FC Twente wint eindelijk weer; Noa Lang scoort in thuisdebuut

Zaterdag, 1 februari 2020 om 21:38Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 21:52

FC Twente weet eindelijk weer hoe winnen in de Eredivisie voelt. Het team van Gonzalo Garcia Garcia boekte zaterdag ten koste van Sparta Rotterdam de eerste overwinning sinds 10 november 2019, toen PEC Zwolle met 2-1 werd verslagen: 2-0. Peet Bijen en Noa Lang namen de treffers voor hun rekening. Voor de Rotterdammers is het de eerste keer sinds 2008 dat men op het hoogste niveau zes uitwedstrijden op rij verliest.

FC Twente en Sparta speelden in de eerste helft zeer behoudend voetbal en het publiek in De Grolsch Veste was dan ook de grote verliezer. Een uithaal van Lang, die zijn thuisdebuut voor de Tukkers maakte, ging hoog over en Joël Drommels had geen moeite met een inzet van Dirk Abels. Een mislukte omhaal van Lang, die de bal volledig miste, was wellicht wel typerend voor de eerste 45 minuten. Op slag van rust had Ariel Harush geen moeite met een rollertje van Haris Vuckic.

Ook in de tweede helft kabbelde de wedstrijd rustig verder en waren er zo nu en dan ook fluitconcerten hoorbaar. In de laatste twintig minuten drong het team van Garcia Garcia wat meer aan en ontsnapte Sparta toen Giovanni Troupée een teenlengte tekort kwam om een voorzet van Xandro Schenk binnen te tikken.

FC Twente kwam tien minuten voor het einde alsnog op 1-0. Bijen kopte uit een corner de bal via de op de doellijn staande Adil Auassar binnen. Een hard gelag voor Sparta, dat de laatste minuten ook met tien man moest afmaken toen Mohamed Rayhi een tweede gele kaart kreeg voor onbesuisd inkomen op Lang. Het was de huurling van Ajax die daarna de eindstand bepaalde. Hij trok vanaf links naar binnen en vond de korte hoek: 2-0.

FC Twente stijgt door de overwinning voorlopig naar de twaalfde plaats, met evenveel punten als Sparta. Over een week wacht de Enschede club opnieuw een duel met een concurrent, FC Emmen. Sparta speelt in eigen huis tegen nummer zeventien ADO Den Haag.


Poll

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door vak104)

Blijdschap! 3 hele belangrijke punten! Ik snap heel veel tactische keuzes van García niet. Net als dat ik zijn omgang met Brama niet begrijp. Maar ik heb helemaal geen zin om het daarover te hebben. De 3 punten, dat is het belangrijkste. De tweede helft was héél anders vergeleken met de eerste, door de schroom en de angst eraf te gooien en om de bal naar voren te sturen i.p.v. achterin rond laten gaan. Zo moet het! Ohja.. die Lang! Lekkere speler hoor!

Yes! Twente weer gewonnen maar wat een slecht spel, vooral in de eerste helft. Toch moeten we nu niet garcia gaan ontslaan want dat wordt altijd een fiasco

Noa Lang Man of the Match , bij vlagen ongrijpbaar ! Ik zou hem op de 10 positie zetten gaan ze er veel plezier aan beleven.

1 februari 2020 om 21:50

ik vraag me steeds meer af of Babel nou echt een versterking is t.o.v. Noa Lang

1 februari 2020 om 21:54

Is hij niet, verbaasd me hoe snel hij is afgeschreven bij Ajax en de fans.

1 februari 2020 om 22:10

Babel brengt andere dingen dan Lang, ook al hing huur van Babel nauw samen met verhuur van Lang moet je hierbij niet kijken naar hoe ze zich tov elkaar verhouden. Babel geeft je meer opties voorin doordat hij als spits en buitenspeler kan spelen, brengt diepgang met zich mee en kan balletje vasthouden. Lang is meer een speler die hangend op de flank speelt of vanaf 10 en het creatieve op zich wilt nemen.

1 februari 2020 om 22:15

@wolterx ik heb Babel nog nooit op enige diepgang kunnen betrappen. het is een speler die standaard met de bal aan de voet opkomt maar geen speler die diep gaat en de ruimtes induikt zonder bal. een spits vind ik het ook niet want zijn rendement is nooit geweldig en tegen Noord Ierland bv zag je dat hij totaal niet uit de voeten komt op die positie. een andere club waar ik hem heb zien excelleren als centrumspits kan ik me ook niet herinneren. een bal vast houden kan hij idd wel

1 februari 2020 om 21:51

Absoluut mee eens. Wat ben ik blij dat die jongen bij ons speelt. Zo een speler hadden we denk ik nodig. Troupe ook goed. Maar Noa is een andere categorie.

2 februari 2020 om 01:28

Jij moet net als ik een Fries zijn die Twente fan is.👌🏻😉

1 februari 2020 om 23:29

Lang werkte hard, maar speelde niet groots. Je ziet wel dat de verdedigers moeite met hem hebben. Goed ventje, werkt hard, veel inzicht, ik zou hem weleens op 10 willen zien. Na die goal voor vak-p op die boarding, wel een baas hoor. Na de tijd ook realistisch in zijn interview.

Eerste en tweede helft een wereld van verschil. Op basis van de tweede helft een verdiende overwinning. Wat betreft Garcia.. Deze man is de weg compleet kwijt. Je kan mij niet wijs maken dat Brama minder is dan de spelers die nu op de bank zitten. Daarnaast de opstelling en de strategie van vandaag was ook waardeloos. Gelukkig dat we winnen omdat de keeper van de tegenstander een bal verkeerd in schat uit een corner die geen corner had mogen zijn en dat er ook nog eens een iemand op de lijn staat die de bal verkeerd raakt.

Fantastisch Twente. Als Twente supporter ben ik blij met Troupe maar wat is die Noa Lang goed zeg. Die heeft zich twaalf slagen in de rondte gewerkt, sterk aan de bal, technisch goed, inzicht, sterk in het duel, en dan scoort ie ook nog. Wat een topper hebben we binnengehaald. Hoe kan Ajax deze jongen laten gaan als je ziet wat zij op het middenveld hebben lopen. Die Lang is zoveel beter dan die gasten. Haha blijf maar lekker maar vrees dat het niet langer dan een paar maandjes gaat duren.

1 februari 2020 om 21:49

??? Vuckic by far de beste man vd veld

1 februari 2020 om 22:08

Heb niet kunnen kijken vandaag, waar speelde Lang? Buitenspeler of vanaf het middenveld, vind hem als middenvelder meer brengen maar ook een groter risico. Hij moet veel vlieguren maken in de Eredivisie want KKD heeft hij wel gehad inmiddels. Zeker een speler waarvan ik hoop dat hij niet permanent weg is gegaan deze winter.

1 februari 2020 om 22:12

Linksbuiten, speelde met bravoure en nam af en toe behoorlijk risico. Dit Twente kan dat echter wel gebruiken. Vrij balvast en goed in de kleine ruimte. Zelf was ik eerst vrij sceptisch over de komst van Lang, vandaag heeft hij mij echter overtuigd!

1 februari 2020 om 22:14

Lang speelde als een soort nummer 10 komend vanaf links, danweer rechts, danweer achter de spits. Hij voedde de aanval, gaf steekballetjes, maakte acties, combinaties, zette druk en pakte ballen af op het middenveld. Hij dicteerde het spel voorin. Werkte zich tien slagen in de rond. Weet niet waar het risico in zou zitten maar hij stak er echt bovenuit. Wat een aanwinst voor ons.

1 februari 2020 om 22:22

Ik kan wel begrijpen dat mensen sceptisch zijn rondom zijn huur, want hij kan beetje ongeïnteresseerd overkomen soms. Maar die jongen wilt niets liever dan het maken als profvoetballer en ondanks de baalmomentjes en de gebaartjes is hij zeker niet te vuil om hard te werken. Maar zijn baalmomentjes moeten korter worden, sneller omschakelen en niet kop laten hangen. Hij kan echt goed voetballen maar het komt er nog niet altijd uit. Een goede Lang zou bij meeste clubs een welkome versterking zijn. Als hij echt goed in zijn vel zit gaat hij wat veel met de bal lopen en kan hij echt een tegenstander overhoop spelen. Maar juist dat kan hij zo goed als middenvelder.

1 februari 2020 om 22:24

@skûtsjesilen, risico zit hem op middenveld erin dat hij zichtbaar kan halen als het even niet loopt en als middenvelder moet je dan snel omschakelen, zeker bij Ajax als ze met hoge lijn spelen. Vanaf middenveld is het high risk, high reward. Als buitenspeler is het risico minder maar is hij beperkter in de opties.

1 februari 2020 om 22:54

Die baalmomenten van Lang zag je vandaag ook voorbij komen. Een enkele keer bij het druk zetten. Bij Twente vind ik dit belabberd, er is te weinig druk maar voren van achteruit. Als de aanvallers vervolgens druk zetten valt er een te groot gat. Hier begon Lang over te morren op een gegeven moment. Nu speelt hij een goede wedstrijd en wordt dit geaccepteerd. Echter als hij een paar wedstrijden wat minder speelt in combinatie met zijn houding is men er gouw klaar mee. Hetzelfde geld voor de omhaalpoging van vandaag. Echter als hij zo speelt als vandaag is absoluut een aanwinst. Vooralsnog zie ik hem liever als linksbuiten. Hij is nog jong en moet leren waar risico te nemen, waar frivool te zijn acties te maken. In de toekomst met wat.meer ervaring zou hij denk ik wel op 10 of 8 kunnen spelen. Voor dit Twente vind ik het risico daar echter te groot voor.

1 februari 2020 om 23:37

Ik ben niet sceptisch...men serveert hem af wegens 1 discussie met Erik ten Hag omdat per ongeluk een mic aanstaat. Noa schroomt het harde werken niet...had ik dan weer niet verwacht. Ik denk dat hij in het rijtje van Ziyech en Promes gaat komen, voor hem persoonlijk denk ik een goede keuze om bij ons een half jaartje te ballen, er spelen er meer bij Ajax die bij ons groot geworden zijn 😝. Gaat een grote jongen worden als hij zo doorgaat.

1 februari 2020 om 23:40

Kan ik begrijpen, klinkt wel als Lang ja. Net dan even korte samenvatting gezien, mooi die beleving bij hem. Ook het juichen op de boarding etc. Mooi om te zien, niet kop laten hangen maar hard werken voor Twente en laten zien dat hij het niveau heeft om in Eredivisie een beslissende speler te zijn. Zie in hem in toekomst ook een 10 of 8 maar mist volwassenheid in zijn spel. Nu een degelijke pot dus, hopelijk trekt hij die lijn door.

1 februari 2020 om 23:51

Hij speelt juist volwassen dat is nou het gekke. Heel NL ziet die discussie met ten Hag. Voor mij bewijst hij in zijn interviews en spel juist het tegenovergestelde.

2-0, een doelpunt van Bijen en Lang. Wellicht de twee uitersten in spelers! Geestig.

Blunder keeper Sparta, anders gewoon 0-0, wat een veldspel, echt verschrikkelijk. Blij met 3 punten!!!!!! ps Wat heeft Brama misdaan???

1 februari 2020 om 22:04

@vak104 Ik heb genoten van de strijd en vechtlust die Twente heeft geleverd. En laten we blij zijn met de 3 punten. Dat is nu het belangrijkste. We zijn geen Ajax maar ik vond dit leuker dan ik Ajax de laatste weken heb zien voetballen. En die Troupe en zeker Noa Lang zijn nu al een aanwinst.

1 februari 2020 om 22:10

Strijd? Vechtlust?? Het was dramatisch

1 februari 2020 om 23:42

Sommige supporters blijven hangen in 10 jaar terug en hebben geen enkel realiteitsbesef. Een schuld van heb ik jou daar...en we blijven maar zeuren. Brama hoort bij de selectie te zitten, maar komop ook met wout was het heel erg matig. Wordt eens wakker en ga achter je club staan...wat verwacht je van dit budget.

2 februari 2020 om 00:24

@fct1981 Hier ben ik het nou zo mee eens. Sta nou achter je club. We hebben gewoon een heel ander budget dan vroeger en doen op dit moment aan de voorkant niet zomaar even mee met de grote jongens maar hebben gelukkig ook niet de enorme schulden aan de achterdeur. En Wout zie ik in dit elftal echt geen basis staan. Want zo goed is hij helemaal niet. En de verhalen dat hij soms een intrigant is binnen de club en dat daarom de trainer zo een speler graag op afstand houd begrijp ik ook wel. Niemand is groter dan de club en laten we nou eens de club gaan steunen. Ik heb vanavond in ieder geval eindelijk weer genoten.

2 februari 2020 om 07:31

Neemt niet weg dat de trainer Wout altijd in de selectie hoort op te nemen. Al was het alleen maar voor de kleedkamer

3 februari 2020 om 11:23

Waar sta ik niet achter mijn club dan? Ik zat er gewoon weer, al 34 jaar ook.... Deze winstpartij was net zo'n drama pot als de voorgaande 10, alleen deze win je, dat is juist de realitiet.

Blij met de punten, maar wat een zaadpot weer. 5-3-2 in een thuiswedstrijd man man man.

1 februari 2020 om 23:43

Wanneer je oplet is het gewoon 4/3/3 omdat Selahi geschorst is staat Verdonck links op het middenveld. Totaal geen 5/3/2

Blij met de punten, maar wat een zaadpot weer. 5-3-2 in een thuiswedstrijd man man man.

De winst verbloemt veel. Wat een verschrikkelijke trainer hebben wij.. tactisch onbenul.

Hopelijk ontwikkeld Lang zich verder bij Twente, een stap terug doen om daarna 2 stappen vooruit te gaan. Of anders zich in de kijker te spelen zodat hij nog wat geld opbrengt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Twente37-2
13.PEC Zwolle35-7
14.RKC Waalwijk26-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper310
DaniloAanvaller3115
T. EbuehiVerdediger301
J. BoschMiddenvelder302
G. RoemeratoeMiddenvelder290
Q. MenigAanvaller298
L. NarsinghAanvaller140
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

5 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Twente 31 0 2 0
2019/2020 FC Twente 25 0 0 1
2018/2019 FC Twente 36 0 3 0
2017/2018 FC Twente 18 0 0 0
2016/2017 Jong Twente 12 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Dat is niet des PSV’s en zo willen we niet met dit plan omgaan’

De kapitaalinjectie van vijftig miljoen euro moet PSV voor volgend seizoen een stuk meer financiële armslag geven. Het betekent echter niet dat de Eindhovense club dit volledige bedrag zal gebruiken op...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 5 mei
Daniele De Rossi staat voor een terugkeer bij AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren