Sterren uit LaLiga en Premier League scharen zich achter initiatief van Vitesse

Woensdag, 10 juni 2020 om 17:16Chris Meijer

Vitesse heeft onlangs het initiatief ‘Motten ze Dan’ gelanceerd, waarmee de Arnhemmers zoveel mogelijk seizoenkaarten hopen te verkopen. De club maakt via de officiële kanalen bekend dat er inmiddels al 2500 seizoenkaarten zijn verlengd. Tegelijkertijd hebben al de nodige spelers met een verleden bij Vitesse hun ‘onvoorwaardelijke steun’ uitgesproken door een seizoenkaart aan te schaffen om de club daarmee ‘door een moeilijke periode heen te helpen’.

“(Oud-)spelers van Vitesse laten hun onvoorwaardelijke steun zien! Een groep (oud-)spelers slaat de handen ineen voor een prachtig initiatief. Zij willen, juist in deze tijd, de club door deze moeilijke periode heen helpen. Samen met hen en onze supporters is een actie gestart waarbij zij seizoenkaarten kopen die ze vervolgens doneren aan Stichting Vitesse Betrokken”, schrijft Vitesse op zijn website. Deze seizoenkaarten worden door Stichting Vitesse Betrokken verdeeld onder ‘gezinnen, supporters en instanties die om uiteenlopende redenen niet in staat zijn zelf een seizoenkaart te kopen’.

Nemanja Matic (Manchester United), Christian Atsu (Newcastle United), Martin Ödegaard (Real Sociedad), Bryan Linssen, Marc van Hintum, Igor Gluscevic en Paulo Rink hebben reeds een of meerdere seizoenkaarten aangeschaft. Via supportersgroep Vak 212 hebben ook Marco van Ginkel (Chelsea) en Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion) op deze manier hun oude club een steuntje in de rug gegeven. “Dit heeft er in geresulteerd dat dankzij al deze Vitessenaren nu al meer dan honderd seizoenkaarten zijn afgenomen. Petje af! Wij willen alle (oud-)spelers bedanken voor hun steun aan de club!”

De coronacrisis heeft voor Vitesse forse financiële gevolgen. De Arnhemmers vrezen door het stopzetten van het huidige seizoen en de verwachting dat een gedeelte van de komende jaargang zonder publiek moet worden afgewerkt een verlies van zeven miljoen euro te lijden. Om die reden probeerde Vitesse door een rechtszaak tegen de eigenaar van stadion GelreDome een huurverlaging af te dwingen, maar deze eis werd door de kantonrechter in Arnhem van tafel geveegd. Het betekent dat Vitesse in de maanden maart tot en met augustus ‘gewoon’ 180.000 euro per maand dient te betalen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door gilau)

Leuk om te lezen dat zoveel oud-spelers hun steentje bijdragen. Voor de mensen die gelijk zeggen dat die paar honderd euro voor hun niets is, ze hadden ook niets kunnen doen. Met dit initiatief helpen ze vitesse niet alleen aan een paar honderd euro, ook maken ze reclame voor hun oude club, waarna hopelijk vele hun voorbeeld zullen volgen.

10 juni 2020 om 17:28

Ook goed bedacht van Vitesse, doordat het een relatief klein bedrag is zijn ex-spelers die niet direct een heel grote band hebben ook snel geneigd om te helpen.

10 juni 2020 om 20:07

Haha inderdaad. En dan hebben ze ook nog eens meer gekocht dat we tot nu toe van de andere voetballers hoorden, daar werd steeds een aantal van 4 genoemd. Hier zijn het 9 namen die ruim 100 seizoenkaarten hebben gekocht.

Nou prachtig toch! Komen we nog een keer positief in het nieuws, beter kan niet.

Het is toch een aardig rijtje huurlingen dat in Arnhem heeft gespeeld. Een middenveld met Mount, Matic en Odegaard is zo slecht nog niet. Voorin had je natuurlijk spelers als Traoré, Solanke en Atsu. Toch mooi om te zien hoe met Matic er één speler tot de absolute wereldtop is doorgedrongen (zeker zijn Chelsea-tijd), Mount en Odegaard hard op weg zijn naar de absolute top en spelers als Traoré, Solanke en Atsu zich bewezen hebben in een topcompetitie (alhoewel Solanke nauwelijks gescoord heeft is hij toch voor flinke bedragen getransfereerd meermaals).

10 juni 2020 om 17:38

Dat er voor Solenke belachelijke transfersommen zijn betaald omdat hij een Engels paspoort heeft, maakt niet dat hij iets bewezen heeft in een topcompetitie. Je geeft zelf al aan dat hij nauwelijks gescoord heeft. 1 doelpunt in de Premier League ergens in 17/18 en afgelopen januari een doelpunt tegen Luton Town. Ik zou hem dan ook niet in dat rijtje zetten waar een Mount, Matic, Traoure en Atsu zeker wel toe behoren.

10 juni 2020 om 18:10

Vooral Odegaard vind ik zo'n mooie speler, die is nog 5x beter nu bij Sociedad, goh wat is dat een pure middenvelder. Vitesse heeft met zo'n middenveld het beste mid van de Eredivisie zo. Ik zet eerder Traore, Atsu en Bony neer, of Rashica. Of hebben wee het echt alleen om huurlingen?

10 juni 2020 om 19:20

Als je een middenveld met Propper-van Ginkel- Mount hebt, en dan Odegaard-Bony- Traore voorin. Bah bah, een verdediging Karavaev- Kashia-Miazga-van Aanholt en in de goal Room. Dan heb je een elftal dat mee deed voor het kampioenschap.

11 juni 2020 om 16:47

Nou dan had je het schriftelijk af kunnen doen. Dat team zou momenteel veruit het stertst zijn van de competitie (mits allen fit)

10 juni 2020 om 19:05

Solanke heeft zichzelf totaal niet bewezen, en is zelfs (tot nu toe) hopeloos mislukt bij Bournemouth. Desalniettemin hebben er, door de tijd heen, bij Vitesse inderdaad leuke spelers gespeeld.

11 juni 2020 om 16:48

Ik kan me geen goal van Solanke herrinneren voor ons. Daar had je echt heeeeemaal niks aan.

Ik snap niet zo goed hoe die clubs aan dat bedrag van 7 miljoen komen. Als je stadion leeg is, maar er wel voor elke stoel gewoon betaald is dan mis je enkel de catering. Deze wordt deels gecompenseerd doordat je bijna geen beveiliging hoeft in te zetten.

10 juni 2020 om 17:55

Losse kaartverkoop, commerciële activiteiten in het stadion, eventuele opbrengsten parkeerplaatsen, fanshop artikelen..

10 juni 2020 om 18:11

Vitesse verkoopt rond de 10.000 seizoenskaarten, en gemiddeld zitten er ongeveer 15.000 man op de tribune. Dat betekent dus 5000*17*25? euro wat je misloopt aan losse kaarten. Dat komt neer op ongeveer 2 miljoen. Stel iedereen geeft 5 euro per persoon uit (gemiddeld gezien lijkt me dit wel redelijk, de een koopt veel, de ander haalt niks), dan komt dit neer op ongeveer 1.3 miljoen. Stel je loopt 25 procent van je shirt verkopen mis (vind ik al vrij veel aangezien de vaste kern een shirt sowieso wel aanschaft maar goed laten we dat even aannemen plus dat iedereen een shirt koopt), en de algemene lijn is dat clubs 20 procent van de opbrengsten van hun shirt verkoop over houden. Dan zit je op ongeveer 15 euro * 3750 is rond de 50.000. Als je het puur op het niet spelen van wedstrijden gooit, en je rekent zoals ik heel ruim, dan kom je echt bij lange na niet aan die 7 miljoen. Daarnaast heb je ook minder kosten doordat je geen beveiliging, horecapersoneel, schoonmakers etc hoeft in te huren. Zal uit nieuwschierigheid een dergelijke berekening wel eens willen zien en hoe ze dan op 7 miljoen uitkomen.

10 juni 2020 om 18:53

Tevens is de catering van Vitesse al verpacht aan een cateraar en krijgen ze maar een heel klein deel hiervan. Raadpleeg eens het artikel in NRC over Vitesse een zeer interessant stuk over het stadion en het wurgcontract van Vitesse met de Gelredome. 7 miljoen is totaal niet de werkelijkheid.

10 juni 2020 om 19:10

@FR-RKC Er zitten natuurlijk nog wel meer componenten aan. Skyboxen neem je in je plaatje niet mee, terwijl juist daar het geld wordt verdiend. Niet bij de seizoenskaarten. Ook zit je gewoon met sponsoren die afhaken door de coronacrisis omdat ze het niet kunnen betalen, terwijl inkomsten voor reclame's die in het stadion op de schermen worden vertoond ook heel laag worden. Waarom zou je immers je reclame op het beeldscherm laten afspelen voor een leeg stadion? Ik weet niet of ze bij Vitesse met balsponsoren of wissel sponsoren werken om wat kleinere bedragen binnen te halen. Die vervallen immers nu ook. Ik weet dat Sparta een hoop van dat soort kleine dingetjes(Geel-rodekaart/wissel/blessuretijd/klok/... qua sponsoring.

Wel opvallend dat er zo weinig seizoenkaarten verkocht zijn. Zeker als je na gaat dat er veel spelers meerdere kaarten hebben gekocht. Natuurlijk wel een leuk initiatief van hen.

10 juni 2020 om 19:23

Zijn pas een paar dagen bezig. Uiteindelijk komt het straks gewoon neer op 10000 tot 12000.

11 juni 2020 om 10:17

Dat hoop ik maar.. Tot nu toe ben ik vrij angstig over de voortgang

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3613
6.Vitesse36-1
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. OpendaAanvaller2011
T. LetschUnknown
E. DasaVerdediger190
S. TronstadMiddenvelder192
M. WittekVerdediger180
J. RasmussenVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

38 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren