Sjaak Troost pareert kritiek na ‘Tapia-affaire’: ‘Het zal me worst zijn’

Vrijdag, 3 januari 2020 om

Technisch directeur Sjaak Troost van Feyenoord maakt zich niet druk om de kritiek die hij kreeg vanwege gedane uitspraken over Renato Tapia. De interim-directeur zei in augustus 'zich niet in de maling te laten nemen' door de middenvelder, die weigerde naar CSKA Moskou te vertrekken. "Zelfs in Peru kwam ik in het nieuws, gelukkig hoef ik daar niet heen op vakantie", blikt Troost terug tegenover De Volkskrant.

Diverse analisten bekritiseerden Troost om zijn uitlatingen, maar de directeur ligt daar niet wakker van. "Weet je, ik kijk zelf geen voetbalpraatprogramma’s. Ik denk dat dat een voordeel is. Via appjes van bekenden krijg je toch wat mee. Ik lig er niet wakker van. Het was een gesprek zoals ik ben. Misschien te Rotterdams, te recht voor z’n raap. Het zal me worst zijn."

Feyenoord was akkoord met CSKA over de overgang van Tapia, maar de Zuid-Amerikaan liet de transfer afketsen. "Ik heb niks tegen die jongen", zegt Troost. "Dat heb ik hem ook uitgelegd. Maar ik vind wel: als je als speler en club een samenwerking aangaat, dan trek je samen op. Een club kan het zich niet veroorloven dat spelers transfervrij weg gaan. Of ze moeten veel betekend hebben."

Troost haalde afgelopen zomer Liam Kelly naar Feyenoord, maar de Engelsman heeft totaal geen indruk kunnen maken en speelde slechts één officiële wedstrijd. "Jaap Stam kende hem goed, wilde hem graag", zegt Troost over de inmiddels vertrokken trainer. "Het leven is geven en nemen. Jaap moest ons uiteraard wel overtuigen, onder meer met beelden. Hij kostte niet de hoofdprijs. Ik denk dat ze bij Ajax en PSV een aantal veel duurdere aankopen hebben gedaan die het nog niet laten zien."

Ook kreeg Troost kritiek op de grote invloed die zaakwaarnemer Rob Jansen zou hebben binnen Feyenoord. Jansen is onder meer de belangenbehartiger van doelman Nick Marsman, die in de zomer naar Rotterdam kwam. "Ik ga niet iemand niet nemen omdat hij bij een zaakwaarnemer zit waar we al zaken mee hebben gedaan", pareert Troost. "Luister, onze keeperstrainer Khalid ­Benlahsen kwam met Marsman aan. Niet Jansen. Maar joh, ik ga niet op alle onzin reageren."Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door voetballer 2)

Wat is dit voor een clown joh. Door te concluderen dat hij "misschien iets te Rotterdams, misschien iets te recht voor zijn raap was" begon hij redelijk met een stukje zelfreflectie maar vervolgens doet hij dat weer teniet met "het zal me een worst wezen". Als dat je mentaliteit is, dan vraag ik me af hoe hij in godsnaam op deze positie belandt is. Vervolgens gebruikt hij het non-argument dat Ajax en PSV veel duurdere miskopen hebben gemaakt, zo lust ik er nog wel een paar. Ten eerste is dat een situatie die lost staat van die van Feyenoord. Ten tweede verkopen PSV en met name Ajax ook nog wel een wat spelers voor tientallen miljoenen en Feyenoord niet. Van mij mag je best 5 miskopen halen als hier 5 topaankopen tegenover staan. Dat zijn echter geen verhoudingen die het aankoopbeleid van Troost overlegt. Wat een enorm lichtgewicht deze man.

4 januari 2020 om 15:32

Bizarre vent inderdaad. Intelligentiie van een zak uien. Ik heb altijd het idee dat hij probeert te klinken zoals feyenoorders dat graag zouden zien, in zijn hoofd.. geen woorden maar daden, maar dan met woorden. Blij dat hij weer meer naar de achtergrond is geduwd met zijn povere beleid.

Toch wel weer pijnlijk om te lezen dat niemand er iets van snapt behalve Sjaak. Feit is gewoon dat meename die Miller echt niet goed genoeg is en toch gewoont komt en een contract krijgt. Tapia is veel voor en tegen te zeggen maar Troost heeft dit vooral zelf via de media gespeeld niet Tapia. Tapia kun je niets kwalijk nemen als hij transfervrij wil verrekken.... Feyenoord kan zich dat ook weer zichzelf aanrekenen.

En zo waren de domme aankopen die Dirk Kuyt en Jaap Stam voordroegen natuurlijk ook niet de blunders van Sjaak Troost. Het was eigenlijk niemand zijn schuld.

Ik heb een beetje met verbazing dit stukje gelezen. Het zal hem een worst wezen zegt hij, en hoe hij hier overkomt kan zijn functie hem inderdaad een worst wezen. Zo presenteer je je toch niet naar de buitenwereld als TD van een club die al een tijd in zwaar weer zit. Helemaal lachwekkend is die vergelijking met Ajax en PSV als het gaat om miskopen. Bij die clubs wordt er nog wel eens een pareltje binnengehaald of opgeleid en voor het veelvoudige verkocht. Bij Feyenoord is het allemaal een bord op schoot scouting van subtoppers en oud-Eredivisie spelers die meteen stagneren in hun ontwikkeling of geen restwaarde hebben.

3 januari 2020 om 23:50

Mwaa Feyenoord heeft ook klappers en schoten in de roos. Pelle bv. Alleen de verhouding is veel schever. Hoe minder geld ze hebben, des te beter lijken ze het te doen. Huur van Gudetti, binnen hengelen van Elia. Vermeer slim binnen hengelen. Alleen levert het Feyenoord te weinig op. Gudetti bv huur met koopoptie was echt wel een mogelijkheid geweest. Beetje zoals Ajax bij Milik flikte. Dat leverde uiteindelijk een smak geld op. Ook het kampioenschap met de bijbehorende CL miljoenen. Vloeide gewoon weg naar troep. Had daar ook de Ajax methode gehanteerd. Zo veel mogelijk oppotten of spenderen aan het verbeteren van de randvoorwaarde. Eerst de faciliteiten, jeugd, mensen en scouting op poten zetten/verbeteren en daarna pas veel investeren in spelers. Inmiddels boeien die missers Ajax heel weinig. Sterker nog, zij hebben op dat gebied geleerd van Feyenoord. Bilal en Boetius. Missers waar nauwelijks verlies c. q. winst op werd gemaakt. Bij Ajax begin je dat meer en meer te zien. Missers die vooral op het veld teleurstellen, bij uiteindelijk vertrek toch steeds vaker transferbedragen rond aankoopbedrag. Dat is Feyenoord haar grootste gebrek. Een goede organisatie.

4 januari 2020 om 00:17

Van Geel heeft met geld bijna alleen maar miskopen binnen gehaald. De voltreffers waren meestal huurlingen en transfervrije spelers. Daarom zit die nu op zijn plek bij Willem 2.

4 januari 2020 om 11:55

Daar heeft hij wel een puike selectie op het veld staan

4 januari 2020 om 12:08

@jk-Ajax Dat is echt niet zijn werk maar dat van Joris Mathijssen . Een groot deel van de selectie stond al voor zijn komst. Daarnaast is Van Geel bij Willem II geen TD maar AD.

wat ik niet snap is dat ze van tapia af willen. is de enige in de hele selectie met een beetje kwaliteit en voetbal verstand. word op handen gedragen in ze land en dan krijgen wij dit soort troosteloze opmerkingen.

4 januari 2020 om 08:46

Ik snap dat wel. Die loopt er nu 5 jaar rond en heeft daarin niks gebracht. Onder 3 trainers op de bank beland. Kansen gekregen en daarna weer op de bank mogen plaatsnemen. Te nonchalant, waardoor ie zijn ploeg punten kost. Wat ik niet snap is dat na 5 jaar geen moer presteren er nog steeds mensen roepen dat ie moet blijven en zo veel kwaliteit zou hebben.

4 januari 2020 om 14:40

Prachtig dat hij in Peru op handen word gedragen.... Maar dat is niet bij ons in Rotterdam. Menigeen ziet weinig tot niets meer in hem. Maakt teveel cruciale fouten als hij speelt en is daarbij veel te nonchalant. Hij werd groots onthaalt, maar als je bij 3 trainers meer op de bank zit als op het veld staat spreekt dat meer in zijn nadeel dan in zijn voordeel. de 5 jaren voor zijn paspoort zijn vol, tijd om verder te gaan. Wens hem alle geluk toe, dat dan weer wel.

Die Troost is echt een clown zeg. Niets is zijn schuld, en hij is geweldig. Het zou heel goed voor Feyenoord zijn als ze hem eens konden lozen.

4 januari 2020 om 09:42

Ik snap jou niet, en ik snap velen niet hier op VZ. Iedereen op dit forum schrijft altijd dat een speler die zijn contract niet wil verlengen en dus gratis weg wil door de trainer op de bank of tribune moet worden gezet om daar weg te rotten. Waar, of niet? Nu zegt een bestuurder wat wij ook zeggen, en dan iets hij opeens een clown. In mijn ogen heeft hij helemaal gelijk. Ben je voor veel geld gehaald maar heb je in 5 jaar gefaald, dan mag de club jou best verkopen om de schade nog enigszins te beperken. Tapir kan aardig voetballen, maar laat dat te weinig zien en speelt met zoveel risico’s dat het Feyenoord veel punten heeft gekost. Edit=typefout

4 januari 2020 om 10:56

Tuurlijk mag je hem best verkopen, maar wel aan een club in een land waar hij ook zin in heeft... Als een club uit Somalië was gekomen, had die wat jou betreft ook moeten vertrekken? Stel je voor jij moet van je baas maar naar Litouwen, dan spring jij ook maar direct voor 3 jaar in het vliegtuig..?

4 januari 2020 om 11:49

wat werk betreft wel, want je kiest nu eenmaal voor een bedrijf en dan bespreek je zoiets. in het geval Tapia is het duidelijk: een club investeert door een speler te kopen, deze speler krijgt daar veel geld voor. Na een tijdje blijkt dat het niet werkt, en dan wil de club van je af. Tapia wilde in 2019 al weg, werd uitgeleend aan Willem 2. In de zomer krijgt hij en kans, en misschien waren er nog meer clubs vanwege zijn meespelen in de finale, maar hij wil opeens niet meer weg. Dan zou ik ook zeggen dat je je als TD in de maling voelt worden genomen door Tapia. Feyenoord kan hem niet dwingen naar Rusland te gaan, maar men kan hem wel ergens anders aanbieden.

4 januari 2020 om 12:14

Ik begrijp dat hij baalde omdat hij een mooi bedrag kon krijgen dat Feyenoord goed kan gebruiken . Je kunt een speler echter niet dwingen naar Rusland te gaan. Het is altijd voor een club een vervelende situatie als een speler zijn contract laat uitlopen en dan transfervrij vertrekt . Mischien had troost het met wat meer tact en minder via de media moeten proberen en er zijn Meern clubs op de wereld dan alleen CSKA Moskou toch.

Ik snap de situatie van tapia bij Feyenoord niet zo goed , ik begrijp het beleid ook niet Feyenoord koopt tapia en Ayoub en lijkt ze vervolgens niet goed te gebruiken beide spelers hebben hun waarde bewezen en bij Feyenoord lijkt het niet uit de verf te komen , een middenveld met tapia Ayoub kocku lijkt mij een sterk middenveld ( als ik kijk naar de eerder verichte diensten van Ayoub en tapia ) maar de klik lijkt er in de gehele spelersgroep ook gewoon niet te zijn

4 januari 2020 om 10:30

Blijkbaar zijn ze niet goed genoeg. Op de trainingen zal Toornstra en Fer meer laten zien, waardoor zij wel spelen. Maar wat jij schrijft, hebben alle clubs mee te maken. Kijkend naar je eigen club. Ajax koopt Marin voor het middenveld. Martinez als vervanger van linksback die ook als CV uit de voeten kan. Alvarez als CV. Blind zou doorschuiven als vervanger van De Jong. Martinez doet het goed als middenvelder en CV. Blind is weer terug naar achter en Marin en Alvarez blijken vooralsnog niet uit de verf te komen.

De waarheid ligt ergens in het midden. Ik kan me voorstellen dat spelers als tapia en Pereiro niet 3 jaar in Rusland willen wegkwijnen. Aan de andere kant hebben de clubs veel in deze spelers geïnvesteerd.

Die jongen heeft gewoon het recht z'n contract uit te dienen en dan gratis weg te gaan. Dus omdat de club aan hem wil verdienen moet hij dan maar tegen z'n zin in naar Rusland. Rare vent die Troost.

Wie gelooft nou echt dat hij geen voetbalorogrammas kijkt? Dat is echt de meest grote onzin en daar geloof ik echt helemaal niks van. In die programma's worden spelers clubs en opinies gedeeld en daar ben je toch op zekere zin nieuwsgierig naar? Buiten dat heeft deze man ook een voetbal verleden en voetbal hart, dus wil toch ook het nieuws volgen l, zoals menig voetbalfan? Nee, daar geloof ik echt niks van...

4 januari 2020 om 12:17

Nou voor de verrassende inzichten hief je echt niet naar Veronica inside te kijken hoor. Het is een vermakelijk programma maar voor een even nuttig gesprek kun je elke willekeurige voetbalkantine in stappen .

4 januari 2020 om 17:50

Het is of onzin inderdaad, of gewoonweg een gevalletje van je vak niet verstaan. Als je niet geïnteresseerd bent in de publieke opinie of opinieleiders in de rol van clubvertegenwoordiger ben je uitermate ingeschikt. Maar ja, dat is een TD ‘die bij de telefoon gaat zitten wachten’ sowieso al.

Als ik een contract heb met een werkgever en dat loopt af dan mag ik aannemen dat ik zelf ga bepalen wat de volgende stap is. Ik krijg het idee dat deze man van alles probeert om zijn falen af te wenden op anderen. Wat heeft een club als Ajax er b.v. mee te maken. Als Ajax een paar spelers koopt die (nog) niet doorbreken betekend dat nog niet dat het aankoopbeleid slecht is. Deze man moet bij zichzelf te rade gaan en dan besluiten om iets anders te gaan doen. Totaal ongeschikt.

4 januari 2020 om 14:47

"deze man is dan ook geen TD maar commissaris" Die hoeft niet bij zichzelf te rade te gaan door een domme uitspraak waarvoor excuses gemaakt en aangenomen zijn. Daarbij, natuurlijk mag jij gaan en staan waar jij wilt na afloop van je contract, echter denkt Troost aan Feijenoord die +/- 10 miljoen heeft gestoken in hem en er misschien nog wat voor terug kon krijgen. Jouw baas steekt geen euro in jou, dus ben jij simpelweg vervangbaar, en voor niets.

4 januari 2020 om 22:56

Je weet dat als je een speler contracteert het ook mogelijk is dat hij uit zijn contract loopt. Dat is het risico. Toen Jorgensen verkocht kon worden voor 18 miljoen wilde Feyenoord hem niet verkopen. Dus ben je nog meer kwijt want nu levert hij nog maar weinig op. En niet de club maar de speler bepaald toch zelf? Of is mensenhandel nu ineens legaal.

Zal hem worst wezen, zegt-ie, en dan een lulverhaal over samen optrekken van club en speler ophangen. Denk dat Tapia een heel andere indruk van samen optrekken heeft gekregen, gozer heeft nauwelijks kansen gehad. Denk dat hem Sjaak Troost en diens belangen ook worst zal wezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
Eric BotteghinVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

9 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 7 augustus
Napoli zit om de tafel met de zaakwaarnemer van verdediger Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren