Valencia meldt grote toename: 35 procent test positief op coronavirus

Maandag, 16 maart 2020 om 22:16Yanick Vos • Laatste update: 22:23

Valencia heeft meer besmettingen van het coronavirus geconstateerd. De club uit LaLiga laat maandagavond via de officiële kanalen weten dat liefst 35 procent van de afgenomen tests bij het complete personeel positief is teruggekomen. Het gaat om zowel spelers als medewerkers van de club. Bij geen van de nieuwe gevallen was er sprake van aantoonbare symptomen van het virus.

Vorige week dinsdag nam Valencia het in de achtste finales van de Champions League op tegen Atalanta uit Bergamo, waar het coronavirus wild om zich heen heeft gegrepen. De UEFA liet de wedstrijd doorgaan, maar wel in een leeg stadion. Zondag werd bekend dat Ezequiel Garay als eerste speler van LaLiga besmet was met het coronavirus en niet lang daarna volgden ook zijn ploeggenoten Eliaquim Mangala en José Gaya. Inmiddels zijn er dus meer gevallen bekend bij Valencia, al meldt de club niet om welke spelers en medewerkers het gaat. Net als Garay, Mangala en Gaya zitten ook de nieuwe besmette personen thuis in isolatie en worden zij medisch gemonitord.

De selectie van Atalanta zit inmiddels in quarantaine, zo liet Oranje-international Marten de Roon zondagavond weten bij Rondo van Ziggo Sport. “We mogen niet meer naar buiten, omdat we in aanraking zijn geweest met de spelers van Valencia”, aldus De Roon. Italië is in Europa het zwaarst getroffen door het coronavirus, gevolgd door Spanje. “Het is doodstil hier op straat. Je hoort alleen de sirenes van de ambulances en de klokken die om het half uur luiden voor de overledenen”, zegt De Roon, die in Italië met een complete lockdown te maken heeft. “Als je de straat opgaat en je wordt gepakt, kan je de cel in gaan.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door maximpalermo)

Oef, dat door laten spelen van die wedstrijd is nu wel extra stom. Maar de ontwikkelingen gaan ook wel snel met dit virus. Sterkte mensen!

Lijkt mij vrij logisch. Als je de hele wereldbevolking nu zou gaan testen zou waarschijnlijk ook zo'n 30% besmet zijn. Je zag het al bij Mangala die zonder symptomen positief test. Dit is enerzijds goed nieuws, want zo zijn er mensen die antistoffen aanmaken en (deels) immuun worden voor dit type maar anderzijds slecht nieuws omdat de kans bestaat ongemerkt het virus op de zwakken over te brengen. Ook is dit goed nieuws, want feitelijk zijn er meer besmettingen dan gemeten wordt dus is het sterftepercentage ook lager. Het is wel goed dat ze maatregelen nemen omdat het niet de bedoeling is dat iedereen tegelijk ziek wordt en medische zorg nodig heeft. Dan krijg je toestanden zoals in Italie. Vooralsnog doen de landen met uitstekende medische voorzieningen het wel goed. In Duitsland bijvoorbeeld heel veel besmettingen maar heel weinig kritieke toestanden. Ondanks deze ook goede berichten is het einde nog lang niet in zicht vrees ik. In China duurde het een maand (met extreme maatregelen) voordat de cijfers omlaag gingen en in Italie bijvoorbeeld stijgt het nog steeds.

17 maart 2020 om 03:55

Goedemorgen, "als je de hele wereldbevolking nu zou gaan testen zou waarschijnlijk ook zo'n 30 besmet zijn" ?!?! Nee!

17 maart 2020 om 08:04

30 procent van de wereldbevolking is vooralsnog wel flink overdreven denk ik ja, dat zijn immers ruim 2 miljard mensen. Maar dat er echt veeeeeel meer besmettingen zijn dan geregistreerd lijkt me evident. Voor wat jongere mensen in goede conditie is het goed mogelijk om dit virus bij je te dragen met zeer lichte of zelfs geen klachten. Bovendien wordt je in de meeste landen niet eens getest als je niet in een risicogroep valt (tenzij je zware symptomen hebt).

17 maart 2020 om 07:41

Dit zijn voetballers uit een vrij zwaar getroffen land. Die cijfers zijn echt niet representatief. Een profvoetballer heeft 100x zoveel sociale contacten dan huisvrouw Gerda of boer Harm.

Ik hoop dat de Atalanta-Valencia wedstrijden in de toekomst niet zullen worden herinnerd als wedstrijden waar een gezond Atalanta een zwak ziek Valencia heeft verslagen. Het waren historische wedstrijden voor de club en heb ook erg van de wedstrijden genoten. Maar ben dan ook niet geheel onpartijdig.

17 maart 2020 om 07:20

Spelers gaan niet spelen als ze zwak en ziek zijn. Besmet zijn betekent niet dat je automatisch ziek bent hè.

17 maart 2020 om 07:54

Dat begrijp ik maar hoe een wedstrijd herinnerd wordt is iets anders. Karius had een paar maanden na de finale opeens ook een hersenschudding tijdens de wedstrijd.

17 maart 2020 om 09:23

Dat is niet wat ik herinner van Karius. Alleen gigantische blunders.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Valencia

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Getafe20-3
14.Valencia19-1
15.Eibar19-3
16.Alavés18-7
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. WassMiddenvelder181
Manu VallejoAanvaller164
M. GómezAanvaller155
Lee Kang-InAanvaller120
K. GameiroAanvaller111
Gabriel PaulistaVerdediger121
Voor de complete selectie: Clubpagina Valencia.

17 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren