zijn ontwikkeling. Lijnders was eerder als jeugd- en techniektrainer werkzaam bij zowel PSV als FC Porto en bij laatstgenoemde club maakte de Nederlander vanaf 2007 faam. "Hij maakte zich de Portugese cultuur meteen eigen, nam taallessen en was drie uur per dag aan het leren", weet Scott Martin, een analist gespecialiseerd in het Portugese voetbal, tegenover de Engelse krant.

Klopp na ontvangst PL-trophy Liverpool: 'Speciaal met familie erbij'

"Spelers hielpen hem acclimatiseren. André Gomes was een van de spelers die hem hielp om zijn ideeën goed over te brengen op de ploeg. Ze hadden een geweldig scoutingsnetwerk en hadden onder Mourinho net de Champions League gewonnen (in 2004, red.), maar de club erkende dat er niet genoeg spelers van de opleiding door konden stoten naar het niveau van het eerste. Lijnders bracht een andere structuur. Hij had het geluk dat er al een prima systeem aanwezig was, maar hij wist het zo te vormen dat spelers klaar werden gestoomd voor het echte werk. Hij zorgde voor een mix van Nederlandse en Portugese ideeën. Het 'totale voetbal' en de aanvallende stijl in combinatie met de Portugese agressie", stelt Martin.

In 2014 maakte Lijnders de overstap van FC Porto naar Liverpool, de club die hij in januari 2018 voor een halfjaar verliet voor NEC. Inmiddels is de Nederlander weer helemaal op zijn plek bij the Reds, stelt de Liverpool Echo. Lijnders, die tot medio 2024 vastligt, heeft naar verluidt een grote invloed op de speelwijze van Liverpool. 'Het zal voor niemand een shock zijn als hij hoofdverantwoordelijke wordt als Klopp vertrekt. Liverpool zal in ieder geval zijn expertise op welke wijze dan ook binnenboord willen houden, ook na de ambtstermijn van Klopp', concludeert het dagblad.

Guardiola praises ‘exceptional’ Klopp and Liverpool
Meer video's

Poll

Zie jij Pepijn Lijnders in de toekomst het stokje overnemen van Jürgen Klopp bij Liverpool?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door mickeyf.)

Dat is wel verassend! Mij lijkt juist Gerrard de grote favoriet om het over te nemen. Zou echt fantastisch zijn als een echte aanvoerder als Gerrard het zou zijn. Lijnders is als assistent zeer gewaardeerd maar is als hoofdcoach gefaald bij nec. Assistent is iets heel anders dan de hoofdcoach.

2 augustus 2020 om 14:26

Spelersgroep was ook anders kwa kwaliteit

2 augustus 2020 om 14:30

Goh... Dus we mogen Lijnders kwaliteiten alleen beoordelen op het moment dat hij hoofdtrainer is bij een elftal met dezelfde kwaliteit als Liverpool nu? Dan kunnen we lang wachten denk...

2 augustus 2020 om 14:36

Maar Lijnders alleen beoordelen vanwege zijn avontuur bij NEC is ook wat kort door de bocht. Hij wordt bij Liverpool duidelijk gewaardeerd.of hij een goede hoofdcoach kan worden moet nog blijken. Hij is nog vrij jong trouwens dus zijn kans komt heus nog wel.

2 augustus 2020 om 14:39

Ik wijs ook niet alleen naar nec. Het feit is dat hij verder nog geen coach is geweest en dus niks noemenswaardig gedaan heeft. De stap van assistent naar hoofdcoach is groot en wie zegt dat hij dat aankan?

2 augustus 2020 om 15:03

Spelersgroep was het beste van de competitie toen en gaf een voorsprong van 6 punten weg... De beste man is totaal niet geschikt als hoofdtrainer. Straalt 0 charisma uit of leiderschap en kan niet met de media omgaan, laat staan de spelers. Hij zou wel even laten zien aan Nederland wat een fantastische laptoptrainer het was, en dat ze in Nederland ver achterliepen. Stond ie dan, wekelijks met zijn kamikaze speelwijze. Nee, deze man aantrekken is echt de allergrootste fout geweest. Ben er van 100% van overtuigd dat ze toen gepromoveerd waren onder Boogers.

2 augustus 2020 om 15:06

Natuurlijk moeten we hem niet alleen daar op beoordelen. Maar we beoordelen Advocaat en Rijkaard ook niet op hun degradatie met sparta.

2 augustus 2020 om 15:28

Hahahaha de beste van de competitie. Wat heb jij gesnoven kerel? NEC had geen super materiaal maar ook niet slecht. Echter had Lijnders toen niet de capaciteiten om in te zien dat je niet met elke selectie het zelfde voetbal kan spelen.. Lijnders vind ik net als Meulensteen een prima assistent. Ik zou dan ook graag Gerrard zien samen met Xabi Alonso en Lijnders als "staff" na dat Klopp weg is.

2 augustus 2020 om 16:22

Nogthans stonden ze wel bovenaan toen hij kwam, en 6e toen hij vertrok. Nou Zijn er wel verzachtende omstandigheden , hij was gewoon de verkeerde man op het verkeerde moment bij NEC. Toch zie ik hem als uitmuntende tweede man, maar niet als coach.

2 augustus 2020 om 19:03

Keizer, een elftal met spelers als Kadioglu, Groeneveld, Golla, Verdonk, Breinburg, Achahbar, Braken en Rayhi was destijds gewoon het beste elftal van de Jupiler League... Kom op zeg...

2 augustus 2020 om 14:27

Ach, er zijn wel meer grote namen in het trainersvak die een keer ergens hebben gefaald. Betekent natuurlijk niet dat het niet meer goed kan komen. Deze man zal niet zomaar zoveel waardering krijgen. Het zou natuurlijk top zijn als Gerrard succesvol wordt bij Liverpool. Wat betreft Lijnders vind ik het te makkelijk om altijd te wijzen op dat avontuur bij NEC.

2 augustus 2020 om 14:36

Ik wijs ook zeker niet alleen naar nec hoor. Het is dat hij altijd verder assistent is. De kans dat je het dan goed gaat doen is natuurlijk niet groot.

2 augustus 2020 om 14:50

Ik denk dat je daar te weinig van afweet aangezien je niet actief bent binnen die organisatie. Weet je wat zijn kwaliteiten zijn, wat zijn rol is en wat er gevraagd wordt van een manager van Liverpool? Ik snap je twijfel, maar mijn punt is dat ik denk dat je er te weinig kennis over hebt..

2 augustus 2020 om 15:00

Wie weet, maar daar is dit forum ook voor hè? Wij zijn toch allemaal geen voetbalanalisten en wij doen allemaal toch voorspellingen wat wij denken? Tuurlijk weet ik niks van zijn rol bij Liverpool en wat zijn kwaliteiten zijn binnen de groep. Maar ik baseer mijn mening door wat ik juist denk. Daarom kom ik er op uit dat deze stap misschien te groot is voor hem.

2 augustus 2020 om 15:04

Advocaat is ook begonnen als assistent net als Hiddink en van Gaal, Foppe de Haan etc etc.

2 augustus 2020 om 17:21

Daar is dit forum als je het mij vraagt zeker voor. Daarom durf ik je ook voor te leggen dat wij er waarschijnlijk te weinig van afweten. Het is ook niet vervelend naar jou bedoeld. Ik denk dat dat veel mensen niet helemaal snappen wat dat vak inhoudt, ik hoor bij die mensen.

2 augustus 2020 om 19:48

Hoffenheim vergiste zich ook in voormalig assistent Schreuder.

2 augustus 2020 om 14:35

Rijkaard degradeerde met Sparta en won met Barça. Het kan verkeren zeg maar

2 augustus 2020 om 14:41

Dus? De 1 is de ander niet. Ik wijs ook niet alleen naar zijn momenten bij nec. De stap van assistent naar hoofdcoach bij een kampioensploeg is niet niks.

2 augustus 2020 om 14:48

Ik reageer vooral op de stemming die heerst dat het al vaststaat dat lijnders een slechte trainer is omdat hij bij een club zonder middelen slecht presteerde. Als hij goed werk doet verdient ie een kans.

2 augustus 2020 om 14:56

Ik vind dat ook te voorbarig. Hij zal een eerlijke kans moeten krijgen maar zelf vind ik dat dat niet zou kunnen bij Liverpool en dat dat te hoog gegrepen is. Aan de andere kant kent hij Liverpool natuurlijk wel door en door.

2 augustus 2020 om 21:14

Misschien waren er geen middelen bij N.E.C, maar de toen weggeven voorsprong was 6/7 punten, terwijl we ook nog een wedstrijd tegoed hadden. Meneer Lijnders was eigenwijs en wilde veels te hoog spelen. Een goede coach past zich aan aan de spelersgroep, en ziet dat het wanneer het niet mogelijk is om op de middelijn te spelen met je verdediging. NeeLijnders moest en zou met een hoge lijn spelen. Zelfs toen er keer op keer verloren werd. Daar mag hij hij op afgerekend worden hoor.

Lekker assistent blijven zou ik zeggen. Lijkt me iemand die het beste dicht bij zichzelf kan blijven en niet in de spotlights moet gaan staan. Zou het zelf gaaf vinden om Gerrard te zien terugkeren. Doet het naar mijn weten goed bij Rangers en is natuurlijk een absoluut clubicoon.

2 augustus 2020 om 14:37

Wanneer je de keuze en het contract/salaris krijgt om coach te worden van Liverpool dan zeg je direct ja. Ik snap je redenering perfect maar dat is iets wat hij en Liverpool (en andere clubs) zelf weten. Als outsider zie je toch te weinig.wanneer je als assistent een paar honderd duizend verdient of je kunt als coach 1-2-3 miljoen netto verdienen dan neem je die stap.

2 augustus 2020 om 14:49

Helemaal mee eens hoor. Als outsider weet je sowieso te weinig over het functioneren van de staf om daarover te oordelen. Geloof er alleen wel in dat het niet voor iedereen weggelegd is om hoofdcoach te zijn. Hoe leinders zich manifesteerde bij NEC, zowel langs de zijlijn als voor de camera's, getuigde niet van veel kwaliteiten op dat gebied. Op het veld schijnt ie fantastisch te zijn en waarom dan niet dat lekker blijven doen. Geld hoeft ook niet in alle gevallen een graadmeter te zijn.

2 augustus 2020 om 14:39

Clubicoon zou nou echt geen criterium moeten zijn. Ik zou Kuyt ook nooit als hoofdtrainer willen zien. Trainer is een compleet ander beroep dan voetballer. Zolang Gerrard niet met een heel goed systeem en bijpassende visie kan functioneren heeft hij niks bij een topclub te zoeken. Voetbal is te wetenschappelijk geworden. Niet iedere profvoetballer kan ook trainer worden.

2 augustus 2020 om 14:54

Haha wat Kuyt helemaal met je eens. Zegt uiteraard niks over Gerrard. Lijkt me al qua uitstraling en type speler kundiger als coach dan Kuyt, bewijst hij Op dit moment ook bij Rangers. Geloof er ook wel in dat het bij een topclub als liverpool meehelpt als je hoog gespeeld heb. Of je moet zoals klopp gewoon een absolute topcoach zijn en een goede visie hebben natuurlijk.

Haha, komt op mij over als het hele Schreuder gebeuren bij Ajax; een assistent die erg overtuigd is van zichzelf, zichzelf ook graag zo wil profileren, enkele media die zich daarvoor laten lenen. Als assistent bij een succesvolle ploeg heb je zeer waarschijnlijk dingen bijgedragen aan het succes, maar dat is je rol. Lijnders lijkt mij iemand die heel erg overtuigd is van zijn opvatting, maar erg dankbaar maar zag met Klopp als hoofdtrainer. Klopp zal zijn goede ideeën meenemen, maar nog belangrijker zijn slechte ideeën afkappen. En dat maakt Klopp juist zo'n goede trainer en Lijnders een goede assistent. Klopp overziet alles, weet welke gevolgen bepaalde wijzigingen meebrengen en bewaakt daarin de balans. Een balans die waarschijnlijk compleet zoek zou zijn als Lijnders het voor het zeggen had.

2 augustus 2020 om 14:36

Aan de andere kant heb je ook Arteta, die assistent was bij City en het nu bij Arsenal echt enorm goed doet. Vergeet niet dat Lijnders nog geen 40 is, en toch al best een aantal jaar op een heel hoog niveau werkt.

2 augustus 2020 om 14:38

En dat niet alleen, terug mag komen bij een absolute Europese topclub na een mislukte avontuur bij NEC.

2 augustus 2020 om 14:50

@stravven, ik zeg ook niet dat assistenten nooit door kunnen groeien... Er zijn zoveel voorbeelden die aantonen dat dit wel mogelijk is. Ik ga in op dit voorbeeld en de indruk die ik krijg. Arteta doet het goed, maar staat daar helemaal buiten.

2 augustus 2020 om 14:52

@Martyn7, Meulensteen mocht ook meerdere keren terugkomen als assistent/veldtrainer bij United na mislukte avonturen als hoofdtrainer. Ook heeft dat niks te maken met wat ik zeg. Lijnders kan heel goed zijn in zijn huidige functie en rol in de technische staf, maar ongeschikt als hoofdtrainer.

2 augustus 2020 om 14:46

Waarschijnlijk... lijkt me... zie al weken mensen alleen maar speculeren over lijnders. Omdat hij niet sympathiek overkomt en een keer gefaald heeft. Een hele commentsectie was er eerder al uit dat hij ook een slechte assistent zou zijn en heel arrogant. Maar niemand weet wat zijn rol en bijdrage in het team nou echt is en Liverpool lijkt erg blij met hem. Ik snap die afgunst niet zo. Geef die man een kans. Ja hij deed het niet goed met NEC. Is dat dan een oordeel dat voor altijd geldt? Rijkaard heeft Barça fantastisch laten spelen. Maar met Sparta degradeerde hij. Lijnders heeft een visie en werkt samen met de beste trainer ter wereld. Hij heeft gefaald en kan daarvan leren. Ik zeg niet dat hij een goede trainer is, maar zie niet in waarom hij geen kans verdient.

2 augustus 2020 om 14:55

Je hebt wel gelijk. Persoonlijk ben ik ook sceptisch (mede door zijn matige optreden bij NEC en zijn overkomen in de pers), maar ze zullen bij Liverpool het natuurlijk wel beter weten. Anderzijds zijn sommigen gewoon heel goede assistenten en minder goede hoofdtrainers, wat natuurlijk absoluut geen schande is. Maar kijk bijvoorbeeld naar Stuivenberg. Bij Genk draaide het uit op een mislukking, maar hij is wel assistent geweest bij Manchester United en nu bij Arsenal.

Voor sommige mensen is het gewoon verstandiger om assistent te blijven. Zo ook bij Linders lijkt mij. Wellicht dat hij over paar jaar wel klaar is voor het grote werk. Eigenlijk hoop je dat Klopp hier jaren blijft. Overigens zal Lijnders zeker zijn aandeel hebben in het kampioenschap maar toch blijft Klopp de grote regisseur. Heeft ongeveer dezelfde spelwijze als bij Dortmund. En daar was Lijnders niet bij aanwezig.

Hoe erg ik het Lijnders ook gun, hoop ik echt dat Gerrard de opvolger van Klopp wordt bij Liverpool wordt en ik denk ook dat Gerrard hoger in de pikorde staat dan Lijnders.

Onzin natuurlijk, zo werkt t niet id PL. Beste zou zijn een oud speler icm Lijnders zolang ze zich aan elkaar kunnen aanpassen. Niet te grote ego’s of grote mond, gewoon rustig doorwerken. Maar ja.. vindt dat maa eens

Het zou prachtig zijn als Lijnders ooit de opvolger van Klopp zal worden bij Liverpool, maar zoals hierboven in een aantal reacties al staat: ik denk ook dat Gerrard ooit misschien wel terug zal keren bij Liverpool als hoofdtrainer en van wat Gerrard tot nu toe heeft laten zien, vind ik hem ook gewoon een zeer goede trainer met veel potentie. Lijnders is natuurlijk in zijn korte periode als hoofdcoach bij NEC eigenlijk keihard door de mand gevallen en dat is geen schande, maar ik zie geen hoofdtrainer in hem. Bij Lijnders heb ik hetzelfde gevoel als René Meulensteen: die is jarenlang assistent-trainer van Sir Alex Ferguson bij Manchester United geweest en heeft het ook zelf een aantal keer geprobeerd als hoofdtrainer, maar dat ging hem niet echt goed af en hetzelfde zie ik nu eigenlijk in Lijnders. En dat Lijnders net als Meulensteen jarenlang assistent-trainer is, en zeker van zulke goede hoofdcoaches, is absoluut geen schande en daarnaast verdien je zeker in Engeland volgens mij geen verkeerd salaris als assistent-trainer.

Dit wordt een absolute top trainer let maar op, heb hem nog als techniektrainer bij PSV gehad, die man kan en doet veel meer dan zijn functie van m eist en hij en groeit nog elke dag. Hij is nog jong en heeft een wereld aan ervaring, die gaat t makkelijk halen.

Damn, het polletje verdwijnt weer eens achter een add. Spijtig dat ik mijn stempel niet kan drukken. Go Pepijn, Go! (The moves heeft hij in ieder geval al.)

Lijnders moet gewoon lekker de vaste assistent van Klopp blijven, waar hij ook naar toe gaat. Klopp is voor Lijnders wat Van Gaal was voor Jonker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool9952
4.Chelsea6615
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Mohamed SalahAanvaller3419
J. KloppUnknown
AlissonKeeper290
V. JarosKeeper
L. KariusKeeper
D. OrigiAanvaller284
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Liverpool.

In de wandelgangen

Maandag 10 augustus
Eljero Elia is bezig de verhuizing vanuit Turkije naar Nederland af te ronden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren