Feyenoord hoopt op snel akkoord met Panathinaikos

Zondag, 19 januari 2020 om

Yassin Ayoub ontbrak ook zaterdag bij de hervatting van de tweede seizoenshelft van de Eredivisie. Na de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en sc Heerenveen (3-1) ging Dick Advocaat in op de absentie van de middenvelder, die niet voor de eerste keer dicht bij een vertrek uit Rotterdam-Zuid is.

Ayoub, 25 jaar, is momenteel in gesprek met een mogelijke, nieuwe werkgever. “We zullen zien hoe dat loopt. Hij is al bij meerdere clubs op gesprek geweest, toen is het ook niet rond gekomen”, vertelde Advocaat in gesprek met RTV Rijnmond. Volgens Feyenoord-watcher Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad is Ayoub op bezoek bij Panathinaikos en hoopt Feyenoord dat hij snel een contract tekent.

Ayoub maakte in de zomer van 2018 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Feyenoord. Hij wist nooit een vaste basisplaats te veroveren en onder de inmiddels vertrokken trainer Jaap Stam raakte hij op een zijspoor. Ook onder Advocaat hoeft Ayoub niet te rekenen op speelminuten. Dit seizoen kwam de middenvelder niet verder dan 44 speelminuten in de Eredivisie.

In de strijd tegen degradatie hoopte ADO Den Haag-trainer Alan Pardew op de komst van een extra middenvelder en de clubleiding dacht aan Ayoub, maar hij heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar het buitenland. Zijn contract in De Kuip loopt door tot aan de zomer van 2022.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door fr_jc)

Heeft niet kunnen brengen wat er van hem verwacht werd. Gewogen door 3 verschillende trainers en blijkbaar te licht bevonden. Alles wat ze nog aan zijn verkoop kunnen verdienen is mooi mee genomen. Als het achteraf maar geen gevalletje Amrabat wordt.

19 januari 2020 om 10:00

Gegokt en verloren inderdaad, gelukkig heeft hij Feyenoord niet veel gekost. Wel word er gezegd dat hij Feyenoord misschien transfervrij verlaat, in dat geval bespaar je alleen wat salaris uit

19 januari 2020 om 10:53

@Cocqie, Nog 2,5 jaar salaris a 400-500k per jaar is toch ruim een miljoen die je weer bespaart. Dat is voor Feyenoord gewoon enorm veel geld. Samen met de besparing van Vermeer en hopelijk nog het vertrek van een paar stukken brandhout ga je gewoon 2-3 miljoen per jaar besparen.

19 januari 2020 om 11:03

Ik begreep dat zelfs Kelly zeven ton aan salaris mocht opstrijken van Troost. Hoe meer ik hoor over wat troost allemaal gedaan heeft deze zomer, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat hij geen plek meer moet krijgen in de rvc.

19 januari 2020 om 11:49

Dat salaris van Kelly is natuurlijk buiten proportioneel hoog maar wat heb Troost met Ayoub te maken ? Troost heeft Ayoub niet aangetrokken he. Troost wilde hem van de zomer al lozen maar Ayoub lag continu dwars.

Hopen dat hij weggaat, niet gebracht want er van hem verwacht werd. Die houding in het tweede trek ik ook totaal niet! Dus laat hem maar lekker gaan. Van der Heyden hopelijk ook nog, evenals Tapia. Dan nog een spits en een middenvelder erbij zodat we wat kunnen rouleren. Dan gaan we gewoon vol voor die derde plek en misschien heel stiekem zelfs nog voor de tweede plek. Maar iig derde worden zodat je Europees voetbal hebt. En dan naar volgend seizoen iig de bovenstaande jongens weg. Nadenken over Jorgenson, Larsson , Toornstra Botteghin Van Beek om te verkopen bij e a b en dan 2/3 nieuwe spelers aantrekken en jeugdinpassen en volgend seizoen weer spelen voor plek 3 met een elftal met iets meer waarde!

19 januari 2020 om 08:36

@dirkiekuyt1980 Gaat spannend worden om plek 2 tm 4 waar AZ, PSV, Willem2 en Feyenoord gaan strijden. AZ lijkt nu in een dip te zetten na vroeg gepiekt te hebben, PSV ff afwachten wat ze doen, Willem2 geweldig en Feyenoord lijkt op tijd te gaan pieken. Geweldig!

19 januari 2020 om 09:36

Ik weet niet of Feyenoord aan het pieken is. Het seizoen was voorbij en de druk weg. Dan weet Feyenoord wel vaker een goede serie neer te zetten. Nu komen ze weer in de buurt van positie 3,4 en wellicht zelfs 2. Dan komt er weer hoop en druk bij kijken. Eens zien of ze dan ook deze serie kunnen continueren.

19 januari 2020 om 10:01

Wat een onzin. Er is altijd druk bij Feyenoord. Vanaf het begin dat Advocaat werd aangesteld was het doel om Europees voetbal te halen dus waar zou de druk opeens zijn verdwenen terwijl ze er juist slecht voor stonden om Europees voetbal te halen? De druk ligt juist hoger en elke tegenstander die in de buurt zit waar ze tegen spelen willen ze koste wat het kost winnen. Zoals Utrecht en Heerenveen.

19 januari 2020 om 10:15

@Peter_Selie Master D is zo'n zielig type gastje dat je vooral tegenkomt in Feyenoord topics om overal een negatieve draai aan te geven of om te provoceren. Bij zijn posts heb ik altijd het gevoel dat hij meer tegen Feyenoord is dan dat hij voor Ajax is, gewoon negeren dat soort droevige gasten. Zijn theorie slaat ook nergens op. Er zou nu geen druk meer op staan? We staan nog altijd maar vijfde en een paar weken terug stonden we zelfs nog in het rechterrijtje. Meer druk lijkt me juist haast niet mogelijk.

19 januari 2020 om 11:00

@Peter_Selie, er ligt helemaa geen druk meer op bij Feyenoord omdat het seizoen toch al verloren is. Supporters houden al rekening met een plek 5 tot 10 zonder enige successen. Daarnaast weet iedereen dat aankopen moeilijk zijn en dat er teveel beroerde spelers in de selectie zitten. Oftewel men heeft vrede met een jaar niks. Advocaat is gekomen om de selectie op orde te brengen en zo te zien gebeurt dat op een aardig tempo. Kelly, Vermeer, Ayoub. Einde seizoen vertrekken Karsdorp en Le weer. Terwijl Tapia ook niet terug komt. Hopelijk lukt het nog om een van Beek en Narsingh te slijten maar die kans is klein. Opschonen, salaris besparen en door selecteren.

19 januari 2020 om 11:03

@masterm1nd Los van of het een provocatie is of niet (ik vind het persoonlijk wel meevallen), zijn theorie is toch zo gek nog niet? Als Feyenoord ergens rechterrijtje staat, is dat natuurlijk te laag. Maar als ze dan een keer verliezen, heeft het niet echt gevolgen, het maakt geen reet uit of ze dan 8e of 10e staan. Als ze volop mee willen doen om plek 3 (of zelfs plek 2?), dan kan elke verliespartij potentieel dodelijk zijn. Dus ik denk wel degelijk dat Master D een goed punt heeft en er nu allicht meer druk op zal (komen) te staan.

19 januari 2020 om 13:02

@D-Bergkamp, wat een hoop onzin kraam jij uit en heel typerend als Ajax supporter die altijd namens Feyenoord supporters praten dat Feyenoord maar genoegen moet nemen met minder. Rekening houden met plek 5 tot 10? Sorry hoor, maar dan ben je echt niet goed bij je hoofd. Sinds de komst van Advocaat niet meer verloren en veel goals gemaakt en de supporters zouden rekening houden met plek 5 tot 10 yeah right... van sommigen hier op vz verwacht ik nog wel eens domme commentaar, maar dit zag ik van jou niet aankomen. Feyenoord staat 3 punten achter PSV wat geen geweldig seizoen draait, Willem 2 waarvan je niet verwacht dat die tot het einde dit volhouden en een AZ wat vroeg heeft gepiekt laat Feyenoord het niet lopen. Maar geloof jij maar dat Feyenoord voor plek 5 gaat, Ajax supporters zijn er altijd goed in om te bepalen waar Feyenoord voor moet gaan.

19 januari 2020 om 09:36

Het kan verkeren, he, in het voetbal? AZ verliest van Willem II en opeens wanen de supporters zich in de voorronde Champions League! Overigens is het leuk dat jij de niet renderende spelers wil verkopen, maar dat wilden van Geel en Troost eveneens en dat wil Frank Arnesen ook. Ik vrees alleen dat Feyenoord, net als met Vermeer en Tapia, nauwelijks iets voor deze spelers krijgt, waardoor Feyenoord hooguit ruimte krijgt om transfervrije nieuwe spelers salaris te bieden. Maar wie weet kan Arnesen de nieuwe Pelle vinden. Het gaat onder Advocaat lekker qua resultaat, maar voetballend houdt het nog niet over, dus ik zie AZ en PSV boven Feyenoord eindigen en Willem II, Vitesse en zelfs Utrecht doen ook nog mee voor plek 2. Ga maar na, als 7 punten kan, waarom 8 niet? Hoe dan ook, er wacht ons nog een leuke 2e seizoenshelft.

19 januari 2020 om 09:58

Tuurlijk kan het verkeren, dat is voetbal. Overigen is het niet onterecht, sinds advocaat staan we 1ste? En de competitie is nog lang. Ik zeg overigens dat ik totaal niet verwacht dat we tweede worden, ik hoop het heel stiekem een beetje. Met een derde plek prima tevreden!! En Van Geel en Troost wilden helemaal niet lozen, dat zie je nu pas een beetje komen. En transfervrij laten vertrekken van sommige spelers is prima. Maar voor een Tapia kun je best nog 2 miljoen pakken. En als je dan Jorgenson en Larsson verkoopt heb je zeker wel 10 miljoen te besteden in totaal. Daar kun je wel 2 spelers van kopen en de jeugd inpassen in de selectie. En voetballend onder Advocaat zag je gisteren al meer voetbal, maar de basis is resultaat. Laat dat nou net(precies zoals onder Gio) zijn wat ik Nederland best werkt.

19 januari 2020 om 10:05

Voetballend gaat het steeds beter bij Feyenoord, maar Feyenoord begint wel stabieler te lijken dan PSV en scoort meer dan AZ en krijgt minder tegen sinds Advocaat en Advocaat staat er niet paar wedstrijdjes.

19 januari 2020 om 10:25

@peter_selie, het kan wel zo zijn, maar elke wedstrijd die ik van Feyenoord zie, vind ik de tegenstander vaak beter voetballen. Gisteren ook. Feyenoord is momenteel dodelijk efficient, maar dat was Ajax tot december ook. Als Ajax al een paar wedstrijden op rij punten kan verliezen, nadat er een aantal mensen afvallen, hoe zit dat dan met de rest? Bij PSV hebben we dat ook gezien en AZ verliest nu ook twee maal op rij, terwijl dat toch de swingende ploeg was. Ik denk dat het simpelweg heel erg meegezeten heeft onder Dickie, en dat er net zo goed een periode kan komen waarin het wat minder gaat. Overigens vind ik Feyenoord aan de brede subtop gewaagd, maar AZ en PSV schat ik net iets hoger in.

19 januari 2020 om 10:31

@dirkiekuyt1980, ik denk dat je jezelf te rijk rekent. Tapia loopt gratis de deur uit en als je 5 miljoen voor Larsson en Jorgenson vangt, dan is dat veel. Ze spelen beide matig en niet constant en Jorgenson is altijd zwanger, bang voor kunstgras, zwak, ziek en misselijk. Overigens klopt het niet wat je zegt, een aantal spelers zoals Tapia mag al jaren weg; er komt alleen niemand voor. Overigens is dat logisch; spelers verkoopt een club voornamelijk goed als het goed gaat, zoals b.v. in de periode Koeman..

19 januari 2020 om 13:09

DonCoXxX, dan bevestig je een beetje wat mijn punt is. Feyenoord speelt inderdaad niet het beste voetbal, maar Advocaat heeft er voor gezorgd dat Feyenoord met de kansen beter omgaat en dat het achterin dus goed dicht zit. Dus wanneer het voetballend niet loopt bij Ajax en AZ dan zie je dus dat ze kunnen verliezen terwijl bij Feyenoord hoeft dat niet aan de orde te zijn het mindere voetballen want ze blijven gewoon vanuit hun gesloten organisatie en de kansen krijgen ze voldoende. Ik vind het wel bijzonder dat PSV hoger wordt ingeschat want zij hebben nu helemaal niks om op terug te vallen. Geen stabiele organisatie achterin en voetballend lijkt het de komende tijd niet beter te worden. PSV was net als AZ erg afhankelijk van de buitenspeler en de spits en de spits mist PSV nu en wat hebben ze nu om op terug te vallen? Feyenoord zal gewoon vanuit de stabiele organisatie kunnen spelen en ze zijn heel goed met de kansen afmaken.

Verkopen met terugkoopclausule. Je wilt geen gevalletje Amrabat.. Wel wil ik daar bij zeggen dat Amrabat lang niet het niveau is waar elke Feyenoorder nu van baalt.

19 januari 2020 om 09:53

En jij denkt dat als ayoub bij zn nieuwe club goed presteert hij zit te wachten op een terugkeer naar de Kuip?

19 januari 2020 om 10:05

Waarom niet? Wil je stellen dat de Grieksecompetitie een stap omhoog is dan? Eerder een aantal treden na beneden.. Daarbij is Panathinaikos half zo groot niet als Feyenoord..

19 januari 2020 om 10:53

Ik denk dat je Panathinaikos een beetje onderschat.

Ik kan het niet uit de tekst halen, maar gaat Ayoub Feyenoord nog geld opleveren? Feyenoord heeft het volgens mij al niet zo breed en het salaris van Kelly betalen ze al door. Ook als Van der Heijden wordt verhuurt aan Twente zullen ze waarschijnlijk het grootste deel van het salaris betalen.. Feyenoord blijft op deze manier moeite houden om budget vrij te maken voor kwalitatief goede spelers die wat op kunnen leveren.

19 januari 2020 om 12:13

Of Ayoub nog iets op gaat leveren is nog afwachten. Maar als ze zijjn tekengeld en een beetje salaris overmaken ben ik al blij. Voor nu kost Ayoun 500.000 tekengeld en salaris, 750.000 zou mooi zijn voor de club. (en uiteraard dat zijn verdere salaris wegvalt, zo ook bespaart Feyenoord 5 ton op salaris Vermeer). Jan Arie zal Feyenoord inderdaad nog wel een half jaar geld kosten, kan me niet voorstellen dat Twente 285.000 huur zal over kunnen maken. Maar, momenteel, alle beetjes helpen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5346
2.AZ4729
3.Feyenoord4613
4.PSV4224
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. ToureAanvaller
S. BerghuisAanvaller2213
L. FerMiddenvelder212
S. LarssonAanvaller214
L. SinisterraAanvaller215
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

38 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 februari
Barcelona hoopt te kunnen profiteren van de Europese uitsluiting van Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren