‘NAC Breda handelt razendsnel en heeft nieuwe trainer bijna binnen’

Woensdag, 8 juli 2020 om

Maurice Steijn is topkandidaat om de nieuwe trainer van NAC Breda te worden. Diverse kanalen bevestigen tegenover BN DeStem dat de 46-jarige oud-speler van de Bredanaars hard op weg is naar het Rat Verlegh Stadion. Beide partijen bevinden zich in de afrondende fase van de onderhandelingen. Wanneer er een definitief akkoord wordt bereikt, staat hij aanstaande maandag al voor de selectie van NAC op weg naar het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

NAC zette vorige week vrijdag trainer Peter Hyballa en technisch manager Tom Van den Abbeele op straat. Algemeen directeur Mattijs Manders gaf in een interview met het regionale dagblad aan dat hij binnen een week een nieuwe trainer voor de groep wilde hebben. Steijn stond volgens ingewijden bovenaan het wensenlijstje, terwijl de clubloze trainer ook open staat voor een dienstverband in Breda. Maandag wordt de voorbereiding op het nieuwe seizoen herstart en de verwachting is dat Steijn, die zijn eigen assistenten meeneemt, dan op het veld staat op het trainingscomplex in Zundert.

Peter Hyballa gaat internet over met afscheidsfoto na ontslag bij NAC

De Duitse trainer reageerde op geheel eigen wijze met een opvallende foto op zijn gedwongen vertrek uit Breda.Lees artikel

Manders onthoudt zich tegenover de krant van commentaar totdat de club de komst van de nieuwe trainer naar buiten brengt, terwijl ook Steijn niet bereikbaar is voor een reactie. De trainer ging in juni 2019 aan de slag bij Al-Wahda, maar werd daar al in oktober na drie wedstrijden ontslagen. Steijn droeg als speler tussen 1999 en 2001 het shirt van NAC. Hij kwam tot 36 wedstrijden in het shirt van de Parel van het Zuiden. De NAC-fans bewaren warme herinneringen aan Steijn, mede vanwege zijn doelpunt op 24 september 2000 in de met 2-0 gewonnen derby tegen Willem II.


Poll

Goede keuze van NAC Breda?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door wanny)

Leven ook echt in de waan van de dag. Halen ze een ADO man binnen in Manders en hoppa Steijn binnen. Goede trainer overigens en bijzonder dat hij het wil doen, zeker omdat hij ADO afwees omdat het daar zo'n zooitje was.

8 juli 2020 om 09:00

Zo heel bijzonder is het ook niet dat Steijn erin stapt. Als je nou 1 club moet noemen die zwaar onderpresteert en waar je dus veel mogelijkheden hebt om het beter te doen, is het Nac. Trainers denken toch altijd dat zij het beter doen dan de voorganger. Daarbij heeft ie bij de club gevoetbald en hij kent Manders en heeft daar blijkbaar vertrouwen in. En hij zal ook wel zin hebben om weer aan de slag te gaan.

8 juli 2020 om 09:49

meen dat hij toch hoge salaris eisen had . is daar geld voor bij nac ?

8 juli 2020 om 09:55

Geeft ook meteen het beperkte netwerk van die Manders aan. Niettemin wel een aardige trainer voor NAC inderdaad.

8 juli 2020 om 11:57

Waarom is zijn netwerk dan beperkt? Misschien kent ie wel 200 trainers maar vindt ie deze de beste.

Verassend! Eerst werd Steijn nog genoemd bij Ado, Vitesse et cetera, en dan gaat hij nu naar de Keuken Kampioen Divisie. Knap van Nac, hebben ze een goede aan.

8 juli 2020 om 12:04

Vraag mij af waar het vandaan komt dat het een goede zou zijn, heeft nu bij 3clubs als hoofdtrainer gewerkt en is er bij 2 ontslagen wegens tegenvallende prestaties.

Wauw dat doet NAC toch even.prima. Goede trainer voor NAC. Hopelijk kunnen ze terug komen naar de eredivisie

Veel succes in dat trainerskerkhof... Heb weinig vertrouwen dat zonder rigoureuze schoonmaak het nu wel zou gaan lukken.

8 juli 2020 om 10:49

12 trainers in 10 jaar hoorde ik. Het was sowieso handig geweest om eerst een TD aan te trekken, die vervolgens een trainer aanstelt.

8 juli 2020 om 12:41

@nrvier Als je ze als Manders, trainer en TD er allebei uitzet. Snap ik wel dat je nu eerst kiest met prio voor een trainer. De spelers moeten wel vanaf wedstrijd 1 fit voor de dag komen en met een strijdplan voor de dag komen. Een TD is voor de langere termijn en trainer is toch altijd juist de eerste die eruit getrapt word. Daarnaast als er geen geld is voor spelers te halen waarom dan eerst een TD als je het met de huidige selectie moet doen.

NAC Breda moet terug naar de Eredivisie. Ik kom zelf uit Tilburg maar die wedstrijden Willem ll NAC dat is gewoon een goede derby! Goed beleid voeren ipv al die huurlingen, in Breda loopt er toch ook jeugd? Geef Stijn de tijd en laat hem zijn gang gaan dan is NAC zo terug.

8 juli 2020 om 09:41

Huurlingen viel juist nog wel mee afgelopen seizoen. Ik dacht dat we er 3 hadden. Zijn veel clubs die er meer hebben.jeugd begint er wel aan te komen. Stonden geregeld 3 of 4 eigen jeugdspelers in de basis afgelopen seizoen. Is alleen een zaak van de lange adem en wat niet meehelpt is dat andere, meer kapitaalkrachtige clubs elk jaar de parels uit de jeugdopleiding vissen.probleem lijkt te zijn dat NAC enerzijds jonge spelers wil hebben om te kunnen verkopen. Maar met alleen jonge spelers ga je niet promoveren. Daar hadden TD en trainer ook bonje over. Wat er nu nodig is, is een goede TD die communicatief sterk is en ook de rug recht houdt als we een paar keer verliezen (dat geldt ook voor de AD, RVC en aandeelhouders).

Prima trainer voor NAC! Als er toch een club is die onder zijn potentie presteert en ‘te groot’ is voor de KKD is het NAC wel. Prachtige club met historie en fantastische supporters. Zonde dat het beleid daar al jaren zo ondermaats is.

Bij zo’n club wil je toch niet werken in welke functie dan ook. Klinkt leuk Steijn bij NAC, is ook een prima trainer. Maar over een jaar of misschien wel eerder gebeurd er weer iets en dan is hij weg, mark my words!

Ik hoop dat Steyn NAC afwijst want Graydon mannetje gaat het daar niet lang volhouden. NAC moet eerst eens een lange termijn visie ontwikkelen en vervolgens een trainer inpassen die dit kan uitvoeren. Dan komt die assistent die het overnam bij NAC er daarna is uitgekegeld (ben zijn naam vergeten) toch in beeld. Eigenlijk is het erg hoe het bij NAC er al jaren aan toegaat, nu weer 10.000 seizoenkaarten verkocht en alleen maar onrust

Goede keuze denk ik van Nac, rustige coach en heeft laten zien dat zijn kwaliteiten van pas zijn in Nederland. Gaat ook interessant worden om te zien wie de nieuwe TD wordt, er waren geruchten dat er in Breda gehoopt werd op Stan Valckx.

8 juli 2020 om 13:23

Valckx lijkt me wel iemand die stevig in de schoenen staat. En is van onder de rivieren, dat helpt ook wel.

8 juli 2020 om 14:22

Tsja, maar zou hij is op dit moment technische eindverantwoordelijke bij een stabiele Eredivisie club. Er is een uitdaging bij Breda, maar wil hij het risico nemen?

8 juli 2020 om 15:08

Zeker, maar bij VVV zit ie aan zijn max en bij NAC is veel te bereiken. VVV zal nooit meer worden dan rechterrijtje eredivisie en kan er ook zomaar weer uit vliegen.nac heeft wel de potentie om top 10 club te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. KramerKeeper
N. OlijKeeper
Javi NoblejasVerdediger
G. LeighVerdediger
J. MashartVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

8 fans
Coach, 46 jaar
SeizoenClub
2020- NAC Breda
2019-2019 Al Wahda
2014-2019 VVV-Venlo
2011-2014 ADO Den Haag
2010-2010 ADO Den Haag

In de wandelgangen

Zondag 9 augustus
Als Manchester United niet vandaag een toereikend bod uitbrengt op Jadon Sancho, is de transfer definitief van de baan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren