AC Milan betreurt situatie bij sc Heerenveen: ‘Hij is niet blij hoe het gaat’

Vrijdag, 10 januari 2020 om

Alen Halilovic hoopte in het tenue van sc Heerenveen zijn loopbaan nieuw leven in te blazen, maar voorlopig komt de van AC Milan gehuurde middenvelder weinig aan spelen toe. Dat betreurt niet alleen de 23-jarige Kroaat, maar ook zijn eigenlijke werkgever in Noord-Italië. Halilovic werd door Spaanse media met een terugkeer naar LaLiga in verband gebracht. In principe maakt hij de voetbaljaargang echter af in het Abe Lenstra Stadion.

“Bij Heerenveen blijven is op dit moment absoluut een optie. Anders zou ik niet met de club in Spanje zijn”, vertelt Halilovic in gesprek met de Leeuwarder Courant, vanaf het trainingskamp van de Friezen in Spanje. Er hangt ook veel af van AC Milan. “Milan betaalt een groot deel van mijn salaris en wil daar natuurlijk iets voor terugzien. Zvonimir Boban (directeur voetbal, red.) is niet blij met hoe het nu gaat. Hij heeft me naar Heerenveen laten gaan zodat ik meer zou voetballen.”

Halilovic werd in 2014 als een van de grootste talenten ter wereld van Dinamo Zagreb naar Barcelona gehaald, maar kon niet aan de verwachtingen voldoen. De linkspoot kwam tot slechts één optreden in de hoofdmacht en werd in 2016 overgenomen door Hamburger SV. Ook bij de Duitse club stelde hij teleur en na een verhuur aan Las Palmas nam AC Milan hem in 2018 transfervrij over. Vorig seizoen speelde Halilovic op huurbasis bij Standard Luik.

“De waarheid is dat ik bij mijn vorige club Standard Luik nog meer aan voetballen toekwam dan nu”, beseft Halilovic. “De echte Alen Halilovic hebben de fans van Heerenveen niet aan het werk gezien. Verre van zelfs. Stel me vijf of zes wedstrijden op rij op en ik laat zien wat ik waard ben voor de ploeg. Ik heb speeltijd nodig om belangrijk te zijn, om de ploeg assists en doelpunten te geven.”

Halilovic geeft aan trainer Johnny Jansen en technisch manager Gerry Hamstra vertelden dat ze hem nodig hadden als aanvallende middenvelder, als opvolger van Michel Vlap. “Ze vroegen me: wat heb je nodig? Ik antwoordde dat ik alleen maar behoefte had aan vertrouwen en een serieuze mogelijkheid om mezelf te bewijzen. Daarom is deze situatie ook moeilijk.” Halilovic speelde tot dusver slechts twaalf officiële wedstrijden, waarvan negen als invaller. “Ik heb in het verleden misschien dingen niet goed aangepakt. Maar als ik naar de afgelopen vier maanden kijk, kan ik mezelf niks verwijten. Ik heb gedaan wat van me werd verwacht.”

Halilovic: 'AC Milan wilde me heel graag aan Heerenveen verhuren'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Hoop dat Jonny hem een kans geeft in de basis op de 10 met Kongolo erachter en Veerman op de 6 positie a lá Frenkie de Jong. Veerman creert naar mijn idee te weinig kansen maar is wel een harde werker en heeft een goede onderschepping en goede balcontrole in huis. Als het twee wedstrijden niet werkt, weer terug naar Faik

10 januari 2020 om 09:34

Probleem is alleen dat Faik aanvoerder is, die haal je er niet zo maar uit. Ben het wel met je eens verder, zou dat middenveld ook graag willen zien, vind Faik persoonlijk de minste.

10 januari 2020 om 13:01

Er word ook niet goed naar faik gekeken. Hij heeft 1 van de meeste directe kansen gecreëerd voor ons. Dat die kansen niet worden afgemaakt is niet zijn schuld. Eigenlijk had hij al op min 6 assist moeten staan. Bovendien is halilovic een huurling en moeten spelers die van ons zelf zijn altijd een streepje voor hebben.

Dan moet hij meer meeverdedigen. Want het mag niet ten koste gaan van de verdediging. Verdedigend staan we goed, ik denk dat dat minder wordt als Halilovic op het midden komt. Het staat goed nu, waarom zou je veranderen met het risico dat het verkeerd uitpakt?

“De echte Alen Halilovic hebben de fans van Heerenveen niet aan het werk gezien. Verre van zelfs." Wat een zelfoverschatting heeft deze jongen. Bij Las Palmas, Standard Luik, Barcelona, AC Milan, Gijon en HSV was het allemaal ook niet heel verheffend wat hij liet zien. Dan kun je na 8 clubs ook eens tot de conclusie komen dat de echte Alen Halilovic wellicht toch niet zo'n bijzondere speler is als dat meneer Halilovic en verschillende media ons doen voorkomen. Voetbal is meer dan enkel het hebben van talent en goed tegen een bal kunnen trappen.

10 januari 2020 om 12:30

Meh, bij Gijon speelde hij wel basis en van wat ik nog kon herinneren was het niet onaardig. Vond hem best balvast en was hij wel de creatieve man bij het team. Zie nu ook dat hij daar alle wedstrijden heeft gespeeld en redelijke statistieken over de tafel legde. 37 wedstrijden, 5 goals en 5 assists. Waar ik me wel van geschrokken ben, is zijn lengte. 1,69m (dacht altijd dat hij langer was), dan kan je zo'n speler niet verhuren naar de Duitse en Italiaanse competities waar fysiek echt een belangrijk aspect is in de competitie. Alleen de absolute topspelers kunnen daar overleven: Sensi, Mertens, Insigne, Sensi, Thiago, etc. Dat was niet zo slim om hem daar te slijten of hem te kopen vanuit Milan perspectief.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse308
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. OdgaardAanvaller177
M. van BergenAanvaller173
A. van der HeideAanvaller50
R. SmitAanvaller10
W. HahnKeeper180
S. BotmanVerdediger182
I. DreševićVerdediger182
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

48 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren