‘Als PSV me echt graag wilde hebben, had ik daar nu gespeeld’

Dinsdag, 4 februari 2020 om

Joshua Brenet verliet PSV in de zomer van 2018 met hoge verwachtingen voor TSG Hoffenheim. Anderhalf jaar later is de verdediger echter terug in de Eredivisie, waar hij het seizoen afmaakt bij Vitesse. Brenet kwam er in Duitsland niet aan te pas onder trainer Alfred Schreuder en hoopt in Arnhem weer minuten te kunnen gaan maken.

“Dat weet ik zelf eigenlijk ook niet”, is zijn antwoord op de vraag van FOX Sports waarom hij dit seizoen zo weinig gespeeld heeft. De 25-jarige back mocht alleen in de DFB-Pokal-wedstrijden tegen Würzburger Kickers en MSV Duisburg zijn opwachting maken. “Ik heb een paar gesprekken gehad met de trainer en daaruit bleek dat hij mijn positie ook in kon vullen met middenvelders.”

Brenet heeft naar eigen zeggen geen duidelijk antwoord gekregen van Schreuder waarom hij niet meer in de plannen voorkwam: “Ik heb dit seizoen gewoon mijn ding gedaan. Vorig jaar heb ik nog kansen gekregen en aardig veel gespeeld. Dat ik dan van zoveel Bundesliga- en Champions League-wedstrijden naar helemaal niks ga, vond ik zelf ook wel een beetje raar. Absurd zelfs. Bij mij zijn er nog steeds vraagtekens.”

PSV heeft met 'specialist' Rodríguez eindelijk gewenste linksback binnen

De vleugelverdediger, die op beide flanken uit de voeten kan, ligt nog tot medio 2020 vast bij die Kraichgauer en sluit in principe aankomende zomer weer aan bij de selectie van Schreuder. Als hij inderdaad terugkeert bij Hoffenheim, zal Brenet met frisse moed aan de voorbereiding op het aankomende seizoen beginnen: “Ik heb zelf geen problemen met Schreuder. Ik moet eerst in de spiegel kijken en misschien heb ik in zijn ogen niet voldoende mijn best gedaan of wat dan ook. Als ik terugkeer ga ik gewoon mijn uiterste best doen om te laten zien dat ik hoor te spelen. Als dat niet lukt, moet ik dan maar verder kijken.”

Brenet maakte voor zijn periode bij Hoffenheim vijf jaar deel uit van de hoofdmacht van PSV. De Eindhovenaren maken momenteel een lastige periode door en versterkten zich op de laatste dag van de winterse transferperiode nog met Ricardo Rodríguez. Brenet laat doorschemeren dat er in de afgelopen maand ook contact is geweest met andere clubs: “Eigenlijk moet je bij mijn zaakwaarnemer zijn. Daar gaan we nu niet over praten. Als PSV me echt graag had willen hebben, zou ik nu daar zijn geweest. Ik ben nu met mijn hoofd bij Vitesse.” Op de vraag of PSV zich inderdaad heeft gemeld, volgt een ontwijkend antwoord: “Geen commentaar”, sluit hij lachend af.


Poll

Vind jij dat PSV serieus werk had moeten maken van de terugkeer van Joshua Brenet?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door memphisdepay)

Met alle repsect maar Brenet, maar hij had dit elftal nog slechter gemaakt. Hij was nooit goed en had geluk dat ie 10 spelers om zich heen had die wel iets konden. Dat is nu ook niet meer zo dus blijf maar weg aub

4 februari 2020 om 13:48

eens zien of hij heeft stilgestaan in zijn ontwikkeling. heb weinig verwachtingen van hem maar aan de andere kant is het ook niet heel moeilijk om PSV beter te maken op het moment. na meer dan 100 wedstrijden in het eerste van PSV in betere tijden zou je toch iets moeten kunnen, vermoed ik? die Rodrigo zal wel beter zijn. eens kijken of het genoeg is voor een vijfde plek.

4 februari 2020 om 13:54

Dat is juist wel moeilijk, want je komt binnen in een slecht draaiende ploeg. Het zelfvertrouwen van Brenet zal al wel een deukje hebben opgelopen omdat hij in Duitsland nauwelijks nog speelde en dan is het niet fijn om in een ploeg te komen waar er van een crisis word gesproken en zeker niet als je van het niveau Brenet bent.

4 februari 2020 om 14:35

Slechter dan nu is ook niet makkelijk.

4 februari 2020 om 13:48

Als je hem op LB zet sowieso. Het was natuurlijk wel beetje lullig voor hem dat hij op LB moest voetballen terwijl hij een RB is. Ik heb hem nooit op RB gezien dus kan ook niet echt over oordelen of het beter was geworden.

4 februari 2020 om 17:54

Niet helemaal waar wat je zegt. Brenet is in ieder geval een vele malen betere back dan wat er nu staat op links terwijl Brenet ook nog eens een rechtsback is. Maar goed uiteindelijk is het ook niet het niveau wat PSV moet nastreven.

Als je op dit moment nog niet eens een versterking voor PSV bent, zegt dat genoeg over je kwaliteiten.

Brenet is vast een aardige gast, maar qua voetbal kwaliteiten komt hij duidelijk te kort. Het was al een wonder dat hij PSV kon verlaten voor een subtop club in Duitsland.

De vraagtekens die Brenet nog heeft, kan ik beantwoorden: je bent niet goed genoeg. Het was waanzin dat hij zoveel speelde bij PSV en dat hij voor Oranje mocht uitkomen. Toegegeven, hij heeft een aantal prima wedstrijden gespeeld, maar zijn basistechniek voor snel combinatievoetbal ligt te laag. Ik vraag me af hoe de gesprekken tussen Brenet en Schreuder verlopen zijn. Stel, Schreuder gaf aan dat hij niet goed genoeg is, dan gaat Brenet dat nu nooit hardop zeggen. Einde carriere. En Schreuder zal netjes genoeg zijn om dat niet in de media te zeggen. Hoe dan ook, daar is je antwoord.

4 februari 2020 om 13:45

Rosario is Brenet 2.0 dus, ook de grootste onzin dat ook hij zoveel speeltijd krijgt

4 februari 2020 om 13:51

"en Schreuder zal netjes genoeg zijn om dat niet in de media te zeggen." - Dat klopt. Dan belt hij het mediaplatform wel om het nieuws stiekem door te lekken. Maar goed, even serieus: Een coach zal vast niet tegen z'n speler zeggen dat hij niet goed genoeg is, maar ik denk dat Brenet heus wel doorheeft dat de trainer het niet in hem ziet zitten. Dan krijg je zo'n vaag antwoord waar de speler het grote zelfvertrouwen lijkt te spelen en waar de onzekerheid een beetje vanaf druipt.

4 februari 2020 om 14:19

Waarom zou een trainer niet zeggen dat hij een speler niet goed genoeg vindt? Mocht dit inderdaad zo zijn, lijkt me dat een beetje laf. Wees op een respectvolle manier eerlijk met elkaar. En wat betreft 'het stiekem doorlekken', vind ik je wel erg suggestief.

4 februari 2020 om 14:21

Dat was inderdaad een gotspe. Het is eigenlijk knap dat PSV erin is geslaagd de linksbackpositie nóg slechter in te vullen dan de dagen dat Brenet naar hartenlust mocht schutteren op die plek, die wonderwel ook nog 5 miljoen in het laatje bracht. Dat Brenet, vóór de komst van Rodríguez, een verbetering zou zijn geweest op die positie zegt niets. Van het niveau Brenet hebben we met Boscagli, Baumgartl, Rosario, Schwaab, Hendrix en Thomas al genoeg spelers lopen die de ondergrens omlaag brengen.

Rodriguez is an sich een betere optie lijkt me dan Brenet. Brenet kan namelijk helemaal niet voetballen en is niet goed genoeg.

Als de Jong hem had terug gehaald als de verlosser op linksback had hij echt meteen zijn spullen kunnen pakken. Dan was hij voor altijd ongeloofwaardig geweest. Zeer matige back die veel te veel wedstrijden in PSV 1 heeft gespeeld omdat er geen betere alternatieven waren. Het wordt echt tijd dat PSV zich weer definitief versterkt met een linksback want na Willems, was het op Angelino na, altijd pure middelmaat

4 februari 2020 om 13:47

Het is ook wel een hele lastige positie waar zelfs de grootste clubs ter wereld moeite mee hebben. Niet voor niets toveren ze middenvelders om om die positie te kunnen vullen.

4 februari 2020 om 14:11

Dat valt toch ook wel weer een beetje mee? Real, Barca, Juve, Liverpool, Bayern etc. zijn al jaren voorzien van een uitstekende linksback. Ik heb niet het idee dat het een lastige positie is om in te vullen, omtoveren gebeurt zga altijd met backs aangezien ze aanvallende kwaliteiten nodig hebben in het hedendaagse voetbal. City heeft er als 'grote club' moeite mee en PSG in die zin ook als je dat als 'grote club' wil zien gezien hun Europes tegenvallende prestaties.

4 februari 2020 om 15:57

Liverpool is juist een voorbeeld van een team wat tot Robertson jarenlang moeite heeft gehad op de linksback positie nadat Riise vertrok. Ik ben het in dat opzicht wel met Sirius eens dat goede backs gezien hun grote rol in het hedendaagse voetbal schaars zijn en dat de meeste backs omgeturnde middenvelders of aanvallers zijn.

Brenet is in eerste instantie een rechtsback. Hij is destijds bij PSV op de linksback positie terecht gekomen doordat er geen andere linksback was. Nu moet PSV gewoon gaan voor een echte linksback. Dumfries is de rechtsback en Teze een behoorlijk backup. Brenet is dus ook geen optie wat mij betreft.

Brenet is heus niet zo een slechte verdediger. Better Dan wat er nu is uiteraard. Maar toch ook niet het niveau dat PSV moet nastreven. Hoe zit het nu met Van Aanholt. Komt die in de zomer nog als Rodriguez weg is. Met het oog op de Lange termijn haddden ze better die kunnen halen ipv 80.000 per potje voor Rodriguez

Denk dat ze bij PSV blij zijn dat je weg bent 🙄

Brenet was een waardevolle invaller bij Psv. Door blessures (eerst Arias toen Willems) kwam hij in het elftal maar is nooit onomstreden geweest. Het nadeel is dat je zo'n jongen dan niet terug reserve speler kunt maken, hij denkt dan dat hij een topper is. Gelukkig voor PSV kwam toen Hoffenheim.

Brenet is (helaas voor hem) zo'n net-niet speler. Hij komt leuk mee in de Eredivisie, maar kwalitatief is hij van het niveau Eredivisie subtop. Ik vond het dan ook vreemder dat hij vorig seizoen nog aardig wat minuten heeft gemaakt dan dat hij nu niet meer aan de bak komt bij Hoffenheim. Verder is hij nog relatief jong en ik hoop voor hem dat er nog meer in het vat zit, maar ik heb zo m'n twijfels.

Ik snap heel goed dat Brenet niet de allerbeste was en dat Rodriguez gewoon de betere optie is, maar iemand die drie keer landskampioen is geworden als basisspeler (terwijl hij op een andere positie speelde) en zich staande hield in Europese wedstrijden kan geen verkeerde toevoeging zijn in het huidige Psv. 10x liever Brenet dan Sadílek als backup...

4 februari 2020 om 15:09

Misschien speelde Sadilek ook wel zo goed in dat Psv. Sadilek is zeker geen topper maar datzelfde geldt natuurlijk voor Brenet, Je kan wel gaan vergelijken met Brenet van een aantal seizoenen geleden maar dat gaat natuurlijk nergens over. Brenet speelde in een elftal dat een geoliede machine was, dit elftal is totaal uit vorm zonder elke vorm van vertrouwen.

Laat PSV nu juist die 2 posities goed bezet hebben met Rodriguez en Dumfries. Tijd om aanvallend eens wat spelers te halen die echt wat toevoegen.

Unnerstall
Dumfries
Schwaab
Viergever
Rodriguez
Afellay
Gutierrez
Bruma
Ihattarren
Maduege
Gakpo
4 februari 2020 om 14:13

Gaat er met deze opstelling ook iemand op het middenveld een bal veroveren of uberhaupt strijd leveren indien de wedstrijd wat fysieker wordt? Lijkt me dat je hiermee onnodig de druk op je verdediging gaat opvoeren, zeker als Dumfries weer eens uit positie loopt.

Pure middelmaat, exact het type speler waar PSV van overloopt. Ik begrijp de mensen dan ook niet, die momenteel zeggen dat het niet aan de kwaliteit ligt bij PSV. Dat is namelijk exact waar het aan ligt! Er loopt vrijwel niemand die een goal kan maken bij PSV... dat is hun grootste probleem. Dan ga je geen wedstrijden winnen en zullen spelers uiteindelijk gaan morren en dan maakt niemand meer een extra meter voor een ander met als resultaat dat je team als een kaartenhuis in elkaar zakt. Je kunt veel vinden van zowel AZ als Feyenoord, maar daar lopen wel voorin en op het middenveld meerdere spelers die goals kunnen maken.

4 februari 2020 om 15:37

Ik ben er vrij zeker van dat jij het echte probleem niet ziet. Het echte probleem is dat het veel te lang duurt voordat de bal naar voren gaat, iedere vorm van creativiteit ontbreekt bij Rosario en Hendrix, Schwaab levert alles in, Boscagli en zeker Sadilek leveren ook teveel in. Spelers als Gakpo, Ihatarren en Lammers hebben echt wel scorend vermogen maar hoe vaak krijgen ze nou een goede bal rond de 16. Iemand als Dumfries heeft bijvoorbeeld meer keypasses dan Hendrix, Rosario, Guti etc. dat kan natuurlijk niet. Kijk hoe Feyenoord bij Stam speelde en nu lukt het ineens wel of dacht jij echt dat de spelers van Feyenoord zo veel beter zijn dan die van PSV ? De enige die echt een bij PSV verzekerd zou zijn van een basisplaats is Berghuis.

4 februari 2020 om 22:55

Hebben die scorend vermogen? Hoeveel goals hebben die heren dan gemaakt de afgelopen jaren? Juist ja... Hendrix, Rosario, Guti, allemaal kwaliteitsarme spelers die nooit scoren! Dertien in een dozijn heet dat. En dan beginnen over wie er van andere clubs verzekerd zou zijn van een basisplaats bij PSV... Haha. Alle 11 wat dacht je daarvan?

4 februari 2020 om 23:22

Dat had je 2 maanden geleden zeker ook gezegd. Dit is het eerste seizoen van Gakpo en Ihatarren, maar ik denk dat ze het in zich hebben ja. Kijk jij kan wel beweren dat Sinisterra beter dan Gakpo is, maar ik vraag me af of dat wel het geval is ze hebben ook vergelijkbare statistieken alleen heeft Sinisterra 400 minuten meer gespeeld. Hoe vaak scoren spelers als Fer en Kokcu nou? Ook niet heel veel. Als jij trouwens echt denkt dat alle 11 de spelers van Feyenoord bij PSV erin zouden staan dan kan ik alleen maar lachen. Bij PSV loopt het voor geen ene meter en dat zou volgens jou aan een gebrek aan scorend vermogen liggen, het ligt ook aan blessures van Lammers en Malen.

Dat zelfs zijn oude club hem al niet verkoos ondanks dat ze die positie broodnodig moesten invullen zegt ook wel iets. Nu zitten wij in Arnhem met Brenet, die op dit moment nog niet inzetbaar is vanwege een gebrek aan ritme. Het is te hopen dat Lelieveld en Clark (ook al zijn dat ook geen hoogvliegers) fit blijven, dan kan Brenet gewoon banken....

4 februari 2020 om 16:42

Brenet moet wel erg slecht zijn als hij Clark niet uit de basis kan spelen zeg

Mooi. Is dan denk ik voor de positie van Lelieveld gehaald. Kunnen ze mooi bepalen wie daar komt te staan. Zeker fijn dat ie in geval van nood ook op de linksback kan

Je speelde niet omdat je tekort komt. Niet erg hoor, heeft een paar keer een lekkere wedstrijd gespeeld tegen Zulte en Ajax of zo, maar dezee jongen hoort thuis bij clubs van het niveau Groningen en Heerenveen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper100
E. DasaVerdediger100
A. BrojaAanvaller105
L. OpendaAanvaller105
D. DoekhiVerdediger90
M. WittekVerdediger90
O. DarfalouAanvaller93
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

15 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren