Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Premier League-club openbaart zorgen: ‘In augustus geen geld meer’

Laatste update:

Burnley verliest 50 miljoen pond, omgerekend circa 57 miljoen euro, als de Premier League in verband met de coronacrisis helemaal niet meer wordt hervat, zo maakte de Premier League-club zaterdag bekend. De nummer tien van de ranglijst loopt op de eerste plaats 45 miljoen pond aan televisierechten mis als de laatste negen competitieduels niet meer worden afgewerkt.

De laatste thuisduels van het seizoen zouden naar schatting vijf miljoen pond opleveren. De enorme inkomsten uit televisierechten zijn een belangrijke reden voor veel Engelse clubs om het seizoen nog te willen afmaken. Volgens berekeningen lopen alle clubs uit de Premier League samen meer dan een miljard euro mis als het seizoen nu al is afgelopen.

“Het is een feit dat als we het huidige seizoen niet afmaken én er geen duidelijkheid is over een start van een nieuwe voetbaljaargang, dat we als club in augustus geen geld meer zullen hebben. Nogmaals, dat is een feit”, benadrukt voorzitter Mike Garlick in gesprek met Engelse media. “Ik kan niet voor andere clubs spreken en ik weet niet hoe de financiële huishouding van andere clubs is. Ik kan alleen in naam van Burnley spreken. Daarom zijn wij absoluut voorstander, uiteraard als het veilig is, van de hervatting van de competitie.”

Burnley was voorafgaand aan de coronacrisis hard op weg om zich van lijfsbehoud te verzekeren. The Clarets staan twaalf punten boven de rode streep en zelfs maar vier punten onder de top zes van de ranglijst. Ondanks alle goede prestaties binnen de lijnen, zorgt de instabiliteit door de coronacrisis voor de nodige onzekerheid op financieel gebied. “Het is overduidelijk dat het afmaken van het seizoen zonder meer de beste oplossing is, als het niet de enige oplossing voor de Premier League-clubs is”, erkent Garlick.

De Premier League ligt vanwege de coronacrisis al enkele weken stil. De organisatie hoopte tot voor kort dat er begin mei weer gevoetbald zou kunnen worden, maar dat streven werd vrijdag losgelaten. De hervatting van het seizoen is nu tot nader order uitgesteld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hier nog maar eens een goede reden om de voorbarige uitspraken van sommige het seizoen te stoppen. Gewoon afwachten en dan kijken of het mogelijk is straks. Laten we het hopen want anders gaat het fout aflopen voor vele clubs, zo ook voor een Burnley blijkbaar. Die leven dan echt net op de grens wat betreft hun financiele leefbaarheid.

5 april 2020 om 08:53

Nou ja, de grens? Er valt 50 miljoen weg. Dat is natuurlijk niet zomaar even een bedrag, dus om nou te zeggen dat ze dan op de grens leven.

Er zal geen voetbalclub op de wereld zijn die binnen hun begroting even 50 miljoen als nood potje weggezet hebben.

5 april 2020 om 09:12

Tja, voor mensen zonder enige verantwoordelijkheid is het gewoon makkelijk roepen dat alles maar moet worden platgelegd. Zo'n beslissing gaat natuurlijk niet over een nacht ijs, dus ik snap best dat men er de tijd voor neemt. En waarom zou je ook de tijd niet nemen? In deze periode is er tijd genoeg om alle mogelijke scenario's uit te werken, dus ik zie niet in waarom we in Nederland en België dat besluit nu al zo nodig moeten nemen. In alle competities om ons heen is men veel bedachtzamer, dat lijkt me eerlijk gezegd ook veel logischer dan knopen doorhakken in een periode waarin nog zoveel onduidelijk is.

5 april 2020 om 09:22

Kom op zeg. De Fifa, de Uefa, the FA en meerdere grote clubs zijn rijk genoeg om dit op te vangen. In deze tijden moet je als branche voor elkaar zorgen. Je hebt er niets aan als concurrenten weg vallen. Van concurrentie wordt je immers sterker. In de entertainment business zouden ze creatieve oplossingen moeten bedenken. Het doorlaten gaan van de competitie zou nooit en ten nimmer af moeten hangen van financiën. Veiligheid van de fans, de atleten en alle andere mensen die in de branche werken zou het uitgangspunt moeten zijn. Laat de Uefa en Fifa lekker stikken. Beëindiging overal de competities en geen Europees voetbal volgend jaar. De clubs kunnen hervormingen doorvoeren. Gezonder worden en er is tijd voor de voetbalbonden om na te denken over nieuwe opzetten van internationale wedstrijden. Meer balans op de kalender, kwalitatief hogere wedstrijden in Europa en terug naar waar het om draait. Voetballen om eer en vermaak.

5 april 2020 om 10:50

Peter , geld lenen van corrupte organisaties , is dat nou wel zo’n goed idee?
En Burnley heeft het overigens netjes voor elkaar als je van februari tot augustus zonder inkomen kan en toch salarissen etc uitbetalen, das netjes hoor!

5 april 2020 om 11:08

Burnley is één voorbeeld, maar zo zijn er wereldwijd nog honderden clubs met dezelfde problemen. Hoe rijk de FIFA en UEFA ook zijn, ook aan hun vermogen zit een grens.

5 april 2020 om 12:41

Ja helemaal met je eens Vegitosan. Ik zeg zelf hiermee niets lenen maar schenken die corruptie moet eens eindigen. Geef t geld dat gegenereerd is door de hard werkende fysio’s, terreinknechten en wasvrouwen die net zo hard mee werken in het succes van het voetbal ook aan de mensen die het nodig hebben. Het wordt zelfs tijd om nu iets te doen aan de belachelijke salarissen en tv gelden. Het zou spelers en clubs sieren om nu salaris caps, transfer regels etc in te voeren of als bond juist te zeggen UEFA stik er lekker in wij trekken ons ogen plan. Het grote deel van budgetten gaat op aan salaris van spelers terwijl ze zelf maar een klein deel van de organisaties vormen. Die spelers die nu een super zwaar leven hebben door 3 uur per dag te sporten, beetje genieten van hun villa’s en zwembaden thuis. Die spelers en de bestuurders die bakken met geld verdienen hebben nu gewoon een morele verplichting aan de fans, en het klontjes volk dat voor hun werkt.

5 april 2020 om 09:46

Met name BPL clubs leven jaaaaren allang al op veel en veel te grote voet en dit is een consequentie. Het is net als met landen. NL gaat verstandig met de centen om en kunnen nu een noodpakket van 15 miljard aanbreken. En dat kunnen ze nog een aantal keer doen als het moet. Hopelijk is het niet nodig. Terwijl andere landen, grotere landen, telkens steun nodig hebben. Zelfde principe. Al kun je landen niet (zo makkelijk) laten vallen als voetbalclubs. In dat laatste geval vind ik het echt “boontje komt om z’n loontje”. Heel erg voor het “burgerpersoneel” en de supporters maar verder echt dikke prima wat mij betreft. Pas op de plaats, voetjes terug op aarde. Reset van het voetballandschap.

5 april 2020 om 10:15

Waarop baseer je dat ze op te grote voet leven?

5 april 2020 om 10:54

Je vergelijkt de begroting van een voetbalclub met de begroting/overschot van een heel land , huh??????
Scheve vergelijking.
Burnley heeft zn zaakjes prima op orde als ze in augustus pas failliet zijn, die hebben dus een “buffer” van een half jaar. En dan hebben we nog niet eens gehoord of/hoeveel de spelers hebben ingeleverd.

5 april 2020 om 11:20

Hele domme opmerking. Televisiegeld is gewoon vastinkomen. Als je dat al niet meer kunt begroten wat wel dan nog? Dat nu bijna een kwart van de wedstrijden en daarmee 50 miljoen wegvalt is gewoon een unieke situatie waar geen een club rekening mee heeft gehouden; en terecht, een paar maanden geleden wist nog bijna niemand dat COVID-19 uberhaupt bestond. Ik vind het al knap dat Burnley tot Augustus gewoon door kan blijven gaan op eigen kracht. Vooral spelerssalarissen zijn een gigantische kostenpost, dus Burnley heeft zeker (zover ik dat vanuit hier kan beoordelen) een goed beleid.

Misschien een onpopulaire mening: maar ik denk dat we naast het menselijke aspect ook meer naar de economische schade moeten kijken van deze hele crisis. Moeten al die clubs maar failliet gaan omdat “voetbal zonder publiek” geen optie is? Voetbal met maar 10 teams in een competitie is ook niet veel aan. En wat te denken van al die mensen achter de schermen die ook hun functies kwijt raken. Er moet gewoon een goede oplossing komen waarbij alle partijen ook financieel er goed uit komen. Niet alleen het humaine aspect!

5 april 2020 om 09:41

Wat is nu precies je punt? Brandhaarden als Bergamo - Valencia door laten gaan, want dat is in principe elke wedstrijd waarin je niet kan testen.

5 april 2020 om 10:17

Er zullen altijd genoeg clubs zijn. Als er clubs failliet gaan, dan nemen andere clubs hun plaats in. De spelers komen inderdaad op straat te staan maar kunnen transfervrij tekenen bij deze clubs. Hun nieuwe salaris zal een stuk lager zijn maar is dat erg? Het zijn geen Jan modaaltjes die met een 50% cut het hoofd niet meer boven water kunnen houden.

5 april 2020 om 11:10

En de andere werknemers van die clubs? Voor een gemiddelde BVO werken tientallen en soms honderden mensen met een normaal inkomen. Die hebben dan ook maar pech gehad? En welke clubs gaan in tijden van een (economische) crisis die plaatsen innemen?

5 april 2020 om 12:01

Aangezien die andere clubs ook zullen moeten investeren in de overhead komen ook daar weer banen beschikbaar. Niet dat die dan éã©n op éã©n worden overgenomen maar door het economisch systeem ontstaan er voor hen elders ook kansen. Maar kom op, de grootste slokop zijn toch de enorme salarissen van de voetballers. Als de bedrijfstak te duur is, lijkt het me niet meer dan logisch dat zij een paar jasjes uitdoen. Het salaris van éã©n voetballer staat zowat gelijk aan dat van 20 of 30 gewone werknemers. Misschien dat het eens tijd wordt dat er een einde komt aan deze scheefgroei.

5 april 2020 om 12:55

De clubs die wel overleven hebben het geld om al het andere personeel aan te nemen? En wat gaan al die mensen daar dan doen? Extra kansen in een economische crisis die nog langer gaat duren dan de Coronacrisis zelf. Je denkt toch niet dat er ineens zoveel extra banen bijkomen. Het salaris van voetballers is inderdaad een grote kostenpost, maar je gaat veel te makkelijk voorbij aan alle andere gevolgen.

5 april 2020 om 13:46

Die clubs gaan een veel gezondere huishouding voeren. Minder geld voor voetballers en dat personeel is toch nodig. Of gaan de voetballers soms het gras maaien?

Ik snap de paniek over de economische crisis. Maar die kan zich ook snel weer herstellen.

Zou mooi zijn wanneer de Corona crisis de BPL weer met de grond op de voeten krijgt. Vallen clubs om? Heel erg voor het “burger” personeel en de supporters maar dan hadden die clubs met al dat belachelijk veel geld dat jaaaaren binnenkomen is verstandiger om moeten gaan. En mocht dit gebeuren dan gaan uiteraard niet de internationale transferprijzen omlaag zodat de BPL clubs toch spelers kunnen kopen. Dat zou echt compleet krom en belachelijk zijn. (Maar dat is exact wat er dan zal gaan gebeuren, verwacht ik. Slappe hap.)

5 april 2020 om 10:21

Beetje populistisch om dit te roepen.Er is een wereldwijde crisis en dan krijg je ineens dit soort uitspraken richting de Premier League. Echter was er van de week al een bericht dat er 17 clubs uit Duitsland op korte termijn in nood gaan komen, terwijl het ook allang duidelijk is dat in eigenlijk alle andere landen clubs in nood gaan komen. De PL doet toch geen gekke dingen om te gaan stellen dat ze met beide voeten weer op aarde zouden moeten komen. Ze hebben hun competitie simpelweg het aantrekkelijkst weten te maken waardoor ze de meeste centjes pakken. Blijkbaar is dat tegen het zere been van sommigen.Alle clubs en competities gaan dit voelen en als de PL clubs gaan klappen dan is dit zeker niet anders in andere competities.

5 april 2020 om 10:30

Nee je ziet het verkeerd, het is andersom. Door die megalomane bedragen die ze krijgen konden ze overal iedereen wegkopen waardoor mensen naar de PL gaan kijken.
Daarnaast zijn ze daarna lekker overal iedereen met nog idiotere prijzen gaan wegkopen omdat ze toch genoeg geld hadden...
Mocht de volgende tv deal lager uitvallen, wat wel te verwachten valt, dan gaan er waarschij lijk ook een hoop op hun bek. En dat is niet tegen mijn zere been. Wat wel tegen mijn zere been is, is de nergens op gebaseerde voetbal arrogantie van Engeland. 95% van de beste voetballers in de PL zijn niet eens van eigen bodem . Dus hoezo Engels voetbal? Ik zal er geen traan om laten als dat hele miljarden verslindende gedoe in Engeland op zijn bek gaat. Zal er eigenlijk ook een beetje van genieten. Want door de hoge televisie gelden in Engeland is de markt wel degelijk verziekt.

5 april 2020 om 12:30

Weet je wel eens waar het verzieken van de markt de oorsprong heeft? Voornamelijk Italië en Spanje, want daar zijn ze begonnen met de astronomische groei in transfer bedragen. Weet je hoeveel van de top 10 duurste transfers ooit een transfer naar een Engelse club betrof? Welgeteld 1. Dan kan je de Premier League wel de schuld geven, maar dat is toch niet echt terecht te noemen.In 1928 pakte Arsenal het record voor de duurste transfer ooit. Daarna was het de transfer van Shearer in 1996 die eindelijk weer een duurste transfer ter wereld betrof voor een Engelse club. Met 19 miljoen een stijging van 3 miljoen ten opzichte van de 16 miljoen die Milan voor Lentini betaalde in 1992. Dat record was niet lang in Engelse handen, want een seizoen na de transfer van Shearer verpulverde Inter het record met een transfer van 30 miljoen. 2 jaar later betaalde Inter 45 miljoen voor Vieri. 2 jaar later was het record alweer 3x verbroken en betaalden ze 71 miljoen in Spanje. Toen was het even wat rustiger, totdat de Spanjaarden het transferbedrag tot 100 miljoen op rekten. Daarna was het pas een Engelse club die daar net over ging met 105 miljoen voor Pogba, wat weer verpulverd werd door PSG met Neymar. Een geschiedenis van gigantische verhogingen waar bijna geen Engelse club aan te pas kwam, maar het is allemaal de schuld van de PL dat de transfermarkt ontploft is. Daar moet ik wel om lachen.

Ik heb totaal geen moeite hiermee. De Engelse competitie verpest al jaren de hele marktmeester bizarre bedragen aan spelers. Het is toch te gek voor woorden dat een club als burnley meer transfers of salaris kan betalen dan een Psv of Feyenoord. Deze club mag de veters nog niet strikken van PSV of Feyenoord. Laat maar in Engeland het voetbal maar even bloeden. Misschien kan dan het internationale voetbal weer een beetje leuk worden.

5 april 2020 om 11:36

Daar kan Burnley zelf toch niets aan doen?

Burnley heeft trouwens een lange en geweldige historie hoor. Niet zo denigrerend doen als je er niets vanaf weet.

Qua prijzen zijn PSV en Feyenoord natuurlijk groter, maar voormalige Burnley spelers en managers als Jimmy Hogan, Alan Brown en Harry Potts hebben het voetbal tijdens hun periode bij Burnley veranderd. De huidige trainingscentra en trainingstechnieken die door de wereld gebruikt worden stammen af van ideeën uit Burnley uit de jaren '50.

Er werd bijvoorbeeld zelfs totaalvoetbal gespeeld in die periode. Burnley heeft ook een grote rol gespeeld in de professionalisering van voetbal rond 1885. En zo zijn er nog meer dingen op te noemen. Niet slecht voor een klein "kneuterig" clubje uit een plaatsje met zo'n 73,000 inwoners..

5 april 2020 om 11:36

Als Engeland “even gaat bloeden”, mag je er zeker van zijn dat ook andere competities “gaan bloeden”. Dan spreek ik dus zowel over de Eredivisie, Bundesliga, Ligue 1, La Liga,... Je moet echt niet doen alsof dit een probleem is dat enkel bij de BPL hoort.

5 april 2020 om 13:33

Het verpesten van de markt is de schuld van de Italianen en de Spanjaarden. Die hebben door de jaren heen transfer record na transfer record verbroken. Newcastle pakte in 1996 het transfer record met 19 miljoen. 5 seizoenen later was dit 71 miljoen en alle records zijn gebroken door Italiaanse en Spaanse clubs. Het is populair om de Premier League de schuld te geven, maar daar is het echt niet begonnen. Van de 10 duurste transfers ooit is er maar 1 door een Engelse club.

Verder is het ook gewoon fout om te beweren dat het te gek voor woorden is dat een club die op een hoger en groter niveau acteert meer te besteden heeft. Dat is inherent aan marktwerking. Nederland is gewoon een klein land en veel minder interessant dan grote landen als Engeland, Spanje, Duitsland, etc. Veel kleinere afzetmarkt is minder centjes.

Dit geeft maar aan op welke voet ze allemaal leven. Ze leven allemaal op het randje van de inkomsten. Vallen de inkomsten twee maanden weg zijn ze direct rijp voor een faillissement.
Daarnaast ging het in eerste instantie om een bedrag van vijf miljoen.
Ik hoop dat dit hele gedoe ervoor zorgt dat er een nivellering plaatsvind, beetje zelfreinigende werking, zodat de bedragen e. d. weer lekker normaal worden.
Daarnaast is het lullig voor het voetbal wereldje, maar dat is op momenten als dit toch echt 1 van de minst belangrijke zaken, en misschien normaal gesproken ook wel. Het voetbal vind zichzelf veel te belangrijk en hebben vaak een veel te grote broek aan.
Daarnaast vind ik overigens als jij meerdere spelers een miljoenen salaris kunt betalen heb je wat mij betreft weinig recht op de 90% loon regeling... Ook al is dit maar tot een beperkt bedrag. Zie Liverpool die vrolijk miljoenen aan salaris uitkeert maar voor hun "gangbare" personeel vinden dat de staat de 840.000 euro voor hun maar moet aanvullen. Ik begrijp de reacties uit Engeland zeer goed. Mega transfers van tientallen miljoenen maar geen geld om 840.000 euro voor je personeel op te vangen.

5 april 2020 om 11:42

Raffa, zie mijn post hieronder. Dit artikel gaat over Burnley en je lult veels te veel onzin. Burnley is een schoolvoorbeeld van van een gezonde bedrijfsvoering en ze hebben genoeg vet op de botten om zich 6 maanden staande te houden ondanks dat ze 36% van hun inkomsten mislopen. Hoezo op te grote voet leven?

Als ik de reacties hier zo lees dan zie ik dat alle mensen met een phd in economie of accountancy en de Ceo's van alle grote bedrijven zich hier verzameld hebben en hun blik op de situatie geven met al hun expertise. * sarcasme off* . Als je, je in Burnley verdiept zou je weten dat Burnley een heel kleine club is. Vorig jaar hebben ze maar liefst â‚â¬19.4 miljoen uitgeven aan transfers. Aan de andere kant is er 13.55 miljoen aan transfers binnengekomen. Als je het jaarverslag van de club erbij pakt (2018 is het meest recente dat ik kon vinden) zie je dat Burnley een omzet heeft van 139 miljoen pond en hun kosten bedragen 125 miljoen pond. Hun schuld halveerde van 0.2 miljoen pond tot 0.1 miljoen pond. Hun netto in cash bedroeg 34.3 miljoen pond. Het is een club die dus zo goed als schuldenvrij is. Hun winst bedroeg 36.6 procent miljoen pond. (nummers lijken niet op te tellen, maar dit is een versimpeling van hun jaarverslag). Dus conclusie: al onze pseudo economen hier op het forum roepen wat over Burnley, wat eigenlijk een modelclub is in de wereld als we kijken naar een gezonde bedrijfsvoering. Die 50 miljoen wat ze nu mislopen is maar liefst 36 van hun totale omzet die ze zien verdampen. Vertel mij maar eens een bedrijf wat dat kan opvangen voor 6 maanden zonder hulp te vragen aan de overheid of hun branche. Burnley kan dit dus wel, maar na 6 maanden komen ze in de problemen (wat niet gek is). Met betrekking tot de coronacrisis: mensen levens zijn inderdaad het belangrijkste, maar er is ook een leven na corona. Of misschien moeten we wel leven met corona. Dus er moeten oplossingen gevonden worden. Het zijn niet alleen de mensen die bij een club werken die er baat bij hebben dat clubs blijven bestaan en de competities worden uitgespeeld, er zijn zoveel banen afhankelijk van het voetbal (hotels, horeca, televisie, leveranciers van catering etc. etc.) dat dat ook gewoon een belangrijk punt is om naar te kijken. Anders vallen we van de coronacrisis in de werkloosheidscrisis.

5 april 2020 om 11:48

Mooi dat je onderzoek hebt gedaan, in tegenstelling tot de meesten hier die maar wat roepen. Als ik er nog wat aan mag toevoegen, Burnley is een van de weinige Engelse clubs die (überhaupt nog door locals geleid wordt,) geen schulden heeft en waarvan de directeuren niet betaald worden. Burnley is inderdaad een voorbeeld voor de rest, getuige ook de opmerkingen van clubs in de Championship die een "Burnley-model" (op de financiën letten, investeren in de infrastructuur, etc.) willen volgen, zoals de directeuren van Brentford onlangs nog aangaven.

Snap er weinig van. TV geld voor een PL club is zo'n 80 milj p/j op basis van 36 wedstrijden, hoe kunnen 9 wedstrijden dan 45 milj aan TV geld kosten? Krijgen ze voor de 1e 27 wedstrijden dan 'maar' 35 milj?

5 april 2020 om 13:35

Ze hebben natuurlijk nog wel meer inkomsten dan puur tv geld. Alles stopt nu, dus ook kaartverkoop, sponsorinkomsten, vertering tijdens wedstrijddagen etc.

5 april 2020 om 16:24

'de nummer tien van de ranglijst loopt op de eerste plaats 45 miljoen pond aan televisierechten mis'knip/plak uit de tekst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren