AZ-talent hoopt op uitnodiging Koeman: ‘Dat is voor mij heel belangrijk’

Vrijdag, 17 januari 2020 om

Owen Wijndal is dit seizoen definitief doorgebroken bij AZ en maakt regelmatig indruk op de linksbackpositie. De twintigjarige verdediger is een vaste waarde in het team van trainer Arne Slot en hoopt binnenkort zijn debuut in het Nederlands elftal te mogen maken, net zoals zijn ploeggenoten Calvin Stengs en Myron Boadu dat eerder dit seizoen deden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Owen Wijndal debuteert nog dit seizoen in de selectie van het Nederlands elftal


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door bereta)

Linksback is wel een positie waar Oranje spelers kan gebruiken, maar ik denk dat Oranje nog wat te vroeg komt. Hij is momenteel bezig aan z'n debuutseizoen en verdedigend kan het allemaal nog wel een stuk beter. Aanvallend is hij uitstekend, maar als Blind het verdedigend al moeilijk heeft als linksback, zal dat voor Wijndal zeker gelden. Hij moet gewoon doorgaan waarmee hij bezig is en dan komt de kans vanzelf wel een keer.

17 januari 2020 om 15:51

Als je ziet hoe weinig kansen een speler als Ake krijgt, dan kun je je afvragen hoe snel Wijndal er wel bij zit.

17 januari 2020 om 15:54

Nou vind ik Blind niet echt een maatstaaf voor een verdediger. Positioneert en speelt de bal bijna altijd aan de juiste persoon maar verdedigend vind ik hem echt van bedroevend niveau. Heb het dan echt over een man uitschakelen. Dat zien we ook bij Oranje. Heeft altijd een goede verdediger naast zich nodig om de het spel van achteruit te dirigeren. Daar is hij dan wel weer de baas in.

17 januari 2020 om 16:09

Klopt, als je aanvallend speelt is Blind geweldig, als je veel moet verdedigen laat hij nog wel is een steekje vallen.dat was trouwens de laatste maanden wel een stuk beter, heeft echt een geweldige 1e seizoenshelft gedraaid (ook verdedigend), hopen dat hij sowieso snel weer kan ballen

17 januari 2020 om 16:39

Toch heb ik Blind vorig jaar (weliswaar met De Ligt naast hem) genoeg geweldige verdedigende acties zien doen. Ik denk dat Blind een goede verdediger is, maar je moet hem gewoon niet linksback zetten. Hij is niet snel genoeg.

17 januari 2020 om 17:01

Verdedigend van een bedroevend niveau, ga jij lekken met je Fifa spelen? Als onzin van de week sta je nu hoog genoteerd.

17 januari 2020 om 19:59

Haha, je mag op Voetbalzone ook echt niks negatiefs zeggen over Daley Blind. Er zijn altijd mensen die hem de hemel in prijzen en owee als je een andere mening hebt... foei! Ik vind Blind verdedigend in Oranje ook van een bedroevend niveau. Zeker met een snelle, behendige speler tegenover zich is het gewoon billen knijpen. Ik opper al langer voor een andere back en geen plek voor Blind. Tuurlijk, hij speelt soms verdienstelijk maar het is geen bijzondere speler die ergens in uitblinkt.

17 januari 2020 om 20:31

Bedroevend is inderdaad nogal overdreven, maar je kunt niet ontkennen dat Blind puur betreft het verdedigen nogal wat zwakke punten heeft. Hij kan dat compenseren met zijn kwaliteiten in de meeste gevallen, maar als linksback is de ruimte die hij moet bestrijken gewoon veel te groot. Dat neemt niet weg dat hij als centrale verdediger gewoon een prima speler is. Als back vind ik hem in 4 van de 5 wedstrijden wel bedroevend.

17 januari 2020 om 16:04

Ik begrijp niet waarom Jetro Willems niet gewoon een keer de kans krijgt is een echte links back die aanvallend ook sterk is en wekelijks presteerd in de PL. Maar Koeman lijkt altijd maar aan ze eigen vaste basis vast te houden terwijl Willems het gewoon verdiend, en daarnaast heeft hij ook heel lang samen gespeeld met wijnaldrum en depay en die samenwerking was bij PSV altijd meer dan prima. Snap er dus weinig van dat hij nooit een kans krijgt.

17 januari 2020 om 16:22

Eerst waar ik aan dacht was idd Jetro. Doet het ook behoorlijk goed in de PL.

17 januari 2020 om 17:13

Je weet dat Oranje in de laatste maanden geen interlands heeft gespeeld. Weet je wel: die laatste maanden waarin Willems pas redelijk is gaan presteren? Je kunt een speler moeilijk een kans geven als je als Oranje zijnde geen wedstrijden speelt. Als Willems zo doorgaat kan hij in maart zomaar in de selectie zitten.

17 januari 2020 om 17:32

Ik vraag het me af of Koeman dat zomaar doet. Met Willems zou je ook nog is de optie er bij hebben om 3 5 2 te spelen met de ligt van dijk de vrij dumfries de jong van de beek wijnaldrum Willems en als het mee zit malen en depay en dan zou je als je achter komt dumfries voor promes kunnen wisselen. Dan heb je volgens mij wel echt een monster team staan.

17 januari 2020 om 17:49

Ik denk dat Oranje genoeg en betere linksbacks heeft, wat een nadeel voor hem is. Boadu heeft wat meer mazzel, die kan zo maar in Oranje komen door de blessures van Depay en Malen. Natuurlijk is het de vraag of Blind er bij zit, maar als die fit is speelt hij altijd bij Oranje. Daar achter zitten nog Ake en van Aanholt die Koeman niet zal laten vallen.....

Dit seizoen nog debuteren?, daar zijn nog maar een klein handje vol oefenwedstrijden voor, het EK is namelijk ná dit seizoen.ik hoop van harte dat hij zijn lijn door trekt, want de verdediging kan je er bijna hoogstpersoonlijk op aanspreken als de tweede plek uit handen word gegeven.top dat hij zelfbewust is in zijn kunnen en ook weet dat hij dingen moet doseren in het veld.

Prima talent waarvan ik benieuwd ben hoe ver hij het gaat schoppen, maar het Nederlands elftal komt denk ik nog iets te vroeg. Mij lijkt dat van Aanholt en Willems voorlopig nog wel hoger in de pikorde staan, en wellicht zelfs Blind als die weer helemaal fit is. Uiteindelijk zal deze jongen er wel komen aangezien we nou niet echt een onomstreden linksback hebben, maar dit seizoen zie ik het niet meer gebeuren.

Het is een goede linksback die zich dankzij dat hij in Nederland speelt carriã¨re kan maken. In Belgiã« hadden dit soort jongens nooit hun debuut gemaakt in een eerste elftal. Ik ken een soortgelijke speler in Belgiã« die dezelfde kwaliteiten heeft en zich vorig jaar ook getoond heeft in Nederland. Desondanks interesse door Nederlandse ploegen wou KRC Genk hem niet laten gaan, maar ook geen kans geven in het eerste elftal omdat hij "fysiek" niet volgroeid is. Is ook 1m75 en 66kg..... Edit : Wil hier overigens mee zeggen dat ze in Nederland wel verstand van voetbal hebben.

Vind persoonlijk dat Oranje nog net te vroeg komt. Met Van Aanholt en Willems (en eventueel nog Gosens) hebben we linksbacks die zich staande houden op een hoger niveau en al wat meer ervaring hebben.

17 januari 2020 om 16:14

Geinig dat Boadu en Stengs door alles en iedereen naar Oranje worden geschreven, maar generatiegenoot Wijndal nog moet wachten ondanks niet mindere prestaties. De nomadencarriere die Van Aanholt volgt vind ik ook niet heel indrukwekkend en Willems is verdedigend nog steeds een lek. Van staande houden lijkt me bij hen ook geen sprake. Gosens ken ik minder goed, maar de berichten dat de top van Italie hem over wil nemen stemmen hoopvol. Niettemin zou ik het een gemiste kans vinden Wijndal ook eens uit te proberen in de aanloop naar het EK.

17 januari 2020 om 16:41

Je bent veel te denigrerend ten opzichte van Van Aanholt en Willems. Het is gewoon knap om je als back staande te houden in het geweld van de Premier League. Willems krijgt louter lovende kritieken van Newcastle fans en wordt onder de betere backs van de competitie geschaard. Het is niet dat ik iedere wedstrijd van Newcastle volledig afkijk, maar volgens mij heb je een verkeerd beeld van hem als je zegt dat van staande houden geen sprake is. Wat betreft Boadu en Stengs: daarvoor zijn er nu eenmaal beduidend minder alternatieven. We hebben geen goede aanvallers die zich wekelijks bewijzen in een topcompetitie. Alleen Weghorst misschien, maar dat is een totaal ander type. Daarnaast is het voor een aanvaller veel minder erg om wat wisselvallig te zijn (wat Wijnaldu, Boadu en Stengs alle drie nog zijn). Van een verdediger verwacht je toch wat meer stabiliteit. Ook gelet op hun ervaring zou ik daarom vooralsnog de voorkeur geven aan Van Aanholt en Willems boven Wijndal.

17 januari 2020 om 17:40

@gomespsv, het feit dat je aangeeft Willems verdedigend nog steeds lek is is een teken van dat je Willems laatste tijd niet volgt. Je moet ook niet zomaar wat roepen als je niet weet wat het momentele status is, beetje maar wat roepen en teren op wat je in het verleden heb gezien. Willems speelt laatste paar maanden behoorlijk sterk, en ja ook verdedigend. Tuurlijk valt hier en daar nog wat te verbeteren, maar dat heeft elk speler wel.

Wijndal is een heerlijke moderne linksback. Ik ben blij dat Slot hem voor de leeuwen heeft gegooid, want hij leek vanwege het gebrek aan kansen te vertrekken naar Psv, terwijl overduidelijk was dat hij veel meer in zijn mars heeft dan Ouwejan (wat ook geen slechte verdediger is). Het tandem met Idrissi en die eindeloze energie om er telkens overheen te komen is geweldig om te zien. Bovendien staat hij verdedigend ook meer zijn mannetje en is hij fysiek een stuk sterker geworden. Qua zelfvertrouwen en ambitie zit het ook wel goed, hij laat zich altijd een beetje als het mannetje gelden, maar niet op een vervelende manier. Ik verwacht hem wel binnen een jaar in Oranje te zien en daar een mooie carrière tegemoet te gaan, mits hij fit blijft. Ik vind hem vergelijkbaar met Haps, alleen heeft die veel pech gehad tot nu toe.

Erg gecharmeerd van hem, lijkt ook een goede kop op te zitten op basis van de interviews die ik van hem heb gezien. Ik denk dat Koeman niet snel zijn groep snel voorziet van nieuwe namen (tenzij er veel geblesseerd zijn), maar ik verwacht dat deze jongen direct een oproep krijgt na het EK. Zou fijn zijn als we als we weer een topper op de backpositie hebben. De laatste is naar mijn mening Gio geweest. Vd Wiel deed het 2 jaar aardig, maar is nooit de topper geworden die hij wel had kunnen worden.

Nop. Niet goed genoeg voor een selectie op dit moment. Er zit wel potentie in, maar hij moet wel veel meer laten zien dan wat hij nu nog laat zien. Het is nu allemaal degelijk en dat is (gelukkig) niet meer genoeg voor de verdediging van Oranje.

17 januari 2020 om 22:32

Mag ik vragen of je hem vaak hebt zien spelen? Er zijn enkele goeie linksbacks voor Oranje, dat ben ik zeker eens. Maar veel meer laten zien ben ik niet mee eens. Deze jongen is in vergeijking met stengs en Boadu elke week een dikke 8 of meer waard. Het is een wonder dat hij geen 4 goals achter zn naam heeft staan (lat en paal vooral). Verdedigend is het veel meer dan degelijk. Tegen Zyiech speelde hij bijv die jongen volledig uit de wedstrijd. Fysiek en mentaal. Aanvallend is deze jongen erg goed als extra plus. Techniek is beregoed. Mentaal beregoed. Ik zou hem zeker in de selectie meenemen. Hij is constant goed.

17 januari 2020 om 23:46

Ik heb heb hem dit seizoen gezien in de Europese wedstrijden en in de grote wedstrijden in de eredivisie. Verder ken ik heb van de jeugdelftallen van Oranje. daar heb ik hem zien spelen sinds de O15. Hij was nooit een groot talent, maar wel een talent die zich heel stabiel heeft ontwikkeld. Vind hem nu bij AZ degelijk. Ik zal hem in ieder geval geen 8 geven in de wedstrijden die ik van hem heb gezien. Eerder een 6,5.

Wijndal doet mij qua speelstijl altijd een beetje aan Gregory van der Wiel in zijn beginperiode bij Ajax 1 denken. Alleen was natuurlijk wel het verschil dat van der Wiel een rechtsback was en Wijndal een linksback is, maar beide zijn ze aanvallend erg goed en verdedigend opzicht ook gewoon prima. Van der Wiel was in het seizoen 09-10 echt gewoon ijzersterk bezig en maakte toen ook een prima indruk op het WK van 2010. Daarna bleef hij nog 2 jaar bij Ajax en speelde hij 4 jaar lang toch best wel wat wedstrijden bij Paris Saint Germain, maar naar mijn idee is van der Wiel vanaf de zomer van 2010 wel stil gaan staan in zijn ontwikkeling. Hopelijk overkomt Wijndal dit niet, want ik zie echt een goede linksback in hem: hij heeft een goede drive naar voren, is verdedigend prima, snel. voetballend goed en nu bij AZ vormt hij een goed koppeltje met Idrissi aan de linkerkant. Of Wijndal ook meegaat naar het EK, zou ik niet weten. De situatie met Blind is natuurlijk bekend en het is de vraag of hij het EK zal halen. Wijndal is dan zeker een optie, maar dat zijn van Aanholt en Aké (kan ook als linksback spelen). Zelf zou ik ook echt naar Jetro Willems blijven kijken, want die doet het dit seizoen prima in de Premier League bij Newcastle United.

Zijn doelstellingen zijn nogal aanvallend van aard (assist en doelpunten), terwijl ik denk dat het voor hem beter is om zich verdedigend eerst wat meer te ontwikkelen. Dat is moeilijker in Kpis uit te drukken (hoeveelheid slidings, intercepties, clean sheets?), maar moet wel zijn primaire doel zijn en hij moet ook voor Oranje defensief nog een stuk beter worden.

17 januari 2020 om 22:34

Hoeveel clean sheets extra moet hij dan halen dit seizoen? Zoals je weet heeft Bizot een record te pakken en dus ook clean sheets van wijndal. Verdedigend is hij juist zo degelijk als het maar kan. Ook tegen de Zyiech en Kerk van deze competitie en ook Europees laat hij dat zien bijv tegen ManU.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5345
2.AZ5031
3.Feyenoord4613
4.PSV4525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller2312
C. StengsAanvaller235
M. BakkerKeeper00
M. BizotKeeper220
R. de BoerKeeper20
P. HatzidiakosVerdediger111
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Donderdag 27 februari
Real Madrid hoopt Mohamed Salah te kunnen losweken bij Liverpool zodra Gareth Bale verkocht is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren