Feyenoord vreest kruisbandblessure in opgelaaide strijd om tweede plek

Maandag, 17 februari 2020 om 07:36Robin Bruggeman

Feyenoord won zondagmiddag in een spectaculair duel met 3-4 van PEC Zwolle en verkleinde het gat met nummer twee AZ, dat zaterdag al had verloren van FC Twente, zodoende tot vier punten. Er was echter niet enkel goed nieuws voor de Rotterdammers in Zwolle, aangezien Luis Sinisterra mogelijk langere tijd uit is gevallen met een blessure.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Feyenoord een eventuele langdurige afwezigheid van Luis Sinisterra op weet te vangen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door hellevoet51)

Zou zomaar kunnen inderdaad. Het zag er niet lekker uit. Zowaar dat het niet door het veld kwam, maar echt door de botsing. Erg jammer voor de speler die lekker bezig was dit seizoen. Zekerheid is er nog niet, maar gezien de pijn zou het wel heel bijzonder zijn als hij komend weekend weer kan spelen.

17 februari 2020 om 07:55

Eerlijk, komend weekend zou ik niet op rekenen. Als je hem binnen een paar weken terug zou hebben zou al enorm fijn zijn, maar ook dat lijkt me lastig.

Zuur dit voor Feyenoord. Een van de groeibriljanten in de selectie en een speler waarvoor Feyenoord eindelijk een keer een goede transfersom voor zou kunnen pakken. Nu maar weer afwachten hoe die jongen terug komt na z’n blessure

Apart om te zien dat hij bij het nare moment geen overtreding tegen kreeg. Hij ging duidelijk op de voet van de tegenstander staan maar de scheids liet onbegrijpelijk doorspelen. Zo kreeg Feyenoord nog een grote mogelijkheid.

17 februari 2020 om 08:03

De bal werd meteen na dat moment de tribune in gepeerd door Zwolle, dus wat bedoel je precies?

17 februari 2020 om 08:17

Bij sinisterra werd op zijn standbeen gestaan ja, daarom schoot hij ook naast de bal en ontstond deze blessure.

Pfff dit is toch een aderlating voor Feyenoord. Speelde de laatste tijd wel goed. Ik begrijp niet waarom de KNVB zo lang wacht met het verbieden vd kunstgras. De vele blessures is toch ook ten dele door de vele kunstgrassen?

17 februari 2020 om 08:41

Nee, daar is al heel vaak onderzoek naar gedaan en er zijn gewoon niet meer blessures op kunstgras dan op echt gras.

17 februari 2020 om 09:26

@hakkie,uit die onderzoeken kwam inderdaad dat de blessures over de hele voetbalsector inclusief amateurs niet groter was.wel was een hele belangrijke factor gewenning. Spelers die altijd op kunstgras spelen en trainen worden daar gewend aan en bij natuurgras andersom. Wanneer je dus de ene week op natuurgras speelt en de andere week op kunstgras dat is wel funest. Het advies was dan ook allemaal op hetzelfde type gras spelen en trainen.

17 februari 2020 om 10:04

" Nee, daar is al heel vaak onderzoek naar gedaan en er zijn gewoon niet meer blessures op kunstgras dan op echt gras ". Is niet zo. Wat is gebleken, is dat het heel moeilijk zo niet onmogelijk is om vast te stellen of een blessure daadwerkelijk het gevolg is van de ondergrond. Ook op natuurgras kan je een spier- of gewrichtsblessure oplopen. Het is echter wetenschappelijk bewezen dat kunstgras een veel grotere aanslag doet op de pezen, spieren maar vooral op de gewrichten dan natuurgras (googel eens op UMC en blessures en kunstgras). Dat heeft te maken met de demping. En een knie is een gewricht. Radar heeft daar in 2016 onderzoek naar gedaan bij amateurspelers en daaruit is gebleken dat spelers die op kunstgras spelen, veel blessure gevoeliger blijken te zijn (44 tegen 27 procent). Daarbij is het grote probleem in het profvoetbal nog niet eens dat je op kunstgras moet spelen, maar dat je de ene week op kunstgras moet spelen en de week daarna weer op natuurgras. Terwijl het ook wetenschappelijk bewezen is dat een sportlichaam tijd nodig heeft om te wennen aan de ondergrond waarop hij speelt en dan met name zijn gewrichten. Daarom zou de keuze moeten vallen op het een of het ander als je tenminste begaan bent met de gezondheid van de spelers. En aangezien veruit de meeste clubs op natuurgras spelen en zelfs de spelers die op kunstgras spelen daar een duidelijke voorkeur voor hebben, zou de keuze daar op moeten vallen.

17 februari 2020 om 11:13

@scepticus, goede punten, maar wat nog vergeten wordt is het tussen de oren zitten van kunstgras bij bepaalde spelers. Vergelijkbaar met terugkomen van een blessure dat je voorzichtiger (lees: verkrampt) gaat spelen waardoor je lichaam anders reageert op bepaalde impact

17 februari 2020 om 12:00

Ik ben een tijd geleden ook de literatuur ingedoken naar dit thema. Het onderzoek die de Knvb aanhaalde om te zeggen dat kunstgras voor niet meer blessure's zorgt is wel heel frapant te noemen. In dit onderzoek werden meerdere sporten over 1 hoop gegooid zoals voetbal, hockey en korfbal. Bij American Football is duidelijk aangetoond dat kunstgras wel degelijk de kans op kruisbandblessure's verhoogd. Waarom dit verschil met de onderzoeken hier gedaan zijn "moet nog verder onderzocht worden". Dit was een conclusie van het onderzoek die studies ging vergelijken met elkaar. De vraag rest dan: word hier inderdaad op een andere manier gemeten? Het is onderzocht wat de krachten zijn op de gewrichten op kunstgras in vergelijking met natuurgras. Het is duidelijk dat de knie meer krachten te verwerken krijgen op kunstgras dan op natuurgras.dit is ook wat letterlijk iedereen zegt die je spreekt over dit onderwerp. Ik scheurde mijn kruisband op kunstgras. Je kent het wel, zo een versleten kunstgras veld dat nog maar 1cm haartjes over heeft. Dit soort velden zijn echt totaal niet te verantwoorden en worden die dan wel mee gepakt in het onderzoek, of gewoon een onderzoek. Iedereen die ik spreek over zijn kruisbandblessure denkt dat het ook te maken heeft met kunstgras. Radar heeft een onafhankelijk onderzoek gedaan en kwam tot een aanzienlijke verhoging van blessure's op kunstgras. Met natuurlijk het logische verhaal :minder demping zorgt voor meer kracht op gewrichten. Het gene wat iedereen denk en voelt als hij op kunstgras speelt.

17 februari 2020 om 12:25

Wilde heel graag op je reageren maar zie dat er al veel mensen met dezelfde argumenten als die van mij hebben gereageerd. - Vooral het stukje over de demping van Superman. Raad aan dat je dat stukje even goed doorneemt. Kunstgras heeft imo wel degelijk groter effect dan natuurgras op je gewrichten en zodoende op de blessures.

Dit is de kans van Larson om iedereen te laten zien dat hij goed kan ballen. Jammer van Luis dreigende speler met een leuke actie.

Dat is flink balen, Sinisterra is echt aan een uitstekend seizoen bezig. Als je Larsson dan weer vooral tegen zichzelf ziet spelen gisteren, dan lever je er toch flink op in als Sinisterra er wellicht lang uit gaat zijn. Enige positieve is dat het er wellicht voor zorgt dat Azarkan een plekje opschuift in de pikorder, maar voorlopig zal Narsingh wel de eerste keus zijn als invaller...

17 februari 2020 om 08:04

Narsingh is voor op rechts en in de punt. Al zal Brozenik dat nu wel gaan worden. Larsson pakt de plek op links over.

17 februari 2020 om 08:09

Wie denk jij dan die Advocaat op links in gaat laten vallen als dat nodig is? Dan ga je toch automatisch naar de vleugelspelers kijken, dus naar Narsingh. Wellicht dat hij Kokcu daar neer gaat zetten en Ozyakub op het middenveld, dat zou ook nog kunnen. Azarkan hoor je al een tijdje niks meer van, ik betwijfel of Advocaat hem klaar acht voor de Eredivisie.

17 februari 2020 om 08:30

Ik zou kokcu naar links zetten en haps die daar dan als halve linksbuiten overheen komt. Zo komt er ook ruimte voor ozyakub op het middenveld. Jens op tien.

17 februari 2020 om 12:08

Dan mis je diepgang op links en dat wil je gaan oplossen met nog minder diepgang. Het spel is al statisch omdat je met Berghuis al een buitenspeler hebt zonder diepgang. Gewoon een echte buitenspeler er neer zetten!

17 februari 2020 om 14:06

Maar Larsson heeft ook weinig diepgang, dus wie wil je er dan neerzetten? Ik hoop heel erg op Azarkan maar ik denk dat die kans heel klein is. Naraingh moet je ook niet willen. Dus het zal wel neerkomen op Larsson of Kokcu.

17 februari 2020 om 19:19

Ik denk Larsson. Ik vind Larsson en Narsingh beide weinig toevoegen. En als je kijkt naar eerdere wedstrijden wordt Larsson als eerste gebruikt en ook op links. Vind Larsson wat balvaster, komt Z’n man niet voorbij maar is in combinatie voetbal wel goed en heeft een klik met Jorgensen en Berghuis. Met het oog op dat Haps terug komt, kan die over Larsson heen. Alleen dit komt t spel van Feyenoord minder ten goede, Sinestera had diepgang, balvast en een actie. Ben benieuwd, het is ook wat ik denk gebaseerd op wat ik heb gezien. Het blijft Dickie hè, tacticus.

Strijd om plek 2 klinkt leuk maar denk dat europees voetbal nog een zware opgave word. Mocht FC Utrecht of Nac de beker winnen, speelt de nummer 4 gewoon play offs. Mocht FC Utrecht de halve finale winnen word dat toch erg spannend. Nu hebben we zelf nog een erg zwaar programma, en we hebben haast geen wisselspelers meer. Gisteren zat er geen middenvelder op de bank en maar 2 aanvallers waarvan er nu weer 1 in de basis zal moeten spelen na deze blessure.

17 februari 2020 om 14:09

Ja we hadden Burger nooit moeten verhuren. Maarja, dat is wat het is. Je hebt normaal gesproken gewoon Tapia en Ozyakup voor op het middenveld. Dat is meer dan prima! Voorin heb je Bozenik, Narsingh en Larsson. Ook meer dan prima. Dan schuift Azarkan of Toure op als Larsson basis gaat spelen. Maar hopelijk valt het mee met Sinisterra.. Volgend seizoen heb je als Narsingh weggaat Summerville. Ben ook heel benieuwd hoe hij het bij ons gaat doen. Ik vind hem de beste bij ADO op het moment. Net zoals burger het nu ook heel goed doet bij Excelsior.

17 februari 2020 om 14:34

Oja klopt Tapia zat wel op de bank. Maar alsnog hopen dat Ozyakup snel weer terug is, want krap is het allemaal wel. En hoelang Jorgensen eruit weet ik ook niet. Nu komen we langzaam in de eindfase van de competitie, waarin we ook nog grote wedstrijden moeten spelen. Volgende week zondag moeten we bijv. tegen Psv. Dan is het voorin krap als je alleen Narsingh nog op de bank hebt zitten. Dan breng je ook niet zo gauw Azarkan of Toure erin.

Zo, dat zou zuur zijn, juist in het seizoen van z’n echte doorbraak. Hij heeft toch iets extra’s ten opzichte van Narsingh of Larsson. Meer durf in z’n acties, balvast en snel. Valt me op dat in de afgelopen decennia meer kruisbandblessures worden opgelopen dan 15 a 20 jaar terug.

De enige naast Berghuis die een actie heeft en de enige die diepgang heeft. De aanval van Feyenoord wordt zo een stuk makkelijker te verdedigen.

17 februari 2020 om 11:59

Aangezien na zijn wissel er nog drie keer werd gescoord zal dat wel meevallen. Wel een aderlating uiteraard.

Dat plastic "veld" in Zwolle heeft toch al behoorlijk wat knieen naar de Filistijnen geholpen…on: grote aderlating voor Feyenoord en triest voor zo'n jonge gast die net lekker op dreef was.

Wordt het dan toch tijd voor Azarkan? Zou geweldig zijn. Toptalent en ook nog is beter dan Larsson, en nu al geliefd bij het publiek. Ik zeg doen.

Net push bericht. Hij is 6 tot 8 maanden uitgeschakeld. Blijft vreemd dat VAR het incident niet even heeft terug gekeken. Als ik hoor dat Donny van de Beek hard geraakt werd. Okã©, maar wat was dit dan? Maar geen nood, volgens van Hooijdonk is hij toch maar een blind paard, die alleen kan rennen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6965
2.AZ6128
3.PSV5832
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5128
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger283
S. BerghuisAanvaller2816
B. LinssenAanvaller268
N. JørgensenAanvaller193
L. SinisterraAanvaller143
N. MarsmanKeeper190
R. BoženíkAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren