‘Ik wilde blijven, maar door de prijs zei Ajax: ‘We nemen het liever aan’’

Dinsdag, 2 juni 2020 om

Twee landstitels, drie TOTO KNVB Bekers, 136 optredens in de Eredivisie, 106 wedstrijden in de Premier League, een promotie vanuit de Championship en drie interlands voor het Nederlands elftal: na ruim veertien jaar profvoetbal kan Vurnon Anita terugvallen op een uitermate indrukwekkende staat van dienst. Na voor Ajax, Newcastle United, Leeds United, Willem II en CSKA Sofia te hebben gespeeld, heeft de 31-jarige middenvelder echter de ambitie om te laten zien dat hij nog beter is dan de jaren hiervoor. Na een korte periode in Bulgarije is het de vraag waar zich de volgende halte in de voetbalreis van Anita bevindt.

Door Chris Meijer

De voetbalreis van Anita startte zo’n 25 jaar geleden op Curaçao. Op zijn kinderkamer, een kleine achtduizend kilometer verwijderd van Amsterdam, hingen verschillende Ajax-postkaarten, van onder meer Jari Litmanen en de selectie na de Champions League-winst in 1995. Ook Patrick Kluivert had een plaatsje aan de muur van Anita, al viel hij niet meer te herkennen. Anita had over het hoofd van de spits van Ajax in de jaren negentig namelijk zijn eigen foto geplakt. “Dat was mijn motivatie, mijn droom”, schreef Anita vorige week op Instagram, een bericht dat in de reacties gewaardeerd werd door onder meer Daley Blind (‘voorbeeld’), Leroy Fer, Jonathan de Guzman en Ajax. “Ik vroeg mijn ouders laatst naar de fotoboeken, of die nog op Curaçao lagen of in Nederland. Ze bleken in Nederland te liggen, dus ik ben even gaan kijken. Toen kwam ik die foto tegen en dacht ik: het is leuk om te posten, om mensen te laten zien dat ik dat zo had gedaan en altijd bij Ajax wilde voetballen”, lacht Anita in gesprek met Voetbalzone. “Dat het uitgekomen is, is fantastisch. Of Patrick Kluivert al gebeld heeft dat hij zijn foto terug wil? Van hem heb ik nog niks gehoord, nee.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Curacao, 1995: I used to dream about playing for Ajax. I had a Patrick Kluivert card in my room and put my own head on it. That was my motivation, my dream. Amsterdam 1998: Ajax under 10. Amsterdam, 2005/2006: My debute in the first team of Ajax. Moral of the story: DREAM ,BELIEVE ,ACHIEVE .. IF YOU WANT SOMETHING WORK FOR IT AND LET NO ONE TELL YOU ANYTHING.

Een bericht gedeeld door vurnon (@vurnon) op

Nog geen vijf jaar nadat Anita zichzelf alleen nog op een postkaart met het shirt van Ajax zag, kwam zijn droom uit. Zijn ouders besloten terug te keren naar Nederland, waar hij de eerste jaren van zijn leven al had doorgebracht. Het vormde een redding voor de voetbalcarrière van Anita, want op Curaçao overwoog hij nog het voetbal te verruilen voor het honkbal. Het kostte hem slechts één jaar om zich bij vv Maarssen in de kijker te spelen bij Ajax, waar hij op negenjarige leeftijd in de jeugdopleiding terechtkwam. Ruim zeven jaar later debuteerde hij - 16 jaar en 349 dagen oud - in de hoofdmacht van Ajax, waarmee hij op dat moment de jongste debutant na Clarence Seedorf (16 jaar en 241 dagen) werd. “Inmiddels ben ik wat gezakt op de lijst, want er debuteren nu veel jongens op jonge leeftijd. Ik heb me lekker ontwikkeld bij Ajax, vooral genoten van de tijden daar”, klinkt het nuchter. In werkelijkheid hebben alleen Naci Ünüvar en Ryan Gravenberch Anita voorlopig ingehaald en de nu achttienjarige middenvelder werd 2 jaar geleden met 16 jaar en 130 dagen de jongste debutant in de clubgeschiedenis.

Het kostte Anita vervolgens drie jaar om een basisplaats af te dwingen bij Ajax. In het voorjaar van 2010 volgde de ultieme beloning voor zijn ontwikkeling, toen bondscoach Bert van Marwijk hem opnam in de voorselectie voor het WK in Zuid-Afrika. Anita viel uiteindelijk buiten de selectie, maar maakte in de oefeninterland tegen Mexico (2-1 zege) wel zijn debuut in Oranje. “Oranje is het hoogst haalbare, op Curaçao zag ik dat allemaal nog op de televisie. Het was een fantastisch iets, iets dat ik nooit zal vergeten. Zeker omdat het al op jonge leeftijd lukte. Bovendien was het nationale elftal van Curaçao op dat moment nog niet zoals het nu is”, vertelt Anita, die in zijn loopbaan drie interlands voor Oranje speelde. “Ik heb vaak op de bank gezeten, zonder in te vallen. Dat was dan weer jammer. Maar het waren echt hele mooie herinneringen. Om tussen spelers als Van Bommel, Van Bronckhorst, Sneijder, Van der Vaart, Robben en Van Nistelrooij te lopen. Ik had misschien een beetje pech dat het net die lichting was, dat Nigel de Jong en Van Bommel op mijn positie speelden.”

“Of ik niet liever tachtig interlands voor Curaçao had gespeeld? Dat is een lastige, een hele lastige vraag. Curaçao zit in mijn hart, ik ben daar geboren en mijn familie woont er nog altijd. Het is een tweestrijd, ik ben Nederland heel dankbaar dat ik me hier heb kunnen ontwikkelen en van mijn jeugd heb kunnen genieten.”

Na zijn interlanddebuut ontpopte Anita zich tot de stille motor in het Ajax van Frank de Boer, dat uiteindelijk vier keer op rij kampioen zou worden. “Ik kreeg veel waardering op het middenveld. Misschien viel ik niet echt op, maar ik had mijn waarde in het team. Dat is het beste team waar ik in gespeeld heb, toch wel. Zeker als je naar de prijzen kijkt die we gepakt hebben. Mijn beste individuele medespeler kwam niet uit dat team, want dat is Luis Suárez. Ik had een goede band met hem, in Engeland hebben we later nog tegen elkaar gespeeld. Het was leuk om elkaar daarna nog te zien. Op de training bij Ajax stonden we geregeld tegenover elkaar en hij vond dat altijd vervelend, omdat ik een kuitenbijtertje was en nooit opgaf. Het waren altijd mooie duels, later in Engeland konden we ook wel lachen met elkaar op het veld. Ik moet Hatem Ben Arfa, met wie bij Newcastle gespeeld heb, trouwens niet uitvlakken. Hij is misschien mentaal niet de sterkste, maar qua voetbalkwaliteiten zit hij er zeker tussen. Dat is een van de beste spelers met wie ik gespeeld heb. Hij kon een Messi zijn. Echt, je kan niet geloven hoe goed hij was.”

Als steunpilaar in de succesformatie van De Boer speelde Anita zich in de kijker. In de zomer van 2012 meldde Newcastle United zich met 8,5 miljoen euro bij Ajax. De vleugelverdediger annex controlerende middenvelder wilde zelf eigenlijk nog minimaal een jaar bij Ajax blijven. “Er zijn mensen geweest die zich afvroegen of ik niet te vroeg naar het buitenland ben gegaan. Maar de prijs die Newcastle wilde betalen was zodanig dat Ajax zei: ‘We nemen het liever aan’. Het is een verhaal dat nooit naar buiten is gekomen, maar eigenlijk wilde ik nog niet vertrekken bij Ajax. Als ik zelf had mogen kiezen, was ik nog een jaartje gebleven. Het was zeker niet erg om in die stap te maken, dat was niet verkeerd. Maar misschien was ik als speler wel verder geweest als ik nog een jaar bij Ajax was gebleven. Er was in die tijd ook een grotere club met interesse, alleen waren zij nog niet zo concreet als Newcastle. Misschien waren zij wel concreet geworden als nog een jaar bij Ajax was gebleven. Dat weet je nooit. Het is zo gelopen en daar ben ik blij mee.”

Het lukte eigenlijk vrijwel direct om je staande te houden in de Premier League, al groeide je misschien pas in je tweede jaar uit tot echt onbetwiste basisspeler. Heb je daarmee jezelf enigszins verbaasd?
“Ik stond tegenover jongens als Philippe Coutinho, Yaya Touré, David Silva. Je kijkt er tegenop hoe zij hun spel spelen, daar heb ik wel dingen uit meegenomen. Je moet jezelf ook goed vinden, anders ga je onder doen voor hen. Ik was niet verrast dat ik mee kon met dat soort spelers, maar het is natuurlijk wel mooi. Ik kan terugkijken op heel veel gespeelde wedstrijden, mooie momenten. Je droomt als kind van de grootste competitie. Dan kom je er zelf in en speel je tegen clubs als Manchester City, Chelsea, Arsenal en de grootste spelers die er rondliepen. Als je je daartussen staande kan houden, is dat iets speciaals. Je denkt er niet echt aan als je in dat moment staat. Je weet dat het mooi is, maar je bent bezig om jezelf te laten zien. Achteraf denk je wel: hé, dat was wel een prestatie om daartussen te staan.”

Desondanks bleef een stap omhoog vanaf Newcastle United uit. Heb je het gevoel dat het in je nadeel is geweest dat je in het team een redelijk onopvallende spelers bent?
“Misschien is dat wel in mijn nadeel geweest, maar zo’n speler ben ik altijd geweest. Ik knapte het vuile werk op en meestal vallen dat soort spelers niet op, maar zijn ze wel hartstikke belangrijk voor een team. Niet dat ik er spijt van heb of een andere speler had willen zijn. Nee, ik ben enorm dankbaar dat ik dit bereikt heb op deze manier. Ik wilde het niet anders. Natuurlijk hoop je op een stap omhoog. Maar als het niet komt en je hebt alles gegeven, moet je je er bij neerleggen. Dat kan ik mezelf niet verwijten, ik heb altijd alles uit mezelf gehaald en liep nooit de kantjes er vanaf. Zelfs de periode dat ik geen club had, trainde ik iedere dag en deed ik extra dingen om klaar te zijn voor het moment dat er een club kwam.”

Anita werkte bij Newcastle United twee jaar samen met Alan Pardew: "Echt een Engelse trainer, zo heb ik hem beleefd. Ik weet niet hoe hij met ADO speelde, maar wij speelden onder hem echt op een Engelse manier. Dat je de bal voor de rechtsback in de hoek gooit en dat ze het daar uitvechten, zeg maar."

Als je nu terugkijkt, ben je misschien een jaar te lang bij Newcastle United gebleven. Na de degradatie in 2016 was je enkele maanden eerder teruggekeerd bij Oranje en een jaar lang basisspeler in de Premier League geweest.
“Ik voelde me gewoon nog prettig bij Newcastle, ik speelde veel en mijn doel was om weer te promoveren, om van daaruit weer verder te kijken. Dat lukte, het was een topseizoen. Jammer genoeg bleef ik daarna niet.”

In hoeverre had dat wat te maken met de komst van Rafael Benítez? Alan Pardew haalde je naar Engeland, waarna John Carver en Steve McClaren nog kort voor zijn komst aan het roer stonden.
“Het was voor mij goed dat Benítez kwam, ik heb veel onder hem gespeeld en we hebben een goede band. De manier hoe hij traint en voetbal ziet, trekt me wel aan. Onder hem speelde ik meer rechtsback, terwijl ik voorheen meer op het middenveld stond. Veel mensen zeggen dat hij te laat kwam in het jaar dat we degradeerden. Het was nog de vraag of hij zou blijven in de Championship, maar uiteindelijk bleef hij en wonnen we dat seizoen bijna alles. Hij is een van de beste trainers met wie ik heb samengewerkt. Frank de Boer was in mijn Ajax-periode ook top. Van hun twee heb ik veel geleerd. Een paar maanden geleden heb ik Benítez nog gesproken. Of hij al een uitnodiging heeft gestuurd om naar China (Benítez is nu trainer van Dalian Professional, red.) te komen? Dat nog net niet, nee. Het was meer een beslissing van Newcastle United dat we uit elkaar gingen.”

Ondanks meer belangstelling vanuit Engeland en de Amerikaanse Major League Soccer (‘daar voelde ik me nog wat te jong voor’) koos Anita voor een transfervrije overstap naar Leeds United. “Ze wilden me heel graag hebben en ik dacht: waarom niet? Ik had vaker tegen Leeds gespeeld en het was altijd een goede club, een moeilijke tegenstander. Het leek me een mooie stap, om met Leeds te promoveren. Natuurlijk had ik gehoopt dat ik veel zou spelen en kampioen zou worden, dat was het doel. Nu is er meer stabiliteit in het team en de club. Toen ik kwam, waren er net nieuwe eigenaren en trainers”, legt Anita uit. Zijn periode op Elland Road werd geen doorslaand succes, voornamelijk doordat Anita het hele seizoen te maken had met een slepende enkelblessure. Bovendien versleet Leeds met Thomas Christiansen en Paul Heckingbottom in het met de dertiende plaats in de Championship teleurstellend verlopen seizoen twee managers. Richting het einde van het seizoen liet Anita het littekenweefsel in zijn enkel operatief verwijderen en wachtte hem een revalidatie. Ondertussen moest Heckingbottom plaatsmaken voor Marcelo Bielsa en al vrij snel na de komst van de Argentijn kreeg Anita te horen dat er weinig speeltijd voor hem in het vooruitzicht lag.

Anita werd vorig seizoen door Leeds United verhuurd aan Willem II.

Anita vroeg of Leeds hem wilde verhuren en keerde daardoor enigszins verrassend terug naar de Eredivisie. “Ik sprak met Aras (Ozbiliz, red.) en zag ineens dat hij naar Willem II was gegaan. Adrie Koster en Gery Vink kende ik ook nog van Ajax, dus zodoende is het een beetje gaan lopen. Er waren nog een aantal Nederlandse clubs die me wilden huren, maar ik had bij Willem II een vertrouwd gevoel”, zo verklaart hij zijn keuze voor Willem II. Met 29 optredens en het behalen van de bekerfinale, die verloren werd van uitgerekend Ajax, kijkt hij met een tevreden terug op het seizoen in Tilburg. “Ik wilde kijken hoe het weer zou gaan na de operatie en Willem II heeft me die kans gegeven. Buiten het veld voelde het ook vertrouwd in Nederland, dat was lekker. Het ging met ups en downs, want ik was nog niet helemaal hersteld van die blessure. Voor mijn gevoel voelde ik me de ene training of wedstrijd lekkerder dan de andere. Ik had die periode nodig om me weer te voelen zoals ik me nu voel, als de oude Vurnon. Het was een soort hersteljaar, om het zo te zeggen.”

“Toen ik terugkeerde van Willem II, had ik al gelijk het gevoel dat er weinig perspectief was bij Leeds. Dat is niet erg, dat jaar bij Willem II heeft me sterker gemaakt en ik heb me weer kunnen tonen. Maar helaas heb ik de kans bij Leeds niet meer gekregen”, gaat Anita verder. Na het zogenaamde hersteljaar in Nederland duurde het even voor Anita weer onderdak vond. Zijn contract bij Leeds United liep nog door tot medio 2021 en met Maccabi Haifa en Panathinaikos waren er gegadigden om hem over te nemen, maar van een vertrek leek het desondanks lang niet te komen. Pas op de laatste dag van de transerwindow vonden beide partijen een overeenkomst over het ontbinden van zijn doorlopende verbintenis. “In die periode was het ook lastig voor clubs om nog spelers aan te trekken, omdat alles qua bijvoorbeeld begrotingen al vast zit en je er dan moeilijk tussen kan komen. Ik ben voor mezelf gaan trainen en met Jong Ajax gaan meelopen, om fit te blijven voor als er wat zou komen.”

Samen met oud-ploeggenoot Lesly de Sa verscheen Anita begin dit seizoen weer op De Toekomst. “Het blijft toch je club en die mogelijkheid was er, dus waarom niet? Ik liep met Jong Ajax mee en trainde af en toe met het eerste, dat is alleen maar goed. Ik kon mezelf meten, kijken of ik nog een beetje mee kon komen. Het beviel hartstikke goed. Mitchell van der Gaag geeft enorm goede trainingen en stoomt die jongens klaar voor het eerste. Het voelde niet raar, maar meer als thuiskomen. Je ziet allemaal bekenden die daar nog rondlopen. Natuurlijk krijg je vragen over Engeland of andere dingen. Niet alleen van jongens van het tweede, maar ook van jongens uit de Onder-19 die ik in de gang tegenkwam.” Ondertussen kwamen er nog verschillende aanbiedingen binnen bij Anita, vanuit onder meer Australië. Hij was, in zijn eigen woorden, een beetje kieskeurig, tot het weer begon te ‘kriebelen’. In februari zette hij zijn handtekening onder een contract tot het einde van het seizoen bij de Bulgaarse topclub CSKA Sofia. “Ik zag er wel wat in, het was niet ver van Nederland. Ik wilde weer mijn potjes spelen, om wedstrijdfit te worden.”

Zoals het er nu naar uitziet, is het dienstverband van Anita bij CSKA Sofia echter beperkt gebleven tot een haast historisch korte periode. Nog geen twee weken nadat hij zijn handtekening had gezet in Bulgarije, brak de coronacrisis uit en werd de competitie voorlopig stilgelegd. “Ik had pas drie wedstrijden gespeeld. Je kon daar helemaal niks meer, alleen de supermarkten waren nog open. De club wilde dat we daar bleven en er zou iets met de salarissen gebeuren, omdat iedereen het moeilijk heeft. Dat is te begrijpen. Maar ik was daar puur gekomen om te voetballen tot de zomer. Dus toen heb ik aangegeven dat ik liever bij mijn familie in Nederland wilde zijn in deze tijd dan daar alleen in een hotel. Met een goede overeenkomst zijn we er uitgekomen en vorige week belden ze me al met de mededeling dat ze weer aan het kijken zijn om de competitie op te hervatten. Of ik zin had om terug te komen, dus wie weet keer ik komende weken of maanden nog terug. Ze proberen iets te regelen, dus het is even afwachten.”

Dat Anita in Bulgarije weer een aantal wedstrijden gespeeld heeft, is niet onopgemerkt gebleven. “De MLS vind ik wel interessant. Ik krijg nu ook wel belletjes vanuit die kant en de Verenigde Arabische Emiraten, dus het is afwachten wat er gaat komen. Een hereniging met Frank de Boer? Wie weet, hopelijk gaat hij dit lezen en bellen”, lacht Anita. Langzaam maar zeker kruipt het einde van zijn loopbaan dichterbij en voorzichtig denkt hij al na over de jaren na zijn actieve loopbaan. Wordt het dan het trainersvak? “Ik weet eigenlijk nog niet echt zeker of ik trainer of assistent zou willen worden. Op dit moment trekt het me nog niet echt om het trainersvak in te gaan. Ik ben verder wel bezig met bepaalde dingen, ik heb bijvoorbeeld een aantal real estate-projecten op Curaçao en dat ga ik binnenkort in Nederland ook doen. Voorlopig wil ik nog een paar jaartjes voetballen, wat dat betreft sta ik voor alles open. Ik wil laten zien dat ik het nog steeds heb of zelfs beter ben dan de jaren daarvoor.”

Transferadvies Van de Beek van oud-leermeester bij Ajax: 'Daar moet hij stappen maken'
Meer video's

Poll

Moet een Nederlandse club Vurnon Anita binnenhalen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door cjdaanti)

Mooie speler. Wie weet kan Vurnon met al zijn ervaring van nut zijn voor Ajax. En toch leuk om te lezen dat bij onze plaatselijke voetbalclub VV Maarssen door Ajax is ontdekt.

31 mei 2020 om 01:07

Mooie speler? Was toch gewoon een redelijk beperkte voetballer?b eetje Edgar Davids 0.6. Als hij niet bij Ajax was begonnen, was hij er nooit terecht gekomen.

31 mei 2020 om 01:15

Hij was natuurlijk geen Frenkie of Blind op 6, maar zeker wel een mooie speler in het tijdperk De Boer. Goed aan de bal en zoals hijzelf aangeeft een kuitenbijtertje die nooit opgaf.

31 mei 2020 om 01:18

Dat klinkt meer als een werkertje ... zie ook reactie #5.een Feyenoord speler ??

31 mei 2020 om 01:34

Op nr 6 was hij echt een meerwaarde voor Ajax hoor. Hij was super in het verdedigende gedeelte (superfel, veroverde de ballen vaak zonder overtredingen en was ook redelijk op de brommer) en gaf hem over het algemeen weer aan de juiste kleur. Vond het ook daadwerkelijk jammer dat hij toen weg ging. Wel iets meer als een werkertje hoor.

31 mei 2020 om 01:52

IK ken zijn kwaliteiten, het is een sympathieke kerel, maar het is normaliter niet het type voetballer waar ze in A'dam op de banken staan.

31 mei 2020 om 02:05

Nee het is idd geen Ziyech

31 mei 2020 om 09:32

@NJfromvol Wouters is dan volgens jou ook geen speler waar ze in Amsterdan voor op de banken staan. Anita deed het zeker niet slecht op het middenveld met zijn power en drive. Was een speler die op verschillende plaatsten werd gebruikt . Dat was zijn sterkte maar tevens ook zijn zwakte .

31 mei 2020 om 11:40

Maar een speler als Ziyech is gebaat bij een Anita. Hij eas een uitstekende verdedigende middenvelder.

31 mei 2020 om 11:55

@njwat hij aan geeft en wat ik in de carriere van Vurnon al heb gemerkt, hij valt niet op en dat wilt men bij Ajax niet zien. En op basis van die gedachten scout met vaak de foute spelers.een speler zoals Vurnon ontlast zoveel jongens zodat ze vooruit kunnen spelen en zich geen zorgen moeten maken. Hij rende alle gaten dicht en pakte de ballen af en bleef maar gaan.vind het jammer hoe zijn carriere is gelopen. Ik was er overtuigd van dat er veel meer in zat. Ben blij dat het interview dit allemaal heeft opgeklaard, had het nl. nog nooit gelezen. Wanneer je degradeert moet je weg, heeft hij niet gedaan, zo zonde. En dan ook bij Leeds gaan spelen, tja. Je ziet dat hij denkt met zijn hart maar hij had gewoon in de PL moeten blijven of naar Duitsland moeten gaan.

31 mei 2020 om 15:01

@medellinhij was inderdaad zeer nuttig, maar dat vind ik wat anders dan mooi en daar reageerde ik in eerste instantie op.bij mooi denk ik aan types Bergkamp, Litmanen, Ziyech.

31 mei 2020 om 16:21

Nee, het is een speler die in dienst werkt voor spelers waarvoor de mensen wel op de bank zitten. Geloof me zulke spelers hebben spelers nodig als Vurnon.

31 mei 2020 om 16:45

Dat snap ik Damsko, maar daar gaat het nu niet over.

1 juni 2020 om 15:39

@njfromvol JIj bedoelt mooi als in het oogstrelende wat de spelers die jij benoemt etaleren. Wat Lugacio wss bedoelt, en waar ik het mee eens ben, is dat het een speler die zijn positie goed invulde. Wat ook mooi kan zijn. Bv, Nesta kon ik erg van genieten, een erg goede verdediger, bijna elegant zelfs hoe hij duels won zonder enige vorm smerigheid (looking at you Mazzerrati/nigel D.j./medel) of overbodige tackles. Gewoon eerlijk een duel winnen, dat vond ik mooi om te zien toen. Het mooie aan Anita was idd de Edgar kwaliteiten die hij vertoonde, om het grof te zeggen. Nee hij gaf geen splijtende passen en deed geen prachtige solo's. Maar, de dingen die hij moest doen deed hij met verve. En dat is zijn eigen kwaliteit/schoonheid. Niet iedereen kan dat, kijk bv naar Enoh. De Boer zei het al, als Enoh kon passen was ie van wereldkwaliteit.

1 juni 2020 om 16:04

Het is vrij bizar dat het zo is gelopen met Anita. In de jeugd sprak een trainer ooit over Vurnon:” Vurnon is de beste verdediger die ik heb. Vurnon is de beste middenvelder die ik heb en Vurnon is de beste aanvaller die ik heb”. Hij vond het jammer dat hij hem maar op een positie tegelijkertijd kon zetten. Later werd hij stofzuiger bij Ajax maar ik denk dat hij nog wel veel meer in zijn mars had dan hij heeft laten zien. Overigens mooi dat hij, vlak na zijn debuut eens in een interview vertelde (nadat het werd gevraagd) welke shirts hij van de Eredivisie wel en niet mooi vond. Hij gaf aan dat hij eigenlijk alle shirts wel mooi vond behalve die van Willem 2. Al met al zonde dat deze jongen in relatief anonimiteit zal stoppen met voetbal. Zou leuk zijn om hem nog een jaartje in de Eredivisie te zien.

31 mei 2020 om 01:19

Met zijn ervaring van nut zijn? Als jeugdtrainer misschien..

31 mei 2020 om 16:48

alen per ongeluk profvoetballer zijn geworden! Ongelofelijk dat mensen deze beperkte mensen nog geloven ook!

Ik vond hem altijd een uitstekende nummer 6 bij Ajax. Kon super snel draaien aan de bal en altijd gefocused in de pasing. Wist ook goed positie te kiezen. Jammer dat hij des tijds in een 4-4-2 systeem belande in het Engelse voetbal. Ik vond hem daarbij niet passen.

Haha. Geniaal die foto van zijn eigen hoofd boven het lichaam van Kluivert geplakt. Heb Anita altijd een sympathieke speler gevonden. Zijn verhaal verklaart gelijk zijn mentaliteit op het veld. Iemand die nooit zeurt, keihard werkt en alles geeft. Is zeker een voorbeeldprof voor de jeugd. Hoop dat ie nog een leuk avontuur tegemoet kan gaan in de nadagen van z'n actieve carrière als voetballer en wie weet in de toekomst een rol bij Ajax kan vervullen.

Kuitenbijtertje Anita versus orenbijtertje Suarez. Mooie duellen!

Leuk om weer wat over Anita te horen. Was destijds de ontbrekende schakel bij Ajax. Pas toen hij op 6 ging spelen ging t draaien. Ik had wel verwacht dat hij t hogerop zou kunnen en denk ook nog steeds dat hij dat had gekund- maar helaas, een blessure heeft zijn carrière genopt.

Ik denk dat hij uitstekend op het Arnhemse middenveld zou passen, vrees echter dat hij te duur en niet ‘interessant’ genoeg is voor de nieuwe technische Duitsers. Ik zou hem graag zien komen!

Oprecht fijn voor hem dat hij Oranje heeft gehaald. Maar ik was ook blij dat het bij drie optredens is gebleven. Ik vond het geen gezicht, Anita in Oranje.

Moet met zijn ervaring en instelling toch nog wel voor een ED club als Groningen, Zwolle,.Twente of.zo.van waarde zijn?

Had graag gehoord welke club nog interesse in hem had. Zoals ik hierboven al schreef, hij had in de PL moeten blijven, degraderen uit de PL is dom. Je moet op het hoogste niveau blijven en dan val je op. Wie kijkt er in de championship of gaat daar scouten? Dat had Anita moeten weten, dat had zijn zaakwaarnemer en vrienden en collega's moeten zeggen. Zo realistisch moet je toch zijn. Janmaat zit nu ook gewoon nog in de PL, denk dat hij weinig speelt, maar je zit er tenminste wel. Met zijn fysiek toen had hij gewoon in de Pl/bundesliga/... moeten spelen, alles dicht rennen en een nuttige schakel zijn in het spel en de aanvallende spelers ontlasten. Dus de keuze voor degradatie en Leeds was heel apart, maar hij weet het beter uiteindelijk wat er wel of niet mogelijk was.

Als het een spelers is die nooit drama heeft veroorzaakt of iets in die richting, is het Anita wel. Altijd een hele vriendelijke jongen/man gebleven. Bij bepaalde mensen in het leven lijkt het alsof je nooit boos op diegene kan worden. Anita lijkt op z'n type.

Slechte speler voor het Ajax niveau maar net zoals de meeste spelers bij Ajax word zo een speler gelijk de lucht in gepraat. Ned elftal komt dan ook al snel want alles is goed daar.. Wel leuke jonger verder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

84 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren