Dubbele gevoelens voor Jasper Cillessen bij eerste wedstrijd van 2020

Zaterdag, 4 januari 2020 om 14:50Chris Meijer • Laatste update: 14:54

Valencia is erin geslaagd om de eerste wedstrijd van 2020 te winnen. Los Che waren in het Mestalla met minimaal verschil te sterk voor Eibar, dat door een doelpunt van Maxi Gómez met 1-0 verslagen werd. Jasper Cillessen zat na een tijd geblesseerd te zijn geweest weer bij de wedstrijdselectie van Valencia, maar moest het stellen met een plaats op de reservebank en zag een sterk optreden van concurrent Jaume Domènech.

Cillessen liep halverwege december een kuitblessure op en zag Domènech daardoor de laatste wedstrijden van 2019 onder de lat staan bij Valencia. De Nederlandse sluitpost maakte voor het duel met Eibar weer deel uit van de wedstrijdselectie van los Che, maar zag dat zijn concurrent nog altijd de voorkeur kreeg van trainer Albert Celades. Binnen de eerste 25 minuten kreeg Rodrigo al twee goede mogelijkheden om Valencia op voorsprong te brengen, maar de spits liet na om de openingstreffer te verzorgen.

Met 27 minuten op de klok kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Een voorzet van Daniel Wass bereikte Maxi Gómez, die met een kopbal het net wist te raken. Voor rust kregen Sergi Enrich en Pedro León kregen mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Domènech wist zijn doel schoon te houden in de eerste helft. Doordat Valencia in de tweede helft via onder meer Ferrán Torres naliet om de tweede treffer te maken, bleef Eibar in de wedstrijd.

Charles en Pedro Léon kregen goede mogelijkheden, maar zagen Domènech tot twee keer toe de gelijkmaker voorkomen. Valencia wist in de slotfase de minimale voorsprong uiteindelijk te behouden, mede doordat Eibar na een rode kaart voor Paulo Oliveira met tien man kwam te staan. Los Che stijgen daardoor voorlopig naar de zesde plaats in LaLiga, al heeft Getafe later dit weekeinde nog een kans om weer voorbij te gaan op de ranglijst.


Poll

Zie jij Jasper Cillessen spoedig terugkeren in de basiself van Valencia?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door mamidemirci)

Die Jaume doet het eigenlijk al jaren prima als hij mag spelen. Ik snap niet dat ze hem nooit vaste keus hebben gemaakt, met Cillessen haal je nou niet echt een keeper die véél beter is. Toch zal Cillessen gewoon weer in de ploeg komen verwacht ik, het is een aankoop én international die het gewoon prima deed voor zijn blessure.

4 januari 2020 om 15:13

Aankoop van een andere trainer.

Het zag er zo rooskleurig uit voor Nl, maar met de afwezigheid van Depay en mogelijke afwezigheid van Malen en Blind en de reserverol van Cillessen, ziet er er ineens een stuk minder uit voor ons.

4 januari 2020 om 15:15

Krul is geen mindere keeper dan Cillessen. Dat is dus niet perse het probleem. Op een toernooi kan Krul sowieso een belangrijkere rol vervullen in mijn ogen. Die andere 3 is wel heel zuur inderdaad aangezien dat ook blessures zijn. Cillessen wordt gepasseerd op basis van sportieve prestaties aangezien die andere keeper het gewoon beter doet..

4 januari 2020 om 15:21

@TILBURG013 Krul was bij AZ dramatisch in de eredivisie. Hij doet het nu goed bij de nummer 20 in Engeland maar laten we aub niet overdrijven.

4 januari 2020 om 15:23

Hij kwam toen net terug van een blessure. Krul doet het goed bij de nummer 20 in de beste competitie ter wereld, dat is minstens net zo knap als presteren voor Psv, Ajax of Feyenoord.

4 januari 2020 om 15:44

Wat maakt het als keeper nou weer uit of je bij de nummer 20 goed speelt of bij de nummer 5? Sterker nog bij een zwakkere ploeg is het juist moeilijker want hij moet veel meer reddingen verrichten. Wat heeft Cillessen dan laten zien over de afgelopen jaren? In mijn ogen helemaal niks.. bij AZ is al weer jaren geleden en hij kwam toen net terug van een blessure.. en @Boadurum bij Norwich goed presteren in de PL is veel moeilijker dan in de eredivisie bij PSV of Feyenoord. Bij Ajax ook alleen in de CL. Een keeper in de eredivisie bij een topploeg hoeft amper iets te doen en het niveau ligt verschrikkelijk laag. In de PL keepen is het moeilijkste wat er is en hij doet het daar geweldig..

4 januari 2020 om 16:19

Waarom wordt het dan moeilijker, nu kun je je juist onderscheiden.

4 januari 2020 om 16:40

@TILBURG013 volgens die logica zouden de beste keepers van de wereld bij de allerslechtste clubs spelen. Daar keepen is namelijk het moeilijkst, toch? Of zou het misschien totaal niet zo zijn? Bij een degradatiekandidaat krijg je iedere wedstrijd vijftien schoten te verwerken. Dan is de kans groot dat je er een paar mooi tegenhoudt. Het gaat er bij een topkeeper om dat je in een wedstrijd slechts een schot tegenkrijgt en die dan katachtig uit de kruising kunt tikken. Je moet bovendien, bij veel topclubs, goed kunnen meevoetballen. Krul is een leuke keeper, maar als hij het zo goed doet bij de allermoeilijkste plek ter wereld, onder de lat bij de nummer laatst in de beste competitie ter wereld, had hij al lang de Yashin Award gekregen.

4 januari 2020 om 17:30

De beste keepers beginnen toch ook vaak niet in de top? Ik vind Krul gewoon een betere keeper dan Cillessen. Heeft wat tegenslag in zijn carrière gehad maar bij Newcastle was hij gewoon een van de betere keepers in de PL. Was toen ook dicht bij een transfer naar clubs als Arsenal, Chelsea en United maar blessures gooide roet in het eten. En tuurlijk spelen de beste spelers niet bij de mindere clubs. Uiteindelijk zal je wel bij een betere club terecht komen als je het goed doet bij de mindere clubs. En ik heb nergens gezegd dat Krul de beste keeper is van de wereld. Laat het wel duidelijk zijn dat keepen bij Norwich een stuk moeilijker is dan keepen bij elke club in de eredivisie..

4 januari 2020 om 17:39

@TILBURG013 maar ook in dit stukje geef je geen enkele reden waarom Krul dan beter is. Het enige dat je constant roept is dat keepen bij een degradatiekandidaat in Engeland heel moeilijk is en hij daarom een streepje voor zou moeten hebben op keepers in de Eredivisie. Daar valt iets voor te zeggen, al denk ik persoonlijk dat een AZ, PSV, Ajax en Feyenoord beduidend beter zijn dan Norwich. Maar Cillessen speelt niet in de Eredivisie. Die keept in LaLiga, bij een meer dan prima team. Zelfs als hij daar op de bank zit vind ik dat hij meer de basis verdient dan een keeper die het leuk doet bij een laagvlieger Engeland. Krul kan nog zoveel pech hebben gehad en de potentie voor de top hebben: op dit moment speelt hij bij Norwich en doet hij het leuk. Niet meer dan dat. Hoezo is het dan opeens een Nederlands Elftal waardige keeper? Dan opper ik eerder voor Bizot. Doet het eveneens goed en heeft de potentie om verder te komen dan Krul.

4 januari 2020 om 17:56

Dat PSV, Feyenoord en Ajax beter zijn dan Norwich heeft er niet veel mee te maken. Het is natuurlijk wel anders als spelers als Auba, Kane, Aguero, Mane etc. ballen op je af schieten of Kerk, Boadu, Tadic, Stengs, Bruma etc. Een paar redenen dat ik Krul beter vind: meer uitstraling, beter fysiek beter in de lucht, langer, zekerder, penalty killer (wat erg belangrijk kan zijn op toernooien), meer reikwijdte en een betere lijnkeeper. Cillessen is dan weer beter in het meevoetballen en misschien wat atletischer maar voor de rest legt hij het in qua andere facetten gewoon af in mijn ogen. Maar daar kunnen de meningen natuurlijk over verschillen. Ik vind Cillessen geen slechte keeper maar vind hem allesbehalve onvervangbaar..

4 januari 2020 om 15:17

Depay en blind ben ik met je eens. Malen kun je als international nog niet echt beoordelen en voor cillessen is er naar mijn mening geen verschil of je bij Barça of Valencia op de bank zit. Echter is de afwezigheid van depay alleen al voldoende om de kansen van NL aardig te zien slinken.

4 januari 2020 om 15:23

Dat werd ook in 2014 gezegd toen bekend werd dat Strootman er niet bij ging zijn. Nota bene een van onze sleutelspelers toen. Kijk wat voor topprestatie Oranje vervolgens op het wk afleverde.

4 januari 2020 om 15:46

Die vergelijking raakt natuurlijk kant noch wal. Strootman was een prima speler maar Depay is veruit onze belangrijkste aanvaller die zowat de EK kwalificatie voor ons heeft binnengehaald. Toen hadden we nog van Persie, Robben, Sneijder etc. Strootman was niet meer dan een pion. Depay is gewoon ontzettend belangrijk en op dit moment niet te vervangen. Strootman was dat wel..

4 januari 2020 om 16:53

1) Van Gaal gaf naderhand aan dat Strootman in zijn voetbal belangrijker was dan Robben. 2) Nederland is nota bene 532 gaan spelen op het WK, dus zo goed was Strootman niet te vervangen. In ieder geval niet in de ogen van Van Gaal. Hetzelfde zal je nu krijgen. Iedereen speelde in dienst van Depay. Wellicht krijgt iemand als Stengs of Ihattaren nu meer kansen als creatieve flankspeler, komt Promes op linksbuiten meer in zijn element door ballen van rechts en heb je met een spits als Weghorst een ideale targetman. Je zal anders moeten spelen, net zoals je dat in 2014 moest doen. Eens dat Depay belangrijker is dan Strootman, maar ik denk dat je de kwaliteit en rol in het elftal van Strootman in 2014 zwaar onderschat. Die jongen was toen echt ontzettend goed tot zijn blessure.

4 januari 2020 om 17:31

@martijnnr12 dan is Van Gaal echt niet helemaal lekker. Robben was natuurlijk 10 keer zo belangrijk als Strootman en dat bewees hij ook door ons op het Wk2014 eigenhandig naar de halve finale te schieten. Strootman was altijd een nuttige, degelijke teamspeler maar ook niet meer dan dat. Robben was een van de betere aanvallers ter wereld

4 januari 2020 om 17:34

Ik onderschat het niet want vond Strootman toen ook geweldig. Alleen toen had je nog andere spelers waar je op terug kon vallen. Een Stengs gaat je geen Europees kampioen maken terwijl een Depay dat wel zou kunnen (voetbal blijft een teamsport). Stengs gaat niet eens mee naar het EK als het aan mij ligt. Iemand die bij 13 van de 17 gemaakt doelpunten is betrokken kan je niet zomaar vervangen. Oranje met Memphis: 5 wedstrijden, 17 goals. Oranje zonder Memphis 2 wedstrijden, 2 goals...

4 januari 2020 om 17:43

@tilburg013 ik ben het wel met je eens maar ik zie een Weghorst en Boadu (op dit moment) ook nog niet het verschil maken op een EK, al hoop ik natuurlijk dat ze me positief weten te verrassen

4 januari 2020 om 17:44

@Japie valt zeker wat voor te zeggen. Al snap ik Van Gaal ook wel. In zijn systeem was Strootman heel belangrijk en dus wellicht meer dan Robben. In het WK-systeem werd het alle ballen op Robben en hopen dat hij iets goeds doet. Dat werkte duidelijk ook. @TILBURG013 Ik zeg ook niet dat Memphis zomaar te vervangen is. Ik betwijfel alleen of we compleet de sjaak zijn nu hij er niet bij is. Daar zijn die statistieken die je noemt natuurlijk niet helemaal relevant voor, want een team heeft voorbereiding nodig om anders te spelen. Nogmaals, nu is alles op Memphis ingesteld. Dus als hij er dan niet bij is en er staat weinig creativiteit voorin, weet niemand echt wat ie moet doen. Dat is niet heel vreemd toch? Nederland zal op een andere manier moeten voetballen met meer creatieve spelers voorin en op het middenveld. Jongens als Propper, Stengs en Ihattaren. Dan kun je een speltype creeren waarin je niet afhankelijk bent van Memphis. Maar dat dit tijd nodig heeft is niet heel vreemd. Je wordt sowieso minder, want Memphis is je beste aanvaller. Maar dat betekent wat mij betreft niet dat je meteen verloren bent.

4 januari 2020 om 17:46

@martijnr12 ik zeg ook niet dat Strootman niet belangrijk was hoor voor Van Gaal maar Robben is een van de beste Nederlandse voetballers ooit. die was imo echt onmisbaar voor Oranje waar het gemis van Strootman destijds nog redelijk is opgevangen door Wijnaldum op dat WK

4 januari 2020 om 15:25

En vergeet De Ligt niet voor wie het ook lastig wordt met de terugkerende Chiellini en de steeds beter spelende Demiral. Maar in mijn ogen is het allemaal niet zo erg. Krul is beter dan Cillessen en De Vrij beter dan De Ligt.

4 januari 2020 om 17:12

Blind als back was een drama en Cillessen is een modale keeper dus zeker niet onvervangbaar. Depay ga je idd wel missen maar Malen is denk ik wel redelijk te vervangen door Boadu

Jammer dat hij niet de credits krijgt voor zijn prestatie. Hij keepte gewoon goed.
Voor een keeper is het belangrijk dat er vertrouwen is.

4 januari 2020 om 15:40

hetzelfde kun je ook van de huidige keeper zeggen. Hij keept goed, dus waarom wisselen. zo zit de sportwereld nu eenmaal in elkaar. Je moet je kans grijpen als je deze krijgt.

Domenech is veel beter dan die vliegende Hollander. Doet mooie reddingen maar ook telkens enkele domme.fouten per wedstrijd. Ze mogen jaume dus laten staan de rest van het seizoen

Cillessen is denk ik klaar bij Valencia, heeft nog weinig laten zien. Dat terwijl zijn vervanger het wel zeer goed doet.

Jaume doet het gewoon goed. Cilissen viel geblesseerd uit met 2-0 achter tegen Levante. Jaume moest invallen hield de 0 en Valenxia won hierdoor nog can Levante. In de 5 wedstrijden sindsdien slechts 2 goals tegen. Cilissen gemiddeld iets meer dan 1 tegen.

Gaat niet de goede kant op met alle tegenslagen van de Oranje-spelers de laatste tijd :-(. Hoop wel dat Cillessen weer zijn plekje terug pakt want we hebben hem op het EK echt nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Valencia

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Espanyol140
11.Valencia13-1
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. WassMiddenvelder111
Marcos AndréAanvaller91
M. GómezAanvaller91
Hugo DuroAanvaller82
Manu VallejoAanvaller70
O. AldereteVerdediger101
Voor de complete selectie: Clubpagina Valencia.

281 fans
Keeper, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren