Aubameyang krijgt fikse schorsing aan de broek na grove charge

Woensdag, 15 januari 2020 om

Arsenal moet het drie competitiewedstrijden stellen zonder Pierre-Emerick Aubameyang. De aanvaller werd zaterdag met rood van het veld gestuurd na een grove charge op Max Meyer van Crystal Palace. De Londenaren dienden een beroep in tegen de schorsing, maar dit is afgewezen, zo is vandaag bekendgemaakt.

Scheidsrechter Paul Tierney deelde in eerste instantie nog een gele kaart uit, maar na inmenging van de VAR kreeg de aanvaller een rode kaart voorgeschoteld. Aubameyang moet de duels met Sheffield United, Chelsea en Burnley aan zich voorbij laten gaan. Na afloop liet de topscorer van Arsenal al weten de tackle te betreuren.

"Ik hoop dat Max Meyer snel zal herstellen", reageerde Aubameyang via sociale media. "Ik wilde hem echt niet zo hard raken." Ook manager Mikel Arteta hoopte op een snel herstel an de tegenstander. "Auba kennende, was er geen sprake van opzet. We vinden het vervelend voor Meyer, we hopen dat het niets ernstigs is. We accepteren de rode kaart."


Poll

Een terechte straf?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door stravven)

overdreven besluit. Begrijp me niet verkeerd want ook ik weet dat dit donkerrood is. Maar de VAR haalt de intensiteit die vooral in engelse matches voorkomt zo uit t spel. Juist hetgeen wat de competitie maakt..

15 januari 2020 om 17:44
0

Je beide punten spreken elkaar tegen en hebben niet veel met elkaar te maken. Afgezien van het feit dat de premier League inderdaad zijn intensiteit verliest op deze manier, lijkt me deze schorsing meer dan terecht

15 januari 2020 om 17:58
0

Fikse schorsing? Ik vind 3 wedstrijden nog mals. Die jongen had zn benen kunnen breken..

Told ya. Overigens is dit niet fors. Dit is de standaard schorsing. 4 of 5 had wellicht gemoeten, maar dat zou niet representatief zijn

16 januari 2020 om 02:09
0

4 had gekund, maar dan had Arsenal kunnen wijzen op alle onbestrafte vergelijkbare charges. Want dat is de enige reden waarom Arsenal in beroep ging, omdat de VAR gewoon zwaar inconsistent is.

Lijkt mij niet meer dan terecht, 3 wedstrijden vind ik zelfs nog schappelijk.

Er zat geen opzet bij en bewust of onbewust, het was een smerige overtreding van Aubameyang waar je een tegenstander ernstig mee kan blesseren. Zoals Aubameyang en Arteta in de tekst al aangeven: hopelijk valt de blessure van Meyer mee. De drie wedstrijden schorsing is overigens wel terecht, vind ik.

15 januari 2020 om 17:48
0

Drie wedstrijden is gewoon normaal inderdaad. Ook volledig terecht ja. Velen reageerden overdreven met 5-6 wedstrijden schorsing.., maar dit is gewoon een prima besluit. Ik ben wel verbaasd dat hier staat dat Arsenal de schorsing heeft aangevochten, aangezien Arteta nog na de wedstrijd zei dat ze de schorsing zouden accepteren zonder protest..

15 januari 2020 om 18:09
0

Misschien had Auba huilend in de pers een verhaaltje op moeten hangen, zoals Son. Terechte schorsing, ben benieuwd hoe Arteta gaat spelen. Lijkt me dat Laca in de spits staat, Martinelli op de plek van Auba en Saka linksback omdat Kola niet fit genoeg is. Hopelijk kan Torreira spelen, is nog niet zeker.

15 januari 2020 om 18:22
0

Ja inderdaad, dan was de schorsing opgeheven.. Drie wedstrijden is gewoon terecht. Laca is ook geschorst, 5 gele kaarten. Laca pakt overigens lompe gele kaarten door zijn gebrek aan zelfbeheersing.. Dat wordt dus Martinelli in de spits en hopelijk Nelson en Pépé op de flanken.

15 januari 2020 om 19:51
0

Blijkt dus dat je tegenwoordig pas een schorsing krijgt na 10 gele kaarten, dus Lacazette speelt. Waarschijnlijk.

15 januari 2020 om 21:47
0

Oh dat wist ik niet. Wel jammer, want Lacazette kan op dit moment zelfs nog geen doelpunt maken wanneer de bal in een lege goal op de doellijn ligt... Dus had liever Martinelli op zijn plek gezien.

15 januari 2020 om 22:05
0

Nou, we spelen morgen thuis, dus wie weet zit er nu wel een doelpunt in. Hopelijk maakt Martinelli er meer, dan weten we gelijk wat er moet gebeuren wanneer Aubameyang terugkomt.

17 januari 2020 om 10:50
0

Gaat lastig worden voor Arsenal de komende wedstrijden, want se zijn echt heel zwaar afhankelijk van Aubameyang dit seizoen. Als je zijn goals wegstreept, hebben ze 15 goals in 22 wedstrijden gemaakt. Geen enkele club komt op zo weinig goals uit zonder hun topscorer. Ik voorspel dus verdere problemen voor Arsenal de komende wedstrijden.

Ik begrijp nooit zo goed waar clubs dan het lef vandaag halen om gewoon maar weer in beroep te gaan. Deze charge, noppen vooruit, vol op de enkel, was wellicht een typisch gevalletje van een aanvaller die gewoon niet kan tackelen en daardoor vrij ongelukkig, maar dit is toch gewoon een wedstrijdje of drie waard. Accepteer die schorsing gewoon.

15 januari 2020 om 19:53
0

In dit geval werd er gewezen naar andere soortgelijke tackles dat niet werd bestraft, ook niet met VAR. Dat viel te begrijpen, we hebben wat aanslagen gezien de laatste tijd. Maar ja, terechte schorsing sowieso. Het is alleen inconsequent.

15 januari 2020 om 20:57
0

Als je inconsequent in het woordenboek opzoekt staat er een plaatje van de VAR bij. Flutsysteem.

15 januari 2020 om 22:03
0

Goed systeem. Wordt gebruikt door sukkels in Engeland. En dan willlen ze koppig hun eigen regels omtrent het gebruik ervan forceren om het spel sneller te laten verlopen, maar dat werkt averechts, want sukkels. Dan wordt elk systeem snel flut.

Apart dat je als club daartegen in beroep gaat. Drie wedstrijden lijkt me een zeer logisch gevolg voor de overtreding, vind daar niet zo heel veel op af te dingen.

15 januari 2020 om 20:39
0

Het ging er meer om dat er even erge tackles niet worden bestraft door de VAR. Het ging hem bij het beroep dan ook meer om de inconsistentie van de VAR dan de daadwerkelijke tackle van Auba.

Heb dit seizoen zoveel van dit soort overtredingen gezien die ongestraft zijn gegaan helaas. Als ik over Arsenal spreek dan heb ik het meteen over de charges op Pepe alleen al.

15 januari 2020 om 20:41
0

Wat denk je van die charge op Guendouzi tegen Norwich? Precies dezelfde, maar daar wordt niet ingegrepen. Evenals tegen Robertson van afgelopen weekend.

15 januari 2020 om 21:37
0

Robertson speelde gewoon de bal, verder wel met je eens dat het erg inconsequent is.

Ik heb hier gemengde gevoelens bij.... Jermaine Jenas vond terecht rood maar Danny Murphy bij Motd vond het geen rode kaart. Ik zelf vond het in iedergeval rood maar voor PL en Engelse begrippen vond ik het eigenlijk wel meevallen. T was idele hoop maar had gehoopt op 2 duels. Natuurlijk is t fout maar dit soort charges van Aubameyang werden voor VAR zelfs niet eens met overtreding tegen bestraft in de PL.

Dat was wel een beetje te verwachten, drie wedstrijden. Gevaarlijke overtreding, kan echt fout uitpakken voor die speler. Wordt lastig voor Arsenal om zijn scorend vermogen op te vangen, hij scoort de helft van de doelpunten bij Arsenal, als je zijn doelpunten eraf haalt, heeft Arsenal pas 15 keer gescoord in 22 wedstrijden, dat zou dan het minste van de hele PL zijn. Weinig clubs die zo weinig doelpunten hebben gemaakt als je de goals van de topscorer eraf haalt, dus Arsenal is relatief heel sterk afhankelijk van Aubameyang.

Vond die van Son toch wel erger..die was duidelijk uit op wraak brak daarbij nog is Andre Gomes zijn been ..begrijp nog steeds niet hoe hij is vrij gesproken, geen schorsing

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Arsenal28-2
11.Everton28-7
12.Southampton28-12
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
P. AubameyangAanvaller2214
B. LenoKeeper230
L. TorreiraMiddenvelder201
N. PépéAanvaller203
G. XhakaMiddenvelder170
A. LacazetteAanvaller165
MartinelliAanvaller121
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren