Marca voorspelt topdeal Ajax en waarschuwt routiniers alvast

Woensdag, 15 januari 2020 om

Donny van de Beek gaat inderdaad vanaf komende zomer spelen voor Real Madrid, zo beweert Marca woensdag. Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, stelde in gesprek met Veronica Inside dat de middenvelder Ajax komende zomer gaat verlaten en nu heeft de Spaanse sportkrant het verhaal bevestigd. Naar verluidt gaat de Amsterdamse club 55 miljoen euro toucheren.

Driessen zei in december al dat de deal nagenoeg rond was en dinsdag stelde de journalist dat er bijna niets een overgang naar Real in de weg staat. "Dat mag je opschrijven. Het is in kannen en kruiken. Het is helemaal rond. Manchester United hoeft niet meer te bellen", aldus Driessen. Marca bevestigt woensdag dat er eigenlijk niets meer fout kan gaan.

Transferprofiel - Donny van de Beek

Alles is naar verluidt geregeld om de Oranje-international komende zomer te verwelkomen. Begin juni gaat de 22-jarige Van de Beek zich melden bij Real, dat mede door zijn jonge leeftijd de middenvelder graag wilde inlijven. Marca benadrukt echter wel dat het noodzakelijk is dat de Koninklijke in de selectie ruimte maakt voor de komst van Van de Beek.

'De toekomst van Luka Modric of Isco staat bijvoorbeeld op het spel', zo klinkt het. Alleen de handtekening van Van de Beek ontbreekt nog om een deal definitief te maken. Manchester United en Tottenham Hotspur werden ook in verband gebracht met de middenvelder, maar volgens Marca loerde Van de Beek alleen maar op Real.


Poll

Een goede aanwinst voor Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Zou ik echt geen goede transfer vinden van Real, Van de Beek is zeker een goede speler maar absoluut niet wat Real nodig heeft. Daarnaast betwijfel ik het of hij het in zich heeft de absolute top te halen.

15 januari 2020 om 14:35

Ik heb ook mijn twijfels. Maar het is wel een goeie dienende speler. Misschien kan hij daardoor wel heel juist waardevol zijn met zijn loop vermoeden. Verdedigend gaten dicht lopen en aanvallend voor diepte zorgen. Ik ben benieuwd.

15 januari 2020 om 14:39

Dat wel maar met Valverde is er al zo een dienende speler aanwezig, en Casemiro is ook eerder dragend. Het middenveld met Casemiro-Kroos-Valverde staat goed op dit moment. dus het lijkt me nogal overbodig om een aankoop van 55 miljoen te halen, die dit seizoen ook niet het niveau van vorig jaar haalt.

15 januari 2020 om 14:40

Ik zie het vd Beek wel goed doen. In type rol zoals Wijnaldum deze ook bij Liverpool vervult. Zulke spelers zijn heerlijk in een elftal, ook voor topteams als Real en Liverpool.

15 januari 2020 om 14:42

In zo een rol zou hij zeker kunnen renderen, maar Valverde rendeert nu al in zo een rol. Verder lijkt een Ödegaard dit seizoen aan te tonen dat hij volgend jaar een kans verdiend op het middenveld van Real.

15 januari 2020 om 14:56

Het wordt afwachten hoe van de Beek zich ontwikkelt. Wordt hij net zo goed als Wijnaldum, die momenteel overduidelijk een klasse beter, dan redt hij het bij Real. Blijft hij stilstaan in zijn ontwikkeling, dan wordt het geen onverdeeld succes bij Real (zou geen schande zijn overigens). Of gaat hij Klaassen achterna en speelt hij over drie jaar bij een staartclub in de Bundesliga? Ik denk nog steeds dat Real niet de aangewezen club is voor van de Beek en zie hem niet doorgroeien naar niveau basisspeler bij Real. Een tussenstap voor van de Beek was in mijn ogen ideaal geweest (en niet Man U)

15 januari 2020 om 14:58

Lierse/ zoals bekend heeft Real Madrid amper scorende middenvelders, daar komt deze Donny Vd Beek dus goed van pas. Helemaal als er een middenvelder gaat vertrekken zou ik zijn komst aanmoedigen. Ik hoor hier ook berichten op vz dat Donny geen Galactico is.. je kan niet alleen maar met Galactico's op de proppen komen. Deze transfer is noodzakelijk. Volgend iedereen komt Odegaard volgend seizoen alweer terug naar Real Madrid maar dat is allerminst onzeker nog, en Zidane ziet het niet helemaal zitten in James, dus er komt zeker ruimte straks, daarnaast is 55 miljoen een koopje! Ik kan niet wachten om weer een hele Nederlander bij Real Madrid te hebben (asensio is een halve)

15 januari 2020 om 15:02

Diegelbe. Dat is altijd een beetje gissen natuurlijk, maar volgens mij was de verwachting bij Wijnaldum ook niet toen hij naar Newcastle ging dat hij ooit dit niveau ging aantikken. Ik vind daarbij vd Beek bij Ajax in ieder geval echt een klasse of 3 beter dan de Klaassen die bij Ajax speelde. Sowieso lijkt de transferstrategie van Real meer op opkomende youngsters te liggen in plaats gearriveerde galacticos de afgelopen tijd.

15 januari 2020 om 15:04

Gezien de reacties lijkt het of velen er vanuit gaan dat hij op of over zijn hoogtepunt is. In mijn ogen een van Ajax’ sterkhouders op belachelijk jonge leeftijd en niets wijst erop dat hij zich in een omgeving met betere spelers niet kan optrekken aan het niveau. Hij draait nu mee als een 26 jarige maar heeft nog zo veel rek in zich en als je zijn interviews hoort besef je ook dat het een van die jongens is die heel professioneel bezig is met zijn ontwikkeling, ook buiten wat door de club gevraagd wordt. Of hij slaagt bij Real gaan we meemaken, maar vast staat voor mij wel dat hij in oranje en bij een grote Europese club een onbetwiste basiskracht wordt. Bij Real is weinigen dat gegeven, ik sluit niet uit dat het hem lukt maar daar spelen ook politieke invloeden waar hij geen vat op heeft. Als hij de kans krijgt zal hij er alles aan doen, en als het hem niet lukt dan zal hij op zijn minst een treetje lager een mooie carrière voortzetten. Ik denk nummer 30 van de wereld vooralsnog wat hoog ingeschat, maar zie hem echt ver komen. En veel verder dan velen nu nog denken.

15 januari 2020 om 15:08

Real heeft dit decennium nooit echt veel scorende middenvelders gehad en dat heeft hen niet gestopt om succes te hebben. Verder is het argument “ik wil nog wel eens eens een Nederlander zien” volledig irrelevant. Ik zie persoonlijk veel liever Ruiz komen (die veel meer een type kroos is). Het huidige middenveld Casemiro, Valverde en kroos functioneert heel goed en Valverde en Casemiro zijn nog lang niet aan vervanging toe.

15 januari 2020 om 15:11

Klopt Montana, heb je ook helemaal gelijk in. Mijn gevoel is dat van de Beek een fantsstisch seizoen heeft gehad vorig seizoen, maar dat hij moeite heeft om dat niveau dit seizoen weer te halen. En dan vind ik van de Beek net wat te weinig naam en persoonlijkheid hebben om het te redden bij Real. Ik hoop overigens van harte dat ik het mis heb

15 januari 2020 om 19:34

Dat is wat ik al eerder aangaf in een van die artikelen over Donny. Dienend in die zin dat hij een speler naast zich nodig heeft a la Ziyech. Één van de, zoniet dé ster van het team. Maar vergis je niet hé ... hij heeft een neusje voor de goal. Scoort regelmatig voor een middenvelder. Wie bij Real scoort zo vaak van die middenvelders daar? Het zou zomaar kunnen draaien met hem erbij.

15 januari 2020 om 22:06

@manodedios Nummer 30 van de wereld. Het wordt steeds grappiger rondom deze beperkte speler. Vergelijk Donny maar eens met een willekeurige speler als Matheus Fernandes die deze week bij Barca heeft getekend. 21 jaar en kost maar Euro 7 miljoen. Die jongen is werkelijk op elk punt een betere speler dan van de Beek. Logisch dat ze die jongen wel halen en een Van de Beek niet. Overigens is op 6 Propper beter, Ihattaren beter, Gravenberg beter, Ruud Vormer beter, Frenky de Jong beter, Wijnaldum beter en zo kan ik zelfs al in Nederland nog even doorgaan. Zullen we in Engeland gaan kijken? Duitsland, Frankrijk, Italie, Frankrijk, Spanje, Belgie? Brazilie, Argentinie, Colombia, Uruguay, Mexico, Senegal, Ivoorkust, Nigeria, Kameroen, Mali etc.? Waar heb jij het over? Nummer 30 van de wereld. Laat hij zich in Nederland eerst maar onderscheiden want als je beste wedstrijd tot nu toe dit jaar tegen Telstar was dan heb je nog een hele lange weg te gaan.

15 januari 2020 om 14:38

Ik hoop ook echt dat real dit niet doet.. Donny is goed maar nooit goed genoeg voor real. Mocht het dan toch gebeuren hoop ik zo dat hij mij het tegendeel bewijst, al heb ik er een hard hoofd in

15 januari 2020 om 14:45

Ik zie de noodzaak ook niet echt. Met Valverde, Casemiro, Kroos, Isco, Ceballos (al is Zidane geen enorme fan van hem) en volgend seizoen ook Ödegaard lijkt me het middenveld goed gestoffeerd. Zeker als Fabian Ruiz van Napoli er nog eens bijkomt (die ik persoonlijk wel graag zie komen).

15 januari 2020 om 15:02

Verre van zeker dat Odegaard terugkeert, en Mancity gaat jagen op Isco komende zomer. Ceballos is weggestuurd door Zidane, en moet het nog allemaal laten zien bij Arsenal, al heeft hij veel potentie. Er komt hoe dan ook een gat vrij bij Real Madrid, en zo een type als Donny kunnen we echt wel gebruiken. Zijn skills hebben we nu niet binnen de selectie, onze middenvelders zijn niet happig om in de 16 te verschijnen wanneer het moet. Ik denk dat Vdbeek een mooi gat achter Benzema kan invullen tijdens een wedstrijd, en nee, hij zal niet alles spelen maar kom op dit is Real Madrid en geen kindervereniging, iedere minuut die hij kan maken is mooi meegenomen, en je hebt jaarlijks 60 wedstrijden, zijn kans krijgt hij echt wel, Zidane gebruikt altijd zijn hele selectie!

15 januari 2020 om 20:19

Ik denk dat hij het red als hij een eerlijke kans krijgt. Ik ben Barça fan en heb geen club in NL maar wat gun ik Donny het beste bij Real. Vind hem enorm sympathiek en dit type spelers zijn er niet veel. Jong ervaren diepgang, scoren, hard werken en geen nonsens

15 januari 2020 om 22:45

Isco gaat misschien naar Mancity dus halen we Donny van de Beek. Is als Messi gaat weg dus halen we Vincent Jansen. Begrijp je de malheid in je redenering?

15 januari 2020 om 14:54

Ik vind at je goeie argumenten hebt Lierse, maar ik wil Donny van de Beek weleens zien in de concurrenmtie met Valverde, Odegaard en Casemiro. Andere spers natuurijl., maar Donny is ook niet zomaar een domme loper die af en toe op de juiste plek staan. Zoe die jongen sinds zn 15e al spelenb en heeft echt wel , gevoel voor ruimte, functionele techniek en is een echt intelligente voetballler. 55 mio, 22 jaar Real denkt; als ie groeit kan ie de neiuwe Kroos wordenm over 2 jaar en ik ben niet degene die dat uitsluit.

15 januari 2020 om 14:58

De nieuwe Kroos wordt hij sowieso niet, het zijn twee compleet verschillende voetballers. Van de Beek is combinerend en in de diepte sterker, Kroos is in de passing en het verleggen van het spel beter maar doet dat meer statisch.

15 januari 2020 om 15:00

Dat maakt niet uit, ik bedoel daar meer mee, een smaakmaker bij Real op het middenveld. Bijna geen 1 speler is echt met elkaar te vergelijken. En sowieso, als je een goed middenveld hebt, hoeft je volgende middneveld niet op dezelfde manier opgebouwd te zijn.

15 januari 2020 om 15:04

Superman/ Nieuwe Kroos gaat hij denk ik niet worden maar idd wat je zegt, 55 mil , 22 jaar, dat is prima voor zo een jonge speler om bij Real aan te sluiten, misschien neemt Real dan wel definitief afscheid van Ceballos of James. Speelde vorig seizoen gewoon heel erg goed en helaas nu wat minder zonder Frenkie en Matthijs, maar dat is ook logisch. Hij zat met z'n hoofd denk ik al bij Real Madrid afgelopen zomer, en het is dat Real niet James wist te verkopen, anders zat Donny nu bij ons

15 januari 2020 om 15:12

@Clarkkent, het middenveld van Real staat op dit moment echt heel goed naar mijn idee en alleen Kroos is van de drie al wat ouder aan het worden. Ruiz (die daarnaast ook nog eens Spaans is) en/of Ödegaard lijken me betere alternatieven dan Van De Beek.

15 januari 2020 om 15:13

Zijn werkethos word denk ik vaak onderschat. Ben benieuwd hoe die het daar gaat doen. Ik schrijf 'hm niet meteen af.

15 januari 2020 om 15:14

Beter dan Kroos. Vergelijkbaar maar scoort meer en is bijna 10 jaar jonger. Zou een goede zet zijn van Real. Donny presteert op het hoogste niveau altijd prima. En voor Ajax lekker weer een eigen talent afleveren voor veel geld aan een top club. Na FDJ en MDL. Dit maakt de keuze voor andere toptalenten voor Ajax misschien makkelijker. Flink cashen voor Ajax zeg. Meer dan 200 miljoen voor dit drietal.

15 januari 2020 om 15:24

Beter dan kroos, het moet niet gekker worden. Ten eerste heeft Donny 1 echt heel goed seizoen gespeeld (en dit seizoen kan hij dat niet bevestigen), en ten tweede heeft Kroos alles gewonnen wat er te winnen valt (en speelt dit seizoen weeral ijzersterk).

15 januari 2020 om 18:49

Ja je komt soms van die reacties tegen. Als je alleen de samenvattingen kijkt, valt Kroos ook niet op natuurlijk.

16 januari 2020 om 21:02

Beter dan Kroos? Ik denk niet dat je dat meent en anders moeten we je niet serieus nemen. Donny is gewoon een wilde op het veld die meelift op de kwaliteiten van zijn medespelers.

15 januari 2020 om 15:32

Nee van de Beek komt nog te kort voor Real Madrid , hij is dit jaar ook wat minder gaan voetballen t.o.v. verleden jaar, als ik hem was nog 2 jaartjes Ajax en dan een stapje omhoog.

15 januari 2020 om 15:37

Donny is steengoed, hij speelde het middenveld van Real helemaal kapot; Tony Kroos was geen schim van zichzelf. Hij heeft daarachter wel iemand nodig die hem weg kan steken, zoals bv Lasse en Frenkie dat konden, maar Tony Kroos en Modric moeten dat ook kunnen. Maar goed, ofschoon hij ook dienend kan spelen, komt hij beter uit de verf als aanvallende diepgaande middenvelder en daarvor heeft hij wel ondersteuning nodig. Hij is geen type Frenkie die desnoods de bal in de eigen 16 komt halen en met een briljante pass of loopactie de bal bij een aanvaller bezorgd. Ik weet zeker dat Donny goed genoeg is voor Real, de vraag is of de spelers van Real teamplayers zijn die hem kunnen en willen bedienen. Real is meestal een groep van 11 b.v.-tjes. De vraag is dus, gaat Real aan een team bouwen met Donny erbij.

15 januari 2020 om 15:50

Er is op dit moment een team gebouwd, met een zeer goed functionerend middenveld. En dit seizoen is Donny gewoon niet evengoed als vorig seizoen dus het houdt zeker een risico in.

15 januari 2020 om 23:37

Mwah, Ajax heeft een mytische status opgebouwd door vorig seizoen, maar Ajax begon slecht aan de start van het seizoen als na de winterstop. Pas na Real uit ging het lopen. Donny begon ook niet geweldig o.m. door blessureleed aan het eind van het seizoen ervoor; zijn vorm liep eigenlijk synchroon met die van Ajax. Dit seizoen moet Donny meer in dienst spelen van het team, omdat Alvarez het niet bracht als CM. Dat zorgt ervoor dat Donny minder in de 16 komt, minder scoort en dus minder opvalt voor de doorsnee fans. Maar vergis je niet, sinds Donny een linie terug gehaald is, speelt Ajax sterker. Maar Ajax kan gewoon iet zo goed zijn als vorig seizoen, zonder FdJ en MdL en al het blessureleed, dus dan speelt Ajax al snel minder en zonder swingend team en Cm's die hem wegsturen op het juiste moment is het logisch dat hij minder opvalt. Voetbal blijft een teamsport, zelfs Messi valt minder op in het huidige Barca.

Vindt het geen typische Galactico, maar brengt wel iets mee dat RMA momenteel niet heeft: diepte & scorend vermogen. Maar ik heb zo mijn twijfels.. we zullen zien

15 januari 2020 om 14:45

Nouja een typische Galactico is in mijn ogen gewoon een zeer grote naam of 1 vd betere ter wereld, dat is Donny inderdaad niet. Maar dat zijn er wel meer bij het huidige Real.

15 januari 2020 om 14:57

Ik haatte het real madrid met zn galactico beleid of zols ze het zelf noemden 'zidanes y Pavones', maar als ik nu naar ze kijk lijken ze er vanaf te stappen. Je ziet een aantal hel talentvolle jeugsspelrs doorkomen. Met Odegaard lijkt er zowaar een plan te zijn en de recente braziliaanse aankopen Vinicus en Reinier lijken ook op de groei gekocht. Waarom zou Donny daar niet tussen passen? Als ie zich doorontwikkeld kan ie over 2 jaar net zo waardevol als Kroos zijn.

15 januari 2020 om 18:59

Ik vond het anders wel wat hebben. De grootste spelers, bij de grootste club ter wereld. Zidane, Figo, Makelele, Owen, Robinho, Kaka, Seedorf, Ramos, Beckham, Ronaldo, R.carlos, aangevuld met eigen jeugd Raul, Casillas, Guti.

15 januari 2020 om 19:26

Vroeger kocht Real ook jongens als Ramos en Marcelo, die waren ook pas 19. Die Brazilianen hebben het in zich om galacticos te worden. Dat zie je qua karakter wel. Net zoals een Ramos. Ik vind Nederlanders eerlijk gezegd sws zelden echt galactico qua karakter, te nuchter. Alleen Sneijder en Seedorf had ik het gevoel daarbij dat ze het zouden kunnen worden.

Dit begrijp ik dus niet, Valverde doet het uitstekend. Hij redt ons seizoen, en dan wil je ongeveer dezelfde type halen. Real heeft backs nodig en een speler die makkelijker scoort.

15 januari 2020 om 14:37

Naja een speler die makkelijk scoort is Van de Beek wel. En als Isco of Modric daadwerkelijk vertrekt komt er weer een plekje vrij. Dan heb je met Kroos, Valverde, Casemiro, Van de Beek en dus Modric of Isco een prima aantal opties op het middenveld. Hij is wel het type wat Real mist.

15 januari 2020 om 15:05

Helemaal mee eens Bazoer. Hele specifieke kwaliteiten heeft hij, en in een voetballend team als Real Madrid kan dat er prima uitkomen. Het is net als bij Ajax namelijk 90 minuten lang druk zetten en de aanvallende partij willen zijn. Daarin komt hij perfect tot zijn recht

15 januari 2020 om 14:42

Backs. Op rechts hebben ze carjaval en ordiozola en hakimi komt terug. Op links mendy en Marcelo. Genoeg backs denk ik. Hakimi kan namelijk op links spelen

En tot die tijd moeten we het doen met allemaal extra artikelen rondom Van de Beek, dat wordt weer genieten. Mooie transfer voor hem, hopelijk weet Zidane (als die er dan nog zit, het blijft Real Madrid) zijn kwaliteiten ook op de juiste manier in te zetten in het beoogde systeem.

Isco zal blijven. Modric gaat transfervrij vertrekken is de verwachting. Ik juich het toe. Zal waarschijnlijk niet meteen basis staan aangezien Valverde kroos en Casemiro verzekerd zijn van een basis plek. Daarnaast is isco er dus ook nog en verwacht ik dat ceballos verkocht zal worden. Ik hoop dat doni zal slagen bij real.

15 januari 2020 om 15:40

Mc/ Modric heeft een contract tot de zomer van 2021, en die wil hij graag uitdienen, alleen weet ik niet of dat gaat gebeuren. Het zou kunnen, dat ze Odegaard nog een jaar langer bij Sociedad laten en Modric behouden bij Madrid, ik zou dat alleen niet toejuichen omdat ik Odegaard te goed vind om niet naar het Bernabeu te brengen

Op basis van welke bron meldt Marca dat? Op basis van Valentijn Driessen? wat dat zou verklaren waarom Marca nagenoeg hetzelfde verhaal verteld als Driessen afgelopen week deed. Denk dat Vd Beek zich a la Wijnaldum zal ontwikkelen. Niemand ziet er op voorhand een echte topspeler in voor een wereldelftal, maar dit soort types zijn heerlijk in een elftal. Goede functionele techniek, longen van een paard, zowel aanvallend als verdedigend vermogen en hij kan ook nog prima een goal mee pikken.

Weet niet hoe dit uitpakt. Maar Real gaat wel een gewledige tendam krijgen met VD Beek en Valverde/

Wat is er dan gebeurd met dat verhaal dat Zidane hem niet nodig denkt te hebben? Ik verwacht dat die er na de zomer toch ook nog zit. Wel mooi als straks in de clasico vd beek en de jong tegenover elkaar staan, mocht het doorgaan.

15 januari 2020 om 14:42

Maar goed, wanneer heeft Zidane ooit zelf naar buiten gebracht dat hij hem niet nodig denkt te hebben?

15 januari 2020 om 15:28

Dat heeft hij inderdaad niet, het valt me alleen op dat een van de belangrijkste redenen die in de (sterker nog, deze) media werden genoemd nu opeens geen issue meer is, terwijl er weinig is veranderd.

15 januari 2020 om 15:41

Jelle/ Zidane wil Donny heel graag juist, hij wilde hem afgelopen zomer al maar het lukte Florentino niet om James te verkopen voor 42 miljoen, anders zat Donny al in Madrid, en hij speelt ook een beetje zo, alsof hij met zn hoofd al ergens anders zit als ik heel eerlijk ben. Ik kan me dat wel voorstellen

Ik vraag me toch af hoe dit af gaat lopen. Dit soort type spelers spelen over het algemeen niet veel bij Real Madrid, maar tijden veranderen. Het is te hopen voor Van De Beek dat dat van toepassing is. Ik heb m'n twijfels of Van De Beek belangrijk kan worden voor een club als Real Madrid, maar aan de andere kant is hij ook nog best jong.

15 januari 2020 om 15:07

Sirusthevirus/ Hij is jong en heeft ook best goede kwaliteiten als invaller straks voor Real Madrid, de prijs valt heel erg mee en ook Florentino Perez merkt op dat er gewoon hele goede talenten uit Amsterdam komen bij Ajax. Helaas wist Flo niet Mathijs of Frenkie te strikken maar dat is meer omdat zij zelf Real Madrid hadden uitgesloten, Vdbeek daarentegen is zeer gecharmeerd van de Spaanse hoofdstad en het witte shirt. Hij is jong en krijgt zeker twee jaar de tijd om zich te bewijzen, die twee jaar zullen zijn Real periode gaan kenmerken, het is ook gewoon tijd voor een Nederlander weer bij Real Madrid! Hij is van harte welkom

On/off, Ajax gaat komende zomer transfer inkomsten verpletteren, mits goede wedstrijden EL. 250/300m? Ik geniet er nog maar even van, Ziyech, Onana, Neres en consorten in de nietige ED. ;-(

15 januari 2020 om 16:14

Ik zie Ziyech en Onana nog wel even in de Eredivisie blijven. Ze hebben ietwat onrealistische eisen qua volgende club, dus ofwel moeten ze die eisen aanpassen, ofwel moeten ze hun niveau verbeteren.

Haha dat kan toch niet Vd Beek naar Real die komt alles te kort voor Real,zijn niveau is Dortmund,Arsenal,Lyon ofzo

Ik denk dat een "wijnaldum traject" beter voor hem zou zijn. Eerst een tussenstap naar clubs van het niveau Spurs/Dortmund/Napoli ofzo. Daar een dragende speler worden en dan over 3-4 jaar misschien naar Real.

Ik verwacht dat, mocht Donny daadwerkelijk naar Real Madrid vertrekken, hij alles en iedereen zal verrassen. Juist omdat iedereen hier in Nederland zo uber negatief is over het erkennen van zijn talent. Wij weten het allemaal wel beter achter onze smartphone of computer dan het scoutingteam van de Madrilenen. Schitterende transfer voor jou Donny! Ik had hetzelfde gedaan!

15 januari 2020 om 15:14

Stijlvolle reactie! Donny is een harde werker en kan goed meevoetballen. Daarnaast pikt hij zijn goals mee. Nuttig en absoluut noodzakelijk om hem bij Real Madrid te zien voetballen next season!

Perez wilt duidelijk verjongeren. Goede speler deze Van de Beek, maar of die het niveau van Real kan halen? Daar twijfel ik wel aan. Maar goed, hij heeft zich wel laten zien in de CL met Ajax, en blijbaar wilt Perez hem graag hebben. Van mij mag die komen en hoeft ook niet bang te zijn dat die nooit speelt want Zidane speelt vaak 442 met name in topwedstrijden. Ook wordt Modric 35 dit jaar en wie weet wilt die in de zomer nu wel naar Inter? Ook zal James ongetwijfeld vertrekken, en wordt Ceballos verkocht en dan hou je alleen Casemiro, Valverde, Isco en Kroos over. Pogba wordt hem niet. Veel te duur en te blessuregevoelig. Als er 1 topaankoop gedaan moet worden dan is het Mbappe. Niemand anders.

15 januari 2020 om 15:11

Ja Florentino wil hem echt graag. Uiteraard is hij Ajax blijven volgen nadat ze ons uitschakelde vorig jaar, en je kan moeilijk ontkennen dat Donny gewoon één van of misschien zelfs de grootste smaakmaker was van het CL succes voor Ajax. Pogba is veel te duur en zo iemand kan ook nare dingen betekenen voor je kleedkamer. Isco staat in de belangstelling van Mancity, die gaan David Silva uitzwaaien komende zomer, dus die raak je misschien ook kwijt. Modric idd al oud, er is zat ruimte voor Vdbeek.

15 januari 2020 om 15:16

Modric is al een wissel, dus hij vervangt een bankzitter? Tuurlijk zal hij zijn wedstrijden spelen maar ruil je daarvoor ajax in? Dan zou ik als ik hem was toch voor een iets minder grote club gaan waar je wel week in, week uit speelt.

Ik vind het zo raar, dat de topclubs achter hem aanlopen maar intussen iedereen hier weet te vertellen dat hij het niveau niet aankan. Moeten we dan misschien wat scouts van Real gaan vervangen door leden van VZ? Waarom zou Donny het niet kunnen redden bij Real ? Lopend vermogen, slimme speler, creëert makkelijk kansen. Ik zeg niet direct dat hij het wel gaat redden, maar geef hem gewoon eens die kans om zich te bewijzen.

15 januari 2020 om 15:09

Jeroen/ sja, niet te veel aandacht besteden aan die berichten. Veel leden op vz mogen Real Madrid ook niet dus ze zien niet graag een goede Nederlandse speler hierheen komen, of ze weten op voorhand al te vertellen dat hij gaat floppen met hun magische glazen bol. Kom nou zeg, Donny heeft zich helemaal zelf omhoog geknokt en nu is dit zijn grote kans.

15 januari 2020 om 15:13

Wie gaat hij uit de basis spelen dan? Iedere blinde ziet dat Casemiro, Kroos, Valverde de komende jaren niet vervangen zal worden en dat alleen Pogba voor Zidane in de buurt zal komen. Ieder andere middenvelder zal voor de breedte zijn?

15 januari 2020 om 16:42

"iedere blinde ziet dat Casemiro, Kroos, Valverde de komende jaren niet vervangen zal worden". En waar haal je dat vandaan? Een van deze spelers hoeft maar een lichte blessure te krijgen, de vervanger hoeft maar 1 magische wedstrijd te spelen en hij heeft zijn basisplaats. Helaas (of eigenlijk gelukkig) is het voetbal niet zo voorspellend zoals jij denkt met je glazen bol.

55 miljoen voor een wisselspeler waarvan je weet dat hij niet beter is dan de jongere Valverde? Ik snap het niet. Casemiro is ook zeker van zijn plek en ook Kroos heeft nog even te gaan. Die 3 gaat hij er nooit uitspelen? Als 12e man is het misschien nog niet zo slecht, benieuwd of van de Beek dat ook zelf ziet zitten.

15 januari 2020 om 15:18

Op je 22e basisspeler zijn bij Real Madrid gebeurt maar weinig mensen. Het klopt dat hij veel concurrentie heeft maar je hebt altijd met blessures en schorsingen te maken en we spelen ook bekerwedstrijden en cl groepsfase wedstrijden waar je soms al na drie duels door bent, oftewel momenten zat voor Vdbeek.

15 januari 2020 om 15:28

Dat is precies wat ik zeg, als 12e man zou hij wel functioneren maar de vraag is of iemand dat zelf ziet zitten. Ik zou eerst een tussenstap nemen als ik hem was. Op die leeftijd wil je lijkt mij spelen. Valverde is daarin al verder. Jonger en al in de basis.

15 januari 2020 om 15:30

Exact! Maar Valverde speelde in het begin ook niet alles, heeft gewoon netjes op zijn kans gewacht en die daarna met 2 handen gegrepen toen Modric en Kroos geblesseerd raakte. Het kan zo snel gaan in de voetballerij

Het zal me echt verbazen als van de Beek daar een basisplaats weet te veroveren. Iig voor hem een hele mooie transfer.

"en waarschuwt routiniers alvast" wat een grap, hou toch op man. Donny is een prima speler maar wordt als hij naar Real komt gewoon 5e of 6e man in de pikorde. Modric speelt als hij zo doorgaat statistisch z'n beste jaar ooit bij Real, dus die kan in z'n huidige rol nog prima mee. Isco lijkt daarnaast ook z'n vorm weer te hervinden en Zidane is een van z'n grootste fans, die blijft bij de club zolang Zizou aan het roer staat. Het basis middenveld staat daarnaast vast in de toppers met Kroos, Valverde en Casemiro en die speelt Donny er al helemaal niet uit. Wat een geldverspilling zou dit zijn wanneer je ook nog Odegaard hebt die momenteel furore maakt bij Sociedad en een goede kans maakt om in het Spaanse team van het jaar te belanden, die jongen verdeelt naast doelpunten ook nog eens het spel. Blijf het onbegrijpelijk vinden dat Real Donny blijkbaar wil en dat zal puur op basis van het CL seizoen van vorig jaar zijn, geloof niet dat ze hem intensief in de Eredivisie gescout hebben.

Real lijkt me te hoog gegrepen, maar wie gaat die club nou weigeren? En 55 mio is ook best een redelijk bedrag voor Ajax. Daarna ben ik benieuwd wat Donny gaat doen. Ik voorspel ongeveer zo'n carriã¨re: 2020-2022: Real 2022-2024: Bayer Leverkusen 2024-2029: Arsenal 2029-2031: Sevilla 2031-2032: Schalke 2032-2033: Hertha Bsc 2033-2035: Norwich City Oftewel, een prima carriã¨re, maar geen absolute top.

Ongelofelijk wat Ajax krijgt voor zulke spelers. Bij elke andere Nederlandse club zou 10 al veel zijn. Heb dus weinig vertrouwen in deze speler omdat ik niet zoveel kwaliteit zie. Je ziet het bij veel spelers die bij hun club leuk meekomen maar in het Nederlandse elftal zie je dan echt wat ze waard zijn. En dat is gewoon zeer matig. Maar laat me graag verrassen en hoop dat hij mij positief gaat verbazen.

Donny is een complete middenvelder, maar heb toch twijfels over een dergelijke transfer. Donny is geintegreerd in de Ajax speelwijze en dit zal bij Real compleet anders zijn. Dan hebben we het nog niet eens over de wekelijkse hogere weerstand (die hem hopelijk beter zal maken). Juist omdat hij niet persé in 1 aspect significant beter is, ben ik bang dat hij bij Real kopje onder zal gaan - is toch minder bepalend en aansluitend in de speelstijl dan een Frenkie om maar even een vergelijking te maken met een speler die een dergelijke stap heeft gemaakt. Ik gun het hem van harte overigens en hoop dan ook dat hij gaat excelleren - maar vrees ergens voor een Klaassen scenario.

Beetje diepgang kan Real wel gebruiken. Moet nu veel van backs komen. Maakt andere speelstijl mogelijk en dat kan geen kwaad ter afwisseling. Zal echter lang niet alles spelen dat lijkt me duidelijk.

Van de Beek is zeker een speler die de top kan halen. Heeft geweldige loopacties, goede conditie, is slim en behendig in zijn aanames, kan afmaken en is tactisch zeer alert. Het enige punt zal zijn of hij zich qua karakter staande weet te houden tussen al die zogenaamde sterren die zich als popsterren en Hollywood acteurs gedragen. Van de Beek is toch maar een jongen uit de provincie.

55 miljoen vind ik redelijk, maar niet echt een geweldige bedrag voor v/d Beek. Ik had toch zeker 60 miljoen verwacht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Juventus heeft de verhuurperiode van Matheus Pereira aan Dijon per direct afgebroken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren