‘Ik ben hier niet de broer van Appie, maar onderdeel van het team’

Woensdag, 8 juli 2020 om

Mohammed Nouri wilde nooit meer voetballen nadat zijn broertje Abdelhak precies drie jaar geleden na een hartstilstand blijvende hersenschade opliep tijdens een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen in Oostenrijk. Na aandringen van Ajacied Donny van de Beek heeft de 26-jarige broer van Appie zijn voetbalschoenen weer aangetrokken en speelt hij bij Veensche Boys in Nijkerkerveen. “Donny bracht mij hier naartoe”, vertelt Nouri, die voordat zijn broer getroffen werd door hartfalen voetbalde bij tweededivisionist TEC. “Ik ben hier goed opgevangen”, zo klinkt het.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door gutihaz.)

Mooi dat de families Nouri en Van de Beek zo goed met elkaar omgaan. Lijkt me dat de Nouri’s ook prima mensen zijn, heb alleen mijn twijfels bij hun advocaat Kasem. Dat vind ik een enorme gladjakker, mede vanwege zijn optreden in DWDD.

Dit soort vriendschappen kunnen de basis zijn van de oplossing voor ons land. Kijk niet naar de verschillen, maar zoek de overeenkomsten. Dan gaat alles vanzelf. We maken het soms zo ongelofelijk moeilijk voor elkaar terwijl dat helemaal niet nodig is. Zo kan het ook.

8 juli 2020 om 08:44

De verschillen worden gecreëerd door de duivelse media. Op werk, op voetbal, tijdens het pakken van een terrasje heb ik alleen maar leuke contacten met Nederlanders. Maar als ik eens een keer op Facebook ga, man man man. Lijkt wel alsof ze mijn soort dood willen hebben joh.

8 juli 2020 om 09:12

Laten we de politiek niet vergeten. Leuk voor Nouri dat hij weer is gaan voetballen en dit laat ook gelijk zien wat voor een jonge Donny is. Hij komt bij mij ook als een sympathieke jongen over, kan ik over zijn generatiegenoten van Ajax ook zeggen.

8 juli 2020 om 10:10

gangstarr eens, ook andersom zijn kaaskoppen zoals ik niets dan pedo's/racisten/slavendrijvers als ik reacties op facebook lees. Ik kan sowieso wel moet janken als ik reacties op Facebook lees, het lijkt wel alsof daar alleen maar het tokkievolk van dit land zit. Voeg daarbij wereldvreemde autochtone dames met kortpittige kapsels en allochtone jongeren met een te grote bek op en je hebt een cocktail van het uitschot van onze samenleving. Gelukkig is dat geen afspiegeling van ons land. De media speelt daarin inderdaad een grote rol, die hebben bij het plaatsen van artikelen al een mening en drukken die subtiel door. Ik heb altijd gedacht dat media objectief behoren te zijn, maar dat zijn ze overduidelijk niet.

8 juli 2020 om 13:45

Twenteov. Precies! Precies dat! Je zou bijna wensen dat er een censuur komt op social media. Laat die moderators van VZ maar Facebook runnen, dan hebben binnen de kortste keren tokkies en drerries geen accounts meer 😜😁

8 juli 2020 om 16:59

Tokkies en drerries. Hahaaa. Die is leuk.

9 juli 2020 om 18:22

Ik denk dat het zo zeer de media is, maar Social media. Iedere halve gare kan z'n mening spuwen, feiten verdraaien en de tekst verkeerd interpreteren

8 juli 2020 om 09:32

Mijn ervaring is dat dit soort vriendschappen en familie juist de norm is in nederland. Mijn gezin heeft ook altijd wel iemand extra in de logeerkamer gehad die wat hulp nodig had. Ras of huidskleur maakte dan ook niks uit. Dat sommige mensen racistisch zijn dat maakt nederland nog geen racistisch land.

9 juli 2020 om 10:49

Niet om vervelend te doen, maar wat jij schetst is vaak een geidealiseerde wereld. Kijk naar buiten. Er komen vluchtelingen binnen die geenszins van plan zijn te participeren in onze maatschappij. Dat deden ze in hun moederland al niet. Dus waarom zouden ze het hier wel doen. Onderscheid maken gebeurt nu ook al over links. Opeens mogen allerlei merken niet meer. Dat had 75 jaar geleden een naam; censuur. Heel vreemd dat wij als mens in dezelfde fouten blijven trappen. Echter, als de geschiedenis ons één ding heeft geleerd, is dat wij niks van haar leren. Getuige het verbieden van enkele merken en het toegeven aan een communistische onderscheid makende BLM beweging die rust op vrijwel geen enkel historisch fundament. Enfin. Idealistisch gezien ben ik het met je eens. Kon het maar zo zijn.

9 juli 2020 om 18:25

Geschiedenis er bij halen en vervolgens te pas en te onpas terminologie gebruiken en verbanden leggen waar ze niet gelegd kunnen worden, Chapeau

Het zal zeker aan mij liggen, maar ik dacht weer aan een volgend stuk mbt de afhandeling van de rechtszaak van zijn broertje. Maar gelukkig zat ik helemaal fout! Wat een mooi en ontroerend stuk. Ik wist wel dat Donny de deur plat liep bij de familie Nouri, maar mooi om te zien dat Mohammed dat andersom ook doet en dat hij in Nijkerkerveen weer een beetje rust en plezier kan vinden.

Gangstar zo werkt de media ook . Het filmpje van Akwasie staat geloof ik al twee wekenprominent op VZ. Groot en duidelijk . Wat denk je dat ze ermee willen bereiken ? Mooi verhaal van de broer van Appie .

Mooi verhaal van Mohammed. Luchtig maar zeer realistisch, anno nu. Fijn dat hij het op zijn eigen manier enigzins kan verwerken. Fijn ook, de warmte van familie Van de Beek.

Mooi om te lezen. Appie had sowieso gewild dat zijn broer plezier zou blijven zoeken in het voetballen. Dat is waar Appie zelf ook voor leefde! Ook mooi dat hij bij de familie van Donny van harte welkom is en in de watten gelegd wordt. Precies hetgeen wat er in de huidige tijd te veel aan ontbreekt. 3 jaar geleden alweer.. ik zat gewoon een traantje weg te pinken op het strand in Italie, mijn vriendin begreep er helemaal niets van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

75 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 8 1 0 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
Laatste voetbalnieuws

Solskjaer kiest voor Van de Beek én eerste basisplaats sinds 1 november

Donny van de Beek heeft zaterdagavond weer een basisplaats bij Manchester United in de uitwedstrijd tegen West Ham United. De 23-jarige middenvelder maakte vorige week in het duel met Southampton (2-3...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren