Gonzalo Higuaín komt door roots in aanmerking voor bijzondere LaLiga-rentree

Dinsdag, 3 maart 2020 om

Gonzalo Higuaín speelde in het verleden zes jaar voor Real Madrid en de kans is aanwezig dat de spits volgend seizoen opnieuw in LaLiga actief is. Marca meldt namelijk dat de 32-jarige aanvaller in beeld is bij Athletic Club. Higuaín ligt aankomende zomer nog maar een jaar vast bij Juventus, waardoor hij waarschijnlijk voor een relatief bescheiden bedrag op te pikken is.

Los Leones werken enkel met spelers met Baskische roots en de Argentijns international lijkt daarom in eerste instantie een opvallende keuze. Higuaín is echter de achterkleinzoon van een Bask die naar Zuid-Amerika emigreerde, waardoor hij op de radar van Athletic Club is verschenen.

De huidige nummer tien van LaLiga is al langer op de hoogte van Higuaíns familiegeschiedenis en zou zijn situatie in de afgelopen jaren daarom in de gaten gehouden hebben. De aanvaller beschikt naast de Argentijnse overigens ook over de Franse nationaliteit. Higuaín werd in Brest geboren in de tijd dat zijn vader Jorge daar actief was als voetballer.

Athletic Club heeft een jaar of twintig geleden een delegatie naar Zuid-Amerika gestuurd om de Baskische ‘diaspora’ aldaar in kaart te brengen. Of Higuaín openstaat voor een dienstverband in Bilbao blijft overigens vooralsnog onduidelijk. Vader Jorge liet in het verleden al weleens op te tekenen zich bewust te zijn van zijn roots: “Mijn vader vertelde mij altijd dat hij van zijn grootvader had gehoord dat Basken niet Spaans en niet Frans zijn, alleen Baskisch.”


Poll

Zou jij Athletic Club een goede club vinden voor Gonzalo Higuaín?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door psv-zwolle)

Ik denk dit wel een prima spits is voor Atletic oude spitsen zijn meestal goed bij hen. Als die een paar kilotjes afvalt dan zie ik hem nog wel 20 inschieten is altijd een goeie afmaker geweest.

3 maart 2020 om 10:03

@El Pajarito ik denk dat een Sevilla beter bij hem past.

3 maart 2020 om 10:10

Dat zou inderdaad ook kunnen, ik zou hem wel graag terug in Spanje willen zien.

Aan de ene kant een beetje vreemd, maar zo gaaf om je identiteit zo terug te laten komen in je club door middel van enkele Baskische spelers. Stel je voor dat de Engelse clubs dit zouden gaan doen!

3 maart 2020 om 12:46

Dat zou de topclubs in England niet ten goede komen denk ik. Daar zijn de topspelers meestal toch buitenlanders. Higuain terug in Spanje zou leuk zijn. Die zie ik er nog wel 20 inleggen. Blijft een gevaarlijke spits in en rondom de 16.

Ik vind het toch wel een bijzonder beleid, alleen spelers met Baskische roots en dan toch telkens een redelijk stabiel team weten neer te zetten. Tenminste, atletic is voor mij een stabiele factor in de spaanse divisie

3 maart 2020 om 09:55

Zeker weten. Niet zo lang terug waren ze ook altijd goed voor Europees voetbal. Vind ik wel knap als je jezelf zulke restricties oplegt qua transferbeleid.

3 maart 2020 om 09:56

Het is een prachtig beleid in mijn ogen. Een team waarmee de hele regio zich kan identificeren en spelers die door het vuur gaan voor de club. Dat ze altijd een mooie selectie hebben is ook niet heel verwonderlijk. Baskenland is ongeveer zo groot als Belgie, met een paar miljoen inwoners.

3 maart 2020 om 10:12

Dat scheelt dan ook weer dat je toch zoveel inwoners hebt waar toch hoogstwaarschijnlijk enkelen eruit springen. Nu ken ik het Baskenland niet goed genoeg om te weten hoe groot het voetbal is, maar als het Atltic telkens lukt hieraan vast te houden en zelfs namen als Higuain te noemen met Baskische roots, dan doe je inderdaad iets heel goed

3 maart 2020 om 11:47

Baskenland heeft +- 2 ,5miljoen inwoners, Belgie 11,5 miljoen inwoners. Baskenland is dus m.b.t. de bevolking eerder vergelijkbaar met Letland. Daarbij komend dat Baskische spelers natuurlijk ook voor andere clubs uit Spanje kunnen kiezen maakt een dusdanige selectie op peil houden zeer verwonderlijk.

3 maart 2020 om 12:27

Het ging mij om oppervlakte, niet om aantal inwoners. Was puur om een beeld te schetsen en bovendien is het een heel behoorlijke vijver om in te vissen. Baskische spelers kunnen inderdaad gaan waar ze willen, maar je moet de aantrekkingskracht van Athetic niet onderschatten in die regio.

Super optie voor Bilbao. Daarnaast voor Higuaín een mooie mogelijkheid om zich onsterfelijk te maken bij de Basken. Zoals enkele personen hierboven al vermeldden, is dit in mijn ogen een absolute modelclub qua beleid. Prachtige faciliteiten, een vol stadion en een goede financiële huishouding vanwege de enorme binding die men met de regio heeft. Baskenland is immers een 'vijver' die groot genoeg is om een Laliga team op de been te brengen. Ik zou hier toch serieus over nadenken als ik Higuaín was!

3 maart 2020 om 10:19

Ik zou niet eens nadenken maar gelijk ja zeggen !

3 maart 2020 om 11:28

Ik denk er absoluut hetzelfde over. Het financiële plaatje zal echter een stukje minder aantrekkelijk zijn dan bij, pak 'm beet, Juve. Vandaar dat ik denk dat dit nog geen uitgemaakte zaak is.

3 maart 2020 om 11:32

Groot genoeg? Het is een wonder dat het ze lukt. Ze zijn een van de drie ploegen die nog nooit gedegradeerd zijn . Weet je hoeveel mensen in Euskal Herria(Groot-Baskenland) wonen? Iets meer dan drie miljoen mensen. En in deze regio zijn er ook nog clubs als Eibar, Osasuna en Real Sociedad.

3 maart 2020 om 19:01

En dan speelt Sociedad ook gewoon doorgaans met 6 a 7 Basken in de basis!

3 maart 2020 om 19:03

Alleen komt hij niet in aanmerking. Roots zijn niet voldoende, enkel geboren of als voetballer gevormd worden in Baskenland (in de jeugd van een Baskische club spelen) is voldoende. Het artikel is verkeerd vertaald en was meer een "wat als de regels versoepeld worden". Het grootste deel van de socios ziet Athletic liever voor het eerst verliezen dan de regels aanpassen.

Marca heeft een "wat als" artikel geschreven met als suggestie Higuain. Hij komt echter op geen enkele manier in aanmerking: alleen spelers die geboren, of als voetballer gevormd (voor hun 16e voor een Baskische club spelen) worden in Baskenland komen in aanmerking. Voorbeeld: Inaki Williams, geen roots maar wel geboren in Bilbao. Laporte: geen Baskisch roots maar speelde in de jeugd van Aviron. Alle socios hebben tegengestemd om het beleid te versoepelen. Higuain komt dus totaal niet in aanmerking, en dat artikel slaat nergens op. Beter research doen voetbalzone!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Athletic Club

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Osasuna34-4
12.Real Betis33-5
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
WilliamsAanvaller276
MuniainAanvaller204
Unai LópezMiddenvelder171
San JoséMiddenvelder90
Unai SimónKeeper240
YerayVerdediger250
Mikel VesgaMiddenvelder90
Voor de complete selectie: Clubpagina Athletic Club.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Athletic Club.

116 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 29 mei
Keito Nakumura gaat hoogstwaarschijnlijk niet tot medio 2021 bij FC Twente blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren