John de Jong slaat nieuwjaarsreceptie van PSV over om transfer af te ronden

Dinsdag, 14 januari 2020 om

John de Jong was dinsdagavond niet aanwezig op de nieuwjaarsreceptie van PSV. Volgens het Eindhovens Dagblad, het Algemeen Dagblad, Voetbal International en De Telegraaf is de technisch manager van de Eindhovenaren momenteel in Milaan. De Jong probeert in Italië samen met commissaris Peter Fossen de komst van Ricardo Rodríguez af te ronden.

In Nederlandse, Italiaanse en Zwitserse media wordt de afgelopen tijd veelvuldig gespeculeerd over de toekomst van Rodríguez. De 27-jarige vleugelverdediger bevindt zich bij AC Milan op een zijspoor sinds de komst van Theo Hernández en speelde dit seizoen tot dusver pas vijf wedstrijden. Onder Stefano Pioli komt Rodríguez in principe niet in de plannen voor, terwijl hij komend halfjaar aan spelen wil toekomen om een plek in de EK-selectie van Zwitserland af te dwingen.

Dat De Jong nu in Milaan verblijft, zou er op wijzen dat er een opening bestaat om met AC Milan te praten over een tijdelijke overgang. I Rossoneri wilden aanvankelijk alleen meewerken aan een definitief vertrek, maar inmiddels is de Italiaanse club ook bereid om tot een huurovereenkomst te komen. Het betekent volgens Voetbal International dat Rodríguez tot het einde van het seizoen door PSV gehuurd wordt, met een optie tot koop ter waarde van zes miljoen euro. AC Milan zou mikken op een verplichte optie tot koop, al is het nog onduidelijk hoe PSV daar tegenover staat.

Het Eindhovens Dagblad schrijft dat de financiële voorwaarden van Rodríguez haalbaar zijn voor PSV, ondanks dat hij bij AC Milan een grootverdiener is. Ook Fenerbahçe is nadrukkelijk in de markt voor de vleugelverdediger, maar zijn voorkeur gaat uit naar PSV. In Eindhoven lijkt Rodríguez verzekerd te zijn van een basisplaats, daar PSV in de eerste seizoenshelft met Michal Sadílek, Toni Lato (inmiddels weer teruggekeerd naar Valencia) en Oscar Boscagli al drie linksbacks versleet.

Tegelijkertijd meldt het Eindhovens Dagblad dat Gastón Pereiro deze maand PSV toch nog zou kunnen verlaten. Diens zaakwaarnemer Paco Casal zou bereid zijn om met de clubleiding van de Eindhovenaren te onderhandelen over een transfer naar FC Cincinnati. Een overeenkomst tussen Amerikaanse club van Ron Jans en PSV lijkt geen groot probleem te vormen, terwijl eerder werd gemeld dat Pereiro ‘positief’ zou staan over een transfer naar de Major League Soccer.


Poll

Zie jij Ricardo Rodríguez naar PSV verkassen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door yelle)

Goed nieuws! Hopen dat hij tenminste 50% van zijn Wolfsburg niveau aan kan tikken en dan is het (zeker voor de Eredivisie) een uitstekende back. Hoe hij het zal doen in Europa zullen we dan volgend jaar wel zien, mits hij dan is gekocht.

14 januari 2020 om 19:53

Ik kan me niet voorstellen dat het de ambitie is van Rodriguez om in zijn prime jaren voor langere tijd in de Eredivisie te voetballen. Dit is een prima noodoplossing, PSV zoekt een linksback en Rodriguez wil wekelijks spelen met het oog op het EK, maar lijkt me gewoon voor een half jaartje.

14 januari 2020 om 19:58

Hij is volgens mij 32 jaar. Dat lijkt me de ideale leeftijd om in een rustigere competitie als die van ons te spelen.

14 januari 2020 om 19:59

Hij is 27

14 januari 2020 om 22:36

@boadurum PSV moet hem gewoon groot verdiener maken als hij bevalt Met zijn leeftijd en kwaliteiten is hij ideale speler waar PSV een team omheen kan bouwen. Wat Ajax heeft met Blind, Tadic en Promes. Als Psv nog v Ginkel en/of de Roon kan halen, zouden dat de sleutelspelers voor komende jaren kunnen worden. Mogelijk is een Bruma (de NL CV) ook over te halen om terug te komen.

14 januari 2020 om 23:05

Zolang ze maar geen Angelino clausule in het contract laten zetten lijkt me dit een zeer goede en nodige transfer. Bruma (cb) bekijk ik de laatste tijd niet maar vond hem met het nodige vertrouwen best goed. Zolang hij Dumfries en Baumgartl onder zijn hoede kan nemen zeg ik doen!

Ik ben benieuwd wat het gaat worden. Een huurconstructie met een onverplichte optie tot koop van maar 6 miljoen is natuurlijk heel goed. Valt hij tegen zit hij aan het eind van het seizoen weer op de vlucht naar milaan en als hij zijn klasse laat zien van Duitsland heb je voor 6 miljoen een geweldige back in huis.

14 januari 2020 om 19:56

Klopt, maar als je hem nu voor 6 miljoen kan halen zou ik dat ook niet nalaten. In deze vijver kunnen Eredivisie clubs normaal gesproken niet vissen en 6 miljoen is ook zeker geen gek bedrag.

14 januari 2020 om 20:06

6 miljoen is weinig maar ik weet niet wat een speler van Milan aan salaris heeft. Je wilt niet jarenlang aan een groot salaris vast zitten als hij tegen valt.

14 januari 2020 om 20:08

Tsja god, risico nemen hoort erbij en met een 27-jarige fitte international van Zwitserland die zich al meerdere jaren ruimschoots heeft bewezen op een hoger niveau dan PSV zou ik het wel aandurven.

14 januari 2020 om 23:06

Mee eens. Plus zelfs wanneer die ondermaats presteert is zijn naamsbekendheid nog groot wat de kans groter maakt voor kleinere clubs of rijke clubs om zo'n speler toch te halen.

15 januari 2020 om 10:50

Aparte term wel... verplichte optie tot koop dan is het toch geen optie meer?

Die zaakwaarnemer gewoon een miljoentje geven voor de rechten en je kan zaken doen met wie je wil.

Dat zou mooi nieuws zijn! Dat Rodriguez niet meer zo goed is als in de bundesliga dat zou wel zo zijn maar ik ben hier blij mee! Zowizo kan het niet slechter dan dat het nu is!

Zou het dan toch... Als dit, tegen gunstige voorwaarden, lukt, heeft JdJ in ieder geval weer een beetje het vertrouwen terug gewonnen. Al zal het nog wel even duren voordat ik echt geloof dat hij de juiste man voor zn functie is.

14 januari 2020 om 20:14

Dat dachten we bij bruma ook

14 januari 2020 om 20:17

Mee eens hoor, al kun je wel stellen dat Rodriguez zich iets meer bewezen heeft dan Bruma. Maar ik ben ook voorzichtig hiermee.

14 januari 2020 om 20:18

Als jij dat bij Bruma ook dacht, is het dan niet erg hypocriet om hem er vervolgens op af te rekenen als Bruma niet helemaal uit de verf komt? Geeft toch juist aan dat het geen onlogische aankoop was?

14 januari 2020 om 20:21

Skede, de scouting van PSV moet natuurlijk wel beter weten dan de gemiddelde reaguurder op Voetbalzone. John de Jong verdedigen op basis van het feit dat jij of ik hetzelfde zou hebben gedaan vind ik lachwekkend.

14 januari 2020 om 21:48

We hadden allemaal wel verwacht dat Bruma met zijn snelheid en gif wel een smaakmaker van de eredivisie zou kunnen worden, echter is hij wel al sinds hij gebombardeerd was als supertalent erg snel afgegleden. Rodriguez is gewoon een term in het voetbal en ik vind het leuk dat hij komt, maar eerlijk is eerlijk, die knul moet gewoon ook aan spelen komen in de subtop van Europa.

15 januari 2020 om 13:08

Bruma is voor een flinke zak geld binnengehaald, onder deze voorwaarden (die ik zelfs nog noem in mijn reactie) wordt rodriguez eerst een halfjaartje gehuurd en daarna eventueel voor 6 miljoen gekocht. Je vergelijking slaat dus als een tang op een varken.

Als PSV deze speler kan halen, moeten ze dat zeker doen. Voor de Eredivisie is dit echt een fantastische speler. Dit zou een verrijking zijn voor onze competitie, dus ik zou echt onder de indruk zijn als dit PSV lukt. Dit zou PSV echt goed doen. Het is een fysiek sterke linksback met een goede trap. Wat dat betreft zou het wel fijn zijn als er een spits was met lengte om het te benutten, maar anders ook een verbetering. Als drie van de vier verdedigers Rodriquez, Baumgartl en Dumfries zijn is dat echt goed voor de Eredivisie. Schwaab en Viergever zijn daarnaast ook betrouwbare spelers. Kortom, PSV zou een geweldige slag slaan.

14 januari 2020 om 19:59

Ben ik met je eens, maar dat middenveld blijft bijzonder zwak. Benieuwd of ze daar wat aan gaan doen.

14 januari 2020 om 20:18

Dat middenveld kan echt wel beter dan het tot nu heeft gedaan. Als je spelers hebt als Rosario, Guti, Thomas, Ihattaren, Doan, Hendrix, nu nog Pereiro kan je echt een goed middenveld samenstellen voor Eredivisie begrippen.

14 januari 2020 om 20:20

Mwah niet mee eens. Als je naast Ihattaren ook nog Doan of Pereiro op het middenveld gaat zetten is het veel te aanvallend. Thomas vind ik een simpele draver, niet goed genoeg. Om nog maar te zwijgen over Rosario, niveautje Sparta maximaal

14 januari 2020 om 21:07

Inderdaad er moet echt wat bij op het middenveld. Ik ben er zelfs van overtuigd dat er helemaal niks aan de hand was geweest als PSV had geïnvesteerd in een goede middenvelder afgelopen zomer. De grootste fout van John de Jong vind ik dat hij Doan en Bruma heeft gehaald, dit was absoluut gewoon niet nodig. Met Pereiro, Gakpo, Bergwijn, Malen, Lammers, Abouklahl , Ihatarren etc. had je jezelf niet druk hoeven te maken om de aanval. Als dat geld was geïnvesteerd in een middenvelder dan had PSV misschien wat betreft kwantiteit een iets mindere selectie (in de aanval) maar kwalitatief zou de basis echt omhoog gegaan zijn.

14 januari 2020 om 21:16

Tsja, dat is achteraf. Rosario was toen nog niet zo bekritiseerd en international. Van Bommel maakte hem zelfs aanvoerder. Vervolgens heb je voor de creativiteit Ihattaren of Pereiro en dat kun je aanvullen met een dure international van Mexico, Thomas, Afellay of Hendrix.. Ook van Afellay hadden ze denk al veel meer verwacht, want eigenlijk was hij natuurlijk eerste aanvoerder. Kortom, normaal gesproken zit je goed in je middenvelders. Ook kwalitatief. En ja, nu loopt het niet en lijkt het alsof spelers niet goed genoeg zijn, maar hier zou meer uitgehaald moeten worden.

14 januari 2020 om 23:10

Daarom zou ook het meest ideale scenario zijn. Pereiro verkopen, Rosario of Hendrix verkopen (vervanger halen). Van Ginkel contracteren samen met Rodrigues en een sterke ervaren centrale verdediger type Moreno.

Zoet weg (verhuurd)... nieuwe LA ... wat gebeurt hier dan 😍

14 januari 2020 om 20:18

Ben niet zo blij met het feit dat Zoet verhuurd is, vind het eerder pijnlijk.

14 januari 2020 om 21:02

Pijnlijk ? Ik vind het jammer voor Zoet, omdat het toch een echte Psver is. Maar ik kan mezelf er niet teveel druk om maken. Als Zoet zelf kritisch is dan weet hij ook wel dat hij in de eerste seizoenshelft gewoon niet goed genoeg voor een basisplaats was. Hij is terecht gepasseerd voor Unnerstall.

14 januari 2020 om 22:51

@ TVL11 ... ik had hem het liefst ook verkocht zien worden, helaas is dat niet het geval. Vanwaar is het pijnlijk?

Mooi, nu ervoor zorgdragen dat Lammers en Afellay wedstrijdfit worden. Kan leuke 2de seizoenshekft worden. GK: Unnerstall LA: Rodriguez CV: Viergever CV: Baumi RA: Dumfries CM: Thomas CM: Affelay LAM: Bruma CAM: MO RAM: Bergwijn SP: Lammers.

14 januari 2020 om 21:21

Ik zie nog teveel 'gaten' in die opstelling. Viergever en Baumgartl zijn (net als Schwaab trouwens) een doorn in het oog en ook Dumfries is ondanks zijn energie geen betrouwbaarheid. Met Thomas en Afellay spelen twee kapotte knieeen zonder wedstrijdritme die naar ik verwacht niet de kwaliteit hebben om PSV de impuls te geven die het nodig heeft. Voor de aanvallende posities zou ik voorin gewoon op de jongens uit de eigen jeugd vertrouwen: Ihattaren, Lammers, Bergwijn en Gakpo zijn beter dan hun concurrenten. PSV heeft minstens één sterke centrumverdediger nodig die stabiliteit brengt en voor de 6-positie had ik Mauro Junior teruggehaald van Heracles. De Braziliaan combineert voetballend vermogen, wendbaarheid en felheid en is in mijn ogen de gedroomde spelverdeler vóór de verdediging, die ervoor kan zorgen dat Ihattaren en Gutierrez beter in hun (aanvallender) rol kunnen spelen.

14 januari 2020 om 21:39

Heb ik ook reeds eerder geschreven Mauro terughalen echter zal dat deze winter niet lukken. Je moet toch iemand opstellen dus kies ik voor Baum en Thomas ipv Schwaab en Rosario omdat zij nog enigszins potentie hebben. Rosario, Hendrix , Schwaab worden tzt afgeschreven.

14 januari 2020 om 22:09

Ik dacht ook dat een speler in de winter terughalen niet zomaar kon. Maar die suggestie werd wel gedaan over Romero, nu PSV krap in de spitsen zit. Zonder veel vertrouwen in een bekerwinst of het bereiken van de tweede plaats, zal PSV het seizoen uit moeten zingen met de middelmaat die het heeft. Maar in mei moet de bezem er flink door en zal er een gezonde visie op aanvallend, initiatiefrijk voetbal moeten liggen waarin jong talent kan presteren dankzij de aanvullende inbreng van directe versterkingen die als cement tussen de stenen kan fungeren. Wat mij betreft speelt PSV volgend seizoen in deze opstelling, aanvallend, gebalanceerd en veel meer vertrouwend op eigen kunnen in plaats van dat eeuwige gebreek met die controleurs.

Unnerstal
Dumfries
LYANCO
OBISPO
RODRIGUEZ
Ihattaren
MAURO JR
Gutierrez
Malen
Lammers
Gakpo
14 januari 2020 om 22:43

@gomes1psv ik denk dat psv moet proberen om een ervaren middenvelder te halen. Een Strootman zou ideaal zijn, maar niet haalbaar denk ik. Of hij moet veel heimwee hebben en terug willen. Ik denk een de Roon en/of v Ginkel zouden ook waarde kunnen hebben. 3 mans middenveld de Roon (verdedigend) v Ginkel (de loper) en Ihattaran (aanvallene) lijkt me aanvullend op elkaar. Dan zou PSV Roderiquez, de Roon en v Ginkel hebben als ervaren kern waar team verder om heen gebouwd kan worden. Als Baumgartal niet voldoet, proberen Bruma te halen

14 januari 2020 om 23:13

Baumgartl gaat er wel komen mits hij stabiliteit heeft om zich te ontwikkelen. Daarom een keeper die er langer staat en een verdediging kan neerzetten. Deed Understall dat bij VVV?? Een ervaren verdediger erlangs met genoeg ervaring alla Moreno en Dumfries leren verdedigen en nadenken. Dan kom je een heel eind. Helemaal als zo'n Rodrigues ook nog eens zou komen.

14 januari 2020 om 23:36

@mrkrillin: ik ben geen fan van de altijd aanwezige hang om maar oude glorie - wat heet, Van Ginkel en Strootman ontstegen nationaal succes in hun eerdere termijn ook niet - terug te halen. Sowieso haal je met Van Ginkel onderhand regelrechte letselschade in huis en los van Strootmans kapotte knie is de Rotterdammer niet het type middenvelder dat dynamiek en diepgang brengt die PSV juist mist. In plaats van de hang naar het oude, zou PSV juist eens moeten vernieuwen. Neem een voorbeeld aan Ajax, dat onder Overmars slim inzette op een verbeterde scouting. Met de komst van Veltmate haalde Ajax het brein achter Groningens vondsten op, terwijl een ervaren man als Hans van der Zee (pijnlijk genoeg ex-scout van Psv) o.a. Sanchez en Neres als prioriteit adviseerde en Jon Steen Olsen Scandinavie in kaart brengt. Zet daar tegenover dat Jan Vennegoor of Hesselink op 41-jarige leeftijd hoofdscout is van Psv, waar verder ook 'jongelingen' als Humprey Rudge, Ovidiu Stinga en Danny Sprock van deel uitmaken en waar de meest 'ervaren rot' met 57 jaar Berry van Aerle is. Niet heel indrukwekkend, geen wonder dat Ajax met Tagliafico en Martinez op de proppen komt en de dooie mussen bij PSV op de bank zitten bij een Franse middenmotor of degraderen in Duitsland. Ik zou zeggen: scout waardevolle scouts, krik dat niveau omhoog, breidt dat team desnoods uit en ontdek ook welke verdedigers vanuit Brazilie, Argentinie, Uruguay en Colombia haalbaar en waardevol zijn.

14 januari 2020 om 23:48

Statistisch gezien is het veel interessanter je hoop op Obispo te zetten en dáár een topper in wording naast te zetten die hem kan sturen en ontlasten ten bate van zijn ontwikkeling. Natuurlijk is Obispo niet foutloos en echt niet van het De Ligt-achtige niveau als Aad Onzin beweert. Maar anders dan Baumgartl bij PSV is Obispo onbetwist basisspeler bij Vitesse. Baumgartl kwam tot dusver 93 keer in duel en verloor daarvan 35. Iets minder dan Obispo, maar die kwam 147 keer in duel. Met een beetje meer vertrouwen in eigen jongens, zoals Gakpo ook laat zien in zijn concurrentiestrijd met Bruma en zelfs Sadilek Boscagli op de bank houdt, had PSV zich een de nodige miljoenen kunnen besparen.

Rodriguez is bij Milan vrij waardeloos als linksback, heeft een goede cross maar komt nooit mee naar voren want daar is ie te sloom voor, kan ook niet zogoed verdedigen 1 op 1 en zijn positionering moet ook beter. Maar hij zal het in de Eredivisie vast wel goed doen. Hopelijk kunnen PSV en Milan een goede relatie opbouwen want PSV heeft precies de speler die Milan nodig heeft

14 januari 2020 om 22:50

Dan hoop ik niet dat je dumfries bedoeld, als ik de nieuwe geruchten zie. Die zou alleen een leuke backup zijn voor wanneer je extra moet verdedigen

14 januari 2020 om 23:53

Ik bedoel Bergwijn want we hebben al 3 jaar lang een echte vleugelspeler nodig, met een Bergwijn waren we gewoon in de CL vorig jaar want dat is precies wat wij missen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder182
C. GakpoAanvaller184
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller123
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

7 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AC Milan 5 0 0 0
2018/2019 AC Milan 35 0 5 0
2017/2018 AC Milan 34 1 4 1
2016/2017 VfL Wolfsburg 24 2 1 0
2015/2016 VfL Wolfsburg 24 2 3 0

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren