Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Go Ahead Eagles versterkt zich met centrumverdediger uit LaLiga

Laatste update:

José Fontán speelt komend seizoen op huurbasis voor Go Ahead Eagles, zo maakt de club zaterdagavond bekend via de officiële kanalen. De 22-jarige centrumverdediger komt over van Celta de Vigo en sluit zondag direct aan bij de eerste training van het seizoen. Mede door de gesprekken met ploeggenoot Renato Tapia is Fontán geïnteresseerd geraakt in de Eredivisie.

De afgelopen twee seizoenen kwam Fontán in totaal tot 918 speelminuten in 23 competitiewedstrijden in LaLiga. Daarnaast maakte de verdediger zijn opwachting in drie duels met Jong Spanje. Waar Fontán in het seizoen 2020/21 nog diverse keren kon rekenen op een basisplek bij Celta, moest hij afgelopen voetbaljaargang veelal genoegen nemen met een plek op de bank. Bij Go Ahead is Fontán door het vertrek van Iñigo Córdoba en Marc Cardona de enige Spanjaard in de selectie. Hij is de opvolger van de vertrokken huurling Joris Kramer.

“In het seizoen 2020/2021 maakte ik mijn officiële debuut voor Celta de Vigo, thuis tegen Barcelona”, laat Fontán weten via de clubsite. “Helaas was dat nog zonder publiek vanwege de coronacrisis. Ik heb vanaf mijn elfde in de jeugdopleiding van Celta de Vigo gespeeld, dus dan is het natuurlijk fantastisch om uiteindelijk je debuut voor het eerste elftal te mogen maken. Gedurende dat seizoen mocht ik ook een aantal wedstrijden op rij in de basis starten, maar aan het begin van het afgelopen seizoen kregen we echter een nieuwe trainer. Hij gaf helaas de voorkeur aan een ervaren speler op mijn positie.”

Hoewel Fontán twee landgenoten bij zijn nieuwe club tegenkomt, heeft hij voorafgaand aan het akkoord met Go Ahead geen informatie bij hen ingewonnen. “Nee, ik heb Marc en Iñigo vooraf niet om advies gevraagd. Wel heb ik met Renato Tapia, mijn ploeggenoot bij Celta de Vigo, gesproken over Go Ahead Eagles. Hij was positief over de Nederlandse competitie en over René Hake, met wie hij eerder heeft samengewerkt.”

Ook technisch directeur Paul Bosvelt kijkt erg uit naar de komst van de kersverse aanwinst. “Vooral in balbezit - maar zeker ook verdedigend - is hij sterk. Het is een ambitieuze speler die graag in competitieverband meer minuten wil maken om een volgende stap te zetten in zijn carrière. Voor ons is het een mooie gelegenheid om hem dat podium te bieden”, aldus Bosvelt, die de Spanjaard omschrijft als een allround linksbenige centrale verdediger.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt mij een goeie speler voor GAE, Schmidt zou blij zijn dat hij weg is denk ik. Want de sterkste tegenstander van de Eredivisie is nu nog sterker geworden.

Werd ook tijd dat er een transfer werd afgerond. Nu nog een rechtsback. Lucassen is naar Nac en Hake schijnt niet van Martina gecharmeerd te zijn. Jammer, hij heeft het goed gedaan.

18 juni 2022 om 20:22

Heeft niks met Hake te maken. Martina wil het liefst naar het buitenland, en geef hem eens ongelijk. Wel heel jammer als hij vertrekt inderdaad.

18 juni 2022 om 20:26

Hake wil hem niet.informatie uit zeer betrouwbare bron.

18 juni 2022 om 21:35

Is hake toevallig trainer geweest van hem in zijn tijd bij Twente? Martina bij Twente was ook echt drama... dus op basis daarvan snap ik hake wel

19 juni 2022 om 09:48

Dat durf ik niet te zeggen maar Martina heeft het afgelopen seizoen prima gedaan dus als Eagles zijnde zeker verlengen. Je redt het niet met alleen onervaren kkd spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren