Kieft: ‘Jammer dat Robben kiest voor Groningen om terug te keren’

Zaterdag, 4 juli 2020 om

Wim Kieft is blij dat Arjen Robben zijn terugkeer in de Eredivisie heeft aangekondigd en rekent in zijn column voor De Telegraaf af met de ‘wijsneuzen’ die hun twijfels uitspraken over de blessuregevoeligheid van de oud-international. “Hebben we bij de terugkeer van Robin van Persie naar Feyenoord niet dezelfde verhalen gehoord en snoerde hij daarna niet iedereen de mond?”, aldus Kieft, die Robben liever bij een Nederlandse topclub had gezien dan bij FC Groningen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat de periode van Arjen Robben bij FC Groningen een succes wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door jenny_s4)

Ten eerste gaat Robben juist weer voetballen om Groningen te helpen. Daarnaast: Of een talent er wel of niet komt heeft voor een heel groot deel te maken met inzet. Het zou zomaar kunnen dat Robben op deze manier talenten van Groningen prima verder kan helpen. Talenten van de grotere clubs moeten zich toch al meer laten gelden, omdat de concurrentie daar meer aanwezig is.

4 juli 2020 om 07:53

Daarnaast heeft een Ajax al een Huntelaar. Niet hetzelfde niveau als Robben maar wel iemand met een winnaarsmentaliteit. Robben voor Groningen is extra speciaal

4 juli 2020 om 10:35

.

Kieft hecht belang aan terugkeer van Topspelers vanwege hun ervaring en spirit,.maar Groningse spelers zijn geen topspelers,dus vind ie het beter als ie naar Feyenoord,ajax,az of PSV was gegaan.welke logica zit daar achter ? ik snap Kieft niet. vind het een zwartwit gedachte los van de realiteit.

4 juli 2020 om 07:49

Eens. Vooral bij subtoppers zoals Groningen kunnen spelers veel van Robben leren. Bij Ajax zijn ze al professioneler (met alle respect voor Groningen)

4 juli 2020 om 12:15

Ik vind dat echt een arrogante uitspraak met alle respect, ook deze van Kieft overigens. De beste Nederlander van 2008-2018 was Arjen Robben opgeleid bij FC Groningen. De beste Nederlander vanaf 2018 tot waarschijnlijk 2025 is Virgil van Dijk, opgeleid bij Willem II en FC Groningen. Het klopt dat er in Amsterdam meer talent loopt, waardoor er ook veel meer doorbreken en ook veel sneller iets uitzonderlijks is. Nu lijkt er met Frenkie (wederom Willem II) en De Ligt eindelijk weer een echte Ajax ster te zijn, maar afgelopen jaren was het eigenlijk alleen Sneijder die bij de grote jongens hoorde. Maar zoveel Nederlanders heeft Ajax niet geproduceerd dat je echt mag zeggen dat het als warme broodjes toppers worden.kijk bijvoorbeeld ons laatste interland wat de opleidingen waren: Niet helemaal op jusite plekken, maar clubs kloppen, Virgil deed overigens niet mee. Je ziet de macht van de grote clubs enorm tegenvalt. En ja er zitten spelers als Blind, Veltman, de Vrij nog op de bank, maar ook een Weghorst van Heracles Almelo. Er staat maar 1 volledig door Ajax opgeleide speler in de basis, de andere Nederlander is weggestuurd en heeft zijn loopbaan voornamelijk aan FC Twente te danken.buiten deze feiten om hebben Nederlandse clubs ook nog genoeg goudhaantjes gekocht buiten de top 3 om. Wat dacht je van de spits van FC Barcelona, begon in Europa in Groningen. Ook de 2 beste spelers van Ajax afgelopen seizoen hebben hun loopbaan te danken aan het hoge noorden, Ziyech bij Heerenveen en Tadic in Groningen en zo kan ik doorgaan. Nu hebben wij dit jaar best een zwakke selectie, maar dit was ook gezegd als we een selectie van 06/07 hadden. Neerbuigend naar de overige deel van de competitie.

NEC
feye/ADO/CFC
Ajax
Willem II
PSV/Chelsea
Vitesse
AZ
Sparta/Feye
Ajax/Twente
De Graafscha
Sparta/PSV
4 juli 2020 om 13:26

Groninger ik vind Van Persie en Sneijder minimaal van gelijke kwaliteit als Robben. Dat je Virgil van dijk als Gronings jeugdproduct bestempeld en De Jong niet als Ajax product laat maar blijken door welke bril jij kijkt. De enige Groninger op dit moment in het Nederlands elftal is Van Dijk. Terwijl Blind, Bergwijn, Malen, van de Beek, De Jong, De Ligt, Cillissen allemaal een Ajax verleden hebben. Doe die Groningse bril eens af jonge. Enige 2 spelers in de afgelopen 100 jaar die een verleden hebben bij Groningen zijn van dijk en Robben. Maar jij wilt nu dus net doen alsof Groningen evenveel spelers aan het NL elftal levert als Ajax

4 juli 2020 om 13:27

Promes en babel nog vergeten

4 juli 2020 om 13:32

Ik was halverwege gestopt je reactie te lezen maar even ter aanvulling. Groningen en Heerenveen samen hebben de afgelopen jaren aan wereldtoppers geproduceerd; Ziyech en Suarez Ajax; Eriksen, Vertonghen, Alderwereild, Sneijder, van der vaart, Sanchez, De Jong, De Ligt, moet ik doorgaan of kan ik stoppen. Man man man wat zijn die Groningers de weg kwijt, teveel last van bevingen de laatste tijd?

4 juli 2020 om 13:53

Je bedoelt zeker de Ajax bril die je zelf op hebt? Een speler kopen op 18 jaar leeftijd en dan een jaar in jouw jeugdteam laten spelen. Is niet opleiden. Van de spelers die jij benoemt zijn de meeste niet echt door Ajax opgeleid. Enkel blind, van de beek en de ligt zijn echt Ajax producten.

4 juli 2020 om 13:57

@Groninger: hoeze arrogant? Ajax is structureel een top-3 club. Iedere speler die van een subtopper naar Ajax gaat zegt dingen als “het is hier allemaal een stukje professioneler en beter geregeld”. Groningen heeft prima talenten opgeleid maar zoals ze hierboven aangeven, Ajax heeft een van de beste jeugdopleidingen ter wereld, speelt bijna elk jaar Champions League en heeft veel meer wereldtoppers opgeleverd. Dat zijn de feiten, totaal niet arrogant bedoeld

4 juli 2020 om 14:04

En dan ook voor het gemak Heerenveen (Ziyech) erbij pakken om je punt te maken. Mogen wij dan de talenten van AZ meenemen? Ligt ook vlakbij Amsterdam

4 juli 2020 om 18:20

Omdat het hier over de talenten gaat, het ozo geweldige Ajax talenten helpen, ik laat dus gewoon feiten zien dat in Oranje de Ajax opleiding helemaal niet heerst. zijn gewoon feiten, mag je het oneens zijn, geen probleem mee. Welke Ajax jeugd speler buiten de Ligt en na Sneijder heeft het echt gemaakt buiten Europa? Ik kan ze echt amper opnoemen. Wellicht heb je recht om van Rhijn te noemen, maar daar houdt het direct mee op.en dat over Ziyech ging er over dat de sterspelers van Ajax in Nederland ook niet ontdekt zijn door Ajax. Punt dat ik maak gaat geeneens zo zeer over FC Gronignen of Ajax. Punt dat ik maak is dat er altijd maar geroepen worden je moet bij Ajax, PSV of Feyenoord dit en dat. Ben je jeugdspeler van FC Groningen ben je automatisch minder dan die van Ajax, tenzij je toevallig gekocht gaat worden later door Ajax. Er lopen Voldoende, wellicht zelfs meer grote talenten buiten de traditionele top 3. Beter gezegd, ik durf zelfs te beweren dat AZ op dit moment de beste opleiding van Nederland heeft, AZ de club die we 3 jaar geleden niet bij de topclubs mochten zetten, maar nu doet Kieft dat wel, om zijn punt iets te versterken. De grap is ook als je hierboven iemand zijn lijst ziet opnoemen met 'eigen jeugd' (want daar gaat het om bij begeleiden he in rol van Robben). staan 2 Nederlanders en de spelers die daar staan zijn bijna allemaal al meer dan 5 jaar weg bij Ajax. Dat bewijst alleen maar dat het afgelopen jaren qua talent van eigen bodem vies tegen viel. Justin Kluistert was wellicht wel de beste. Ik snap best dat jullie je clubje willen beschermen, helemaal geen probleem mee hoor, feiten liegen alleen niet en qua Nederlands elftal staat er steeds minder jeugdspelers van Ajax op het veld.

4 juli 2020 om 19:49

Vergeet niet dat Virgil minder was dan Mike van der Hoorn, omdat Mike naar Ajax ging en Virgil naar Celtic. Nu is het ineens de beste speler van Oranje. Meeste voetbalfans kijken amper voetbal, maar kijken alleen naar hun clubje en volgen verhalen. Elke club heeft grote jongens, zoals wij nu Padt hebben, wellicht met Bizot de beste keeper van de eredivisie. Alleen hij speelt bij FC Groningen, dus zal nooit op die manier erkend worden. Zou Padt Onana opvolgen is het ineens een topkeeper. Zo werkt onze voetbalwereld.

5 juli 2020 om 01:51

@Jonathasmoreira. Dat lijstje van Pedro Vasquez is anders aardig accuraat hoor, qua spelers doorgebroken uit eigen jeugd. En niet pas op 18 jarige leeftijd, hoe kom je d'r bij. Eriksen, Vertonghen, Alderwereild, Sneijder, van der vaart, De Ligt zijn allemaal spelers die minimaal meerdere jaren in de jeugdopleiding hebben gespeeld. Maargoed, de anti sentimenten zijn alweer duidelijk, na een uitspraak van Kieft nota bene.

5 juli 2020 om 02:00

@ Groninger hopp, iets te diep in het glaasje gekeken. Van Rijn?? Spelers van Ajax die het buiten Europa hebben gemaakt?? Ok dan.. Je betoog slaat sowieso als een tang op een varken, Ajax staat decennialang internationaal gezien niet voor niets bekend als DE talentenfabriek van Europa. Ook ZONDER de talenten die we hebben gekocht. Er is inderdaad een periode geweest dat het niet overhield, dat was de periode voordat Cruijff zijn intrede deed na het lelijke verlies in de CL tegen Real Madrid. Toen werd Ajax niet goed geleid, of althans, kwantiteit stond voorop. De jeugdopleiding ontwikkelde in mindere mate de pareltjes die we sinds de intrede van Cruijff weer hebben mogen aanschouwen. Maargoed, neem er nog eentje man, het zit diep

5 juli 2020 om 02:15

@Groninger hop: Van Dijk heeft een jaar bij Groniningen gespeeld en was toen hij de club verliet niet beter dan Van den Hoorn. Ofwel, heeft Groningen hem echt veel beter gemaakt? Mag Groningen zijn succes claimen? En ik beweer ook niet dat Ajax het huidige Nederlandse elftal domineert, maar het staat buiten kijf dat de jeugdopleiding een stuk hoger staat aangeschreven dan die van Groningen. Buiten het rijtje hierboven genoemd kunnen we ook nog wat verder terug: Seedorf, Bergkamp, Kluivert, Davids. Of gaan we richting Cruijff etc? En dat Padt niet wordt gewaardeerd omdat hij voor Groningen speelt is natuurlijk onzin

5 juli 2020 om 09:18

Bijzonder dat mensen 'spelen voor een club' verwarren met 'opgeleid zijn door een club'. Een zeer groot aantal spelers wordt pas echt een topper wanneer ze naar het buitenland gaan. Dat is al zo sinds de jaren 80. Hier in NL kun je een aardige basis leggen maar niet meer dan dat. Pas op dat niveau kun je zien of er een echte topper in schuilt.

4 juli 2020 om 08:39

Kieft stelt dat het interessanter is om de grootste talenten beter te maken door de aanwezigheid van Robben, dan de minder grote talenten/spelers. Die logica is prima te volgen als je doel is om zoveel mogelijke internationale topspelers op te leiden als Nederland zijnde. De kans dat Robben bij een topclub in NL met toptalenten traint en speelt is groter dan bij Groningen. Alleen is dat het doel van Robben niet.

4 juli 2020 om 08:50

Maar Robben is niet in dienst van de KNVB om Nederlandse talenten op te leiden. Hij gaat bij Groningen aan de slag om zijn geliefde club te helpen. Dat lijkt Kieft te vergeten.

4 juli 2020 om 09:00

Kieft zegt toch nergens dat hij niet snapt waarom Robben bij Groningen terugkeert, enkel dat hij (gedacht vanuit het Nederlandse voetbal) liever had gezien dat hij bij een van de grotere clubs was teruggekeerd

4 juli 2020 om 09:28

Daar heb je een punt maar ik denk dat dat nooit de motivatie voor Robben is geweest. Daarom vind ik het een bijzondere opmerking van Kieft

4 juli 2020 om 09:49

@D313313 Die logica slaat als een tang op een varken. De grootste talenten hebben heel weinig aan de komst van Robben, die moeten zoveel mogelijk topwedstrijden spelen. Frenkie en de Ligt ontwikkelen zich net zo hard zonder Robben zolang ze maar ervaring op doen op zo'n hoog mogelijk niveau. Met het voorbeeld Kokcu zeg je dus juist dat de minder dan grootste talenten (Kokcu is misschien het grootste talent van Feyenoord, maar duidelijk niet het grootste Nederlandse talent, getuige de Ligt en De Jong, maar ook bv ihatarren sla ik hoger aan qua talent) heel veel hebben aan de komst van topspelers. En die zitten net zo goed bij Groningen als bij topclubs.

4 juli 2020 om 10:21

@ ninjakai. Dan kijken wij verschillend aan tegen wat goed is voor toptalenten. Ik zie voormalige wereldsterren als een toegevoegde waarde voor de ontwikkeling. Jij niet (of minder). Ik reken overigens kokcu wel tot de grotere talenten van NL, ondanks dat er ongetwijfeld 5 talenten zijn die nóg beter zijn. Of die toptalenten net zo goed bij Groningen als bij de top3/4 zitten betwijfel ik.

4 juli 2020 om 10:38

Is snap de opmerking wel voor de jeugd van tegenwoordig mag wel wat meer mentaliteit van vroeger hebben. En hij denkt meer voor oranje

5 juli 2020 om 09:20

Zonder Robben maar met de Ronaldo's en Messi's van deze wereld. Je begrijpt toch wel waarop gedoeld wordt.

4 juli 2020 om 10:56

Het is een gedachte die te maken heeft dat robben de grote nederlandse talenten veel had kunnen leren. Groningen heeft deze talenten niet, dus gaat zijn ervaring/talent een soort verloren.

4 juli 2020 om 13:24

Groningen heeft met postema wel een exceptioneel talent en misschien wel de toekomstige spits van het nederlands elftal.

4 juli 2020 om 12:32

Met alle respect voor AZ denk ik dat fc Groningen grotere namen vanuit de jeugd heeft opgeleid. Robben en Van Dijk zijn topspelers bij topclubs (geweest). En ook Psv heeft niet dat trackrecord en gaat nu met Depay pas een potentiële topspeler voor een topclub leveren. Er is dus nog wel wat af te dingen op wat Kieft zegt. Komt een beetje randstad plus brainport achtig over, terwijl Nederland toch echt groter is. Prachtig dat Robben zijn hart volgt en wie weet komt de volgende parel uit het noorden over 3-4 jaar weer boven drijven.

4 juli 2020 om 13:25

Van Dijk is dan wel een slecht voorbeeld. Die heeft 10 jaar bij Willem 2 in de opleiding gezeten en 1 bij Groningen. Beetje net als zeggen dat Frenkie is opgeleid bij Ajax.

4 juli 2020 om 13:47

Van dijk zou je onder geen een geldige regel onder jeugd van Groningen kunnen plaatsen. .

4 juli 2020 om 13:57

Sorry mannen jullie hebben gelijk, credits voor Willem2 die zowel van Dijk als Frenkie hebben opgeleid.

4 juli 2020 om 13:54

Ik denk dat hij niet zoveel waarde hecht aan alles onder de top 4. Vanuit dat oogpunt snap ik z'n beredenering wel, maar het is natuurlijk geweldig voor Groningen dat zo'n speler nog even komt voetballen. Zelfs als hij nauwelijks speelt, gaat een speler als Robben z'n impact wel hebben. Alleen al aan professionaliteit en pure techniek kan hij spelers ontzettend veel leren.

Leuk om te lezen hoe belangrijk de aanwezigheid van (oud-)topspelers kan zijn. Over de comeback van Cruijff in 1981 kan Kieft ook altijd heel mooi vertellen. Ik snap ook best wat hij bedoelt met Robben, de beste talenten spelen bij de topclubs en niet bij FC Groningen. Zelf vind ik het juist prachtig dat ie voor z'n eerste club kiest. Mooie boost voor FC Groningen ook.

4 juli 2020 om 07:51

Absoluut. Een Sneijder zie ik - in tegenstelling tot Kieft - dan minder zitten. Als het alleen om zijn aanwezigheid in positiespelletjes gaat, kan je hem beter als assistent trainer aannemen.

4 juli 2020 om 08:44

En toch heeft FC Groningen één van de beste jeugdopleidingen van Nederland en worden er jammer genoeg veel talentjes van 14+ getransfereerd naar PSV, Ajax en Feyenoord.

4 juli 2020 om 09:59

Misschien blijven ze nu langer

4 juli 2020 om 13:08

Ik denk dat een talent van 14 jaar niet per se langer bij Groningen blijft omdat Robben er nu speelt. Zo'n jongen maakt normaal gesproken over 3 of 4 jaar zijn debuut en ik zie Robben niet nog 3 of 4 seizoenen voetballen. Zo'n jongen gaat dus weinig met Robben te doen hebben, want samen met hem trainen zit er op die leeftijd ook nog niet in. Maar ik kan het mis hebben natuurlijk.

4 juli 2020 om 14:03

@groningentom - Dat gebeurt bij elke Nederlandse profclub. Daar is FC Groningen verre van de uitzondering in. Om dus te stellen dat ze een van de beste jeugdopleidingen van Nederland hebben zonder enige argumentatie, is wel kort door de bocht. Ik heb net even gezocht, maar nergens en in geen seizoen in het recente verleden zit de opleiding van Groningen ook maar bij de top 5. Ik denk dus eerder dat het jouw mening is, want puur op basis van de feiten is de jeugdopleiding van FC Groningen redelijk gemiddeld in combinatie met het budget. Ook is de duurste speler die ze ooit verkochten uit de opleiding nota bene Arjen Robben zelf voor 4,5 miljoen euro. Veel financieel rendement zit er dus ook niet in, want in de huidige markt moet je wel in staat kunnen zijn om dergelijke bedragen te kunnen krijgen als je leuke talenten hebt.

4 juli 2020 om 11:09

Wel grappig dat de jongens onder 19 steeds meedoet om het kampioenschap en kampioen wordt. Een talent van Ajax of PSV is echt niet beter omdat ze bij die club ballen.

4 juli 2020 om 14:07

Zoveel zegt dat nou ook weer niet. Jong Twente werd een keer kampioen en het beste wat daaruit voortkwam, was Pelupessy die momenteel bij Sheffield Wednesday op de bank zit in de Championship. Het is toch gewoon een feit dat de grotere talenten doorgaans bij de topclubs spelen? Dat lijkt me ook meer dan logisch.

5 juli 2020 om 02:33

@ Martinator, een talent die bij Ajax, Psv, AZ of Feyenoord balt is inderdaad totaal niet beter, het voetballen bij dergelijke clubs zegt dan ook helemaal niks over het talent van een dergelijke speler.. OK, serieus, wat wel heel begrijpelijk is is dat de talenten die in de noordelijke regio spelen daar spelen omdat ze dichtbij huis zitten, dat er potentiële toppers tussen zitten a laa, dat die niet allemaal naar de top 4 gaan is ook heel logisch/begrijpelijk.

Robben was duidelijk, voor een andere club als Groningen had hij het niet gedaan. Dus het was Groningen of niet.

Beetje vreemde opmerking van Kieft. Hij heeft een punt over oude, ervaren spelers die als voorbeeld dienen. Maar Robben komt niet niet naar de eredivisie om het Nederlands voetbal te helpen, maar om Groningen te helpen. Verder vergeet Kieft voor het gemak dat de intensiteit en het verwachtingspatroon bij de clubs die hij noemt wel iets anders zijn dan bij Groningen. Of Robben dat zou moeten willen met zijn blessuregevoeligheid en leeftijd (2 jaar ouder dan RvP toen die naar Feyenoord kwam) kun je je afvragen. Bovendien heeft een terugkeer naar Groningen veel meer charme. Overigens is het in het algemeen goed voor het Nederlandse voetbal als meer (voormalige) toppers terugkeren. Helemaal als dat op een iets jongere leeftijd is (jaartje of 32-33?) en niet na al gestopt te zijn geweest.

Robben kiest met zijn hart, dit is geen zakelijk besluit met oog voor het belang van de talenten van topclubs. Buiten dat: wie zegt dat Groningen geen talenten heeft die van Robben kunnen leren?

4 juli 2020 om 08:25

Idd en Groningen heeft een heel jong team en er loopt genoeg talent rond. Die kunnen nog wel wat leren van Arjen.

4 juli 2020 om 13:11

Kieft zegt dan ook niet dat er geen talenten rondlopen bij Groningen die niet kunnen leren van Robben. Hij zegt alleen, vanuit het oogpunt van het Nederlandse voetbal, zou het misschien het best zijn geweest als bijvoorbeeld grotere talenten van clubs zoals Ajax, Psv, Feyenoord of AZ met een speler zoals Robben kunnen trainen. Ik snap zijn gedachtegang wel in dat. Maar zoals ik al zei, hij beweert niet dat hij vind dat Robben per se na zo'n club moest gaan.

Vanuit het perspectief van Kieft is het inderdaad jammer en er is op zich niks mis mee dat hij dit zegt, maar deze terugkeer is niet voor de talenten. Hij is voor de fans en voor de stad en dat is zo mooi.

Volgens mij is Kieft echt de enige die dat jammer vind. Dat hij bij Groningen gaat ballen is Juist het mooie van dit verhaal.

Kieft zegt dat bij Groningen niet de 'toptalenten van Nederland' rondlopen. Ik weet niet exact wat daar rondloopt, maar Robben komt er zelf ook vandaan en die heeft het toch aardig gedaan. Hij kan dus prima meehelpen aan de ontwikkeling van Groningse talenten. Om ze dan bij voorbaat al af te keuren begrijp ik niet.

Jammer?! Het is geweldig! Clubliefde bestaat nog. Iets terug doen voor de club waar hij begon in plaats van de club die hem later voor miljoenen had gekocht. Geniaal.

Of je denkt vanuit een club en bepaalde voorliefde. Ik stel voor: afschaffing van het gebruik van de term ‘goed voor het Nederlands voetbal’. Groningen is een prachtclub met fantastische supporters, Robben gaat er heen vanwege liefde voor die club. Dat kan alleen maar fantastisch zijn. Het is niet aan Robben om de zogenaamde talenten te begeleiden.

4 juli 2020 om 10:36

Oh ja heerlijk, afschaffing van de zin goed voor het nederlands voetbal. Ik stem voor

4 juli 2020 om 10:43

Ik denk ook dat het afschaffen goed zou zijn voor het Nederlands voetbal.

4 juli 2020 om 11:29

Haha, scherp. Gaat er mij met name om dat heel veel altijd wordt gezien in het licht van ‘het Nederlandse voetbal’. Ik, als supporter van een club, interesseer met totaal niet voor ‘het Nederlandse voetbal’. Ik vind het dan ook prachtig dat een grootheid als Robben ‘gewoon’ naar z’n jeugdliefde gaat, puur vanwege die liefde. Geen hoger doel, etc.

4 juli 2020 om 14:13

Kieft beredeneert het ook wat eendimensionaal: "de topclubs hebben de beste opleidingen dus zij moeten die begeleiding krijgen". Kieft vergeet echter dat die topclubs zo'n opleiding hebben omdat ze overal talenten weg kunnen plukken, net zoals Europese topclubs weer talenten bij hun weg kunnen plukken. De opleiding van Ajax was lang niet zo goed geweest als ze het met een budget moesten doen van bijvoorbeeld een FC Groningen. Daar zit zo'n 9 tot 10 miljoen euro tussen.

5 juli 2020 om 02:38

@ Sirius, los van het financiële aspect zit daar natuurlijk ook een verleden achter. Ajax zal inderdaad altijd meer geld hebben gehad, echter zegt het geld pompen in een jeugdopleiding lang niet alles. Kwaliteit van de organisatie, jeugdtrainers en de druk die al van jongs af aan op die spelers ligt speelt sterk een rol bij de ontwikkeling van die spelers

4 juli 2020 om 14:16

Dat moet nog maar blijken. Vergeet niet dat de grote talenten bij de topclubs al bij Jong spelen in de Keuken Kampioen Divisie of soms al bij het eerste elftal spelen. Je speelt dus vooral tegen de B-garnituur van de grotere clubs en/of 'beduidend' jongere spelers. Ook zegt het feit dat ze kampioen worden niet alles. Als er daar drie van basisspeler worden bij FC Groningen, zou dat al redelijk bijzonder zijn.

Ik begrijp wat Kieft zegt, maar Robben doet een bijdrage aan het NL voetbal op zijn manier. Zijn club is Groningen en daar wilt hij zijn steun aan geven. Diep respect voor Robben en zijn keuze! Kiest niet voor geld maar voor clubliefde. Hij gaat daar vast ook zijn trainerservaring op doen. Lekker op de fiets naar het veld..

Qua doorstroom van talent en focus op de jeugd is Groningen een van de betere plekken om te zijn. Faciliteiten zijn ongelooflijk, in de opleiding zijn de laatste 5-6 jaar echt geweldige stappen gemaakt. Dat er meer bij een topclub rondloopt lijkt me niet meer dan logisch maar je doet Groningen veel te kort.

Zo'n succes hoeft het ook niet te zijn met xijn blessuregevoeligheid....

Er zijn weinig buitenspelers zoals Robben in dit huidige tijd. Ik denk deels ook dat het met opleiden van talenten te maken heeft. Ze worden gehersenspoeld vol met informatie oa verplichte taken uit te moeten voeren van de trainer, waardoor intuïtie van zo speler ver te zoeken is. Dat maakt Robben ook uniek. Oogkleppen op en gaan! Als Robben in zijn jongere jaren zijn talent nu in dit huidige tijd had, dan blijft er weinig van zijn kwaliteiten over en was zijn carrière heel anders gelopen.

4 juli 2020 om 13:56

Wat een onzin verhaal dat je Robben met oogkleppen op en dan gaan vergelijkt, hij was geen niveau Narsingh. In de huidige tijd was zijn talent ook boven komen drijven ook mede door zijn drive om te slagen en mentaliteit. Daar mag de rest een voorbeeld aan nemen.

4 juli 2020 om 14:09

Oogkleppen bedoel ik ermee dat hij weinig oog heeft voor zijn medespelers. Ik kan nog zijn interview herinneren van Robben en hij reageert koeltjes: 'Egoïsme is ook een kwaliteit.'

Zullen misschien clubs als Ajax en PSV sneller hun spelers aanbieden bij Groningen voor verhuur dan normaal? Lijkt me best een optie namelijk.. leen een buitenspelen ala noah lang uit en die kan een jaar lang leren van Robben + zelf minuten maken op het hoogste niveau

4 juli 2020 om 12:36

M.fellaini, dit is één van de redenen waarom ik het ook niet met Kieft eens ben. De topclubs verhuren vaak hun talenten aan andere clubs, daarom is het in mijn ogen belangrijk dat er bij de 'huurders' ook grote spelers nodig zijn om deze verder te helpen in hun ontwikkeling.

Robben mag natuurlijk een eigen keuze maken. Is Robben de enige 'topvoetballer' die een keuze maakt voor een niet topclub? Volgens mij maakten de meeste topvoetballer wel de keuze om naar een Nederlandse topclub te gaan. Rijkaard, Van Bronckhorst, Van Bommel, Koeman, Kuyt, Van Persie, Cruijf, etc.

4 juli 2020 om 15:44

Is het misschien omdat de spelers die jij noemt daar toevallig ook zijn begonnen. Met uitzondering van Koeman. En V.Bommel (fortuna).Robben zegt toch mijn jeugdliefde.

Dus omdat van persie het ondanks zijn blessurerijk verleden goed heeft gedaan mag men geen vragen stellen bij de fitheid van Robben. Okidoki, duidelijk

Hij keert terug in de vorm van club liefde dus dan is er ook maar 1 club. Ook heeft hij nu geen last van Europese duels etc... vliegen, weg van huis etc... Voor Groningen is dit toch geweldig en hij word meer dan op handen gedragen, heerlijk toch.

Naja misschien loopt de nieuwe Suarez of Robben er wel rond, die kwamen ook van Groningen. Daarnaast woont ie daar met zn gezin dus dit is gewoon op elke manier een fijne situatie.

34% van de poll stemmers nekt dus dat Robben zijn terugkeer geen succes wordt?!? Of die mensen snappen er niets van of hun idee van succes ligt wel heel hoog. Nee Groningen zal geen kampioen worden of de CL winnen door Robben zijn terugkeer, maar buiten dat is het nu al een gigantisch succes natuurlijk. Groningen heeft inmiddels al heel veel extra seizoenskaarten verkocht, extra shirts en merchandise en daarnaast is de exposure die ze nu krijgen vele malen groter als normaal. Dat trekt weer meer sponsors aan en genereert extra inkomsten. Dus kunnen we nu al stellen dat Robben zijn terugkeer een gigantisch succes is, zelfs al zou hij geen minuut spelen. Dat Kieft vindt dat hij beter bij een topclub had kunnen gaan spelen, ben ik ook niet met hem eens. Hoewel Kieft zijn redenen te begrijpen zijn, is het juist zo’n mooi verhaal , omdat Robben kiest voor zijn jeugdliefde, hoe mooi is dat.

Ik kan me zelden vinden in de mening van Kieft. Nu ook weer. Hoe kun je de vergelijking van blessuregevoelig maken tussen Robben en van Persie? Robben heeft toch wel wat sneller last van kwaaltjes dan van Persie. Daarmee zeg ik trouwens niet dat Robben nu veel blessures gaat krijgen. Alleen de vergelijking vind ik voor een “kenner” echt slecht.

Vooropgesteld, ik heb Wim Kieft hoog zitten als voetbalanalist. Waarom hij vind dat Robben naar een topclub zou moeten begrijp ik echter totaal niet. Hij zou eerst even wat nadrukkelijker moeten kijken naar de reden waarom Robben voor Groningen heeft gekozen. Ook wel logisch, want die reden kom je in het hedendaagse profvoetbal niet meer tegen, namelijk clubliefde. Bovendien, meneer Kieft, als elke terugkerende wereldster naar een topclub zou gaan, zou de competitie alleen maar saaier worden. De eredivisie bestaat niet alleen uit topclubs en zeker niet alleen uit Ajax.

Robben is toch niet verplicht altijd maar aan andere te denken, Het is zijn laatste jaartje laat hem lekker plezier maken.

Blijkbaar vond Kieft Robben een exceptioneel talent. Dat talent werd, na overname door PSV wel gestald bij een niet-topclub. Dus blijkbaar vond men bij PSV dat het een goede methode was om hem de juiste dingen te leren. Ach, uiteindelijk is het best goed gekomen met "talentje Robben". Trouwens, heeft de zoon van Kieft ook niet in de jeugd gespeeld bij FC Groningen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Vitesse4110
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. PadtKeeper
A. AbsalemVerdediger
G. CanVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1486 fans
Middenvelder, 36 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Bayern München 12 4 1 1
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0
2014/2015 Bayern München 21 17 0 0
Laatste voetbalnieuws

Buijs verklaart ‘nieuwe’ rol voor Robben in opvallende formatie

Het is bij FC Groningen momenteel vooral wachten op de eerste speelminuten van aanvoerder Arjen Robben. De 36-jarige vleugelaanvaller liet nog verstek gaan tijdens het oefenduel van de Trots van het...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 9 augustus
Als Manchester United niet vandaag een toereikend bod uitbrengt op Jadon Sancho, is de transfer definitief van de baan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren