Feyenoord bevestigt nieuws over ‘belangrijke schakel op het middenveld’

Dinsdag, 30 juni 2020 om

Leroy Fer blijft Feyenoord trouw, zo bevestigt de club dinsdagavond via de officiële kanalen. Na lang onderhandelen heeft de middenvelder, die over een aflopende verbintenis beschikt, besloten om zijn dienstverband in De Kuip voort te zetten tot medio 2022. De contractverlenging zat in de pijplijn; maandag meldde het Algemeen Dagblad al dat er sprake was van een akkoord.

Feyenoord zette aanvankelijk in op een eenjarige contractverlenging, terwijl Fer voor drie jaar wilde tekenen. Ze hebben elkaar gevonden in een tweejarige verbintenis en technisch directeur Frank Arnesen is blij met de deal. "Leroy heeft na zijn terugkeer vorig seizoen snel en zonder twijfel zijn waarde voor Feyenoord bewezen. Een belangrijke schakel op het middenveld van trainer Dick Advocaat", stelt Arnesen. "Hij heeft alle verwachtingen meer dan waargemaakt en is met zijn ervaring zowel binnen als buiten het veld van grote waarde voor deze selectie."

Fer, die eerder uitkwam voor FC Twente, Norwich City, Queens Park Rangers en Swansea City, verdient momenteel bij Feyenoord een miljoen euro per jaar. Bij Besiktas kon hij naar verluidt drie keer zoveel verdienen, maar een avontuur in de Turkse competitie lijkt er niet langer in te zitten. De routinier kwam afgelopen seizoen tot 5 doelpunten in 34 duels in verschillende competities. Hij is bezig aan zijn tweede periode in De Kuip, waar hij in het seizoen 2007/08 debuteerde.

Feyenoord meldde vorige week al het aanblijven van Orkun Kökcü tot 2025, terwijl Mark Diemers overkomt van Fortuna Sittard. Daarnaast beschikt Advocaat op het middenveld ook nog over Jens Toornstra en de vorig seizoen aan Excelsior verhuurde Wouter Burger. De 72-jarige coach had naar verluidt intern al aangegeven dat hij met een zo sterk mogelijk middenveld aan het nieuwe seizoen wil beginnen. De ervaren coach lijkt echter niet langer te kunnen beschikken over Eric Botteghin.

De gesprekken over een nieuw contract hebben volgens het Algemeen Dagblad niet het gewenste resultaat opgeleverd. De verdediger speelt sinds 2015 voor Feyenoord, dat hem destijds voor 2,5 miljoen euro overnam van FC Groningen. Feyenoord Transfermarkt meldt zelfs dat de mandekker 35 procent van zijn salaris zou moeten inleveren bij het tekenen van een nieuw contract, waardoor verlenging van de samenwerking onmogelijk lijkt. Botteghin zou intern al afscheid hebben genomen van enkele medewerkers bij Feyenoord.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door laurens92)

....wanneer hij het niveau van de laatste periode opnieuw haalt, dan 1 van de besten op de NL-velden. Leuk voor de competitie, top voor F.

29 juni 2020 om 20:30

1 van de beste op de Nederlandse velden? Hou op hoor...

29 juni 2020 om 20:31

Vind het niet eens zo’n gekke uitspraak hoor.

29 juni 2020 om 20:35

grasveld7. Jij hebt Fer gevolgd? of alleen maar op de zondagavond Studio sport gekeken?

29 juni 2020 om 20:40

Ik heb Fer gevolgd en zijn handelingsnelheid is echt te traag voor zijn positie. Slecht opendraaien en vaak dom balverlies. Ik kijk alle wedstrijden van Feyenoord om dat te zien. Pas laarste paar weken werd het beter

29 juni 2020 om 20:40

Hendrix, Rosario, Alvarez, Martinez, Eiting en Gravenberch zijn toch niet zo heel veel beter op die positie als Fer?

29 juni 2020 om 20:41

@Grasveld7, ik denk dat hij op zijn positie zeker een van de beste is. Noem er eens 3 betere haha.

29 juni 2020 om 20:42

@Japie, Schwaab is ook geen middenvelder. Alleen Gravenberch komt in de buurt, qua potentie. Al die andere namen zijn minder dan Fer imo.

29 juni 2020 om 20:44

Hij mag wel iets sneller spelen, want dat gedraai wordt voorspelbaar.verder zeer sterke come back ...

29 juni 2020 om 20:50

@messibazoer ik bedoelde Hendrix inderdaad ipv Schwaab. ik heb het al aangepast. Gravenberch kan inderdaad zeker een goede speler worden, alleen hij is nog erg jong net als een Kokcu bv en je ziet dat die spelers vaak op die leeftijd nog niet meteen bepalend zijn

29 juni 2020 om 20:50

Omdat hij onder stam in een rol speelde die hem niet lag. Hij ging denken dat hij moest indribbelen en het spel maken. Advocaat heeft er voor gezorgd dat Fer in zijn kracht ging spelen, en dat is voor de verdediging, tackelen, ballen afpakken, en zo snel mogelijk inleveren aan iemand die wel kan voetballen, en in die rol is hij inderdaad één van de beste in NL.

29 juni 2020 om 20:58

@cabosilly - ''ik heb Fer gevolgd en zijn handelingsnelheid is echt te traag voor zijn positie''. Zijn positie (en zijn invulling daarvan) draaien dan ook vooral om het afbreken van aanvallen en de bal weer snel inleveren. Moet zeggen dat z'n handelingssnelheid op zich weer goed was hoe fitter hij [email protected] - Op zijn positie absoluut.

29 juni 2020 om 22:25

@messibazoer Midstjø, Koopmeiners en Tronstad

29 juni 2020 om 23:04

Midstjø en Koopmeiners inderdaad beide beter denk ik. Fan van Koopmeiners maar vooral Midstjø is erg onderschat. Is die al opgepikt?

30 juni 2020 om 00:23

Fer is idd niet de sterkste middenvelder van de eredivisie maar met kokcu en oczyakup heeft feyenoord wel het beste middenveld van de eredivisie plus de aanval doet ool niks onder van de andere top clubs. Ik zie feyenoord wel kampioen worden.

Heerlijk werd steeds beter hoe langer het seizoen duurden. Met fer berghuis kokcu senesi als die blijft bijlow en malacia heb je best een goeie basis met een paar aankopen kunnen we het ajax en psv moeilijk maken.

29 juni 2020 om 20:38

PSV moeilijk maken? Ik kan amper een reden verzinnen waarom PSV beter is dan Feyenoord op dit moment. Dick haalt alles uit Feyenoord en er lijkt niemand (die belangrijk was) te vertrekken. Jörgensen kan het niet slechter doen dus dat scheelt al. PSV heeft gewoon een matige selectie en heeft helemaal niet de spelers voor het spelletje dat de nieuwe trainer wil gaan spelen. Ik schat AZ, Feyenoord en PSV een beetje op hetzelfde niveau. Ajax is favoriet denk ik, maar dan kijk ik misschien door een gekleurde bril.

29 juni 2020 om 20:59

Waarom zou je dan door een gekleurde bril kijken? Ajax is altijd favoriet, tenzij iemand kampioen word en de kampioensploeg intact kan houden, iets wat PSV wel is is gelukt. PSV zal wat mij betreft gewoon weer de grootste uitdager van Ajax worden, daarachter zullen AZ en Feyenoord komen. Maar dat wil niet zeggen uiteraard dat 1 van die 3 geen kampioen kan worden. Maar kijkend wat er op t veld staat en wat er op de bank staat is Ajax mijlenverre topfavoriet. Dat mag toch gewoon geroepen worden, of is dat racisme tegenwoordig?

29 juni 2020 om 21:40

Waarom zou dat in godsnaam racisme zijn? Ben het er overigens niet mee eens. Zo ver vind ik Ajax er niet bovenuit steken. Eigenlijk gewoon een erg matig jaar achter de rug.

29 juni 2020 om 22:00

Omdat alles tegenwoordig racisme is Japie, 'k denk dat 't een grapje van 'm was. Maar verder heb je wel een punt. Een veeel bredere selectie dan de rest, maar qua kwaliteit moet ik nog zien of het er daadwerkelijk bovenuit gaat steken. Zeker nu Ziyech ook nog weg is.

Dat is mooi nieuws. Hij is geen topper, maar zeker goed bruikbaar. Zo komt er straks toch weer een aardige selectie.

29 juni 2020 om 22:34

Hoe weet je dat nu al? De transfermarkt moet nog op gang gaan komen.

Uitstekend nieuws! Was misschien wel onze belangrijkste speler samen met Berghuis. Zijn duelkracht is onmisbaar op het middenveld. Mits hij zijn vorm doortrekt, zie ik het ook wel gebeuren dat hij gewoon mee gaat naar het EK. Want een echte sloper hebben we momenteel niet.

29 juni 2020 om 20:45

Maar Fer is van nature niet echt een verdedigende middenvelder. Met De Jong, De Roon, Propper, Van De Beek en Wijnaldum heb je Fer eigenlijk niet nodig en voor de lange termijn is hij sowieso overbodig. Bij Feyenoord doet hij het als controleur wel leuk, maar het blijft slechts de Eredivisie. Om dan nu een speler terug te halen die nooit hoger heeft gespeeld dan de bodem van de Premier League gaat me dan wat ver. Zo goed is Fer nou ook weer niet. Voor de Eredivisie zeker een prima speler, maar ook in z'n hoogtijdagen was hij buiten een kopbal slechts figurant als hij uberhaupt bij de selectie zat.

29 juni 2020 om 20:56

Van nature is Wijnaldum ook geen controlerende middenvelder, maar heeft zich ook daarin ontwikkeld. Fer doet het nu ook uitstekend als controleur en biedt wezenlijk iets anders dan andere mogelijke middenvelders; fysiek, kopkracht, tackles. Zoals repuiztav dus zegt; een sloper. En met 'wel leuk' dek je de lading nog niet echt. Hij doet het echt uitstekend.

29 juni 2020 om 21:07

Zoals ik al schreef: Voor de Eredivisie zeker een prima speler, maar hij heeft helemaal niet de handelingssnelheid voor Oranje en zeker niet als controleur. Ik zie eerlijk gezegd niet de meerwaarde van Fer in Oranje. Verder is het maar net in welk perspectief je Fer plaatst om hem te omschrijven. Repuiztav heeft het over Oranje, dus dan beoordeel ik 'm niet enkel als speler van Feyenoord, maar ook als eventuele optie voor Oranje. In die context vind ik "wel leuk" een goede omschrijving.

29 juni 2020 om 21:01

Zou top zijn. Als we met engelaar in die rol italië konden inmaken dan kunnen we met fer in die rol ook wel wat gok ik

Leuk nieuws, en ik kijk uit naar het nieuwe seizoen. Feyenoord lijkt intact te blijven, dit geldt eveneens voor AZ, PSV heeft een trainer waar veel van verwacht wordt, Ajax gaat zich ongetwijfeld versterken terwijl sterkhouders wss weg gaan, Robben terug, Vitesse een trainer met aanvallende spelopvatting. Het is natuurlijk nog erg vroeg allemaal er er kan en zal nog van alles gebeuren maar momenteel lijkt het er in ieder geval op dat het amusementswaarde van de Eredivisie erg hoog gaat zijn.

29 juni 2020 om 22:31

De tansfermarkt moet nog op gang gaan komen.

30 juni 2020 om 11:24

Dat zeg ik toch ook, er kan en zal nog van alles gebeuren maar lijkt het er momenteel op dat de amusementswaarde hoog gaat liggen.

Mooi nieuws. Fer is gedurende het seizoen steeds belangrijker geworden. Hopelijk kan hij die lijn doorzetten. Goed gehandeld van Feyenoord.

Goed nieuws voor Feyenoord, verdedigend super belangrijk op het middenveld. Het geraamte van de ploeg blijft zo staan! Wie weet kan Dickie ons verassen...

Alles en iedereen zit de afgelopen maanden en ook dit weekend eredivisie voetbal te kijken? Iedereen zit dat Fer het fantastisch doet, ik weet niet, maar heb hem al ff niet meer gezien. Kortom we moeten maar even afwachten hoe men uit deze COVID stop komt. Ik geloof namelijk niet dat een aantal spelers waaronder Fer het nogmaals zo aardig gaan doen als na de winterstop of toen Dick voor de groep kwam.

30 juni 2020 om 07:52

Oke... maar garanties heb je toch nooit in het voetbal? Fer is zo goed als zijn laatste wedstrijden en daar wordt hij dus ook op beoordeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

75 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 13 juli
Real Madrid wil Jesús Vallejo definitief verkopen na uitleenbeurten aan Wolverhampton Wanderers en Granada dit seizoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren