Bazoer: ‘Van al die zogenaamde vrienden waren er nog maar heel weinig over’

Zaterdag, 15 februari 2020 om 07:32Robin Bruggeman • Laatste update: 08:56

Ajax bracht woensdagavond een bezoek aan Vitesse voor de TOTO KNVB Beker en dat had een bijzondere wedstrijd moeten worden voor Riechedly Bazoer. De Arnhemmers verloren in eigen huis echter kansloos met 0-3 en trainer Edward Sturing hield de middenvelder negentig minuten op bank. “Tja, het is allemaal anders gelopen dan ik had verwacht”, vertelt Bazoer, ook doelend op het verloop van zijn loopbaan tot nu toe, in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Riechedly Bazoer gaat slagen bij Vitesse?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door orwell)

Winnaars hebben vrienden verliezers staan alleen

15 februari 2020 om 09:22

Als ik PSV was zou ik deze jongens gewoon proberen te halen. Riedewald, Bazoer, misschien wil Tete wel (moeilijk). Niet te veel betalen. Er moet een manier zijn ze aan het voetballen te krijgen. Kwaliteit is er wel en ik denk de bereidheid inmiddels ook wel. Ook al lukt het Bazoer bij Vitesse niet, een topclub is misschien goed voor hem.

15 februari 2020 om 09:46

Dan ben ik blij dat jij psv niet bent. Zie echt niet in waarom we met deze jongens de weg omhoog zullen vinden. Bazoer kan zich bij Vitesse niet eens onderschijden.

15 februari 2020 om 10:43

Misschien dat het Bazoer daardoor wel bij psv op het middenveld lukt...

15 februari 2020 om 22:46

Wat een slecht idee. Kans op succes is werkelijk 10% en als het niet lukt krijg je de supporters over je heen dat ze "de troep van 020" niet willen. Psv is echt beter dan een paar mislukte spelers van Ajax.

17 februari 2020 om 12:21

Ja klopt. Daarom zou ik het juist proberen. Weinig investering en hoge potentie. Grappig dat ik Vitesse al aanhaal en je er dan toch over begint. Begrijpend lezen is lastig

El Ghazi valt niets te verwijten. Zijn houding was prima. Tevens speelt die bijna altijd basis in de moeilijkste competitie van de wereld.

15 februari 2020 om 08:26

El Ghazi knokt zich fantastisch naar een hoger niveau. Goeie gozer idd. Als hij zo doorgaat zelfs weer een optie voor Ajax in de toekomst!

15 februari 2020 om 09:08

En een serieuze optie voor EK, zo ruim zitten we namelijk niet in de goede buitenspelers

15 februari 2020 om 10:10

Ik opperde het ook een maand geleden. Waarom wordt hij zo weinig genoemd? Ik vind hem niet minder dan Babel.

15 februari 2020 om 10:25

Hij is beter dan Stengs, Bergwijn en Berghuis. Ik zie het wel zitten. Bazoer zal nog harder zijn best moeten doen.

15 februari 2020 om 14:10

Stengs ok maar Bergwijn en Berghuis, serieus?

Als ik dit lees wil ik Bazoer best in bescherming nemen. We vergeten zo vaak dat er op jonge talenten zo veel druk zit. Als fan wil je maar één ding en dat is winnen. Ik ken Riechedly niet persoonlijk. Misschien is hij nog steeds niet volwassen genoeg, wie zal het zeggen. Ik denk alleen wel dat we als fan gewoon veel te weinig stil staan bij wat er allemaal komt kijken. Niet iedereen kan daar mee omgaan. Zeker in hun tienerjaren...

Of Bazoer bij Vitesse gaat slagen heeft hij helemaal zelf in de hand. Hij is er wel goed genoeg voor denk ik, maar mag iets meer strijdlust tonen. Met name als Vitesse de bal niet heeft

Zeg ik iets geks als ik denk dat een stapje omhoog weleens goed zou kunnen uitpakken bij Bazoer? Stel (hypothetisch dus), Feyenoord neemt hem komende zomer over; dan zou hij misschien weer trots voelen vanwege het spelen voor een grote club, wat hem ertoe motiveert ook die laatste 10 procent inzet en toewijding te tonen. Ik zou het toejuichen. Het valt me iedere keer op hoe makkelijk hij voetbalt en nog steeds een heel middenveld kan domineren.

15 februari 2020 om 08:30

Het is maar net hoe je redeneerd. Nu een stap je omhoog kan ook iets losbrengen van ‘zie je wel, ook als ik niet op mijn top ben, komen de grote clubs van Nederland aankloppen.’ Of ‘ik doe het goed want Feyenoord klopt aan’. Dit terwijl hij momenteel niet eens in de basis van Vitesse staat. Ik denk dat het niks meer met deze jongen gaat worden op de langere termijn. Hij laat het nu al bij heel veel clubs niet zien.

15 februari 2020 om 09:01

Je hebt gelijk. Échte verandering komt van binnenuit.. Echter, externe factoren kunnen ervoor zorgen dat het kwartje gaat vallen. Maar dat zou ook bij Vitesse kunnen zijn, of waar dan ook. Het is anders zo zonde van zijn talent en hij lijkt ook wel in te zien dat hij zelf debet is aan deze situatie. Hopelijk kan hij het ook echt gaan omdraaien nu.

15 februari 2020 om 09:46

‘ Feyenoord neemt hem komende zomer over; dan zou hij misschien weer trots voelen vanwege het spelen voor een grote club, wat hem ertoe motiveert ook die laatste 10 procent inzet en toewijding te tonen.’ Dat zou hij dan moeten verdienen. Als je op dit moment zo’n jongen in een warm badje zet, gaat het denk ik weer mis. Bazoer komt op mij over als een jongen die niet goed met tegenslagen kan omgaan en dat kan ik begrijpen, omdat alles hem op jonge leeftijd makkelijk afging (zoals hij dit zelf aangaf). Je wordt als jonge getalenteerde voetballer op een hemelbed geplaatst en als dat ideaal plaatje kapot wordt geschoten, kan dat bij sommige jongens verkeerd vallen. Ook hij kreeg alle lofuitingen mee; hij was de nieuwe Toure, zou in de toekomst feilloos bij een club in de absolute top meedraaien en zou een zekerheid zijn voor het Nederlands elftal. Je gaat de verhalen zelf ook geloven en uiteindelijk daar ook naar handelen. Want, als het bij Ajax niet lukt, dan ga ik toch gewoon weg. Er zijn clubs genoeg die mij willen inlijven. Aan zijn voetballende kwaliteiten hoeft niemand te twijfelen. Het is bij hem het mentale aspect en zo lang hij zichzelf niet weerbaar kan maken, zal hij zichzelf blijven duperen. Waar hij ook zal spelen...

Dat Bazoer pas 23 is zeg, je hebt toch het idee dat hij al een heel voetballeven achter de rug heeft. Heb vaak mijn twijfels over zijn mentaliteit, maar zegt hier toch verstandige dingen. Hopelijk is het kwartje gevallen. Heeft dan nog alle tijd om iets moois van zijn carrière te maken.

Ook als talent heb je voldoende spelers om je heen nodig die hem op dat oude niveau laten performer. Vitesse mist die kwaliteit spelers die zo'n speler als Bazoer kunnen laten opbloeien. Het idee dat Bazoer 'n elftal die impuls geeft is kwats. Hij moet hoger spelen waar hij beter begrepen wordt.

15 februari 2020 om 12:07

Bazoer is bij Ajax door Frank de Boer gepasseerd en heeft vervolgens onder Peter Bosz ook geen basisplaats kunnen afdwingen. Toen was hij natuurlijk wel nog heel jong. Hij heeft daarna de kans gekregen bij Wolfsburg, maar kon niet overtuigen. Is vervolgens verhuurd aan Porto, waar hij uit de selectie werd gezet wegens gebrek aan discipline. Wolfsburg had toen geen enkele interesse om hem terug te halen en heeft hem verhuurd aan FC Utrecht. Ook hier kon hij niet overtuigen en FC Utrecht heeft ervan afgezien om hem gratis over te nemen. Nu speelt hij bij Vitesse en kan weer niet overtuigen. Kan jij mij uitleggen waar jouw vertrouwen vandaan komt dat Bazoer het nu wel zou redden op een hoger niveau?

Ik geef toe ben ook blind geweest voor zijn over het paard getilde status. Was echt overtuigd dat ie een grote zou worden. Gaat denk niet meer gebeuren.

Allemaal van die top talenten waarvan veel supporters niet begrepen dat die op de bank terecht kwamen . Ik denk als je die talenten vergelijkt met de talenten die nu doorbreken , dat er wel een niveau verschil is.

Riedewald, Bazoer, El Ghazi, Krishna. Het waren gewoon leuke spelers, Maar geen toppers. Alleen van Tete verwacht(e) ik dat hij de top kan halen. Met hard werken kan de subtop gehaald worden , zoals El Ghazi die het natuurlijk heel leuk doet in de PL. Als dat harder werken ook ontbreekt , Dan beland je bij vitesse op de bank

15 februari 2020 om 12:46

Ik had persoonlijk meer verwacht van Bazoer. Vond Tete positioneel zwak en moest dat vaak corrigeren en bracht aanvallend veel te weinig.

15 februari 2020 om 12:55

Mwa ik vind Tete verdedigend wel sterk hoor. Maar zie (en heb nooit gezien) in Bazoer. Nou ja dat zullen persoonlijke voorkeuren zijn. Hij heeft natuurlijk wel de kwaliteiten om bij Vitesse een belangrijke speler te zijn, Maar daar zal hij wel gewoon heel hard moeten werken want hij heeft talent , Maar niet buitenproportioneel veel of zo.

15 februari 2020 om 14:14

Tete is een verdediger, die groeien doorgaans met de jaren, daar zie je pas rond hun 26-27e of ze de top kunnen halen. Zie ook bv Riedewald. Bij aanvallers is het lastig, daar wordt toch wel rond je 23e verwacht dat je basismateriaal bent.

15 februari 2020 om 12:56

Kishna was echt ongelofelijk getalenteerd met een goede kop erop, ook al worden er genoeg fabels vertelt hier dat hij geen goede mentaliteit zou hebben. Heeft alleen knieën van slagroom waardoor hij nooit de loopbaan gaat kunnen hebben die hij met zijn talent wel zou kunnen hebben. Veel getalenteerder dan bovengenoemde spelers.

Nog steeds een arrogant mannetje die dacht het wel even te maken overal!! Ben blij dat die kei hard op zijn bek is gegaan. En zelfs bij Vitesse niet echt meer aan de bak komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper280
M. WittekVerdediger281
L. OpendaAanvaller288
O. DarfalouAanvaller278
R. BazoerMiddenvelder254
A. BrojaAanvaller259
O. TannaneAanvaller257
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

103 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren