AZ is niet happig op vertrek: ‘Ik heb wel echt met hem te doen’

Dinsdag, 14 januari 2020 om

Owen Wijndal heeft zich dit seizoen razendsnel ontwikkeld tot een belangrijke kracht bij AZ en dit is ten koste gegaan van de speeltijd voor Thomas Ouwejan. De linksback, die de afgelopen twee seizoenen basisspeler was in Alkmaar, is niet tevreden met zijn reserverol en aast op een winters vertrek. De kans dat zijn club hieraan mee zal werken is echter klein.

“Ik heb echt wel met hem te doen, ik snap heel goed dat zijn situatie niet fijn is”, vertelt technisch directeur Max Huiberts in gesprek met het Noordhollands Dagblad. “Thomas heeft twee jaar fantastisch voor ons gepresteerd en ik vind hem nu nog steeds een heel belangrijke waarde voor onze selectie, al zal hij dat zelf anders zien.”

Huiberts wil Ouwejan met het oog op een eventuele schorsing of blessure bij Wijndal bij de groep houden als ‘gelijkwaardige vervanger’: “Dat is Thomas. Dus hoe vervelend dat ook voor hem is, we hebben hem nodig bij een blessure of een schorsing van Owen.” Ouwejan gaf afgelopen zomer al aan open te staan voor een vertrek uit het AFAS Stadion, maar van een transfer kwam het uiteindelijk niet.

“Daar kunnen wij als club niets aan doen. Ik ben niet degene die een speler verkoopt. Linksbacks worden veel gezocht en Thomas heeft twee jaar lang geweldig gespeeld. Dan zou je zeggen dat er heel veel belangstelling voor hem zou moeten zijn”, gaat Huiberts verder. AZ ontving echter geen officieel bod op de verdediger en Ouwejan hoeft ook deze maand wat zijn club betreft niet per se weg: “We denken echt wel mee met hem, maar het zou raar zijn als we nu, een half jaar later, maar even heel gemakkelijk gaan meewerken aan een vertrek.”


Poll

Vind jij dat AZ Thomas Ouwejan aan boord moet houden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door sirius)

Wijndal is ook gewoon een stuk beter, die heeft zich heel erg goed ontwikkeld, wel zonde dat Ouwejan niet meer speelt, is toch ook gewoon een prima speler

14 januari 2020 om 07:35

Heb niet de indruk dat ie extra zelfvertrouwen nodig heeft..liet hij zien tegen ADO, hij is er gewoon klaar voor

14 januari 2020 om 14:20

Ik vind Wijndal toch vooral aanvallend getalenteerd. Verdedigend kan het nog wel een stuk beter. Ouwejan is wat completer, maar ontstijgt het niveau van de subtop simpelweg niet.

14 januari 2020 om 19:25

Naja completer als in dat hij meer all round is, want voor de rest is hij natuurlijk niet van het niveau van Wijndal, zeker niet qua potentie.

14 januari 2020 om 14:44

Wijndal is zeker een stuk beter. Talent druipt er bij hem van af. Klinkt misschien apart dat ik het zeg omdat Ouwejan een wisselspeler is maar hij zou bij PSV op dit moment niet misstaan toch? Die hebben geen denderende linksback. (als ik geen nieuwe transfer gemist heb haha).

14 januari 2020 om 15:18

Maar waarom zou je daar nog een niet-denderende linksback aan toevoegen?

14 januari 2020 om 16:04

@sirius Ouwejan is gewoon een denderende back. Zijn pech dat Wijndal zo erg gegroeid is. Ouwejan is vele malen beter dan sadilek, boscali(?) en viergever op links. Is prima op snelheid, aanvallend idem dito, verdedigend kan het beter maar het is niet slecht en beter dan wat er is.. Kijk als ze die rodriguez halen dan kan ik moet je voor hem gaan maar in de huidige situatie mag psv heel blij zijn met ouwejan.

14 januari 2020 om 19:27

In de Eredivisie denk ik zeker dat Ouwejan een toevoeging kan zijn voor Psv, maar voor de toekomst is dit geen goede aankoop voor Psv. Lijkt me onverstandig, zeker omdat AZ hem niet voor een prikkie laat gaan.

14 januari 2020 om 20:30

Je bent ook min of meer verplicht om beter te zijn als back dan Sadilek, Boscagli en Viergever. Boscagli is erg matig, terwijl Sadilek en Viergever geen backs zijn. Dat neemt niet weg dat Ouwejan gewoon van het niveau Eredivisie subtop is naar mijn mening.

Vervelende situatie voor Ouwejan. Hij is een prima back, veel loop vermogen, verdedigend misschien nog wel sterker dan Wijndal. Maar Wijndal doet het aanvallend beter en is samen met Idrissi ijzer sterk. Ook kreeg Ouwejan de ondakbare taak de 10 positie tijdelijk in te vullen. Dat was een lastige. Ik begrijp beide partijen in deze. Wil AZ tweede worden en volgend seizoen CL spelen dan hebben we een brede selectie nodig.

14 januari 2020 om 07:30

AZ gaat never nooit meedoen om de 2e positie. Die kachelen helemaal in bij schorsing of blessure. Ze hebben dan ook nog de pech Europees mee te doen waardoor vermoeidheid ook een rol gaat spelen.

14 januari 2020 om 07:41

Never nooit is toch heel apart verwoord als ze gewoon 2e staan.

14 januari 2020 om 07:43

Never nooit meedoen terwijl de voorsprong op PSV 7 punten is. Je kan best zeggen dat je PSV nog als favoriet ziet maar niet meedoen is gewoon ronduit belachelijk. Dit jaar is de bank niet slecht van az en misschien blijven blessures wel bespaard, weet jij veel.

14 januari 2020 om 07:46

PSV gaat echt niet meer boven AZ eindigen, had verwacht dat het alleen nog maar beter kon gaan na de eerste seizoenshelft van PSV maar het lijkt erop dat het nog slechter kan ook...

14 januari 2020 om 08:07

dat zei iedereen een paar jaar geleden over Feyenoord ook. En toch werden die kampioen. Er zijn jaren waar alles meezit en misschien is dit er wel eentje voor AZ

14 januari 2020 om 08:46

Is natuurlijk een beetje raar speculeren dit. Hoe kan iemand never nooit 2e worden als ze daar na een half seizoen staan? De teams vlak onder AZ laten nou nog niet echt zien waarom die 2e moeten worden. Daarnaast kan Europees voetbal ze juist in een 'flow' brengen als het goed gaat, zoals vorig jaar ook bij Ajax te zien was.

14 januari 2020 om 08:50

Is ouwejan niks voor Psv?

14 januari 2020 om 14:12

Wie gaat er dan 2e worden volgens jou?

14 januari 2020 om 14:19

Die schorsing of blessure(s) moeten wel eerst voorkomen, wil zo'n scenario reeel worden. Ik ben wel nieuwsgierig hoe de selectie gaat reageren als er eenmaal echt druk op komt te staan.

14 januari 2020 om 16:11

Zo lang PSV maar niet wint wordt AZ met gemak tweede dit seizoen in de Eredivisie.

Prima back. Kan goed verdedigen alleen in de aanval en met het spel wat AZ nu speelt past hij daar ook minder.

Psv al wakker? Az kan misschien niet willen, maa dit moet toch niet de moeilijkste transfer zijn! Ideale degelijke linksback voor psv...

14 januari 2020 om 08:16

Dat zou inderdaad een ideaal alternatief voor Ouwejan en PSV zijn. Alleen is het dus zo dat AZ hem al niet wil laten gaan en al helemaal niet aan een directe concurrent. Ik denk dat hij komende zomer naar een Italiaans team kan vertrekken, daar zie ik hem wel slagen aangezien je daar wegkomt als je je verdedigend gewoon staande houdt.

14 januari 2020 om 14:15

Sorry hoor, maar een bankzitter bij AZ mag geen optie zijn voor Psv, hoe talentvol de directe concurrent ook is. Verder vind ik sowieso dat PSV hoger moet mikken dan een Ouwejan. Dat is maar een hele normale back voor een subtopper. Niet voor niets werd hij voorbij gestreefd door een jong talent dat momenteel z'n debuutseizoen speelt.

14 januari 2020 om 14:36

PSV zou nu als ze slim zijn wel voor een Ouwejan moeten gaan. Ze wilde twee keer hoger mikken dan dit type speler en kijk waar het ze heefr gebracht. Buitenlandse spelers waarvan het moeilijk inschatten was hoe goed ze zijn, of een NL speler die al heeft laten zien de competitie meester te zijn

14 januari 2020 om 15:17

PSV mikt sinds John de Jong alleen maar op dit soort spelers. Gutierrez, Doan, Thomas, Baumgartl, Boscagli en noem ze allemaal maar op.

14 januari 2020 om 16:12

Als je bankzitter bent bij AZ dan ga je het zeker niet bij een topclub als PSV redden, met alle respect die heeft daar niks te zoeken.

Wijndal zal komende zomer wel verkocht worden en dan heeft Ouwejan gewoon weer een plekje. Nog even uitzitten hoe vervelend het is

14 januari 2020 om 14:17

Backs worden nog niet zo snel weggekocht. Ik denk niet eens dat Wijndal deze zomer al vertrekt en dan zou de situatie voor Ouwejan nog pijnlijker worden. Maar goed, het is ook maar afwachten of Wijndal deze lijn ook volgend seizoen door kan trekken. Jonge spelers zijn op dat gebied nogal onvoorspelbaar.

Tot de zomer binnenhouden als reserver voor de puik presterende Wijndal daarna afscheid nemen en meteen een goede vervanger vinden. Misschien natuurlijk dat Wijndal vertrekt waardoor je Ouwejan wel kan houden. Het zal allemaal in de zomer duidelijk worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

1 fan
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 9 juli
Adolfo Gaich werd in een eerder stadium gelinkt aan onder meer Feyenoord, maar gaat zijn loopbaan voortzetten bij CSKA Moskou. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren