‘Ajax concurreert met Barça om aanvaller (18) met uitstekende statistieken’

Woensdag, 20 mei 2020 om

Diego Fernández Talaverón is op de radar verschenen bij Ajax, zo meldt Diario de Almería. Volgens de regionale Spaanse krant heeft de achttienjarige aanvaller van Sevilla zich met een geweldig seizoen in de nationale jeugdcompetitie in de kijker gespeeld van diverse clubs, waaronder ook Barcelona en Levante.

Talaverón kwam dit seizoen tot 22 doelpunten in evenzoveel wedstrijden in de Liga Nacional de Juveniles, de hoogste jeugdcompetitie in Spanje. Het hoge moyenne van de jonge centrumspits is niet onopgemerkt gebleven. "Veel teams hebben interesse getoond in mij, zowel uit Spanje als daarbuiten", bevestigt Talaverón, die niet aan een vertrek bij Sevilla zegt te denken.

"Ik hoop me te blijven ontwikkelen in Sevilla. Mijn teamgenoten en de trainers behandelen me heel goed. Op dit moment ben ik dan ook gefocust op Sevilla. Ik wil hier slagen en ben deze club erg dankbaar." Talaverón groeide op in Almería, maar verliet die stad op jonge leeftijd voor een overstap naar Sevilla, ruim vierhonderd kilometer ten westen van zijn geboorteplaats.

De talentvolle aanvaller moest wennen aan zijn nieuwe omgeving. "Ik verliet Almería heel jong en ik heb me moeten aanpassen aan Sevilla. Bij grote clubs is er nooit ruimte om te ontspannen", zegt Talaverón, die tevreden is over zijn huidige seizoen. "Ik heb hard gewerkt om pichichi (topscorer) te worden, in een heel apart seizoen dat we helaas niet hebben kunnen afmaken."Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door kowalski)

Met alle respect voor Overmars maar ik vind dat Ajax meer moet kijken naar wat ze zelf hebben met Brobbey en Hansen die eraan zitten te komen. Het valt me op dat Ajax alleen maar aan het kijken is voor latino’s. Vind ik jammer aangezien Ajax de beste jeugd heeft van heel Nederland en daar genoeg rondloopt

20 mei 2020 om 21:00

Vind je het dan ook geen onwaarschijnlijk verhaal van Diario de Almería?

20 mei 2020 om 21:17

Ik ga er niet vanuit dat dit waar is nee

21 mei 2020 om 01:14

Dus waarom oordeel je dan?

20 mei 2020 om 21:17

Zeker 2 grote talenten die in de spits kunnen spelen, maar het is nog even kijken. De Ajax-spits positie is een van de moeilijkere posities omdat er zoveel van je wordt verwacht. Het is ook erg afhankelijk van wat voor team er staat, Brobbey en Hansen zijn 2 hele verschillende type spitsen die het beiden kunnen maken maar ook beide kunnen falen. Ik vind Traore het meest compleet van hen maar zelf die krijgt het moeilijkt. Ajax doet er goed aan om te blijven kijken.

20 mei 2020 om 21:27

Patrick Kluivert is de laatste zelf opgeleiden succes spits. Ik weet niet of Hansen en Brobbey het gaan halen. Het blijft een lastige positie.

20 mei 2020 om 21:30

Tussen 2001 en 2003 hebben ze 5 solide opties in de spits onder contract, dat is voor 2 elftallen en waar nodig bij het eerste. Alleen uit 2002 (geboortejaar van deze jongen) hebben ze er al 3 die als spits kunnen spelen. Als je nu een spits haalt kan je er zeker van zijn dat andere spitsen niet bij gaan tekenen wat dan ook volledig terecht is.

21 mei 2020 om 00:08

Ben vooral ook heel benieuwd naar Jong Ajax volgend seizoen. Kan een sensatie worden dat qua voetbal in de buurt komt van het elftal met Nouri-De Jong-Van De Beek. Zo niet beter dan dat.

21 mei 2020 om 07:53

Dan is het toch enorm zonde dat het met Dolberg niet meer leek te werken/kunnen. Iedereen weet dat hij het niveau bij Ajax aan kon maar op de één of andere manier lukte het niet meer. Miss idd omdat de spits bij Ajax volgestopt wordt met opdrachten, somige spelers moet je gewoon het veld opsturen met de boodschap; doe je ding, veel plezier

20 mei 2020 om 21:58

Beste jeugd geloof ik hoor, maar noem nu niet , Eiting, Ekkelenkamp, Gravenberg of Danilo. Allemaal te licht!

20 mei 2020 om 22:04

René, vind je dat echt? Ekkelenkamp ben ik mee eens, en wat Eiting betreft gedeeltelijk, daar zit potentie in. Gravenberg en Danilo kan je nog niet over oordelen.

20 mei 2020 om 22:11

Vind ik echt! Zou het anders niet posten! Eiting is te slap voor het middenveld, Gravenberg denkt te traag, Danilo mist van alles wat! Alleen Brobby kan wat worden, unavar is te klein en mist het fysieke.

20 mei 2020 om 22:19

Unuvar gaat de boel killen. Hij is een overlever, een strijder. Eijting is sterk genoeg maar moet sneller handelen en niet te lui zijn, Gravenberg is nog te onzeker en dat moet hij verbeteren. Deze jongens hebben de kwaliteiten, geloof me. Ze moeten enkel het hoofd niet op hol laten slaan. Sowieso is unuvar een pareltje. Daar ga jij straks ook van genieten.

20 mei 2020 om 22:46

Gaat niet gebeuren! Geloof me! 4 middenvelders die het niet gaan redden. Missen gewoon te veel aspecten om het te redden in de top! Niet voor niks mist Ajax Schone!

20 mei 2020 om 23:07

Bizar hoe je dat kunt zeggen over Eiting, Ekkelenkamp, Gravenberch en Danilo. Ze hebben allemaal al mogen ruiken aan Ajax 1. Het zijn nog allemaal jonge jongens. Kan je nog niet over oordelen. Gaat wel heel ver om ze nu al af te schrijven. Waarom te licht eigenlijk? Weet je al precies hoe hun carrière gaat verlopen? Je weet het gewoon niet. Het is koffiedik kijken, maar het zijn allen talentvolle voetballers. Natuurlijk moet blijken of ze het ver(der) gaan schoppen.

20 mei 2020 om 23:57

Gelukkig is Messi erg lang en fysiek

21 mei 2020 om 11:28

"Unuvar is te klein en mist het fysieke", toont meteen perfect aan hoe weinig verstand je van voetbal hebt hahah. Zo'n type speler hoeft helemaal niet groot en sterk te zijn, integendeel zelfs. Tal van voorbeelden uit het mondiale topvoetbal van kleine lichtvoetige technische jongens op 10 of hangend vanaf de flanken. Unuvar gaat 100 procent zeker Ajax 1 halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Arsenal ondervindt hevige concurrentie inzake de krabbel van Dani Ceballos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren