Van der Meijde: ‘Iemand durft niet meer omdat een vriend aan beademing ligt’

Maandag, 23 maart 2020 om 14:36Robin Bruggeman • Laatste update: 15:22

Andy van der Meijde is normaal gesproken werkzaam als analist, terwijl hij ook het programma Bij Andy in de auto maakt. Zijn activiteiten als analyticus liggen, nu er geen wedstrijden worden gespeeld vanwege de uitbraak van het coronavirus, echter stil en ook tijdens zijn andere werkzaamheden merkt hij de gevolgen van de crisis.

“Wat er nu allemaal gebeurt, is onrealistisch. Er heerst veel onzekerheid. En mensen maken elkaar bang met allerlei berichten, waarvan de helft niet eens waar is. In deze tijden moeten we goed en lief zijn voor elkaar, maar het is net alsof sommigen liever sensatie zoeken”, vertelt hij in gesprek met VTBL.

Van der Meijde ontving zondag de eerste afzegging voor zijn programma: “Iemand durft niet meer, omdat een vriend aan de beademing ligt vanwege het coronavirus”, gaat de oud-aanvaller, die benadrukt dat het belangrijk is dat mensen zich aan de regels houden, verder. “Ik heb opnames gepland staan, maar ik laat wel een plexiglaswand tussen de twee stoelen voorin plaatsen. Zodat we toch veilig zitten.”

Nu er geen live-voetbal is, kijkt ook Van der Meijde oude wedstrijden terug. Zondag werd op de NOS aandacht besteed aan het door Nederland gewonnen EK van 1988 en hij koestert warme herinneringen aan dat toernooi: “Wim Kieft, Marco van Basten, Ruud Gullit, Frank Rijkaard... Zij waren mijn helden vroeger. Mede door dat EK ja. Ik vond het zo bijzonder dat ik later bij lezingen naast Wim mocht zitten. Ik heb dat nooit tegen hem gezegd. Ik probeer maar zo normaal mogelijk te doen, als ik tegenover dat soort legendes sta.”

De halve finale tegen Duitsland kreeg voor Van der Meijde bovendien nog een extra lading omdat hij vlak bij de Duitse grens opgroeide: “We tankten in Duitsland, deden er boodschappen. We draaiden thuis zelfs Duitse muziek. Ik was een halve Duitser, haha! Die wedstrijd bracht zeker wat extra's, maar meer omdat we ze als buren zagen. Er was geen sprake van haat ofzo.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door azrsenal)

Plexiglas in de auto? Anders maak je gewoon even iets anders, bij Andy op de webcam ofzo.

Nu vind ik in een auto zitten met een glazen wand tussen je in niet heel erg veilig klinken eigenlijk. Niet alleen wat betreft het coronavirus, maar wat als er wat gebeurt? Je zou zeggen dat er wel andere manieren gevonden kunnen worden om zijn programma toch draaiende te houden? Spreek af in een ruimte en houdt gewoon normale afstand van elkaar.

23 maart 2020 om 17:21

Dat is toch juist het exclusieve aan z'n programma.... Het heet niet Interview met Andy, of bij Andy in een ruimte. Dat zou afbreuk doen aan het programma, vind ik. Echter vind ik wel dat het onveilig is. In dit geval is het, of wel interviewen of niet. Ik zou wel interviewen een bijzondere onderneming vinden met de huidige stand van zaken.

24 maart 2020 om 10:29

Nou, inderdaad ik ben het eens met je laatste zin. En juist daarom zou ik zeggen, als je het programma zo nodig draaiende moet houden, ga in een ruimte zitten. Net of het mij wat uitmaakt of ze in een auto zitten of in een lege bioscoop oid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

41 jaar
13 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Zondag 16 mei
Liverpool denkt aan Florian Neuhaus als vervanger van de waarschijnlijk vertrekkende Georginio Wijnaldum. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren