Van Seumeren over bekerfinale: ‘Ik kook nog steeds verschrikkelijk!’

Donderdag, 2 juli 2020 om

FC Utrecht bestaat vijftig jaar en dat werd gevierd met een live talkshow vanuit Stadion Galgenwaard met onder meer Kees Jansma, Hans Kraay jr., Frans van Seumeren en Willem Janssen. Na afloop verschenen deze vier heren voor de camera van Voetbalzone en directeur Frans van Seumeren blikt in gesprek met verslaggever Justus Dingemanse terug op vijftig jaar FC Utrecht en keek vooruit naar de toekomst.

Bekijk de video hieronder of blijf op de hoogte en abonneer op ons YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Zou de finale om de KNVB Beker alsnog gespeeld moeten worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door 29er)

Het is heel vervelend, maar er is iets veel ergers gaande. Je haalt die bekerfinale nog wel een keer en dan maak je het goed.

2 juli 2020 om 09:30

Ja, het is inderdaad veel erger om te zien hoe de buurlanden weer aan het voetballen zijn en de competitie op een fatsoenlijke manier afronden, ipv met een ongelijk aantal wedstrijden er een streep onder te zetten. Dat er 'iets veel ergers gaande' is, is wel de grootste dooddoener die je kan melden. Er zijn altijd ergere dingen in de wereld dan voetbal

2 juli 2020 om 09:38

Ja het is verschrikkelijk, die lege stadions. Er is een besluit genomen, omdat de Nederlandse competitie niet gegijzeld werd door TV-gelden en omdat iedereen kritiek had op de Knvb omdat ze geen besluit namen. Die laatste zin van je is trouwens niet relevant, er zijn altijd ergere dingen inderdaad, maar meestal hebben die geen directe invloed op het voetbal, in dit geval wel.

2 juli 2020 om 09:47

Niet gegijzeld door tv-gelden? Die onderlinge oefenwedstrijden die de worden ingepland zijn juist om Fox sports te compenseren zodat ze alles betalen. 29er heeft volkomen gelijk, men heeft de stekker er te vroeg volledig uitgetrokken.

2 juli 2020 om 09:53

Volgens mij is het wezenlijke verschil dat in het zicht van een pandemie Fox heeft gezegd dat ze de tv gelden alsnog uitbetalen, ook al werd er niet gevoetbald, zodat de clubs konden overleven, terwijl de aanbieders in het buitenland dat weigerden. Daarom moeten die competities halsoverkop worden afgemaakt, terwijl in Nederland Fox wordt gecompenseerd met wat oefenwedstrijden om de schade te herstellen zodra er weer gevoetbald mocht worden van de overheid. Daarnaast is het pas sinds een week of 2 weer duidelijk dat we mogen voetballen, daarvoor was het nog steeds 1 september wat gezegd werd.

2 juli 2020 om 10:19

Niet gegijzeld door tv-gelden? De knvb was juist zo vaag en onduidelijk met beslissingen nemen omdat met Fox te dealen hadden. Eerst moest zeker zijn dat het schrappen van wedstrijden geen gevolgen had voor de tv pot. Fox bepaald alles in de Eredivsie hoor. De Knvb is gewoon een loophondje daarvan

2 juli 2020 om 10:26

Nederland heeft 2 buurlanden, in eentje wordt gevoetbald en in de andere niet. Net zoals in de overige kleine landen in Europa wordt niet gevoetbald. Als je niet begrijpt waarom er wel gevoetbald wordt in de grootste voetballanden, dan zou je dat misschien nog eens op moeten zoeken.

2 juli 2020 om 10:30

@29er, sorry, ik had natuurlijk "niet meer gegijzeld" moeten zeggen. Fox heeft zich van zijn beste kant laten zien, maar misschien moeten ze bij de volgende pandemie gewoon niet uitkeren zodat de eredivisie uitgespeeld moet worden.

2 juli 2020 om 10:31

als je zo ingaat op de term 'buurlanden' heb je ongetwijfeld het punt gemist.wat de reden is dat er in de andere landen wel weer gevoetbald wordt doet er niet toe, feit is dat ze daar kunnen voetballen. Met alle versoepelingen die er nu zijn in Nederland (waar Corona sowieso al beter onder controle was dan in Spanje, Italie en Engeland), had je makkelijk kunnen voetballen. Om onverklaarbare reden wilde de Knvb echter al heel vroegtijdig een besluit nemen. Dit was nergens voor nodig want je wint er niets mee. Als de Knvb gewacht had, hadden ze altijd nog kunnen cancelen

2 juli 2020 om 10:36

Fcg95, Nu doe je alsof Fox bepaald of een competitie uitgespeeld wordt of niet. Ik zei hierboven dat ze alles bepalen, maar dat is misschien iets te veel macht en eer voor hen. Als het niet veilig is om te voetballen, wordt er niet gevoetbald. Punt. Dat is in een Duitsland, Engeland, Spanje of Italie heus niet anders. Daar zorgt de overheid wel voor. Het is Fox haar goed recht om niet uit te betalen voor niet geleverde prestaties. Fox hoeft niet de bank van de clubs te spelen bij de volgende pandemie.

2 juli 2020 om 10:59

29er ik ging alleen in op wat jij zei, jij zei dat ze alles bepaalden, ik zei dat het betalen van het tv geld zorgde voor een zorg minder. Maar ik wil je wel even herinneren hoe het allemaal liep. Op 8 maart werd de laatste eredivisie wedstrijd gespeeld. Overmars wilde 1 april al stoppen. Op 17 april maakt Fox duidelijk dat de tv-gelden wel degelijk betaald zouden worden. Op 21 april, anderhalve maand na de laatste gespeelde wedstrijd kwam het nieuws, geen voetbal tot 1 september. Laten we niet vergeten dat er toen massaal geschreeuwd werd om het te stoppen van de competitie. Op dat moment had de Knvb dus A) Een verbod tot 1 september, B) Garantie tot uitbetalen van tv-gelden, C) Een publieke opinie die schreeuwde om het stoppen van de competitie en D) Een groot aantal clubs, onder leiding van Overmars, die ook wilden stoppen. Op dat moment was er geen enkele reden om aan te nemen dat er zo relatief snel weer gevoetbald kon worden. Dus, ik blijf bij mijn punt. De Knvb heeft juist gehandeld door de competities te staken.

2 juli 2020 om 13:08

PaulR_1982 zie jij Denemarken, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Bulgarije, Roemenië, Polen, Oekraïne, Servië, Kroatië, Rusland, Turkije, Griekenland en Portugal allemaal als grote landen? In al deze landen wordt gevoetbald. Net als in Engeland, Duitsland, Spanje en Italië. In Frankrijk worden bekerwedstrijden gespeeld en de champions league en europa league worden als het goed is ook uitgespeeld. Met de kennis van nu kun je wel stellen dat Nederland te snel tot het staken van de competities is overgegaan.

2 juli 2020 om 17:28

Top dat jij denkt te weten dat we makkelijk hadden kunnen voetballen als expert. De echte experts vonden niet, wees blij dat dergelijke keuzes niet op basis van de bankrekening gemaakt worden

2 juli 2020 om 17:31

Die echte expert vinden ook dat je nu weer met 100 man in een sportschool mag zitten, of als je zelfs vraagt of iemand corona heeft en hij 'nee' zegt, in een vol Carre mag zitten. Die experts zijn constant hun mening aan het bijstellen. En dit is niet meer dan terecht met een onbekende pandemie. Stel je dan flexibel op en maak niet direct te rigide beslissingen

2 juli 2020 om 18:31

29er ik vind dat je daar wel een punt hebt hoor, maar zoals ik al eerder zei, had de knvb niet echt meer een reden om het seizoen af te maken. Als je zegt dat de regering te snel een streep door het voetbal heeft gehaald geef ik je gelijk, maar ik vind de knvb hierin niet schuldig.

2 juli 2020 om 09:53

Sorry maar ik vind dit echt een dooddoener eerste klas. Competities in andere landen bewijzen gewoon dat het zonder publiek prima verantwoord kan. In Duitsland is de competitie alweer in mei (!) hervat, en hier hebben we koudwatervrees om een plekje te vinden voor een bekerfinale begin september? Laat me niet lachen. Ik vond Utrecht wat emotioneel in z'n reactie, maar de frustratie over de beslissing om de bekerfinale niet door te laten gaan is begrijpelijk.

2 juli 2020 om 11:01

Besef wel dat Utrecht niet jaarlijks in de finale staat of een prijs wint dus ik snap de teleurstelling heel goed. Vind ook echt dat de knvb makellijk met een oplossing had kunnen komen maar er zit een verschil tussen willen en niet kunnen en na mij idee wil de knvb niet meewerken.

2 juli 2020 om 11:12

Ik besef dat heel goed, ik ben Groningen fan, wij staan er nog veel minder vaak. Wat betreft het willen/kunnen, de Knvb heeft bakken met kritiek gekregen omdat ze lang niets hebben besloten. Ik denk dat ze nu niet terug willen komen op die beslissing, omdat het ze dan nog besluitelozer lijken.

2 juli 2020 om 12:24

Hopelijk volgend jaar voor jullie met Robben. Ben best jaloers op de groningen supporters 😋 maar dan wel de finale Utrecht - Groningen haha

2 juli 2020 om 12:36

Als Robben alleen in de beker gaat vlammen vind ik het helemaal goed haha, die competitie maakt niks meer uit als je een beker hebt.

2 juli 2020 om 14:21

Denk dat de knvb weinig te vertellen heeft als je geen vergunningen krijgt voor je wedstrijden.

Ik snap zijn woede nog steeds wel. Op het moment van de hoogtepunt van de coronacrisis was het volstrekt logisch dat alles werd afgelast. Er zijn immers belangrijkere zaken in het leven dan voetbal. Maar nu zo'n twee maanden verder is er veel meer mogelijk dus ook een wedstrijd om de beker. In Frankrijk zelfs met publiek als ik mij niet vergis. Nou hoeft dat laatste nou ook weer niet want veiligheid voorop. Maar deze wedstrijd zou nu gewoon gespeeld kunnen worden met als inzet de Dennenappel maar ook zeker Europees voetbal. Knvb hoeft pas in augustus de deelnemers toe te kennen. Hierdoor bespeur ik echt een onwil bij de knvb. Zij kunnen zich nu echt niet meer verschuilen wat de overheid 2 maanden terug riep tot 1 september geen evenementen als je ziet wat er allemaal al weer mogelijk is. Je gaat er bijna van denken dat er meer achterzit bij de knvb.

2 juli 2020 om 09:35

Ik ben het niet met je eens. Ten eerste is het besluit voor het einde van het competitieseizoen en het bekerseizoen reeds genomen, onder andere omdat er zware kritieken waren omdat de Knvb geen besluit nam. Dat besluit is nu genomen, en ik vind dat die moet blijven staan, puur omdat de Knvb anders zijn (kleine beetje) geloofwaardigheid kwijtraakt. Daarnaast hebben we geen extra Europees ticket, dus moet je in het geval van een Utrechtse bekerwinst een ticket afpakken van Willem II. Of wil je spelen voor het ticket dat Feyenoord al heeft? Dat gaat dus nooit gebeuren.

2 juli 2020 om 10:14

@fcg95 het ticket van Willem II is er alleen omdat ze het ticket van de bekerfinale doodleuk aan feyenoord hebben gegeven en daardoor schoof alles door.het is dus op puur geluk dat willem II dat ticket krijgt omdat ze in de competitie een wedstrijd meer hebben gespeeld en daardoor op punten voorstaan op degene die achter ze staat, die toevallig een wedstrijd minder heeft gespeeld. ik ben van mening dat je achteraf niks terug moet gaan draaien, het zij zo, maar ze hadden best kunnen wachten met die beslissing.

2 juli 2020 om 10:28

Feyenoord heeft het ticket van de nummer bekerfinale, PSV die van de derde plek en Willem II die van de playoffs. Allemaal heel logisch, aangezien de finale geen aanspraak meer maakt op het ticket, alleen daadwerkelijk winnen. De tickets worden dus doorgeschoven. Achteraf is het gemakkelijk praten natuurlijk, maar misschien hadden we kunnen wachten met de beker finale. Persoonlijk vind ik dat de keuze om te schrappen goed is geweest, hoe lullig ook voor Utrecht.

Wat zou het mooi zijn als de bekerfinale nog gespeeld kan worden voor de seizoensstart, om het deze maand allemaal nog te spelen voor de toewijzing van de Europese tickets lijkt me allemaal wat kort dag, aangezien zowel Utrecht en Feyenoord nu pas weer voluit mogen trainen, nog oefenwedstrijden willen spelen en een volwaardige selectie op te been willen krijgen. Dat allemaal voor augustus wordt hem niet. Maar aangezien de competitie pas op 11 september weer begint, is er dat weekend ervoor voldoende tijd om alsnog de bekerfinale te laten spelen. Eventueel zou de Knvb er een extra geldprijs aan kunnen verbinden ter compensatie van het Europese ticket. In september mag het ook weer met wat publiek en dat is toch waar een bekerfinale om draait.

2 juli 2020 om 09:41

Vergeet niet dat we helemaal geen Europees ticket hebben te verdelen. Als Utrecht de beker wint, zou Willem II hem kwijt raken. Een club die nu zijn selectie aan het samenstelling begroot op Europa League deelname.

2 juli 2020 om 09:54

Volgens mij heeft Utrecht al lang geaccepteerd dat het in deze niet om een Europees ticket zou gaan. Finale zou puur om het eremetaal gaan, daar hadden ze al vrede mee.

2 juli 2020 om 10:15

KNVB heeft de Europese tickets reeds verdeeld en doorgegeven aan de UEFA.

2 juli 2020 om 10:21

Dat is mij bekend. Ik zeg toch ook dat die niet voor de Europese tickets gespeeld hoeft te worden. Puur voor de prijs zou de gespeeld moeten worden.

Volgende maand gaan de eredivisieclubs toch oefenwedstrijden spelen tegen elkaar? Lijkt me een kleine moeite om dat de bekerfinale alsnog te laten spelen. Zal te laat zijn om er nog een Europees ticket aan te verbinden, maar ik denk dat beide clubs toch heel graag nog een prijs aan de erelijst toe zouden willen voegen.

Pff... Get over it. Blijven zeuren over een overmachtsituatie waar niemand wat aan kan doen. De Knvb heeft met de beste intenties de situatie beoordeeld en een beslissing genomen. Je kunt nu heel makkelijk achter blijven zeuren maar op een gegeven moment was er gewoon duidelijkheid gewenst. Voor hetzelfde geld was diezelfde bekerfinale een corona brandhaard geworden. Hoe grote voetballiefhebber ik ook ben ik kon het besluit van de regering om tot 1 september niet te voetballen goed begrijpen. Het seizoen is gewoon over. Ajax en AZ (en in mindere mate zelfs Feyenoord) is ook een kans ontnomen om een prijs te pakken. Het zij zo.

Dus er worden al wel oefenduels toegestaan, maar de bekerfinale kan niet doorgaan? Je kan Utrecht een jank club noemen, maar ik ben het hier eigenlijk best wel met van Seumeren eens.

2 juli 2020 om 10:36

Ik ben het absoluut niet met hem eens. Waarom denkt deze man dat voor zijn club een uitzondering gemaakt moet worden? Er zijn grotere problemen in de wereld dan een niet gespeelde bekerfinale. In Nederland zijn er genoeg ondernemers die ook tegenslagen te verwerken hebben gehad. Die accepteren de situatie en gaan door om er het beste van te maken. Deze man, en andere bestuurders van FC Utrecht blijft maar door janken alsof hun het grootste onrecht van de wereld is gedaan. Een stel kleine verwende kinderen die stampvoetend in de hoek staan te piepen omdat ze niet hun zin krijgen, zo gedragen deze volwassen mensen zich.

2 juli 2020 om 10:42

Ja maar dit vind ik zulke dooddoeners. In vrijwel ieder land om ons heen wordt straks een bekerfinale gespeeld, in heel veel landen al aanzienlijk eerder dan dat wij weer mogen voetballen. Waarom zou een bekerfinale begin september de volksgezondheid schaden als die zonder publiek gespeeld wordt? Dat heeft niets met verwende kinderen te maken, dat is een valide vraag aan de overheid en Knvb.

2 juli 2020 om 11:48

Omdat we in september beginnen met een Nieuw seizoen. We gaan ook niet de laatste 9 speelronde uitspelen. En in zoveel landen om ons heen wordt nog niet gevoetbald hoor. Volgens mij alleen in de 4 grootste voetballanden, Turkije en Wit-Rusland waar gevoetbald wordt. Er zijn nog zoveel landen waar niet gevoetbald wordt. En nogmaals de vraag, waarom denkt FC Utrecht dat we voor hun een uitzondering moeten maken? We beginnen in september met een Nieuw seizoen, maar we spelen ook nog even de bekerfinale van het Vorig/afgelopen seizoen om een paar jankers uit Utrecht tevreden te stellen.

2 juli 2020 om 13:23

PaulR_1982 je bent niet goed geïnformeerd. In Denemarken, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Bulgarije, Roemenië, Polen, Oekraïne, Servië, Kroatië, Rusland, Turkije, Griekenland, Portugal, Engeland, Duitsland, Spanje en Italië wordt de competitie uitgespeeld. In Frankrijk worden de resterende bekerwedstrijden gespeeld en ook in België wordt de bekerfinale nog gespeeld als het goed is.

2 juli 2020 om 14:49

Boca2005, Ik zeg niet dat de competitie in deze landen niet uitgespeeld gaat worden, ik zeg dat er nu nog niet gevoetbald wordt. En de Knvb heeft er voor gekozen om in alle divisies geen kampioenen/promovendi te benoemen. Geen mij een goede reden waarom we voor FC Utrecht een uitzondering te maken? En ik/we hebben niets te maken wat er in andere landen gebeurd.

2 juli 2020 om 15:00

In al die landen wordt al gevoetbald. Op frankrijk en Belgie na.

2 juli 2020 om 15:10

Oke, dat wist ik niet. Maar dan nog, waarom zouden we voor FC Utrecht een uitzondering maken terwijl de Knvb heeft besloten om het seizoen te stoppen? Ik denk dat er meer clubs hadden gewild om het seizoen af te maken, maar die hebben het uiteindelijk geaccepteerd en zich daar bij neergelegd. Maar deze club blijft maar door jammeren.

2 juli 2020 om 17:20

Dat klopt wel. Maar Utrecht is ook wel dubbel getroffen omdat ze de beker nog hadden kunnen winnen en nog vijfde hadden kunnen worden als ze de inhaalwedstrijd nog hadden mogen spelen.

2 juli 2020 om 17:28

En als ze die natuurlijk hadden gewonnen...aan de andere kant, er kon niet meer gevoetbald worden dus als we de hele speelronde waarin FC Utrecht - Ajax en AZ - Feyenoord niet gespeeld konden worden zouden schrappen, had dat FC Utrecht niets opgeleverd. Willem II verloor die ronde met 3-0 (dacht ik) bij Psv.en ja, of ze enkel of dubbel getroffen zijn, Cambuur Leeuwarden en in mindere mate De Graafschap waren al zo goed als zeker gepromoveerd.

Hou toch eens een keer op met dat gejank. Er is een besluit genomen. Een verstandig besluit denk ik ook. Tuurlijk mag je daar van balen, maar het mag ook een keer klaar zijn he. Als je de top drie wilt aanvallen moet je je ook zodanig gedragen.

Daar hebben we van zeurmeren weer. Als het aan hem had geleden hadden we de competitie afgemaakt in de Sahara want daar is geen Corona. Met de kennis van nu had het misschien anders gekund maar ik denk dat de KNVB met de kennis van toen de enige juiste beslissing heeft genomen, hoe zuur ook voor dat treurige clubje uit Utrecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.PSV4926
7.Vitesse4110
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. HaarUnknown
M. PaesKeeper
E. BergströmVerdediger
D. DumićVerdediger
L. GuwaraVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

Correspondent
5 fans
33 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 augustus
CSKA Moskou heeft de pijlen gericht op Mike Trésor Ndayishimiye. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren