Mark van Bommel wilde ‘ervaren wereldsterren’ naar PSV halen

Dinsdag, 4 februari 2020 om

Mark van Bommel heeft afgelopen zomer geprobeerd om zowel Arjen Robben als Franck Ribéry naar PSV te halen, zo erkent de inmiddels ontslagen trainer van de Eindhovenaren tegenover BILD. Van Bommel denkt dat zijn selectie veel had kunnen leren van de routiniers, met wie hij samenspeelde bij Bayern München.

"Ja, ik wilde Robben en Ribéry naar Eindhoven brengen", zegt Van Bommel tegen de Duitse krant. "Twee van dergelijke ervaren wereldsterren zouden mijn jonge team goed hebben gedaan met hun kwaliteiten en als rolmodel." Robben en Ribéry verlieten Bayern afgelopen zomer na een dienstverband van respectievelijk tien en twaalf seizoenen; eerstgenoemde besloot een punt achter zijn loopbaan te zetten, terwijl Ribéry zijn carrière een vervolg gaf bij Fiorentina.

Van Bommel gaat in het interview niet in op zijn ontslag bij PSV, maar wil wel reageren op de geruchten dat hij in beeld zou zijn geweest bij Bayern, op het moment dat Niko Kovac in november werd ontslagen. "Dat is een mooi compliment. Blijkbaar erkent Bayern dat ik met een bepaald idee wilde voetballen met PSV." Bayern koos er uiteindelijk voor om Hans-Dieter Flick tot het einde van het seizoen aan te stellen als trainer.

Van Bommel is liefhebber van de stijl van Manchester City-manager Josep Guardiola. "Mijn speelstijl is aanvallend, ik wil domineren op de helft van de tegenstander. Je kunt de bal op hun helft verliezen, maar als je hem dan direct terugwint staat de tegenstander niet goed opgesteld en kom je tot kansen. Guardiola heeft dat bijna geperfectioneerd met zijn teams", legt Van Bommel uit.


Poll

Zou het goed zijn geweest voor PSV om Arjen Robben en/of Franck Ribéry te halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ik heb zijn visie zoals hij die hier verteld niet terug kunnen zien in het spel dat hij met psv speelde.

4 februari 2020 om 18:35

Tja, tussen willen en kunnen zit een groot verschil.. dit verhaal kan op dezelfde stapel als ' Eto'o naar Ajax, '

4 februari 2020 om 18:36

Tegen Ajax met 3 controleurs. En tegen de mindere teams met 2 controleurs. Erg aanvallend wat hij heeft laten zien. Hij kan daarnaast moeilijk omgaan met veel spelers. Dus lijkt me niet dat hij een geschikte coach zal zijn.

4 februari 2020 om 20:06

@mrkrillin Hij heeft het erover waar je begiont met verdedigen. Sommige ploegen trekken zich compact terug op eigen helft om dan vanuit de omschakeling te gana voetballen. Andere ploegen kiezen ervoor om hoog druk te zetten zodat de tegenstander niet kan opbouwen en snel de bal verliest om vanuit daar meteen toe te slaan. Maar een trainer is altijd afhankelijk van zijn spelers materiaal, zo is een gedegen opbouw van achteruit alleen mogelijk als de verdediger een goede pass in de benen hebben. Herbben ze dat niet, dan heeft het verder weinig zin en kan je beter de bal naar voren peren.

4 februari 2020 om 18:37

Juist wel, dat is ook waarom PSV zoveel tegendoelpunten kreeg, hij wilde hoog druk zetten maar had hier het middenveld/verdediging niet voor.

4 februari 2020 om 18:39

Heeft natuurlijk ook met kwaliteit van het elftal te maken. Met de voorhoede van PSV - met Bergwijn en Malen- kan dat zeker, maar het middenveld en de verdediging zijn hier niet sterk genoeg voor. Dan kan een trainer er best voor kiezen om voor wat meer controle/veiligheid te kiezen.

4 februari 2020 om 19:11

10 wedstrijden op rij gewonnen

4 februari 2020 om 20:31

Ik houd enorm van muziek, vooral die van John Williams. Ik kan alleen geen viool bespelen of noot lezen. Da's een beetje hetzelfde als Van Bommel die wel van aanvallend en verzorgd voetbal houdt, maar PSV zo niet heeft kunnen laten spelen.

Haha wat een treurig interview lijkt dit. Niet ingaan op het ontslag, wel ingaan op een onzin gerucht dat Bayern hem wilde (tuurlijk wilden die niet zo'n wardeloos presterende coach), om vervolgens ook nog te liegen over zijn speelstijl. Bij Psv speelde v. Bommel het liefst teruggetrokken met houthakkers op het middenveld, om er dan met een snelle aanval of wel lange bal eruit te komen. Niks hoog druk zetten op de helft van de tegenstander.

4 februari 2020 om 18:39

Moet hij dan bij elk interview waar hij voor gevraagd wordt het over zijn ontslag hebben? Hij heeft hier al zijn kant van het verhaal over gedaan... Die hoeft hij niet elke keer te herhalen, daarnaast als hij dat wel deed zou er weer gezegd worden dat hij mediageil enz. is...

4 februari 2020 om 18:40

Ja maar dan zou er een dag zijn zonder "nieuws" over van Bommel en PSV.

Nou, zijn spel leek in de verste verte niet op dat van Pep. Van enige voetballende automatismen was totaal geen sprake. Ik heb zelfden Psv dominant voetballend gezien onder van Bommel. De kenmerkende driehoekjes, bewegingen zonder bal, etc waren nergens te bekennen bij zijn Psv. Had hier overigens ook totaal de spelers niet voor op het middenveld, op Ihattaren na.

Hoezo wordt mijn reactie verwijderd? Nog maar een keer dan: haha wat een treurig interview, niet ingaan op onstlag, wel op het onzin gerucht dat Bayern hem zou willen hebben (die wilden natuurlijk niet zo'n waardeloos presterende coach), en vervolgens ook nog liegen over zijn speelstijl. V. Bommel speelde teruggetrokken met houthakkers op het midden en een snelle counter of lange bal richting l. De Jong. Niks hoog druk zetten op de helft van de tegenstander.

4 februari 2020 om 18:44

In gesprek met BILD ja. Het zal ze in Duitsland een worst wezen dat hij ontslagen is, het is best relevant om te praten over het feit dat hij dat duo naar PSV had willen halen.

4 februari 2020 om 18:57

Ik denk dat door je toon en bericht zonder doordachte beargumentatie je bericht verwijderd is. Dit artikel komt uit Duitsland, Bayern zou in de race zijn geweest voor van Bommel toen die vent alles met 3-0 of meer won afgelopen oktober. Van Bommel heeft afgelopen zomer ervoor gekozen geen spits a la L. De Jong terug te halen om met Malen in de spits te gaan spelen. Dat het niet gelukt is en dat ik het zonde vind dat hij met twee controleurs speelde ben ik met je eens. Maar je hebt duidelijk niet op PSV gelet de afgelopen maanden en doet vooral mee met het zeuren. Hendrix en Rosario werden opgesteld omdat PSV naast die twee alleen nog Sadilek en Guti op het middenveld had. Thomas en Afekllay waren geblesseerd. Sadilek moest als LB optreden (was ik het zelf ook niet mee eens. Maargoed) en Guti deed het net zo slecht. In plaats van zeuren op het artikel zou ik graag zien dat je zelf aankomt met hoe je het zelf in elkaar had gezet. Praat me maar bij

4 februari 2020 om 19:03

Of hij had met de punt naar achteren kunnen spelen met ihataren en doan ervoor. Verdedigend miss kwetsbaarder, echter hebben we de meeste tegengoals gekregen door balverlies van een vd 2 voetballoze controleurs

4 februari 2020 om 19:08

Volgens mij beargumenteer ik prima waarom ik vind dat hij jokt over zijn speelstijl. Ik ben verder geen Psv'er, dus van het materiaal van Psv heb ik niet heel veel verstand. Maar ook vorig jaar koos hij al voor afbrekers Rosario en Hendrickx op het middenveld te posteren en heel teruggetrokken te spelen. Ook dit seizoen heeft hij niet laten zien naar voren te willen spelen, maar was het ook een blok neerzetten om daarna de bal bij 3 snelle mensen voorin te krijgen. Malen is ook een pure counterspits. Is niet erg, maar hij heeft volgens mij nog nooit getoond op de helft van tegenstander druk te willen zetten. Of wel dan?

4 februari 2020 om 19:36

Eerste jaar onder Van Bommel: 98 doelpunten gemaakt. Dat lukt je echt niet als je alleen maar achteruit leunt en voornamelijk op je eigen helft speelt. Volgens mij kijk jij 4 keer per jaar naar Psv: als ze tegen ajax moeten en als ze tegen Feyenoord moeten. Ja dan kan het dat je wat verdedigender speelt. Maar al die andere wedstrijden was PSV de ploeg met de bal (ik heb het nu over het eerste jaar van Van Bommel, niet dit seizoen). Dat seizoen: gemiddeld 56.9 balbezit (jouw beste ajax van de afgelopen 25 jaar had maar 3 meer gemiddeld), 18.2 schoten per wedstrijd (jouw beste ajax van de afgelopen 25 jaar had er gemiddeld 20.3). Die statistieken haal je niet als je alleen maar op de counter speelt. Voor jouw beeldvorming, een echte counterploeg zoals A madrid kwam indatzelfde seizoen (toen ze 2de werden in La liga) nog niet eens tot 13 schoten per wedstrijden en hadden gemiddeld minder dan 50 balbezit en scoorden maar 55 goals en kregen er 29 tegen. Ook de 2 controleurs is zo'n ontzettend dom argument. Van Bommel had geen type Van Ginkel of Propper dus hij moest hun wel opstellen. Wel had hij twee super aanvallende backs, dus die controleurs stonden er zodat de aanvallende backs van PSV constant aan aanvallend konden denken en Pereiro niet teveel mee hoefde verdedigen. Ook werd hiermee de matige centrum verdedigers gesteund. En dat pakte erg goed uit, je backs zijn bij 20 goals betrokken: Angelino (1 goal 9 assists in de ED) en Dumfries (4 goals 6 assists) en je krijgt de minste tegen goals (26 in 34 wedstrijden). Dat het dit seizoen allemaal ruk is dat klopt en daardoor is hij terecht de laan uit gestuurd, al gaat het nu niet beter met Psv. Dus als je in het vervolg weer eens denkt om makkelijk te scoren met je Psv/van Bommel haat reacties die heel erg diep zitten, misschien eerst eens de feitjes erbij pakken of 34 wedstrijden van PSV kijken in plaats van ongegrond te zwammen. En waarom van Bommel niet ingaat op zijn ontslag: is alweer een maand geleden, moet hij daar in elk interview op terugkomen? Zou ik zelf ook niet doen, want alles wat hij daarover zegt is weer een 'aanval op Psv' volgens de media.

4 februari 2020 om 20:22

Wat gebruik jij je cijfers naar je eigen weg ninja. Ajax van vorig jaar haalde wel de halve finale CL, werd kampioen en pakte de beker met die So called mindere statistieken. Van Bommel was vorig jaar alleen in de eerst seizoens helft goed anders had hij wel kampioen geworden. Zou het kunnen dat zijn ploeg toen nog in de swung zat van het jaar ervoor? Toen was Rosario het nieuwe talent en een jaar later waardeloos. Denkt v Bommel nog steeds dat zijn selectie die hij dan door en door kent goed genoeg is of eigenlijk zelfs beter. Ook toen begon hij te knoeien op het middenveld met Hendrix en Rosario. Bergwijn en Malen hebben veel verdoezeld door zo goed te zijn maar de strategie en visie van Mark was nergens goed te zien. Misschien ook de reden dat Bayern niet concreet is geworden?

4 februari 2020 om 21:22

Goeie feiten Ninja, al had ie Peirero toch wat vaker mogen opstellen met zijn moyenne (44 goals uit 112). Zeker dit seizoen als je scorende spelers mist. Hij had ipv Rosario en met Hendrix ernaast had veel meer rendement opgeleverd. Ook een denkfout van Mark. Jammer zo allemaal ....

4 februari 2020 om 22:41

Thamike volgens mij snap je de strekking van mijn verhaal niet. Ik zeg nergens dat de statistieken van ajax niet goed waren, juist het tegen overgestelde. Alleen wordt er beweerd dat PSV alleen maar verdedigde en niet kon domineren. Dat probeer ik te weerleggen door de cijfers van PSV te vergelijken met die van ajax (een team dat bekend staat als aanvallend) en te laten zien dat PSV vergelijkbare statistieken laat zien. Dat zou onmogelijk zijn als PSV niet ook zou domineren. In andere woorden: PSV domineerde wel degelijk. Verder haal ik A Madrod erbij omdat dat een team is dat echt op de counter speelt en laat ik zien dat hun dan ook mindere statistieken hebben zoals balbezit, schoten en doelpunten voor. Het klopt dat PSV de tweede seizoenshelft niet goed was, maar uiteindelijk hebben ze 83 punten gehaald en maar 3 punten minder dan volgens velen het best ajax vannde afgelopen 20 jaar. Andere jaren was je met 83 punten gewoon kampioen, dus dan vind ik het geen falen van Van Bommel, maar ajax was simpelweg beter. Ook zeg ik duidelijk dat het over het eerste jaar van Van Bommel gaat en zeg ik ook dat dit jaar slecht was en zijn ontslag terecht was. Dat PSV het niet goed heeft gedaan in de CL vind ik niet. Qua resultaat inderdaad niet, maar in een groep met een latere halve finalist en finalist en Inter had ik ook niet meer verwacht. Ik hoop dat je nu wel de strekking van mijn verhaal begrijpt en waarom ik deze statistieken erbij haal. Mocht je nog vragen hebben, twijfel niet en vraag het me dan probeer ik het nog duidelijker uit te leggen. Oo

5 februari 2020 om 08:14

Het meest tekenende voor van Bommel is toch wel deze uitspraak: "Dat is een mooi compliment. Blijkbaar erkent Bayern dat ik met een bepaald idee wilde voetballen met PSV." Toch weer even een heel klein trapje richting PSV, behoorlijk rancuneus.

Dit bewijst dat hij een nog slechtere coach is dan ik al dacht. Juist de aanval was al erg goed. Met een goed middenveld en verdediger was je klaar

4 februari 2020 om 18:54

@wehave: Inderdaad goede opmerking. mijn 1e reactie was: goede aankopen geweest maar dan hadden Ihattaren Gakpo en misschien zelfs Malen/Bergwijn minder of niet gespeeld. Had ik niet bij stil gestaan, Van Bommel waarschijnlijk ook niet tijdens dit interview. Of wou hij Robben als linksback gebruiken?

4 februari 2020 om 18:59

Bruma en/of Doan zouden dan niet gehaald zijn. Dan had je Bergwijn/gakpo - Malen/lammers - en op rechts een combi gehad van 1 ervaren jongen en waarshcijnlijk de optie Ihattaren/madueke. Misschien dat PSV dan eerder werk had kunnen maken van de eerdere gewenste linksback. Dan was Lato waarschijnlijk gekocht in plaats van gehuurd... dus in die zin geluk bij een ongeluk.

4 februari 2020 om 19:06

Ah dus het was of Robben of Ribery? Dan is de situatie wel anders maar vreemde dan is: 2 verschillende posities. Of wou hij robben links buiten zetten?

4 februari 2020 om 19:41

Als je naar het huidige team kijkt dan is een 30+er echt wel een welkome versterking. Je ziet in die invalbeurt van Rodrigues ook meteen dat die zoveel meer rust heeft aan de bal dan de meeste van die jonge gasten. Stel je voor dat je die zomer Robben of Ribery had gehaald in plaats van Doan of Bruma, dat zou toch geweldig zijn geweest?

Mark is onterecht weggestuurd bij PSV vind ik echt. Hij moet echter nu wel stoppen met in de aandacht komen etc want hij komt nu over als een "stoker" die een ware coupe bij PSV wil teweegbrengen. Jammer want ik heb van Bommel hoog zitten

4 februari 2020 om 18:56

Ik begrijp wat je probeert te zeggen, maar daar is met dit interview toch geen sprake. Je kan moeilijk van hem verwachten dat hij stopt met leven. Er is ook een leven na psv en daar mag hij best aan werken.

4 februari 2020 om 19:01

Ik denk dat Rink bedoeld dat hij zich beter even achter de schermen kan houden. Interviews weren etc. Hij is zo veel in de aandacht momenteel. Dat je beter even afstand kan nemen. Dan is de interesse zo weer weg. Als er info over hem blijft komen blijft hij interessant voor de media. Alleen al de zin 'op zijn ontslag wilde Mark niet ingaan' zorgt meteen voor een stroom aan reacties

4 februari 2020 om 19:33

Idd zinedane bedankt , zo bedoelde ik het. Hij moet beter weten dat hij ook door een deel van de media gebruikt word. Hij is een "hot item" en van club liefde lijkt momenteel geen sprake, meer een ik ik gevoel en dat is jammer.

Deze man heeft zo'n dikke plaat voor zijn kop. Hoe snel kun je je status als grootheid in het voetbal afbrokkelen. "blijkbaar erkent Bayern dat ik met een bepaald idee wil voetballen", man man man.

Lijkt me dat ook De Jong en Gerbrands hier wel oren naar hadden. Geloof niet dat die hiervoor zouden zijn gaan liggen. Maar een speler moet wel willen doorgaan (Robben) en de gelden moeten ook navenant zijn (Ribéry) Zeker Robben had de leider kunnen zijn die nu ontbreekt.

Denk niet dat iemand op dit commentaar van Bommel zit te wachten. Mooie praatjes maker. Het spel van zijn PSV was echter op enkele uitzondering na niet om aan te zien

Waren die twee maar gekomen. Waren transfervrij en had dus geen cent gekost. Had je Bruma en doan niet hoeven kopen en had je van dat geld een verdediger en middenvelder kunnen kopen. Wat een team hadden we dan gehad zeg. Echt geweldig.

4 februari 2020 om 21:00

Je vergeet even hoeveel salaris Ribery en Robben zouden eisen als ze überhaupt naar PSV wilden komen

Ik vind Van Bommel echt een walgelijke vent zeg, hij geilt zo zo zo op zichzelf. Oh Bayern wou mij ja dat komt omdat ik aanvallend en leuk voetbal speelt. Hoe kan hij dat zeggen, je ben een grote leugenaar. Alles bij PSV leek voetballend zo verdedigend dan dat de 3 voorin het kunstje moeten kunnen klaren. Verder geeft hij weer aan een idioot te zijn door het te hebben over Ribery en Robben waar het overduidelijk is dat PSV veel talent in de voorhoede heeft en enorm armoedig is op t middenveld en achterin.hij geeft nooit z'n eigen missers toe, valt je dan aan, maar wel doodleuk zo speciaal doen.

4 februari 2020 om 19:45

Hoeveel talent heeft PSV nu echt in de voorhoede? Bruma laat niets zien, Doan kun je ook niet van verwachten dat hij PSV bij de hand neemt. Die moet eerst zelf eens aanhaken op het niveau. Lammers raakte geblesseerd in de voorbereiding. Bergwijn is een talent, Gakpo is een talent maar die zou eigenlijk dit seizoen qua minuten een seizoen draaien zoals Malen dat vorig jaar deed (vooral als invaller dus). Dus conclusie: je had 2 fitte basiswaardige aanvallers, waarvan er 1 er het hele seizoen uitligt. Dan was het toch een droom geweest om Robben op rechtsbuiten te hebben? Dan had je Bergwijn - Malen (nu dan Lammers) - Robben met Ihatarran op 10 en Gakpo als vaste invaller die genoeg minuten maakt, want Robben had niet alles meer kunnen spelen op die leeftijd. Edit: Dit was een reactie op een verwijderde reactie.

De speelstijl die v Bommel graag wil zien had dus ook nooit gekund met het materiaal wat men bij PSV heeft. PSV speelde counter voetbal en zeker niet dominerend op de helft van de tegenstander wat ook niet kan met die zwakke broeders achterin en met Hendrixs en Rosario op het mdidenveld. Verder is het ook risicovol om Robben of Ribery erbij te hebben gehad want die zijn vaak geblesseerd. Had dan liever een goede verdediger erbij willen halen met ervaring.

4 februari 2020 om 20:43

Had tegen de kleintjes echt wel gekunt. Want het was tegen degradatiekandidaten totaal onnodig om met 2 controleurs te spelen, wat weer ten koste ging van het voetbal op het middenveld echter deed die dat toch steeds wel.

4 februari 2020 om 20:54

Met de huidige spelers van PSV had dat juist nooit gekund, want die spelen vanuit de controle en daarnaast zjjn het zelf kleintjes. PSV had juist een goede selectie voor counter voetbal met Malen en Bergwijn.

Aanvallend voetbal, dominerend op de helft van de tegenstander? Die voetbalvisie heeft hij dan goed geheim gehouden! Denkt hij dat ze in Duitsland geen toegang hebben tot Eredivisie-beeldmateriaal? Onder Van Bommel heb ik PSV niets anders zien doen dan counteren. Brekers en balletje-breedvoetballers als Sadilek, Hendrix en Rosario kregen altijd de voorkeur boven technische verfijndere spelers als Gutierrez, Afellay en Mauro Junior. En de techneut Pereiro was zijn makkelijke wissel, waar een draver als Bruma ondanks herhaaldelijk falen keer op keer mocht rekenen op een basisplaats. Aanvallend voetbal m'n reet! Zes man schadebeperking en met het overige kwartet God Zegen De Greep is afwachtend countervoetbal van de zuiverste graad.

een beetje het Stam verhaal die ook dacht dat hij met deze Feyenoord selectie hoog pressievoetbal kon spelen. deze coaches dan alleen even dat ze bij Feyenoord en bij PSV het materiaal niet hadden om dat type spel te kunnen uitvoeren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5346
2.AZ4729
3.Feyenoord4312
4.PSV4224
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder232
C. GakpoAanvaller235
BrumaAanvaller153
D. MalenAanvaller1411
K. MitroglouAanvaller111
L. UnnerstallKeeper110
S. LammersAanvaller41
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

154 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 20 februari
Juventus gaat komende zomer proberen om Paul Pogba terug naar Turijn te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren